Regisztráció Blogot indítok
Adatok
1000bocs

0 bejegyzést írt és 133 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ellenforradalmárunk Párizs utcáit járja. Arcán alig titkolt döbbenet. Szereti a bort, de állapotán nem segít már néhány pohár Corton-Charlemagne. Letagadhatatlan civilizációs átrendeződés tanúja. Tudja, a történelem tovább halad a megszokott útján. Úgy néz ki, egyszer majd franciák nélkül.…..
1000bocs 2017.03.22 10:01:05
@lényeglátó: jól van, felmondtak a felvilágosult ego önmagát mentegető mantráját arra nézvén, miért is kell egy egyébként senkinek sem ártó és hasznos dolgot - az emberek istenhitét - felszámolni.

Mondjuk az általad felsoroltakat kontextusban kellene vizsgálni, hiszen adott korban adott viselkedési, hatalomszerzési és túlélési stratégiák voltak, amik a világ táján mindenhol ugyanazok, katolikus hittől függetlenül.

Felvetődne a kérdés, hogy egy mongol horda világot átivelő gyilkolásában, vagy a török hasonlóan több kontinensnyi öldöklésében milyen szerepet játszott a "gyilkos kereszténység".

Ha belátnád hogy a vallástól függetlenül az ember játszmája a hatalomért és a javakért mndenhol ugyanaz, maradna számodra az hogy a vallás mint szervező erő mégis megtart.

És akkor az egódra épülő filozófia már el is szállt, mint a füst.

Mondom mindezeket meg nem keresztelt, kvázi pogány emberként, aki egyik felekeztnek sem tagja.

(mondjuk hogy a zsidók által futtatott emberkereskedelmet is a kereszténység számlájárta írod, majd az emancipáció utáni első generációs zsidó "forradalmárok" által felfuttatott kommunizmus bűneit is - mit is mondhatnék? Van egy bája.)
A népszavazás után a Magyar Kétfarkú Kutyapárt nevű, nagyjából egyszemélyes viccegyletről beszélgettünk a szerkesztőségben. Éppen nyúltam volna a billentyűzethez, hogy írni kezdjek róluk, jött a hír, hogy tényleg politikai erővé alakulnak és indulnak a választásokon. Orbán Viktor erre a hírre…..
1000bocs 2016.10.05 11:17:58
@Hagrid:
"A terroristák hamis papírokkal eddig is bejutottak, sőt sokuknak eleve vannak rendes papírjaik is. "

Egy éve több ezrével jöttek naponta. Akkor már posztoltam amikor az éjszakai szolgálatban levő bevetési alosztályos srácok, szolgálat után még tökig páncélban megálltak nálunk, és mivel a városba kevés hír szivárgott ki kérdezgettem őket mi újság. Hogyan lehet megkülönböztetni a terroristát és a menekültet? Mi az eljárás?

A srácok egymásra néztek és elmeséltek egy jellemző sztorit. Éjszaka buszokkal hozták a táborba a menekülteket a gyűjtőből. A buszról leszállítva őket sorakozó, poggyászt átvizsgálni fegyver után kutatva stb...és most idézem amit a rendőrök mondtak:
" a fizikumokból, a tekintetükből, a mozgásukból, abból ahogy felsorakoztak és ismerték a standard eljárásokat látszott hogy katonák voltak. Annyi volt köztünk és köztük a különbség, hogy nálunk volt a fegyver.
De ha átadtuk volna a fegyvereket, ezek indulhattak volna azonnal a frontra."

Kedves barátom. Nem egy-két, kaporszakállú és rejtőzködő terroristáról beszélünk, hanem a háborúban harcoló, tapasztalatot szerzett katonákról beszélünk, akik tömegesen hagyták ott a háborút és jöttek el európába.

A fantáziádra bízom, hogy szerinted ezek az emberek, akik öltek már és ölték mellettük az övéiket vajon mit fognak kezdeni itt európában?

Szelíd polgárokká válnak? Elpárolog belőlük a stressz, eltűnik a múlt amit magukban hordoznak? Elfelejtik azt ahogyan odaát megoldották az adoódó problémáikat, és megtanulják az itteni AK-47-es és núzókés nélküli tárgyalási módszereket?

Lehet erre mondani hogy minden rendben lesz, de mi ennek az alapja?
1000bocs 2016.10.05 11:54:37
"A terrorizmus nem az elmúlt 2 év, hanem az elmúlt 30-40 év terméke."

Én is így gondolom. Tény hogy az elmúlt évtizedek alatt a gazdaságilag legpontensebb országok sem voltak képesek integrálni a területükön élőket. A másod- harmadgenerációs muszlim ugyanúgy hajlamos gyűlölni a többséget, sőt még jobban az identitászavara miatt, mint az újonnan érkezett muszlim.

Ami csak annyit vetít előre, hogy ha most befogad európa pár milliót, ami a családegyesítéssel megsokszorozódik, azok töbszörös leszármazottai is jó eséllyel ilyen levegőben lógó, már nem keleti de nem is nyugati kivülálló zárványok lesznek európa testében, mint a mostani tömegek. És ez nem képzelgés, hiszen ez a tapasztalat, és nincs válasz arra nézve mit lehetne csinálni hogy ez változzon.

Egy szó mint száz, a tömeges érkezése a muszlimoknak matematikailag megsokszorozza ezeket a hatásokat a jövőre nézve. És tavaly óta senki sem meri jósolgatni, és kiujelenteni hogy az eddig biztonságban levő országokban soha nem lesz ilyen.

Van oka annak hogy a mintabefogadó és toleráns svédországban a rendőrök nagy része leszerelne inkább.

Semmi. A tényeket és az eddigi (évtizedes) tendenciákat tekintve semmi ok nincs kijelenteni hogy nem lesz gond. Az hogy most máshogy fog történni, mint az elmúlt évtizedekben szimpla képzelgés, alap nélküli feltételezés.

Tehát a nagyon toleráns, nagyon befogadó és tőkeerős nyugati országok, minden liberalizmusuk, jószándékuk ellenére bajban vannak az évtizede ott élő muszlim kisebbségükkel. És a békés többség baromira nam számít. Nézd meg a híres videót, aminek fő üzenete : " the peaceful majority is not relevant".
Matek. Számok és tapasztalat.

