Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Éva-48

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vállalatok már tervezik az "oltott" alkalmazottak cseréjét, akik valószínűleg néhány éven belül meghalnak. Az olaj- és gáziparban dolgozó ügyvezető, aki nagyvállalatok utódlási terveit dolgozza ki, arra figyelmeztetett, hogy világszerte a vállalatok már azt tervezik, hogy a következő néhány évben…..
Éva-48 2022.05.11 08:24:08
@Gyula101: ebben téved. Szlovéniában nyilvánosság elé állt egy nővér aki elmondta, a politikusok - nyilván az orvosok is - más számjegyű vcn-t kaptak. Hadd ne írjam le ...
Új kórság jelent meg a férfiak között, ami végképp áthidalhatatlan lövészárkot vont a két nem közé. Egyik oldalon most a feministák állnak, akik minden rosszat az erősebb nem elnyomására vezetnek vissza, a másik oldalon meg az MGTOW férfiak, akik köszönik szépen, soha többé nem kérnek a nőkből. Mi…..
Eddig még világszerte vitatéma volt, hogy miért is vették el a Bodnariu család 5 gyermekét: pusztán fenekelés vagy keresztény világnézet miatt? Az első esetben egyszerűen a hatályos norvég törvények megsértése miatt kirótt abszurd módon súlyos büntetésről, a másodikban viszont keresztényüldözésről…..
Éva-48 2016.03.15 09:42:08
@similarthings: A szóban forgó család nem fanatikus, csak feltételezik, azok, akiknek űr van a szívükben. A Barnevernet módszerei senkit nem kímélnek! www.facebook.com/BarnevernetStealsChildren/photos/pb.365175896987341.-2207520000.1457934546./530732467098349/?type=3&theater a norvég anyagot akár fordítóprogrammal elolvashatod!
Éva-48 2016.03.18 19:40:56
@Al: Te is ezt gondolod? Van, aki azt mondta, "lefizették őket" és van, aki szintén azt, amit te. Megfélemlítés ... Most akkor hogy lehet azzal érvelni, mint teszik azt sokan - mi nem - hogy a hitükért vették el a gyerekeket? Valójában azt csinálnak amit akarnak, csak valami "jelre" várnak, valami apróságra, amit fel lehet nagyítani (hamisan persze :( ). Ettől függetlenül én bízom, hogy PONT a Bodnariu-család lesz a túl nagy falat: értük eggyé vált a romániai Egyház :) értük imádkozik és böjtöl sok millió ember: Jézus mondta, hogy meghallgat ha ketten hárman EGY AKARATON kérik a Mennyei Atyát!
Kell, hogy az Úr Isten meghallgassa az imát :) és ezzel szabadulást hozzon sokaknak, leállítsa ezt az ördögi művet!
Éva-48 2016.12.30 20:24:22
@kotyesz: Befogadható gyerek feltétlenül KELL hiszen 2009 óta egynemű párok "házasságot" köthetnek Norvégiában. ŐKET kell ellátni gyermekkel :(
Aztán másokat is sürgősen, nehogy kiderüljön, hogy is/miért is tervezik másmilyenre a társadalmat ... szeretet, kötődés, áldozatos (szülői) élet és Isten-hit nélkül.
Nem is az a legrosszabb, hogy a ballibb média igénytelen fősodra kritika nélkül veszi át a muszlim propagandát. A legrosszabb az, hogy azoknak, akik ezt nem akarják, gyakran nincsenek értelmes érveik. Pedig lehetnének! Nézzük csak.....
A művészetpedagógusok ijedten tapasztalják, hogy évről-évre kevesebb gyereket találni az óvodákban és az általános iskolákban, akik szeretnek rajzolni. Az okokat csak találgatni tudjuk, de valószínű, hogy már a kezdeteknél elcsúszik valami, ami tovább súlyosbodik az iskolákban, ahol a rajztanítás az…..
Éva-48 2016.06.10 22:19:37
@élhetetlen: Az öltöztető babák papírból ugye? a kis fülekről jutott eszembe. Az készen is volt talán, lehetett kapni ...
De mintha mostanában is volna ilyesmi ...és milyen olcsó :) is!
Éva-48 2016.06.11 07:02:03
@élhetetlen: Én is sokkal jobbnak gondolom ami otthon készül :) ahogy Al is írta.
Látszólag nem fontos a kérdés, de nagyon is: az unokámnak sorban veszik a drága játékokat, persze rajzol is, olyan szabadon, ahogy itt írjátok. Én is - sajnos - mindent megvettem a gyerekeimnek, amikor nem volt időm velük lenni :( és egy játék tartott öt percig. Most meg őrizgetem a rajzaikat.
Összehasonlíthatatlan, mit ér a szabad tevékenység kontra kész játékok, legyenek azok természetes anyagból, mindegy.
Egy barátom mesélte, hogy naphosszat játszott egy görbe szöggel, nem értettem, hogyan? Belerakta a kályhába, megolvadt, kivette, egyenesre kalapálta, majd újra berakta :)

