Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lucy!

41 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudjátok, Borga mániában égek már egy jó ideje, nem elég, hogy az eddig megjelent két évadot kívülről fújom, még irodalomban sem ismerek mértéket Borgiákat illetően.  Régebben már beszámoltam Maria Bellonci Lucreziáról írt könyvéről, A Borgia menyasszony című…..
Mazsolázó A szingli fejvadász 2012.10.17 23:23:57
Az első pár Anita Blake után úgy gondoltam még mielőtt beindulna a durván dömöckölős figura, lazítok egy kicsit és csak szépen fokozatosan fogom leterheli drága idegrendszeremet a szaftosabbnál szaftosabb erotikus kalandokkal. Ebbe az intervallumba esett pár klasszikuson,…..
Mazsolázó Dan Brown in English 2012.08.28 22:26:15
A Rukkolának köszönhetően a közel múltban sikerült beszereznem az eddig megjelent Langdon köteteket az inkább hírhedt, mint híres Dan Brown tollából. Magyarul is nagy kedvencem volt az Angyalok és démonok (Angels and demons), de így eredeti nyelven még jobb volt. Magába…..
Mazsolázó Elgondolkodtatott 2012.08.22 16:25:24
"To the Illuminati and to those of science, let me say this. You have won the war. The wheels have been in motion for a long time. Your victory has been inevitable. Never before has it been as obvious as it is at this moment. Science is the new God.Medicine, electronic communications, space travel,…..
Olvastátok már? Ha nem, tessék kézbe venni, nem egy nagy terjedelem, de annál szebb történet. Azt hiszem gyerekként nem értékeltem volna úgy, mint felnövő fejjel, amikor már hanyatlik a fantáziám, ettől függetlenül, remélem egyszer felolvashatom a gyerekeimnek, mint esti…..
Mazsolázó A tökéletes trükk 2012.08.17 09:38:38
Még gimis barátnőim hívták fel a figyelmemet a filmre és amikor kiderítettem, hogy van regény változat is, több se kellett, fogtam magam és keresni kezdtem. Persze sose vettem meg, de a közelmúltban mégis csak rászántam magam és elvarázsolódtam két kedvenc bűvészem…..
Mazsolázó Anita Blake 1-6. 2012.08.17 09:18:38
Anita Blake vámpírvadász St. Louis-ban. A vámpírság legálissá vált, a vadászoknak kivégzésükhöz bírói végzésre van szükségük. Anita azonban nem csak vámpírvadász, hanem halottkeltő is, sőt mi több nekromanta: a holtak bármely fajtájának képes parancsolni.  Laurell…..
Mazsolázó Zabhegyező meg minden 2012.08.16 19:37:13
Előzetes ismereteim alapján ez a könyv nagyon megosztotta és megosztja közönségét. Így semlegesen álltam hozzá, nem vártam semmi nagy durranást és mint kiderült, jól is tettem. 21 éves fejjel azt hiszem, nem tudott nekem újat mondani a 16 éves Holden, attól függetlenül, hogy…..
Mazsolázó 4x11 2012.08.06 21:27:30
Az előző postokkal ellentétben itt mosstegy kicsit más lesz a téma. Sokáig gondolkodtam, belevágjak-e, de aztán úgy gondoltam, nem akarok ünneprontó lenni, meg kimaradni a buliból, szóval itt van! A szabályok:  Mindenkinek 11 dolgot kell mondania magáról A jelölő…..
Mazsolázó Kalandok Sherlock-kal 2012.07.06 09:45:00
"We met next day and inspected the rooms at 221B Baker Street...and at once entered into possession"  Ezt a postomat, mint kitalálhattátok, Sherlock Holmes-nak szentelem. Felhívom szíves figyelmeteket, hogy szándékozom idézni az eredeti művekből, mivel angol eredetiben olvasom a…..
Nagyon régen szerettem volna elolvasni, bár bevallom, amikor először olvastam a fülszöveget, kicsit elborzadtam, hogy képes valaki ilyen marhaságot írni. Aztán szokás szerint megnéztem előbb a filmet (többször is, könnyeimmel küszködve). Itt kell leszögeznem, hogy sok ugyan a…..
Egyszer megfogadtam, hogy egymás után ugyanattól az írótól nem olvasok (kivéve, ha sorozat). Na, a Gyere haza eszembe juttatta, hogy miért is tettem én ezt a kicsit furcsa fogadalmat. Míg a Tizenkilenc perc zseniális volt, mind a témáját mind a történetvezetést illetően, addig a…..
Írtam már Picoult olvasmányaimról, és ha jól emlékszem hangot is adtam nem tetszésemnek, hogy a karakterek a megszólalásig hasonlítanak, a szerkezet ugyanaz, stb. Nos, a Tizenkilenc percet olvasva felmerült bennem a gondolat, hogy ha ezt olvasom először, be se járok iskolába a…..