Ezután sem lesz más, az emberek nem változnak.
Ma is kiadná a románoknak a Nemzeti Színházat december elsején és nem bánta meg azokat a nyilatkozatait sem, amelyeket a színház éléről távozóban adott három éve. Alföldi Róbert a Mandinernek adott interjúban mondja el: vehetjük úgy, hogy a Bayer-ügy miatt ő is visszaadta tiszti keresztjét. A…..
1000bocs 2016.09.09 14:26:44
Mindjárt jönnek a melegaktivisták, akiknek nem baj ha a hősük egy ilyen rövid interjúban is képtelen megfelelni a saját mércéjének - a lényeg hogy a Robi a "mi fiúnk" és ezért neki igaza van.
Mert ugye számonkérni máson azt az eljárást, ahogy ő is odakerült a nemezeti élére, számonkérni máson az ároksását, miközben ő volt annak az időszaknak a legnagyobb és ismertebb árokásója aki nem mulaszt el soha olyan mód megnyilvánulni hogy oda ne vágjon a másik oldalnak, számonkérni a félreállítást, miközben karriert csinált a hisztijével és soha nem volt foglalkoztatottabb... a hős meleg, aki annyira művész, és mindig a valóságra reflektál és a körülötte levő dolgok foglalkoztatják, kivéve ha államilag lövik azokat akik a másik oldalon állnak ideológiailag - ebben az esetben ugyanis éppen nyaralni volt a valóságra reflektáló művészi énje...

Ez az interjú annyira gáz az alanyra nézve, hogy hihetetlen. A görcsös belemagyarázás, a démonok festése, az erőlködő elitizmus ezekkel a "lábszagú" kifejezésekkel.

Mintha a buzi művészi elitizmusnak és az affektáló felsőbbrendűségtudatnak nem lenne szaga...csak a kulturáltság szintjétől függ hogy ilyeneket az ember felemleget vagy nem.

Vicces is lehetne, de az indulat ami sugárzik az érvelésében inkább nyomasztó. Észer kellene venni a torzulást saját magában, akkor talán nem utálná ennyire a világot.

Ja, nem. A világ azon helyeit ahol tövig nyalnak neki ideológiai alapon, azt szereti.
Hiszen az előnyök és lehetőségek juattása ideológiai alapon csak akkor bűn, ha a jobboldal teszi.
Exkluzív! Csak a Nyugati Fénynek nyilatkozott Schiffer András nagynénje, Schiffer Anna, aki szerint politikus unokaöccse szégyent hoz a Schiffer névre, amikor jobbikosokkal haverkodik, a baloldaliakat szidja és „szemkilövetőkről” hadovál. - Miért törölte Önt az ismerősei közül Schiffer András? -…..
Tudta? Ma kezdődik a migránskvótás népszavazási kampány. Mert bizony, hivatalosan ma kezdődik. A hiba nem az ön készülékében van, ha nem vett észre semmilyen változást tegnaphoz képest: hosszú hetek óta dübörög már plakátokon, rádió- és tévéhirdetések formájában, szóval sok újra nem kell számítani…..
1000bocs 2016.08.15 14:22:25
@kesztió:
"Fasza dolog, ha Mo. a szuverenitásra hivatkozva keresztbe tehet másoknak, de milyen szar, ha a románok és a szlovákok ugyanarra a szuverenitásra hivatkozva lehetnek kisebbségellenesek."

Mo. a szuverenitásra hivatkozva megpróbálja elérni hogy ne rá tolják mások a gondot és a problémát. Azt a problémát, ami józan ésszel elkerülhető, de mások nem akarják elkerülni. Ez az ő választásuk, de hadd legyen az itt lakóknak is választása.

Tehát nem Mo tesz keresztbe másoknak, hanem neki akarnak keresztbe tenni.

A románok és a szlovákok idekeverése azonban még tőled is üt. Hiszen ez azt jelentené, hogy az anyaföldjükre született magyarok valamilyen csodamód ugyanolyanok mint az a tömeg, akik most érkeznek idegen földre ingyenélni, mert csak. Nem tudom tudod-e követni az anyaföld és a betelepülés közötti eltéréseket? Valahol itt kezdődne a dolog.

Jó az a libsizmus, de nagyobb adagban fura hatása van. Az idea elvarázsol, a valóságot magad mögött hagyva ilyen baromságokat találsz állítani mint fent.
Sokan kopaszodnak mostanában a rengeteg fejvakarástól, amire Ferenc pápa kijelentései miatt vetemednek. A pápa a krakkói Katolikus Ifjúsági Világtalálkozóról hazafelé menet a legnyíltabban feltett kérdésre, miszerint miért is nem emlegeti az iszlámot a terrorizmus vonatkozásában, azt felelte, hogy…..
A minap megtudtam, hogy családomban nem is én vagyok a „családfő”. Telefonos felmérésben vettem részt, ahol a demográfiai adatoknál a hölgy fahangon nekem szegezte a kérdést: a háztartásban egyébként ön a családfő? Nem tudtam hirtelen válaszolni, nem beszéltük meg a…..
1000bocs 2015.12.21 10:24:32
A nőnek NEM DOLGA a szülés és gyereknevelés.
A férfinek AZ A DOLGA, hogy elköteleződjön.

A cikk szerint.

A femneharcosok kikérik maguknak hogy a nőnek tartoznia kellene valakihez.
És a család elleni érvek között mindig ott van a férfi aki nem akar "elköteleződni".
A női magazinokat pedig minden héten azzal adják el hogyan szerezzenek maguknak férfit, és hogyan tartsák meg. Csábítási és szextippek.

A femenpartizánok sikeresen revolvereznek bárkit (bármelyik célpontként kiszemelt férfit) azzal hogy "szexista". Állítólag szexuális cél, szexuális tárgyiasítása ez a nőnek.
Mit gondoltok, milyen tippek vannak a női magazinokban csábítási szakterületen? Mire épül a divat és a szépségipar?
Igen. Hangsúlyozni és kiemelni mindazt, amivel a nő szexuális célpontként jelenik meg a társaságban, amivel kitűnhet, amivel megelúzheti a (női) versenytársait a kiszemelt hím figyelmének felkeltéséért folyó harcban.

Miután ilyen egyszerűen kiderült, hogy a világon mindenki aki nem szerzetes "szexista" akár nő, akár férfi, felmerülhet a kérdés mire ez a negatív cimke?

Egy ideális, bármikor bárki ellen bevethető ideológia fegyver. Mint ahogy az egész "egyenjogúsági női felszabadítási front".

Ha végig megyünk az összes kérdésen, és alkalmazzuk a egyenjogúsági női sablonokat kivételesen a férfiakra is, kiderül hogy SENKINEK SEMMI DOLGA. Semmi dolga a nőnek a gyerekkel, a férfiakkal, csak magával van dolga. Hogy boldog legyen, korlátok nélkül. És mivel a gyerek és a partner korlát - jobb azok nélkül. Férfiakra ugyanez.