Fontos ez a cikk legalább annyira mint a családpolitika ...
Több mint fél éves kálvária ért véget. A Norvégiában élő Marius és Ruth Bodnariu visszakapták mind az öt, tavaly novemberben elvett gyermeküket. A család története azóta bejárta az egész világot: április 16-án globális tiltakozó akciót rendeztek számos országban, köztük Magyarországon is. Esetük…..
Éva-48 2016.06.09 22:08:54
@blasiuss: Éppen ez az ügy indította el hogy "mernek" az áldozatok a nyilvánosság elé állni: volt anya, aki azzal vétett, szerintük, hogy nem igazán "helyes" vastagságúra szelte a kenyeret!
Éva-48 2016.06.09 22:13:27
@BéLóg: A megrontást nem sikerült bizonyítani, de a két kisfiút végleg elvették, miután a szülők el is váltak és örökbe adták. Még egy tárgyalásra várnak és készülnek a csehek. Reméljük hogy a Bodnariu család ügye ebben is segíteni fog!
Éva-48 2016.06.10 07:25:32
@CoolKoon: Már abból is borítékolni lehet hogy ilyen hideg szívű ember nem kapott szeretetet, ami történt a tömeggyilkossággal. Ezt H.J. jezsuita szerzetes hallotta egy interjúban.
Egyebek, amiket itt írok, mind alátámaszthatóak, nem írok le másként semmit nem növelem a káoszt. A cseh történetben a Michalák család ügyében leveleztem a követséggel, hívtam őket az első tüntetésre, majd a másodikra is. Akkor írták hogy még egy bírósági tárgyalás hátra van. A legkeményebben a cseh elnök fogalmazott eddig.
Magyarország hallgat ... még a keresztény média sem "hiszi el" hogy ilyen megtörténhet.
A divinity.hu blogon többen dolgoztunk "be" az ügybe, és ez hetekig, hónapokig tartott, a FB oldalunkon is írta valaki, hogy ő két hónapig kutatott az ügyekben, míg meggyőződött arról hogy mindez igaz.
A véleményem már az elején az volt, hogy a Bodnariu család szétszakítása Istennek volt terve arra, hogy ami Norvégiában történik, abból most már ELÉG és ezért,egy minden vitán felül álló családot "küldött" - engedte meg hogy ez megtörténjen velük - hogy nyomukban felszámolják ezt a gonoszságot.
Egy helyen Ruth mondja is, hogy vajon Isten mit fog ebből kihozni, kinek a javára válik ... mert "az Istent szeretőknek minden javukra válik" pontosan: "28Tudjuk, hogy az Istent szeretőknek minden javukra válik, azoknak, akik az ő végzése értelmében meghívást kaptak, hogy szentek legyenek." Rómaiakhoz írt levél 8.fejezet
Még csak szerveztük a tüntetést, de akkor leírtam: "Pechük van a norvégoknak, szentekbe botlottak" és ezt csak azért teszem hozzá, mert a szentírási mondatban ez benne van.
A gonosznak NINCS hatalma, értitek? Ha úgy tűnik hogy van, az csak ideig-óráig tart, véges.
Bizakodó a Norvégiából visszatért román képviselők delegációja, akik a napokban a Bodnariu család ügyében próbáltak közbenjárni. A képviselők előzőleg magukat a szülőket is felkeresték, és meggyőződtek róla, hogy Marius és Ruth "a légynek sem tudna ártani". A sajtótájékoztató után egész Románia…..
50 ország 65 képviselőjével találkozott Solveig Horne norvég gyermek- és esélyegyenlőség ügyi miniszter, hogy eloszlassa a norvég gyermekvédelemmel kapcsolatos súlyos nemzetközi vádakat. Sajnos nem sikerült újat mondania. Közben belülről is érkeznek a kritikák: a legfelsőbb ügyész is bírálta a…..
Gyakorlatilag világméretű virtuális molesztálás zajlik, mióta az LGBT közönség rákattant az "Adjatok Elzának egy barátnőt" témára. Eddig is divat volt bizonyos népszerű mesehősök, gyerekhősök örökbefogadása a meleg közösség részéről, ez azonban valami új. A Disney soha nem látott méreteket öltő…..
Éva-48 2016.05.17 21:41:00
@Intimitás Gourmet: Nem arról van szó hogy bárkit minősít hanem arról hogy ez a kapcsolat terméketlen, ezen felül Teremtőnk nem így gondolta, nagyon nem.
Ha folytatódik az egynemű párképződés, akkor előbb-utóbb gyermek kell a családba, az viszont nem lehet másként, mint hogy az a MÁS GYEREKE! ezért pörgött fel a norvég gyermekrablás olyan szintre.

