Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Astalavista

0 bejegyzést írt és 423 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén januárban Románia – 12 éves tagságának kezdete óta először – töltheti be fél éven át az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét. A legjobb alkalom, hogy velük folytassuk a tagállamok filmművészetét bemutató sorozatunkat. A lista alapjául különböző netes streamingszolgáltatók sikerlistája,…..
  Napokban jelent meg a hír, hogy az Európai Bizottság áldását adta a francia kormány azon kezdeményezésére, hogy egy támogatási rendszert dolgozzanak ki és indítsanak el az ország 40 éves és az idén leállítani tervezett atomerőművének részbeni pótlására tervezett 300 megawattnyi fotovoltaikus…..
Szerintem sokunknak megvan az, amikor megpályázunk egy állást külföldön és hiába van meg minden képesítésünk, tapasztalatunk, képességünk hozzá, valamiért mégsem minket választanak. Egy friss tanulmány szerint ennek az egyik oka végtelenül triviális...
Astalavista 2018.11.25 08:33:24
@Bredpitt Monika: A Fülöp-szigeteken (Philippines) a F betű nem létezik, vagyis a te eladód nem indiai volt szerintem. :)
Meglehetősen naiv elképzelés volt tőlem, amikor azt hittem, hogy csak simán beugrunk zsemléért a kisboltba játszóterezés után. Egy hátizsáknyi játszóterezéshez nélkülözhetetlen kellékkel. Egy nagy szatyor homokozójátékkal. Egy megfoghatatlan műanyag motorral. És a gyerekkel. Akit az említett…..
Történelmünk utolsó 100 évét három diktátor határozta meg, akik együttesen 1920 és 2020 közt (megelőlegezve, hogy az elkövetkező két évben minden marad úgy, ahogyan most van) pontosan 71 évig kormányozták Magyarországot. Az első Horthy Miklós volt: 1920 és 1944 közt (24 éven át), a második Kádár…..
Astalavista 2018.05.02 07:47:27
@SpiSi: van egy rossz hírem számodra: a demokratikus ellenzékiek sem élnek öröké. :)
Az univerzum néha igazán rohadék, kínosan tartja magát az egyensúlyhoz, és ha netán történne valami jó, akkor lehetőleg azonnal kioszt két kurva nagy pofont, nehogy 5 percnél tovább teljesen elégedett és nyugodt legyek, hogy jé, végre előre haladunk, és igazán remélem, hogy itt meg is áll a…..
Gyurcsány, Fodor, Bokros, az aktuális MSZP-elnök, hozzájuk szürkülőben az egyszázalékos Juhász Péter, a mérhetetlen Karácsony "Gergő" Gergely... akik összesen több ezer óra kibérelt műsoridőben (prime time!) vezetik a "demokratikus" ellenzéket a fideszes négyötödhöz. Üdvösen kilóg végre az LMP,…..
Astalavista 2017.10.04 09:36:14
@neoteny: aha, az ellenzék pont azt kell csinálja, amit a Fidesz, az a biztos siker titka...
A nemzetállam mint társadalomszervezési modell a XIX. század elején jött létre Európában, de Nyugaton már a létrejötte pillanatában is kizárólag a modernizáció hordozójaként tekintettek rá, amely az abszolutista polgárosítási modelleknek nyújtott győztes alternatívát. Annyiban volt csak nemzeti,…..
Astalavista 2017.09.11 09:42:06
@neoteny: amint mondtam, az embereknek mind2 hit, de az egyik hitnek van köze a valósághoz, a másiknak nincs.