Senkinek semmi dolga a másikkal, csak baj van velük, komplikáció, a személyes szabadság korlátozása.

Az biztosan nagyon modern és előremutató lesz. Libsi menyország, tele beteg emberekkel, akik tökéletesen szabadok és tökéletesen boldogtalanok.
A lengyelországi helyzet megvitatására készül az Európai Parlament. A kezdeményezés az Európai Néppárt, a szocialisták és a liberálisok európai parlamenti frakcióinak soraiból indult. „Európát” ugyanis Tomasz Siemoniak, a PO volt kormányfőhelyettese és nemzetvédelmi…..
Simi Rahman egy egyszeri civil nő, aki a kaliforniai Pasadenában praktizál gyermekorvosként. Muszlim volt világ életében. Rahmant megrázta a pár napja történt, San Bernardino-beli lövöldözés, mely során egy Kaliforniában élő fiatal muszlim házaspár lemészárolt 14 embert egy…..
1000bocs 2015.12.06 20:50:56
@TG69: igen, a liberalizmusnak van még mit tennie a középkori rendszerben élő arab nők életének javításáért.

Mivel az európai nők ezen messze túl vannak, nem is értem a libsik miért európában osztják az észt, ahelyett hogy ott dolgoznának ahol van mit.

Ja, megvan. Az araboknál ezért senki nem fizet, sem pénzben, sem alapítványi vagy civiljogvédő állásokban. Viszont nagy taslikat osztogatnak.

Ezért van hogy a libsik inkább a fehérek között akarják megváltani a világot.

Ami kicsit furcsán hat, hogy európában a világmegváltást a muszlimok korlátlan számú betelepítésével gondolják újabban elérni:)

A liberalizmus, és az ő tiszta logikája.
Terjed az egyelőre csak „PRK-szindrómaként” emlegetett, súlyos feledékenységgel és nyilvánvaló tények letagadásával járó tünetegyüttes. A szakemberek annyit is megállapítottak, hogy a jelenség összefüggésben áll az Európa felé tartó tömeges migrációs hullámmal. A…..
1000bocs 2015.11.19 12:05:08
@nu pagagyí:
"A kerítés a menekültek elleni tudatos gyűlöletkeltés végterméke."

És a kerítés gyilkolt Párizsban?
Fordítva ülsza biciklin, csak szólok.

Hiába harsogjátok ezt a gyűlöletkeltés dumát folyamatosan, európa MINDEN polgára tudja ki terrorizál kit európában, ki fél kitől.

Ezért igazán viccesek vagytok, amikor a Kalasnyikov nahgjának kerepelése mellett azon búslakodtok, hogy kérem itt gyűlöletkeltés folyik...

Nevetnék, de már rég nem vicces....

"Én speciel családokat és gyerekeket láttam a képeken"

Én meg ezer méterre lakom egy ezer fős tábortól. Hónapokon keresztül naponta láttam első kézből a csoportokat. Naponta beszéltem az ország minden részéből forgásszerűen idevezényelt beavatkozós srácokkal. Nem baj, ha nem a válogatott képeidnek hiszek?

Szánalom, szánalom a megfelelési kényszer...
1000bocs 2015.11.19 12:28:21
@mavo:
"engem meg az érdekelne, mi ez a hirtelen jött mindent tudás?"

Sorry, évtizedek óta integrálja európa a muszlimokat, ami munkának az eredménye az első-másodgenerációs európai polgár muszlim terrorista.

Ne rajtam kérd számon.
A fent leírt minta létező, így működik (illetve nem működik) az általatok emlegetett integráció, ami egyszer csak eljön mint a télapó. és minden rendben lesz.

Szerinted.

Nem jött el, ezután sem fog, és nem európán múlik.

"a "migránsok" mind rossz emberek, akik nem tanulnak nyelveket, nincsen végzettségük, ingyenélni akarnak itt, a nyakunkon élősködni, tesznek magasról mások jogaira, és jól teleszülnek minket."

Én nem mondtam hogy rossz emberek, csak leírtam eddig mit tettek az integrációért a biztonságos életért, és a lehetőségekért cserébe.

Azt sem mondtam hogy mind. Menj el az európai nagyvárosok fehéreknek nem ajánlott negyedeibe és számold meg hány integráltat találsz. Biztos van egy csomó.

Azt hogy ők mit tettek eddig, ne rajtam kérd számon.

Miután kibeszéltük azt, hogy ők mit tesznek európában a sikeres integrációért (úgy nagyjából semmit), nézzük szerinted mi van Szíriában.

"az ötödét nem emlegettem a különféle ilyen-olyan népségeknek, akik szíriában harcolnak, ahányan, annyi okból, megfontolásból."

Bocsánat, ehhez európának egyébként mi köze is van?
Ki kivel van, ki kit nyír ki kitől vásárolt fegyverekkel?
Értem én, hogy minden liberálisnak nagy a szíve (feltéve hogy nem a honfitársairól van szó, a nagy, gonosz többségről, amiből ő is származik) ebbe a nagy szívbe a világ összes baja belefér, feltéve ha nem fehér az áldozat bőrszíne.

Értem én, hogy oldjuk meg a gondokat, de azt meg a liberálisoknak kéne észrevenni hogy a VALÓSÁGBAN ők még nem oldottak meg soha, semmilyen gondot. Az ő megoldási képleteik - twitter, facebook, mécses és tünti, a többség hibáztatása mindenért - eddig sem vezettek sehová, mert ők a probléma nevű trágyahalmazt hordják össze serényen és másra mutogatnak.

Ki kéne jelentened - már csak a tisztánlátás végett - hogy számotokra a "probléma megoldása" a migránsok gondjainak megoldsását jelentik.

Mert európa fehér színű polgárainak számára a "probléma megoldása" a saját hazájában a biztonságos, és hülye muszlim befolyástól, provokációtól és agresszivitástól való szabad életet jelenti.

Csak hogy legyen világos, ki kit képvisel, és kivel van.

A jól képzett, nyelveket beszélő középosztálybeli szíreket meg hagyjuk.
Mint mondtam, naponta kértek tőlem útbaigazítást, amikor az egyébként tök egyenesen futó főút mentén nem találták a vasútállomást.

