Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ügyelő

0 bejegyzést írt és 119 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Amaryllis Fox, a CIA volt ügynöke, ma békeaktivista szerint a cégnél megtanult szokások némelyikétől nem lehet megszabadulni. „Megpróbálok ezeken ösztönösen változtatni – írta könyvében, a Life Undercoverben – de azt hiszem, ezek már benne vannak a tudatalattimban.” A CIA-ügynökök szert tesznek…..
A város Budapest. A cím pedig persze csak részigazság, mert a Megyeri híd csak abban a tekintetben a legmagasabb Budapesten, ha a listából kivesszük az adótornyokat és a hőerőmű kéményeket, valamint a tengerszint feletti magasságot sem vesszük figyelembe, hanem csak az épített magasságot...
ügyelő 2019.12.24 14:08:19
Mi az? 200 milliárd forintot elköltöttünk rá, köze nincs az eredeti tervekhez, köze nincs a látványtervekhez, a látogatói 10%-át sem tudja parkolóval várni, de megérte, mert a miniszterelnök úr boldog? Jó, persze, a választ ellőttem a címben, így nem nehéz. Annyi butaság elhangzott már a Puskás -…..
ügyelő 2019.11.15 06:44:39
@Larry Silverstein: Igaz, de amikor a Népstadion épült 100 emberből egynek volt autója.
Tombol a zöldbabszezon! A kertben 4 ágyásban ontja a babot a növény, 15 méteres kerítésen meg fejtenivalót termeszt a feleségem. Amit leszed, azt gyorsan meg is főzi, így már bő egy hete zöldbabot eszünk zöldbabbal. A kedvencünk a kevés vízben párolt szálak egy kis pirított prézlivel és tejfellel…..
ügyelő 2019.09.04 12:29:23
@kocsmagomba: Igen, étel. Gyerekkoromban nyaranta hetente legalább 2x ettük, igaz én rengeteg porcukorral és sok tejföllel szerettem. Karfiollal is finom.
Radics Gigi csak a napokban ünnepelte a huszonharmadik (!) születésnapját, mégis annyi mindent ért már el, amire másnak egy élet is kevés. A Fülebagoly blognak terveiről, lehetőségeiről, a magyar és az amerikai zenei piac különbségeiről mesélt. ..
Tanulj kóstolni! Fagyiszezon 2019.06.24 17:07:09
A fagyiszezon beköszöntével eszembe jutott egy pár gondolat a fogyasztási szokásainkról. Szubjektív a gondolatmenet, csak az általam látottak és tapasztaltak vezetnek, nem végeztem felméréseket, nincs reprezentatív mintám és nem ismerem a fagylaltalapanyag forgalmazók eladási statisztikáit. Csak…..
Most biztosan azt gondolod, hogy ez megint valami ócska trükk... Pedig nem! Valóban van egy módszer, ami tiszta, gyors és csodás eredményt hoz. Habszifonban én még sosem csináltam tökéletes habot. Ez lehet, hogy az én hibám, de így van... Ha robotgépet használsz a tejszínhab készítéshez,…..
A Bors úgy tudja, a színész nem tud azonosulni a szerepével, ezért lelép. A sorozatnál azonban közölték az Indexszel: Szőke Zoltánnak erre a szezonra még érvényes szerződése van.  ..
Közel száz éve központi témái a hollywoodi filmeknek a különböző valós, vagy kitalált monumentális építmények. Legyen szó a főgonoszok főhadiszállásáról, a világ legmagasabb épületeiről, vagy éppen egy fiktív város központjáról, a látvány rendre elkápráztatja a nézőket...
Bali elég messze van Budapesttől (tudom, új hír:-)). Van az a vicc, hogy Kínában mutatja a vendégnek a jóember a látnivalókat: "és itt a Kínai Nagy Fal, vagy, ahogy mi hívjuk a Nagy Fal". Vannak dolgok, amiknek a nevében benne van a jelzője is, és ha elutazol messzire, akkor ezek a jelzők a fejükre…..
Az előző részben megismerhettük a Komor-Jakab építésziroda néhány alföldi művét. Komor Marcell (1868-1944) és Jakab Dezső (1864-1932) 1897-ben társultak, közös építészirodájuk 1918-ig produkálta a szebbnél szebb szecessziós épületeket szerte a Monarchia területén. Most lássuk, hogy milyen…..
Béndekpuszta tipikusan az a fajta település, amit nem nagyon érdemes a térképen keresni, mivel nincs is rajta. Történt ugyanis, hogy miután az utolsó lakója 1983-ban elhagyta, a falu házait lebontották, és az utolsó tégláig elhordták. Amit az ember elhagyott, azt a természet birtokba vette, és…..
Ybl Miklós tevékenysége elsősorban középületek, városi paloták és bérházak tervezéséhez fűződik. A kastélyépítészet munkásságának nem éppen a legjelentősebb részét foglalja magában, magyar viszonylatban ez mégsem elhanyagolható. Nevéhez számos kastély építése kötődik, némelyikük ugyan tévesen. Ybl…..
Gasztrobizarr Balatoni halál 2018.06.01 13:34:33
Június elseje van, a nyár első napja, péntek reggel 9 óra. Káli-medence, a híres északi part, a magyar toszkána vagy mi, ahogy sokan mondják. A faluban, ahol néhány napot töltök, se kocsma, se kávézó, a kisbolt délelőtt fél11-ig van nyitva, az se minden nap. Benne ipari szalonna, borzalmas…..
Egykoron az RTL Klub legnézettebb saját gyártású produkciója volt a Barátok közt, melynek eredményeit lehetetlen volt megközelíteni is. Az utóbbi időben több változáson is átesett a sorozat: 2015-ben 17 év után távozott Kalamár Tamás kreatív producer, a helyére érkező Rozgonyi Ádám pedig két évet…..
Ez a bejegyzés egy kissé kilóg a sorból. Sokáig mérlegeltük, vajon felkerüljön-e a blogra, de a mai napig nem tudtuk eldönteni, milyen módon "ítéljünk". A laikusként néző szemünk büszkén mosolyog, és nagyon örül a látványnak, a szakember szemünk viszont, bármennyire is próbálunk nem belekötni,…..
Sajnos, tényleg létezik olyan, hogy elátkozott helyszín. A Le Poulet, - ha jól hallottam francia kulináris hatás alatt szerveződött - új sült csirkés hely, vagyis rotisserie egy ilyen helyen nyitott nemrég nagy bátran a Pozsonyi úton.    Attól tartok soha nem fogom elfelejteni az előtte hosszasan…..
A fekete kontinens legnagyobb és legmodernebb városában a madár se jár. Kilamba a szellemváros (Fotó: Angola-today.com) ..
ügyelő 2017.09.23 19:21:58
@Pierr Kardán: A fura kis erkélyekre teszik a klíma kültéri dobozát,sokkal rendezettebb,mint össze-vissza a falon felszerelve.
www.youtube.com/watch?v=gPrwotOtDg8