Én hiszek a vércsapolásban. Ha éppen túl sok vas van a véremben, rajtam ez a hit segíteni fog.
Te nem hiszel a vércsapolásban, bár ugyanaz a betegséged, te ráolvasással próbálkozol.
Egyikünknek jobbak az esélyei.
Bár mindketten hiszünk, a valóság egyikünkkel szembejön.
Astalavista 2017.09.11 14:33:30
@neoteny: jobb, mintha a ráolvasással égetném magam. :)
Astalavista 2017.09.11 18:51:12
A magyar nacionalizmus (pontosabban etno-nacionalizmus, vagy etnicizmus, amely a magyar nép -- természetesen nem létező -- egységes eredetére vezeti vissza a nemzetet és ez alapján bárkivel és bármivel szemben elsöprő idegenellenes indulatokat tud gerjeszteni) az első számú felelős a magyar…..
Astalavista 2017.09.03 06:58:51
@neoteny: "így hát nem igaz az, hogy a lakosok beleegyezésével szed adót a svájci állam"

Akkor magyarázd meg, hogy miről népszavaztak már 6x a svájciak, amikor arról szavaztak, hogy mekkora adót szedhet be tőlük az állam.
Astalavista 2017.09.03 07:31:20
@neoteny: én kérdeztem először. :)
Astalavista 2017.09.05 17:43:25
@neoteny: "hanem arról népszavaztak, hogy egyáltalán adókat szedhet a szövetségi állam."

vö.

"erőszakkal vagy annak hiteles fenyegetésével eltulajdonítsa az adófizetők magántulajdonát képző javaikat."

Ha egyszer beleegyezek abba, hogy adőt szedjenek tőlem, akkor eléggé kérdéses, hogy miért hivatkozol folyton az erőszakra. :)
Magyarország ötszáz éve forráshiányos ország, forráson értve minden olyan erőforrást, képességet, pénzt, geopolitikai pozíciót stb., amely meghatározza egy nép világban elfoglalt helyét. Ez a forráshiányos állapot ellenben sosem volt a politikai döntések homlokterében, sőt a magyar politikai kultúra…..
Astalavista 2017.08.30 20:24:06
@neoteny: "Az alkalmazó a munkásért _és_ a kapáért fizet: a munkás + rotációs kapa kombó pedig termelékenyebb, mint a munkás + kézi kapa kombó. "

Igen ám, de az Audi például nem gyárt rosszabb autót Magyarországon, ugyanannyiért adja, mint egy Németországban gyártottat, mert bevallása szerint ugyanaz a "rotációs kapa" van mindkét gyárban. Két eset van:

vagy becsapja a vásárlóit, és egy gyengébb technológiával, szar munkával legyártott autót ad el nekik egy jó technológiával, profi munkával legyártott autó helyett

vagy becsapja a magyar munkásait, mert ugyanolyan jó áutót gyártanak, mint német kollégáik, de negyedannyi fizetést kapnak érte
Astalavista 2017.08.30 21:25:49
@neoteny: "A "rotációs kapa" csak az egyik fele a munkás + kapa kombónak."

Ha az autó ugyanolyan jó lett, akkor minden feltétel ugyanolyan kell legyen, ergo a munkás is, ha már a kapa ugyanolyan.

"Hiszen a magyar munkásai önkéntesen írták alá vele a munkaszerződéseiket, amiben a fizetendő bér összege az egyik (meglehetősen központi) kondíció"

A német munkásai is önként írják alá a munkaszerződéseket, csak abban érdekes módon magasabb összeg szerepel. Mit gondolsz, miért?
Természetesen a magyar kormánnyal szemben. A magyar kormányt megsérthette, a magyarokat azonban aligha sértheti az igazság kimondása...
Astalavista 2017.08.26 08:24:10
@DrGehaeuse: sasszé ide vagy oda, de kihátráltak belőle, lesben hagyva a magyar ellenzéket, akik gyöngytyúkként csaptak le a hollandok taknyára.
Ebből Orbán nyertesen, Magyarország kissé megviselve, az ellenzék meg nevetségesen került ki, összeomlást, kivezetést, stb. vízionálva.
Astalavista 2017.08.26 14:33:04
@Khonsu: ha igaza volt, akkor miért határolódtak el tőle? A hollandok nem szeressék az igazat? :)
Astalavista 2017.08.26 14:37:43
@Nuntiulus Noster: biztos vagy benne? Szíjjártó teremfocis, tele az ország stadionokkal... ez nem lehet véletlen.
Gondolom, ha már arra adtad a fejed, hogy a világ szerencsésebbik felén töltsd az időd, indulás előtt púsposra tömted a bankszámládat (és nem feleljtetted el bejelenteni a bankodnak sem a külföldi számlaforgalmat). Azért még így is biztos pislantasz egyet, ha látod Svédországban egy egyszerű hambi…..
Astalavista 2017.05.20 21:41:36
@Szanna(Athena): "2. Mindenen van angol felirat, csak a hátoldalon és apró betűvel."