Van képem az átlagos inteligencia, problémamegoldás és idegen nyelvi tudás kérdésében. Köszi.
1000bocs 2015.11.19 12:52:02
@mavo:
"Utóbbira van magyarázat, Törökországban ugyanis gyakrabban vannak halálos áldozatokat követelő terrortámadások, ilyenkor a focimeccsek előtti gyászszünetekben mindig pfujolnak. Ez a terroristáknak szól, nem a támadásban elhunyt áldozatoknak, akiket egyébként a török kultúrában mártíroknak tartanak. Ilyenkor egy bizonyos rigmust kiabálnak a szurkolók: „Şehitler ölmez, vatan bölünmez” - azaz „A mártírok halhatatlanok, a földünk oszthatatlan!” Az elmúlt 30 évben több mint 30 ezer török halt meg terrortámadásokban, ez a hagyomány ezért alakult ki.""

És mindezt egyetlen youtube komment alapján? Köszönjük, Emese.

És egyben mi kérünk elnézést! Hiszen vagy így van, vagy nem. Mi okunk lenne arra hogy rosszul essen egy ilyen? Legyünk tekintettel a muszlimok érzékenységére, ha már ők is annyira tekintettel vannak a mi kultúránkra!
„Jól fizet a nőgyűlölet” Papp Réka Kinga szerint, aki legutóbbi cikkében a „suttyó szerkesztők” és újságírók „gonosz, nőgyűlölő megnyilvánulásai” felett kesereg. PRK párhuzamos valóságában az ilyen „nőgyűlölő suttyók” betegre keresik magukat, míg az…..
1000bocs 2015.10.31 09:35:19
Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner. Az eddig megjelent írások ezen a linken keresztül olvashatók. * Hetek óta az európai menekültválsággal fekszünk és kelünk, mi újságírók mindenképpen, de a látogatottsági adatok alapján az olvasók is.…..
1000bocs 2015.09.21 17:07:47
@Jean Sol Partre:

hetek óta tartó polémia közben már tucatszor levezették neked:

A bevándorlók ahogy a határra értek, ingyenvizet, ingyenkaját, ingyengyógyszert, ingyen buszt és vonatot kaptak - és csak annyit kértek a tisztelt bevándorlótól, hogy ugyan mondja már meg, ki fia borja.

Ha ezek után te még mindig ott tartasz, hogy a magyar kormány egyetlen menekültről sem gondoskodik normálisan, akkor már biztos hogy fizetnek neked, mert ingyen ennyire nem égetnéd magad.
Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner: vezető magyar véleményformálókat kérdezünk meg arról, mit gondolnak az egyre forróbb témává váló migrációról és a kapcsolódó jelenségekről. Az eddig megjelent írások ezen a linken…..
1000bocs 2015.09.17 23:32:59
@Doomhammer:
"Nem volt egyszerű elérni, hogy brutálisak legyenek ezek az állatok, de végül csak sikerült. Hónapok kemény munkája van benne."

Hagyjuk már. Macedóniától Magyarországon keresztül Ausztriáig csak annyit kell mondani "regisztráció". Ezek az emberek azonnal a földhöz verik magukat, nekimennek sorfalnak, kerítésnek, elindulnak gyalog németországba. Mindegyik híradás, ami atrocitásról szól azt emeli ki. Nem akarták a regsitrációt, és nem voltak hajlandóak várni.

Nehogy már őket regisztrálja valaki.
Nehogy már várniuk kelljen.
Ami jár az jár. Legfeljebb cirkuszolnak egyet a médiának, az sem baj ha vérzik a gyerek végén: attól jobban forog a kamera...

És azonnal ugrik a liberális kórus.

Akik szerint ugyan 2006 rendőri tólkapásai jogos intézkedések voltak, hiszen dobálták a tüntetők a rendőröket.

2015 viszont nem volt jogos, hiszen dobálták a tüntetők a rendőröket. És ezek a tüntetők "mások".

Nekik szabad. Mindent.
Mert csak.
Nem kell megvárni a törvényes eljárást. Nem kell betartani a törvényt. Napokról beszélünk, nem évekről.
Nekik joguk van nem várni.
Joguk van támadni.
Mert csak.
Ha tankjuk lenne, ölni is joguk lenne. Mert elkeseredettek. Ami abból is látszik, mennyire örülnek ha végre valaki segít.
Nekiugranak a torkának.

A brutális állatok nem itt lettek azzá. Ez az a kultúra, amit hoznak magukkal. Ami kultúrát ismer már Párizs népe is, meg a Londoniak.
„Wir schaffen das.” Igen, megcsináljuk? Gyurcsányi jellegű, megalapozatlan, teljesíthetetlen nagyotmondás csapdájába estek Németország vezetői? Angela Merkel német kancellár, a CDU elnöke pár napja még arról beszélt, Németország meg tudja oldani a migránsválságot, a…..
1000bocs 2015.09.16 22:51:16
@acces(s) denied:

ahol élek, ahol dolgozom, a családom, a barátaim a környezetem a civilizáció.

De ezeken kívül van még több mint hét milliárd ember a földön, akik egy része ragadozó. Miattuk néha az ember kiesik a civilizációból, mert a velük való interakció legtöbbször nem oldható meg civilizált módszerekkel.

Ja, hogy te most is csak a "konzik", meg a "csorda" vonalra akarsz kijukadni, meg a "magyarság szánalmas" igehirdetésére? Erre inkább nem reagálnék, mert tényleg úgy érzem egy csökkent értelművel játszom.

Személyedben egy újabb remek példányát ismertük meg az okoskodó, lényegi kérdésekben a témától következetesen eltérő, másokat megbélyegző és lenéző, liberális igehirdetőnek.

Hosszú körmondatokba foglalt gondolatfüzérek, amikkel arról igyekszel elterelni a figyelmet, hogy a konkrét témához igazából nem értesz csak okoskodsz.

Mint például a kriminalisztikához, az utcai támadások, az erőszak, a támadók jellemrajzának és motivációjának, az erőszak kialakulásának és kezelésének témájához.

Amitől te folyamatosan elkanyarodtál a konzik és az orbán fixációd irányába, miközben virtuálisan lapogatod a saját vállad hogy milyen okos is vagy.

Fárasztóak vagytok, de hasznos amikor a liberalizmus igazi arca ilyen nyíltan bemutatkozik.

Köszönöm.
1000bocs 2015.09.17 10:01:01
@Jean Sol Partre:
"Mi a fasz közöm van nekem szerinted azokhoz az "európai liberálisokhoz" akikről beszélsz? Miért akarnék én az ő nevükben vitatkozni veled?"

