Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kegyi

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Bezár a PC Guru 2011.07.08 13:56:00
Úgy tűnik, most már hivatalos, amit a zuhanyhíradó suttog pár hete: a német Motor Presse kiadó megelégelte a veszteséges működést és kivonul Magyarországról, pár magazinját átveszi más cég, párat meg bezárnak. Utóbbi kategóriába esik a PC Guru, az egyik legrégebbi magyar…..
Azzal, hogy megjelent, még korántsem ért véget a fehér iPhone 4 kálváriája. Többen is megerősítették, hogy a kézbe vétel után rögtön érezni, a fehér iPhone valahogy nem ugyanaz, mint a fekete testvér. Egymás mellé tették a két készüléket, és ezt tapasztalták:Úgy tűnik,…..
Kegyi 2011.04.30 16:39:28
@[megmondoember]:
Akkor rosszul értettél. A fehér műanyag UV fény hatására sárgul, ezért extra adalék anyagok kellenek bele, hogy ne sárguljon (illetve inkább, hogy sokkal később). Alapvetően a fekete műanyag is színezett csak más színű az adalék anyag, abban is van UV stabilizátor csak kevesebb/más típusú. Ezek az adalék anyagok nem befolyásolják a mechanikai tulajdonságokat.

Amit megfogalmaztál szerintem jó bonyolultan azt én egyszerűen úgy mondanám, hogy a fehér szín kihozza, a fekete elrejti a hibákat.

Nem tudom, hogy miért vastagabb. Talán az érzékelők miatt, talán mert fröccstechnikailag így tudtak csak elkerülni egy beszívódást a felületen, ami fekete színben nem látszott itt meg igen. Biztosan semmi köze nincs a szilárdsághoz, azt az üveg adja nem a műanyag.

Szerintem csak a szín/látvány kérdéskörhöz lehet köze.

Az Apple mérnökei nem hülyék de a hír alapján 0,2 mm-es vastagodásról van szó, ez simán lehet figyelmetlenség is (hibásan mart szerszámfészek+kis figyelmetlenség a MEO-n, hogy ezt a méretet nem mérik.).

Én azt sem tudom, hogy ezek egyáltalán anyagában színezett vagy festett anyagok-e.

Sajnos én nem az elektronikai iparban dolgozom, hanem az autó ipari ágazatban és nálunk inkább festeni/ krómozni szoktuk a vizuálisan fontos alkatrészeket. Így nem ismerem olyan jól, hogy hogyan kell így előállítani tökéletes fehéret vagy feketét (arra azért jó tippem van, hogy nem ugyan abban a szerszámban készülnek, mert megnézem én ahogy minden cserekor kijáratják az a csigát ilyen tökéletesre)

Azért anyagában színezve is fantasztikus dolgokat lehet csinálni, gondoljunk csak a zongoralakk műanyagokra, vagy ami átlátszó és belül színes buborékok vannak, stb...

Ígérem többet már nem pofázok bele a témába.
Kegyi 2011.04.30 13:43:30
@[megmondoember]:

könyörögve kérlek mond azt hogy csak vicceltél mikor ezt írtad.

Esetleg lehet, hogy fehér műanyagot csak sokkal gyengébb fizikai szilárdság mellett lehet gyártani, így ugyanolyan ellenállóképességhez vastagabbnak kell lennie