Képtelenség egyetlen szempontból megítélni az életet, amikor az teljes egész és minden összefügg.
Éva-48 2016.05.21 17:05:02
@Al: :DD Így értem már, hogy a Mancsban miért nem jelenthetett meg a norvég ügyről semmi, pedig sokat dolgoztunk a cikken! Majd szólsz, ha ezzel is történik valami?!
Tudod, hogy norvég mintára már nálunk is dolgoznak?! :(
A Barnevernet hihetetlen képmutatása:miután vasárnap nyilvánosság elé lépett Natasha és Erik, és az egyik norvég televíziós csatornának elmondták történetüket, csodák csodája, a gyermekvédelem hirtelen megoldást talált a fél éve húzódó ügyre...
Éva-48 2016.04.17 11:00:45
@Al: Nem értem ezt a kifejezést, kedves Al. Mi az hogy "borzalom"? Azt hittem, hogy egy székely véleményt olvasok sommásan, egy szóban pedig nyilván nem, mert ismerem a véleményed, hiszen Te írod itt a cikkeket erről a témáról :) Isten áldjon meg ezért!
Sajnos, olvastam olyan írást, a fent említett székely-magyar véleményt: "örüljenek, hogy nem kerültek börtönbe az erőszakos nevelésük miatt a ROMÁNOK"!
Kilenc hónapnyi félelemmel vegyes várakozás után 2014. májusában megszületett Bence. Az édesanyja még a kórházba is nagytáskával érkezett, hiszen az újszülöttnek szánt ruhákat is vitte magával, hogy majd együtt térhessenek haza otthonukba. Bence problémamentes születése után a csecsemőt az édesanyja…..
Éva-48 2016.04.10 19:12:09
@gchg: Remek válaszod volt, alapos. Jó hogy van itt ilyen is.
Az élet a legkegyetlenebb forgatókönyv író, Norvégia pedig az abszurd országa, aminek művészien felépített imidzse a szemünk előtt hullik darabokra - feltéve, ha a norvég gyermekvédelemmel kapcsolatos nemzetközi tiltakozások tovább folytatódnak és erősödnek. Van itt minden: meleg összeesküvés,…..
Felmentett a bíróság egy 2014-ben gyermekei bántalmazása miatt elítélt anyát Norvégiában. Az asszonytól két éve elvették négy gyermekét, őt magát pedig börtönbe zárták, mert a vádak szerint gyermekei fenekére csapot, megragadta a kezüket és erősen fogta a vállukat, miközben magyarázott nekik. Vagy…..
Öt kétségbeesett kisgyerek, köztük egy csecsemő szeretné visszakapni a szüleit. Két elkeseredett szülő mindent megtenne azért, hogy újra együtt lehessen a gyerekeivel. Mind a heten teljesen ártatlanok, szívükből szeretik egymást, de lehet, hogy mégis örökre elszakítják őket egymástól. Ez egy kicsit…..
Öt gyerekektől fosztotta meg a norvég gyámügy a román-norvég Bodnariu házaspárt. A vád: "keresztény radikalizmus". A legkisebb gyermek mindössze három hónapos, édesanyja még szoptatta. Miután rajtaütésszerűen "kihallgatták", majd elszállították a gyerekeket, különböző nevelőcsaládoknál helyezték el…..
Éva-48 2016.01.29 12:21:48
@Gábor László Rácz: Imádkozom a szolgálatodért Gábor csak az első videó után. Képtelen vagyok időhiányban is megnézni a másodikat de, hogy TRAGÉDIA az biztos. Elmesélném az én történetemet is, pedig csak a "szele" csapott meg, és a "jó polgári családokét" ahol szintén sajnos pénzre utaznak és még fel sem tűnik.
Egy rádiós reggeli műsorban kérdezett rá a riporter, h "te gyermekjóléti szolgálatnál dolgozol, az milyen"? "Nézd, inkább nem mondanék erről semmit" válaszolt a fiatal nő.
Szintén egy "jóléti" szolgálatban panaszolta nekem egy pszichológus, hogy NINCS gyermekvédelem, vajon hogy lehet ez? Csak hallgattam a már akkor megsejtett lényegről, asszem azt mondtam, hogy mindenki a maga kis ügyét intézi (nem feltétlenül gyerekügyet, lakást, állást, egyebet).
Éva-48 2016.01.29 12:24:32
@dzsaszper: Ez már nincs messze ... Magyarország ehhez képest Noé bárkája (ha dolgozunk is ezen tovább).
Az előző posztot ott hagytam abba, hogy véleményem szerint nem létezik olyan, hogy szabad akarat. Az emberiség mindig is csupán rabja volt a körülményeinek, és soha nem látott túl azokon. Ádám sem tudott minden választási lehetőségről. Bár nem tudjuk, hogy a történetben mi…..
Éva-48 2015.08.02 13:34:49
@A Menhely gondnoknője: Nem, nem tartanám "hivatalos" ügynek, viszont a TELJES mélységig képtelen belemenni. Nem ketten vannak ugyanis, hanem Jézus jelen van, és ezt a szolgálattévőnek kell tudnia igazán. Ezért írtam, hogy "félreáll" (elhiszem, sokszor vagyok félreérthető ...).