Ballibsi kommentelők mindig arra hivatkoznak mi a liberalizmus elméletileg, és elhárítják maguktól azt ahogy a liberalizmus a valóságban nműködik.

A valós liberalizmus a tettek. A tettek pedig ellenmondanak a libsi dogmáknak. Hogy ezt feloldják, egyre atomibb szintre próbálják lebontani, egyre messzebbről megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, miszerint az egyenlőség jegyében miért teremt és támogat egyenlőtlenséget.

Mi közöd?
Mivel tartod az álláspontot, miszerint a vallási kisebbséget védeni kell a többséggel szemben, van közöd. Ez ugyanis felveti a kérdést, hogy mi alapon válogatsz vallási felekezetek között. A kereszténység nem védendő az ateista többséggel szemben, az iszlám igen. Ami ugyan messze nem az egyenlőség jele, de te ezen lazán átlépsz. Nem csoda. Nehéz is lenne megmagyarázni a libsi kettősmércét és kirekesztést.

Te is csak az alkalmazott verzióját gyakorlod.
1000bocs 2015.09.17 10:21:41
@acces(s) denied:
"Igen vannak ragadozók."

Örülök hogy egyetértünk.

"Szerintem nem sokan, nem jelentősek, kis odafigyeléssel ki lehet kerülni a csapdáikat, amúgy sem élet-halál kérdése."

Szerinted nem jelentős a számuk. Ezt beszéld meg a nyugalmas multikulti olyan zónáiban élő polgáraival, akik nem mennek ki sétálni sötétedés után, akik nem látogatnak bizonyos városrészeket stb. Ezeket egyrészt Párizsban sétálgatva személyesen volt szerencsém tapasztalni fényes nappal, másrészt német és svéd ismerőseim mesélték a napi élet örömeit. (biztos ők is bezárkozó mélymagyarok) Ha azt gondolod csak az én ismerőseim paranoiásak, a net a te barátod. Youtubera feltöltött híradórészletektől kezdve újság és blogbejegyzések garmadája foglalkozik a létező krízissel, aminek megoldását nem, csak a keletkezését köszönhetjük a liberális felfogásnak.

És nem. Az hogy te nem látod ezt magad körül, nem azt jelenti hogy nem létezik. Csak van szerencséd olyan helyen élni-dolgozni, hogy nem találkozol vele. Attól még az európai polgárokat zavarhatja erőssen, hogy te tagadod és kioktatsz mindenkit ezzel kapcsolatban.

Te most amellett érvelsz a biztonságos és dzsungelmentes életedből, hogy nem baj ha a dzsungel még jobban terjed európában. Nem baj ha még több, együttműködésre és civilizált együttélésre korlátozottan, vagy egyáltalán nem alkalmas ember érkezik, aki ugyan süket az uniós polgár problémáira, de elvárja hogy az oldja meg az övét.

Szóval köszönjük az ittlétedet, és posztolgass továbbra is cicás képeket peace felirattal.

A valós problémákkal meg foglalkozzon inkább olyan aki nem vak, ért is hozzá, meg a tökei is megvannak még.
„Vajon mikor tiltjak be a 444-en a kommentelest? A totalis narrativaosszeomlas fenyeben, mind a hivatkozott kulfoldi cikkeknel, mind a 444-es kommentek eseteben. Szabaly: reszleges betiltas kenyes cikkeknel is ervenyes. Vagyis ha csak a cicas gifeknel szolhatsz hozza, akkor effektive be van…..
1000bocs 2015.09.10 12:21:44
@Szárnyathy Géza:
A ballibsik az emberiséget előnyére hivatkozva kívánják átalakítani a világot. Mikor kiderül hogy az emberiségnek erről más a véleménye, inkább betiltják a véleményt mintsem kiderüljön hogy az emberek nem szeretnék hogy ők vezessék a szebb jövő felé.

Véleménydiktatúra, liberálfasizmus és társai. Nincs ebben semmi új, de a migránskérdés azokat is egy táborba rántja (egy vélemyényt vallanak) akik más részletkérdésekben eltérnek egymástól.

A hozzászólások durvaságára hívatkozni meglehetős vicc lenne egy fikaoldaltól mint a 444. Eszem az érzékeny lelküket.
Sena Dagadu magyar anya és ghánai apa gyermekeként tizennyolc évesen jött Magyarországra, amit cseppet sem bánt meg: megállás nélkül koncertezik és újabb szólólemezzel készül,…..
1000bocs 2015.08.13 11:42:49
@annamanna:
"Magyarországra a kereszténységet bevándorlók hozták, ez ezer éve is így volt és ma is így van. "
"Ha bevándorlók nem jöttek volna Magyarországra, most én se lehetnék keresztény.."

Nyomjad ezt a baromságot, állj be kötésig te is a bevándorlást támogatok közé, és leszel te még muszlim is.

Hajrá!

Más:
Milyen fontos lett a ballibbantaknak a kereszténység? Tűzzel-vassal irtják évtizedek óta, gúnyolják, köpködik, igyekeznek a mocsárba döngölni. Igyekeznek eurpát "kereszténység-mentesíteni".

Most találtak maguknak egy szalmaszálat a politikai túlélésre, és azonnal s kereszténységet kérik számon mindenkin.
Volt ez a hétfői affér a debreceni menekülttábornál: husángokkal felfegyverkezett táborlakók, kődobálás, kukagyújtogatás, úttorlasz, komoly rendőrségi felvonulás, oszlatás. Szerencsére nem minden nap történik itthon ilyesmi, a bevándorló-kérdés amúgy is forró téma,…..
1000bocs 2015.06.30 10:24:15
@freehckr: "Kampányoláson és uszításon kívül mégis mi a jó édes bolsevik anyjukat akarnak kezdeni a fideszes elvtársak a menekülthullámmal?!"

Csak pénteken 1097 embert fogtak el a Szeged környékén. Naponta kellene egy új tábort felhúzni valahol, ahol el lehet helíezni 1100 embert addig, míg regisztrálják őket. Naponta 1000 fővel több emberre kell biztosítani ellátást. Mint ahogy egyébként Kiskunhalason pl. a régi laktanyában kialakítás alatt van egy 1000 férőhelyes tábor. Uszításon kívül.

"kampányoláson és uszításon kívül" a menekültek mindent megkapnak ami jár nekik. Szállás, kaja vallási felekezet előírásai szerint stb. Papírt is kapnak, hogy Szegedről és a déli határszakasz területéről vonattal INGYEN mehessenek tovább Budapestre, vagy Debrecenbe. Az ingyenes utazásra jogosító papírtól függetlenül nagy részük egyszerűen beül egy taxiba, és elviteti magát Pestre, mert annyira elesett és szerencsétlen, hogy nem jó neki a vonat. Inkább kifizetnek több száz eurot a taxisnak Pestig.