Nincs, 90%-ban csak Se, Dk esetleg No és Fi.
A címből már nyilván kiderült, hogy nagy valószínűséggel nem egy Észak-Koreában élő magyar küldte el határátkelése történetét (bár őszintén szólva már semmin nem lepődnék meg, szóval ha van Észak-Koreában élő magyar, aki nem fél, akkor hajrá…), viszont egy pillantást vetni a világ egyik legelzártabb…..
Astalavista 2017.05.19 22:05:28
@gabors: "Plusz a magyarok irigyek, egymásra is, nem hívják egymást, nem tartanak össze, és ahogy egymást szidják, anyázzák, egymás becsületébe gázolnak, az elképesztő."

- mondja az illető, szidva, becsületébe gázolva "a magyarok"-nak. Vér nem vált vízzé az ő esetében sem? Vagy fordítva, ha a "mentalitás"-hoz hűek maradunk? :)
Orbán Viktor rossz lóra tett, amikor a polgárság megerősítése helyett a szélsőségek és politikai csatornakultúra irányába nyitotta ki a Fideszt. Olyan örvénybe került ezzel a párt, amelyből már nem jöhet ki jól. Nincs olyan fogódzó, amely a butasággal, az erkölcstelenséggel és a hatalomimádattal…..
Astalavista 2017.04.23 17:26:50
@Janossz: "És akkor a dolog ezzel el van intézve?"

Igen. Bolond likból bolond szél fúj.

Mondok egy példát: Románia az EU legkorruptabb országa, ezt hangoztatják is, és "harcolnak" is ellene.
Viszont az államelnöknek, aki civilben középiskolai fizikatanár, majd polgármester - vagyis világéletében állami alkalmazott - volt, van 6 háza. Ezeket saját bevallása szerint a korrepetálásokbl összegyűjtött pénzen vásárolta. Kiderült azonban, hogy sosem fizetett adót ilyen tevékenységek után.
De még mindig államelnök, és a románok még mindig "harcolnak" a korrupció ellen, mert egyetlen korrepetáló román tanár sem fizetett még adót életében az ebből befolyt összegek után.
A korrupcióellenes ügyészség vezetőjét a svéd(!) állam ki is tüntette. :)
Astalavista 2017.04.23 20:33:51
@Janossz: "Tehát, ha másutt (Indonéziában, Katarban, Libériában, Romániában) valaki lop, az teljes feljogosítást ad nekünk is elkövetni."

PISA-szökevény-e vagy. :)
Tehát: másutt is lopnak, és ott sem segít semmi, amíg a nép nagyobbik része IS lop.
Most utoljára megemlékezünk az évfordulóról, amelynek milliók köszönhetik, hogy olcsón repülhetnek, még többen, hogy nem dob ki a közös pénzből az ablakon milliárdokat az állam. Ma öt éve állt le a Malév, azóta szárnyal a forgalom a reptéren, mára pedig soha nem látott útvonalbőség alakult…..
Astalavista 2017.02.04 10:51:30
@di Canio: hogy ezekből a 6-10-15 ezres árakből te hogy tudsz 38 ezres átlagot kihozni...
Astalavista 2017.02.04 11:48:19
@Alick: és a Malév 1-2 napon belüli ára kisebb volt, mint a fapadosoké. Belenéztem a repjegykeresőbe, hétfőn megyek Varsóba:
Bp-Varsó, LOT járat, kb.130.000 HUF, premium, de nem business.
Bp-Varsó, WIZZ, 25.000 HUF, all in plus.

