Regisztráció Blogot indítok
Adatok
településmérnök

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Manapság egy külföldön tanulni vagy munkatapasztalatot szerezni vágyó fiatalnak a lehetőségeket elnézve nincs különösebben nehéz dolga. Az Európai Unió kifejezetten egyetemistáknak szóló mobilitási programjával a (most már) Erasmus+ -szal például akár három évet is kint…..
településmérnök 2014.12.05 20:36:34
@Jess G: Építész szakon ez máshogy van, nincs mit olvasni. Az otthoni képzésem pedig színvonalas, ha már a kinti egyetem nem volt az, akkor inkább jöttem vissza azonnal. A legsajnálatosabb az, hogy az adott egyetem jó nevű, csak éppen szartak rá a külföldiekre. Ez nagyon szomorú szerintem, és a mai napig nem értem, hogy kerülhettek be az Erasmus programba.
településmérnök 2014.12.05 23:10:00
@nyuszigonosz(D) ESTP: Yildiz Technical University, Istanbul, Turkey. Elvileg a dobogós helyezett a török műszaki egyetemek sorában, amit nem is kétlek, biztos színvonalas a helyieknek, de az építészeti kar semmivel nem készült számunkra, pedig azt nem lehet mondani, hogy kevesen voltunk, és majd megoldjuk valahogy helyzet lett volna, mivel a legnépszerűbb szakot képviseltük az erasmus diákok körében a magunk 30+ főjével.
településmérnök 2014.12.06 00:05:12
@nyuszigonosz(D) ESTP: Szépnek biztos szép, nem tudom. Ott voltam földrajzilag, de az ügyintézés miatt nem jutott idő megnézni a várost és hirtelen kellett hazautaznom, szóval építészként nem láttam se a kék mecsetet, se a topkapi palotát, hagia sophiát se semmit. Kész tragédia. Évek óta gondolkozom, hogy meg írjam külföldi kalandjaimat, mely összesen 4 országot ölel fel, lehet egyszer rászánom magam. Mellesleg alapból nem is otthon járok egyetemre, lehet ez is megérne egy külön posztot, csak tudod a tanulmányok miatti külföldön élés, még ha években is mérhető az nem nem olyan általános téma, ami a blog profiljába vágna.
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
A tegnapi poszt az au pair-lét sötétebbik oldalát mutatta be, az egyensúly kedvéért ma egy sokkal szerencsésebb történet következik. Főszereplője, Nika megjárta Franciaországot és Szlovákiát, mielőtt visszatért volna Finnországba, ahol szíve szerint most már hosszabb távon…..
Már az Urbanista blog első posztjai közt is előkerült a füvesített villamospályák kérdése (nem is egyszer), ám olyan gyönyörűség, mint ami Kispesten van, még látványterveken sem szokott szerepelni. A fotókat Vinczek György készítette az 50-es villamos…..
A felújított tér. Kép forrása. Talán nem  túlzás azt állítani, hogy kisebb csoda történt a pesti belvárosban: a korábban elhanyagolt, lepusztult Március 15. téret mintha kicserélték volna. A munkák még nem fejeződtek be teljesen, azonban a városnak pár nap elég volt,…..
Arról engem már senki sem fog meggyőzni, hogy ezek időre elkészülnek: elvileg április vége az átadási határidő, de az tisztán látszik, hogy itt még bőven lesz min dolgozni a következő hetekben, hónapokban. Hogy mást ne mondjak, a villamosközlekedésnek elvileg még 2010-ben…..