"kampányoláson és uszításon kívül" a Fidesznek nem a menekültkérdést kell megoldania, hiszen azt a forrásnál generálják, ahová a Fidesznek nincs hatása. A Fidesznek nincs forrása arra, hogy néhány millió embernek 5-10 ezer eurot adjon afrikában arra hogy maradjanak otthon. Ez a néhány millió, válogatottan fiatal és férfi valahonnan pénzt kap arra, hogy több ezer euroért eljusson európába, és még arra is jut hogy taxizzanak. Teljesen életszerűtlen, hogy több millió ember afrikában és a közel keleten olyan vagyonnal rendelkezzen, amit háborús körülmények között legálisan eladva elég pénzt tud csinálni ahhoz, hogy eljusson idáig. Afrikában és a közel keleten háborús körülmények között gondolom olyan jól megy az ingtalanpiac, hogy az afrikai viskójáért tömegével állnak a vevők, akik 10 ezer eurot akarnak fizetni érte. Eurot. Afrikában.

A Fidesznek az ország és a magyar lakosok védelmét kell megoldania, hogy ne alakulhasson ki olyan helyzet, amiben a nyugati országok vannak, akik az önnön toleranciájuknak a levét isszák most. Aki már a kapun belül van kis idő sem kell és máshogy fog viselkedni. Aki már a kapun belül van, azzal nehezebb lesz.

A kampányoláson és a Fidesz elleni uszításon kívül a ballib oldal és te sem csinálsz semmit. Háborús helyzetet a bölcsész moralizálás nem oldott meg még soha. Sőt, semmiféle konfliktust nem oldott meg soha. Mint ahogy az unió is eszköztelen, és semmiféle konfliktust nem tud megoldani.
Jon Stewarttal és műsorával, a Daily Show-val (amiből hamarosan lelép) nem sokszor fordult elő, hogy egy aktuális ügyet nem tudott volna úgy megközelíteni, hogy a humor eszközével élve szedje darabokra az abban ludas, hibázó, idióta vagy szimplán csak idétlen és ostoba…..
Az Alfahírnél szinte biztosan rá van állítva valaki a Klubrádióra, más magyarázatot nem tudok arra, hogy miért hallgatnák azt a rádiót. Mindenesetre bár biztos nagy volt a csalódás, hogy a műsort nem Bolgár György vezeti, kesergésre végül mégsem lett ok, hiszen a…..
Nem vagyok sem a kortárs francia irodalom, sem Michel Houellebecq munkásságának szakértője, ezért eleinte nem is akartam írni a szerző legújabb, nagy port kavart regényéről, a Behódolásról. A 2022-ben játszódó keserű utópiában – amely épp a Charlie Hebdo szerkesztősége…..
Gyűlöletből nem lehet országot építeni sehol. Eképpen penget érzelmi húrokat lelkünk hárfáján az emberminiszter, Balog Zoltán. De a „megélhetési bevándorlás” kapcsán tervezett nemzeti konzultáció láttán hozzátehetjük: de igen, lehet. A feltett kérdések alapján akár…..
1000bocs 2015.04.28 14:35:00
@nu pagagyí:
"- Például jelentős területeken felszámolták a szabad vállalkozás lehetőségét (mutyik és mutyik). "

Kakaóbiztos a klaviatúrád? Strabag építette úton jársz?

"- A mindenki adójából fenntartott közmédiumokat szimpla propaganda eszközzé és több tízmilliárdos kifizetőhelyé silányították (mivel fasz se nézi ezeket, leginkább a kifizetőhelyi funkció működik). "

Aha. Napkelte, jóreggelt.

"- A kultúrát kulturálatlan emberekre bízták, minden művész autonómiát felszámoltak,..."

A 12 apostolra utaló 12 darab kaki a tányéron megvan? Az ezt elkövető számodra kulturált ember, és szerinted csak a művészi autonómiát gyakorolta. Szerintem csak szimplán bunkó és messze van mindentől, amit művészetnek lehet nevezni.

"-Sufnibrókerekkel, sufnibankárokkal, sufnikereskedőkkel pótolták a kiüldözött nemzetközi cégeket."

Tényleg, elmentek? Ahhoz képest elég sokan itt vannak.

"- Totális jogbizonytalanságot generáltak, sem az emberi, sem a közösségi jogaid nincsenek biztonságban."

Hát, ha ballibék jogosnak gondolták hogy 0 teljesítménnyel is minden az övék, akkor még igaz is a mondat.

"- Lejáratták az országot a kultúrállamok körében, de a "keleti nyitás" célcsoportjában, a redves diktatúrák világában sem sikerült tekintélyt kivívnunk. Igaz, ott meg minek."

Képviselték a saját érdekeiket, ami nem mindig egyezik a többiek érdekeivel. A "keleti nyitás" pedig nem politikai hanem gazdasági, ha nem lennél kicsit mocskos hazudozó, nem hazudnál. Keletről nekünk nem a Kazah vagy Kínai törvénykezés kell, hanem a pénz. Mert arra (is) van.

"- Szétlopták az országot"

Persze, persze. Na, most már üljél le, te erkölcscsősz:)
A szétlopták az országot eddig minden politikai erőre igaz, és a következő 50 évben is így lesz. MINT _ AHOGY _ BÁRHOL _ AHOL _ NEM _ ORBÁN _ A _ MINISZTERELNÖK.

Fogtad?

"- Sajnos a magánpénztári megtakarítások már elfüstöltek, stadion és kormánypropaganda lett belőle."

Hát igen. De jó is volt az a magánpénztár biznisz! NEKTEK. Garantált állami pénz átcsatornázva döntöen ballib kezelőkhöz, amit az államilag garantált kötvénybe lehet fektetni.

Miért is volt ez jó az államnak? Hogy a saját pénzét odaadja másnak kezelni, és még ő fizet kamatot a hurok végén? Bingó! Nem volt jó az államnak, csak a kezelőknek.

"- Ocsmány hangnemet vezettek be saját polgáraikkal szemben. Az ocsmányságnál már csak a rendszerszintű hazudozás súlyosabb." "-Irritáló pöffeszkedés tapasztalható, így ad mintát a hatalom a társadalomnak. "

Namost bármennyire is balf@k a Fidesz, irritáló hangnem és pöffeszkedés tárgyában a ballib oldal megmondóemberei, kultúrhéroszai, filozófusai, ujságírói és komentelői 2010 óta folyamatosan bemutatkoznak. Nem kicsit, nagyon:)

Nem pirulsz mikor ennyi baromságot írsz ide? Írhattad volna röviden is.