Ha még el is fogadnám a 38as ÁTLAGOT a Wizz-re, a 25-ös átlag a Malévra nekem hihetetlen kategória. :)
De istenem, még a Fehér királynő is elhitt 6 lehetetlen dolgot reggeli előtt.
1. Egyre több jel mutat arra, hogy az ellenzéki sajtó Simicska és Puch vezetésével folyó átalakítása adott esetben egy MSZP-Jobbik koalícióban kulminálhat. 2. A Vona és a baloldal közötti választási együttműködés olyan "nemzeten átnyúló" pártszövetséget hozhat létre a korrupt Fidesszel szemben,…..
Astalavista 2017.01.03 23:22:48
@unionista᠋: "mszp/dk és a jobbik/lmp"

Én olyasmiket olvastam, hogy az LMP a Fidesszel van a népszavazás óta. Innen kiindulva a matek kb. a legoptimistább 10+10+20 esetén sem ad 50+ százalékot. De talán még 40-et sem.
Astalavista 2017.01.06 08:22:00
@tamas11: "egy kártékony, gyűlöletes kisebbség"

Azt tudtam, hogy a Fideszt olyasmikkel szokták vádolni - nem állítom, hogy alaptalanul - hogy a kisebbségek ellen gyűlöletet szít, de akkor... akkor te most Fideszes vagy a Fidesz ellen? :)
Astalavista 2017.01.06 18:32:50
@tamas11: "Minden túlsó parttal szemben van az innenső..."

memegenerator.net/instance/39348171
Ma Romániában választások vannak, és ezt megelőzően az ebben az irányban is egyre aktívabb magyar miniszterelnökünk félreérthetetlenné tette: nemcsak a helyi magyarságnak, de a magyar államnak is érdeke, hogy minél erősebb legyen az RMDSZ politikai befolyása (itt és itt). Ennek érdekében -- jó…..
Astalavista 2016.12.11 21:25:22
@unionista᠋: kissé késő lene, mert már van: www.husqvarna.com/us/products/robotic-lawn-mowers/

Nemscak csendes, de magától nyírja a füvet.

Ennyit arról, hogy kik is vitáznak miről itt. :D
Astalavista 2016.12.12 08:05:05
@abdul hackeem: akkor itt egy - bár az árról nem volt szó, csak a csendről(de ennyit a te szövegértésedről) - olcsóbb verzió, ami csendes is:

www.gyepgazdalkodas.hu/image/6_copy.jpg
Lassan minden internetező ismeri a kis Alex (internetes) történetét, amelynek nyomán -- és mindegy, hogy éppen karácsony van-e, vagy sem -- dicséretes felbuzdulás tapasztalható a kisfiú és családjának megsegítésére. Bruckner Zoltán, egy brókercég vezetője azóta egy közhasznú egyesületet alapítását…..
Amikor nevet választottunk a Polgári Konzervatív Pártnak, úgy véltük, lehet támogatottsága a hazai középosztály és a polgárság körében az államtól legalább mentalitásában független, kapitalizmust hirdető, a nemzeti kompetenciáinkat modernizáló vágyó politikai erőnek. Most már látszik, túlságosan…..
Astalavista 2016.12.10 09:35:16
@maxval bircaman BircaHang szerk: a Fidesz egyszerre támogatja az elnyomott kisembert és az oligarchiát, ezért nem talál fogást rajta az ellenzék. Win-win, ameddig ki nem derül, hogy _igazából_ kit is támogatott...
Vagy végre elérkezett volna a történelem vége, amikor a kecske is jóllakott, a káposzta is megmaradt? Hmm, hmm... :)
A magyar külügyminiszter megtiltotta a magyar diplomatáknak, hogy bármilyen módon köszöntsék a román államot az ország nemzeti ünnepén, amely -- mint tudjuk -- Erdélynek a régi Romániával való de facto egyesítésének állít emléket, tehát kvázi Trianont és Magyarország szétszakadását ünnepli (a magyar…..
Astalavista 2016.12.09 22:21:48
@neoteny: ""Beer, alcohol, food is all sold by the state at cost or near cost."

