Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mágnás Miska

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új fagyizó nyílt a Palotanegyedben: a Levendula kézműves fagylaltozó a Rákóczi úton, az Urániától a Blaha felé eső apró üzlethelyiségben működik. Nem lehet elvéteni: levendulaszín kerékpár áll a bejárata mellett. A 250 Ft-os ár gombóconként adagonként mindenképpen…..
Néhány hete tűnt fel, hogy milyen élénk, ha akarom nap-, ha akarom citromsárga színt kapott a Bródy Sándor utca egyik háza. A 19. szám alatti, háromemeletes épület színét sokszor és sokáig nézegettem, napfényben és felhős időben egyaránt. Az élénk szín kifejezetten zavarba…..
A Palotanegyed A befalazott Madonna 2011.06.22 08:58:00
A Lőrinc Pap téri jezsuita templom egyik kis nyilvános utcai csodája a Feszty Masa-kegykép. Az Úti Boldogasszony sajátos, magyar értelmezése beüvegezve, kivilágítva, elzárva és nyitottan mégis. Már láttam olyat is, hogy a Krúdy utcai Andersen körül nyüzsgő, a térre…..
(Reitter Ferenc terve a hajózható Duna-csatornáról, a mai Nagykörút helyére álmodva) Miért is? A válasz egyszerű: mert nem épült meg a Reitter-csatorna. Legutoljára tavaly ősszel teltek meg a Kétfarkú Kutyapárt holdudvarához tartozó blogok azzal a nagyívű ígérettel,…..
Pár napja a Mária utcában sétálva tűnt fel, hogy egy kerékpár lóg a fejem felett. A Mária utca 13. egyik első emeleti erkélyén alkalmazott tárolási megoldás egyszerre praktikus és nagyvonalú: így lesz egy egyszerű bicikli az utcakép egyik meghatározó eleme. ..
Nem tudom, hányszor sétáltam vagy bicikliztem el előtte – az biztos, hogy sokszor. Néha el is gondolkoztatott, amikor láttam a Krisztus Király Plébánia Kápolnája feliratot, hogy vajon valamelyik neoprotestáns kisegyházhoz tartozik-e, vagy a katolikusokhoz. Egyáltalán nem…..
A hétvégén megrendezett Palota Piknikről a Díványon olvastunk egy lelkes beszámolót, örülünk, hogy jól sikerült, saját tapasztalataink sajnos vegyesebbek. Az alapötlet nagyon tetszik, a rendezvény szerethető léptéke úgyszintén: semmi kordon, semmi belépő. Mi kétszer jártunk…..
Egy májusi hétvége, amikor úgy nézett ki a Múzeumkert, ahogy mindig is kéne neki: autók helyett gyerekek és idősek, fiúk és lányok népesítették be a Nemzeti Múzeum körüli zöldet. A Múzeumok Majálisa a Magyar Múzeumi Egyesület hagyományos rendezvénye, idén már a…..