Utáljuk hogy 2010 óta nem minden esetben az van, amit mi döntünk. Minden ijesztgetés ellenére, minden világvége várás ellenére a magyar szavazók leszarják a fejünket, és nem szavazzák vissza a MI KEDVENCEINKET a hatalomba, hogy folytathassuk az addigi normál ügymenetet. Mi akarjuk mindazt, amit ők csinálnak! Mi akarunk a tutiban ülni, a mi gazdasági háttérembereinket akarjuk tömni, mi akarjuk megmondani a tutit a kultúrában is!

10 millió fasiszta országa:)
1000bocs 2015.04.28 18:06:21
@Josagos: "Tőlem senki nem szedett védelmi pénzt. Azt jellemzően magyarok szedik magyaroktól. "

Kivéve amikor cigánygyerekek szedik a kishídon átkelni szándékozó magyar gyerekektől, vagy a templomba igyekvő nénitől. Aki ha nem akar megint körbeköpködve és nyálas arccal, poros ruhában megérkezni fizetni fog. Vagy amikor a elveszik a gyerekektől az uzsonnapénzt.

"Az egyházak és a profi sport állami finanszírozását megszüntetve megszűnne a szegénység nagyjából, ha abból értelmesen költenénk a szegényekre. "

És képzeld, mennyi jutna ha a színházak és múzeumok pénzét is hozzá csapnánk!

:)))))

"Megszűnne a szegénység nagyjából" - édes istenem, mik mennek itt...facepalm.
1000bocs 2015.04.29 08:43:05
@nu pagagyí: Oh, persze. Ez van mikor nem tudsz mit mondani. :)
-Paul Wade, Fegyencedzés. Végre valaki ki merte mondani azt, amit már évek óta sejtettünk: a testépítők egyszerűen csicskák, de leginkább gyengék. És ezzel kábé mindent elmondtam, ami említésre méltó. Felfújt, vizes izomzat, nevetséges célok és eszközök, idejétmúlt…..
1000bocs 2015.04.26 19:13:25
Már a címből tudtam, ez mekkora trollmágnes lesz. És szokás szerint jönnek vakok és bénák tanúságot tenni az éleslátásukról. Íme az én adagom:

1. a sport nem fanboy kérdés. A TE tested, Te döntöd el mit kezdesz vele. Ma olyan könnyű bármi információhoz hozzájutni, különböző irányokba elindulni, mint soha korábban. Használj nbármit ami hasznos a céljaid elérésében, és ne legyél fitness-náci.
2. A testépítés végső célja és értelme a tükör. Sorry, de ha jobban belegondolsz, nem tudod cáfolni. Ha a tiszta erő lenne a cél, erőemelő lennél. De akkor nem lenne ilyen szép csinos derekad. Ha az lenne a célod, hogy a tested bármely funcióját hatékonyabban ellásd, nem edzenél izoláltan. Másrészt melyik sport az, amelyik követői idejük nagy részét a tükör előtt, önmagukat és egymást nézegetve töltik? Ha testépítő vagy, ne mutogass msáokra, Te vagy az!
3. Amerikai focista: tényleg, súlyzóznak? Ki hitte volna? És ez azt bizonyítja hogy a testépítés funkcionális és hasznos? Inkább gondolg végig: az amerikai focista használ testépítő jellegű edzésmódszert, plusz sok minden másra is képes, amire egy testépítő nem: pl. tud futni. Egy amerikai futbalista növelhet tömeget, de ha nem képes a sportági funkcióinak megfelelni, mehet a fenébe. Ott nem a szépségért adnak fizetést. Tehát használ néhány gyakoratot, de messze nem testépítő. Mint ahogy a testépítő is hasonló mint az erőemelő, de mégsem az:)
4. Ha csatába kellene mennem, ahol mondjuk a fizikum számít (hosszú ideig menetelni, ugrani, futni, lökni, rántani, emelni, csapni, zúzni kell) testépítő lenne az utolsó akit a csapatomba választanék. A CSAK TESTÉPÍTŐ, egyéb atletikus képességek hiányában a túlélés szempontjából zsákutca. Tudsz mondani bármely katonai, vagy rendvédelmi egységet, ahol a testépítés elég?
5. A testépítés mint sport elég régóta fut, mára sokat vesztett fényéből szinte csak önmagába szerelmes. A Crossfit, Kettlebell, egyéb divatok már felfuttatták az üzleti modelleket, de még nem mutálódtak, és amíg a tömeget megmozgató tömegsport jellegük meglesz, hasznosak is maradnak. A funkcionális fizikum (még ha átlagos is) az élet sok területén hasznos lehet. Egy átlagos testépítő meg...csak átlagosan néz ki a tükörben.

És mielőtt: én ütő, rúgó, késelős és kardozós dolgokban vagyok benne kötésig. Ezért van, hogy nekem a legfontosabbak azok az edzésmódszerek, amikkel a harci funkciókat még hatékonyabban el tudom látni. Pl. az erő nem mehet a mobilitás rovására. Mert ugye hiába is lennék gyönyörűre "építve", ha a 12 éves cigánygyerek röhögve megszurkál (ezek a kis rohadékok már nem tisztelik a szép hátat, a hordó combot meg csak megszúrják belülről és mennek inni egyet az emlékedre.)
Namost ütöttem már mindenfélével: alattomos törpétől a toronyig minden volt, és hidd el, nem a toronytól kell félni. Ha meg valakit be kell vezessek ebbe a világba (20 éve tanítok is), hát a testépítő az akinek a legtovább tart hogy mozgáskultúrája legyen. Mert úgy akar túlélni hogy: "ne menjen közbe' 120 fölé a pulzusom, nehogy izmot is égessek!" Dinamikus mozgás nélül meg nincs túlélés, a basic túlélő stratégia a futás pl.:)

A testépítő lányokat pedig büntetném. Biztos a pénz miatt lesz a csinos ropógos-friss fitness csajokból odaégett kormos szalonna szerű valami, de szépnek nem szép. Lehet rárakni lufimellet, mert ugye a vízhajtó leviszi azt is, de b@szki, tele a világ gyönyörű, csinos, sportos természetes nőkkel. Ha az tetszene, hogy hormonoktól eltorzult férfias nő fejet rászereljünk egy férfi testre, amire még kamu mellekből is pakolunk kettőt, thaiföldre járnék.