Á, szóval azért nem halnak éhen a kubaiak, mert a különféle piákat költségárban tudják megvenni."

A "food" az milyen piát is jelent? :)
A baloldali-liberális oldaltól nem lehet várni a liberális demokrácia megerősítését, mert az kulturálisan képtelen belátni, hogy ehhez a kapitalizmus megerősítésére és az állam racionalizálására volna szükség -- ti. ezek kellenek a középosztály autonómiájának megteremtéséhez, ami a funkcionáló…..
Astalavista 2016.11.30 11:18:57
@GNDL: az index.hu nyalta be, nem velem kéne személyeskedned. :)
De a cikkben is próbálják levonni a közmunkásokat, és bármit, amit csak el tudnak képzelni, és mégis, a végére ki kell jelentsék, hogy: "a "rendes" munkaerőpiacról jött a növekedés."

Tudom, persze, mindenki buta, csak te vagy helikopter. Már az index is "csak a Fidesz". :(
Astalavista 2016.11.30 12:06:47
@GNDL:
1. akkor szerinted az index.hu újságírója hazudott, amikor az ő matekje szerinte mégis: "a "rendes" munkaerőpiacról jött a növekedés."?

2. Szeretem, hogy 2007-ben FIX, hogy 4.2, de most már csak ÁLLÍTÓLAG 4.6. Hiába, ilyen az igazi hit. :)
Astalavista 2016.11.30 12:07:50
@neoteny: 2/3. Akkor lesz baj, ha 98%.
Az izgalmak fokozódnak, én meg kicsit szerelmes lettem. Hát nem tiszta cuki, ahogy nevetgél, meg lábujjhegyre emelkedik meg nyújtogatja a nyakát a magasabb hangoknál?..
Astalavista 2016.11.10 20:47:57
Amikor a nyár elején meghirdettem a Magyarország 2.0 pályázatot, az volt a nem is titkolt vágyam, hogy talán sikerül összeszedni olyan külföldön bevált ötleteket, gondolatokat, melyeket hasznosítani lehetne Magyarországon is. Azt gondolom, jó pár ilyen írás született, és…..
Astalavista 2016.11.02 19:34:48
@puhacica: Jobb a tűzben égni, mint a húgyban ázni. / © Harley Davidson és a Marlboro Man :)
Nem állítom, hogy egyszerű elfogadni azt, hogy a Jobbik szalonképes és főleg releváns politikai erő Magyarországon (két értelemben is: támogatóinak számát és a politikai napirendre gyakorolt hatását illetően), de könnyíthet ezen a felismerésen, hogy a Jobbik szavazóbázisa döntően nem…..
Astalavista 2016.10.29 09:44:19
@HaFr: "van-e?"

Erre leginkább talán Paul Ludwig Hans Anton von Beneckendorff und von Hindenburg tudna válaszolni.
Astalavista 2016.10.29 10:53:28
@HaFr: a hazai kontextusban eddig a Jobbik egy antiszemita, náci párt volt. A történelmi analógia szerintem nemhogy távolítana, sőt...
Astalavista 2016.10.30 09:08:39
@Matt Daemon: ehhez egy keresztény kultúrkörben csak ennyit illik hozzátenni: Máté 26:52: „Jézus akkor így szólt hozzá: »Tedd vissza kardodat a helyére, mert mindazok, akik kardot fognak, kard által vesznek el.«”

Ateistaként azonban a "Pénzt kell szerezni onnan ahol van" axiómát nem hagyhatom szó nélkül: az így "szerzett" pénzt ugye illik visszaadni? Lesz majd külön alap a költségvetésben "választási ígéretekre alapozott szerzett pénzek visszaszolgáltatása" címen? Mert ha nem, akkor az ilyen módon megalapozott "demokratikus játékba" eleve kódolva van a lopás. Amihez ért a Fidesz is, nem kellenek amatőrök. :))