 Ki ne mondhatná el magáról, hogy látta a Keresztapát (minimum az első részt), a Száll a kakukk fészkére, az Utolsó mohikán, valamint a Schindler listája című filmeket. Aki ezzel nem büszkélkedhet, javaslom húzza meg magát, amíg nem pótolta hiányos filmkultúráját.Sajnos…..
Lucy! 2012.06.17 21:55:20
@vini001: Természetesen. A vizsgaidőszak előttieket is megpróbálom összefoglalni, majd egy Sherlock összes és a nyári olvasmányaim is helyet kapnak a blogban.
A méltán híres Keresztapa.Meg kell mondjam derekasan, hogy ez volt a második próbálkozás és nagyon örülök, hogy most nem tettem le két mondat után. Bár szkeptikus voltam és vagyok is a nagyon híres, maradandó alkotásként fenntartott könyvekkel és filmekkel szemben, kellemesen…..
Ritka az, amikor a film és a könyv csak nagyon kis mértékben tér el. Sőt, még ugyanazt az élményt is nyújtják. Ebben az esetben nem szeretnék kritikákba meg véleményformálásba bonyolódni, mert felesleges. Csak annyit mondok, hogy nézzétek meg és olvassátok el…..
Mazsolázó Borgia-perspektívák 2012.02.01 12:04:00
Már jó ideje érdekel a Borgia család, a hamisítatlan olasz történelmet juttatják eszembe, jobban mondva inkább azt, ahogy azt elképzelné az ember a reneszánsz korában. Nem csak az olasz történelemre gyakorolt hatásuk érdemel említést hanem minden bizonnyal kissé kétségbe…..
Mazsolázó Monaldi&Sorti: Veritas 2012.01.23 14:59:11
Erről a kötetről is sok negatívumot olvastam, olyanokat, hogy túl sok a váratlan fordulat, vagy túl hihetetlen, erőltetett, stb. Nos, én ezeket egyáltalán nem érzékeltem. Így utólag egy jól megszerkesztett krimi lett belőle. Utoljára ilyen katarzis élményem a Tíz kicsi néger…..
Van ebben minden: szex,szerelem, árulás, csalás, ami egy jó kis történelmi fikcióhoz kell. Utólag kezdtem csak utánaolvasgatni és meg kell mondjam, nagyon elhűltem, amikor több helyen is olvastam, hogy: "fikciónak nem rossz" meg: "annyi a hihetetlen fordulat, hogy…..
Tegnap este sikerült elolvasnom, az élelmiszerismeret tételek meglehetős hanyagolása árán és meg kell mondjam, megérte, bár akkor még nem tudtam mit gondoljak róla. Merle, így kétségtelenül jó, hiszen a bácsi tud, nagyon is. A helyzet viszont az, hogy ez az egész történet…..
 Hála az égnek beindult a névnapi, Karácsonyi könyváradat (bár vizsgaidőszak van, így alaposan ki fog tolódni a tényleges hasznosulás időpontja)!!! Elsőnek ezzel a kicsit limonádé, kicsit tanulságos, de mindenképpen gyönyörű színes mesevilággal kezdtem.Kicsinek sose…..
 Eredetileg anyukámnak akartam megrendeli Karácsonyra, de félúton rájöttem, hogy ez neki nem fog tetszeni, így inkább a saját intellektusomat kényeztettem. Tegnap vettem. Mára el is fogyott.Kicsit megrettentem, hogy egy X-men-be oltott Odaáttal találkoztam, de végülis rájöttem,…..
Mazsolázó Megkésve bár... 2011.11.19 18:49:37
 Húha, rég nem írtam. Lassan az ősidők óta, de ígérem most bepótolom.Ahogy ígértem, kicsit megkritizálom a Katedrális sorozatadaptációját. Nem tudom, Ti hogy áltatok hozzá, de nekem egy-két apróbb kivételtől eltekintve tetszett. Bár lehet, hogy csak a Jankót…..
Nagyon sokat gondolkodtam rajta, vajon megírjam-e ezt a bejegyzést, de annyira fel vagyok háborodva, hogy mégis muszáj lesz. Nem szoktam közvetlenül egymás után egy írótól két vagy több könyvet olvasni, nehogy az előző élmény elhomályosítsa az utána következőt, mostanában…..
 Az előzőekben azt írtam, az írónő regényei (legalábbis  azok, amik az én karmaim közé keveredtek) tucat munkának tűnnek. Szerkezetére vonatkozólag ezt az állításomat még mindig fenn tartom, viszont emelem kalapom a hölgy előtt (ahogy már előbbi könyvénél is…..