Ja, és végül is ez a modoros blog.
Ezért ezt a kommentet végig eltartott kisujjal gépeltem.
1000bocs 2015.04.26 21:54:26
@Carcosssa: "mit tanítasz és merrefelé?"
Bocs, de nem véletlen vagyok nick mögött. Segítség kell?
1000bocs 2015.04.26 22:53:00
@Carcosssa: Igen, mail jöhet.
Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor írása. Kísértet járja be Magyarországot – a feltétel nélküli alapjövedelem kísértete. De talán pontosabban is fogalmazhatunk: zombi járja be Magyarországot – egy már sok millió életet követelő eszme élőhalottja. Mert itt nem a Marie…..
1000bocs 2015.04.09 13:15:57
@freehckr: "Ráadásul nem sokban különbözik az alapjövedelem a nettó naplopásért és a foglalkoztatottsági adatok hamisításáért járó közmunkabértől.

Csak hogy tisztázzuk: a nettó naplopás az, amikor az alany otthon növeszti a potrohát, és csak úgy elvan segélyen vagy adott esetben a semmiért kapott "alapjövedelmen". Amikor már fel kell emelni a seggét, és elmenni valahová, megfogni egy szerszámot, eltölteni az időt azért hogy megkapja a pénzt, az már egy helyes irányba tett lépés. A hatékony munkától még messze van az igaz.

Az ingyensegély vagy az alapjövedelem szintű baromságok megint megfogják az alany kezét, visszavezetik a szegénysorra adott esetben, és otthon marasztalják naplopni. És ha már úgyis otthon van és pihen, cserébe "jobbá teszi" a környezete életét azzal hogy valakin levezeti a fölös energiáit. Meg elveszi ami kell. Meg ilyenek.
1000bocs 2015.04.09 13:42:43
@ggaborx: ellenérv?

Esetleg annyi, hogy a fenti elemzés arra utal, aki ezeket a gondolatokat forgatja a fejében. Ahogy ő elképzeli a világot.

Az emberek nem ilyenek. Nem osztom az elképzelést, hogy ha jót teszel az emberekkel, azok a helyes irányba fognak lépni. Az emberek egyénileg és tömegben is bizonyos programok szintjén működnek. Alsóbb osztályoknál ezek puszta túlélési ösztönök, amik pl. erősebbek a tanult erkölcsnél.

"Kiírtja az alapvető túléléssel kapcsolatos állandó félelmet. " kevesen vannak, akiknél a konkrét éhhalál valóban fenyeget. Azonban milliószám vannak, akik abban a stresszben élik az életüket, hogy semmire sem jutnak, hiába küzdenek. Ezt 50 ezer forint pl. nem oldja meg. Arról nem beszélve, hogy a low class tömegben most is úgy működik: amikor jön az ingyen pénz, akkor dőzsi két napig, aztán koldulás az élet megint. A plusz pénzt ami a semmiből, a levegőből jön, ugyanúgy elpacsálnák két nap alatt, és megy a rutin tovább.

Az ember azt értékeli, amiért küzdenie kell. Aminek "ára" van. Amikor az ember semmit sem értékel, annak soha nincs jó vége.

"Növeli az egyén szabadságát és ezzel a kreatív kibontakozását (mérnökként nem kell mosogatni), ami már rövid távon hatalmas hasznot jelent a teljes társadalomnak." - Kreatív? Én a masszáról, a szegény tömegekről beszélek. Kreatív kibontakozás? Az egyén szabadságát növeli, persze. Feltételezve hpgy az egyén egy terv szerint mozgó, a jövőért esetleg megtakarító, tudatos lény. Ha az alany agyatlan fogyasztó, akkor semmiféle kreatív "boost" nem következik be. Max hamarabb vesz új telefont.

"Az előbbihez kapcsolódóan lehetővé teszi, hogy mindenki olyan területen bontakozzon ki, amiben igazán tehetséges." a különböző ingyenpénzeknél már kitárgyaltuk ezt. A társadalom egy jelentős része nem akar kibontakozni. Ezek életpályája elég egyszerű. Megszerezni, minél többet, minél hamarabb. Elfogadni ami jön, azt nézni, mit lehetne még szakítani. Te tényleg azt hiszed, hogy ha lenne alapjövedelem, az emberek tömege varázsütésre átváltozna, és nem önző lényként, hanem intelligens, tanulni és fejlődni - áldozatot hozni akaró, dolgozni, megszakadni, kockáztatni, elfáradni akaró mintapolgárrá válik? Mi támasztja alá ezt az utópiát? Mert a tapasztalat nem.

"Igazságtalan a dolgozó réteggel szemben: a feltétel nélküli alapjövedelem mindenkinek egyformán, egyforma összegben jár, így senkivel szemben nem mondható igazságtalannak." - a dolgozó réteg nem jókedvében dolgozik. Hanem mert vállalja a harcot, ami az élettel jár. Az áldozatért jár a jutalom. - Ezt a tételt az ingyenpénz borítja, ami egy generáció alatt ki is tudja pusztítani az arra hajlamos tömegekből a motivációt. Hangsúlyozom: a normális emberek normálisan reagálnak ha egy kis pluszt kapnak. A haszonleső viszont csak a még nagyobb haszon felé fog fordulni, de nem válik normálissá. A társadalomban a normálisok aránya létfontosságú, mert azok húzzák tolják azt a gazdaságot, amiből a világmegváltók ki akarják szakítani a haszonlesők részét is. Ha a haszonlesők elég sokan lesznek, összedől minden.

"A munkaerőpiacot úgy alakítaná át, hogy a lehető legtöbben a szakmájuknak/tehetségüknek/érdeklődési körüknek megfelelő területeken helyezkednének el. " - Igen. Kivéve hogy a haszonlesőkből több lesz. A normális emberekről beszélünk most?

"Kiegyensúlyozottabbá teszi a munkáltató és a munkavállaló viszonyát, radikálisan csökkenti a kiszolgáltatottságot." - munkáltató vagyok, egyben munkavállaló is. Álomvilágban élsz.

Mindegy is meddig folytatom: ez egy utópia, álomvilág. Feltételezések halmaza. Feltételezéskre, bölcsészkedésre alapozni ekkora horderejű változtatást nem normális emberre vall, hanem idealistára, aki annyira akarja a JÓT, hogy vak a valóságra. A valóságtorzító mező nem működik. Nem a valóság változik, csak magát csapja be a képzelt valósággal.