Nem tudom, kinek kell "kész kaja" vagy, "kész hit" szerintem senkinek, főleg "ma már" ilyen információ özönben. Viszont pont ez gátol is, mert annyi a ködösítés :( Pont ezért beszélgetünk így, sokan, ahogy látom, mert erre pl egy kis csoportban sincs lehetőség. Szinte muszáj jólfésültnek lenni, a családi kapcsolatokat illetően is, hiába folyik a vér ... a szívekben!

A hierarchia, sajnos, szörnyű, szörnyű ... úgy tekintem, mint amit mi csináltunk, csakis mi. Azt, amit Jézus előre demonstrált is a lábmosással: fordított hierarchia, igen. De ez emberileg nem élhető! Vége is lesz :) nem is sokára :)

Ha példának a ferenceseket hozom, Assisi Szent Ferenc rend alapítására például azt mondják, "ha nem intézményesül, eltűnik" vagy, éppen úgy tűnik el, hogy intézményesül: ez az én véleményem. Mégis, hogy megmaradt - és ezt nem mi döntjük el - van aki úgy látja, közel áll hozzá az a lelkiség, választható! Hát válassza ...

Gondolnád-e hogy "komoly helyen" - ez egy konferenciabeszéd alatt hangzott el a budapesti Egyetemi Templomban - azt mondta (kat.egyetemi legfelső vezető volt akkor) "sajnos, nem csinálhatunk zöldmezős beruházást" :) máshol meg azt olvastam, hogy mennyire jó lenne, ha a középkori katedrálisok és a többi műemlék nem lenne "a nyakunkon" (bocsánat, ez volt a lényege) szóval, hogy jobb volna e nélkül.

Persze! Persze, hogy a kis közösségek - el is jön az ideje ... - az "igazi" sőt, olyan, ahol megvalósulhat teljes mélységében mint az őskeresztényeknél a vagyonközösség (akár) és olyan őszinte szív, amire áll,amit Pál apostol ír: "valljátok meg egymásnak bűneiteket".

Olyan nagyon vágyom erre, már évtizedek óta, csak eljön az ideje :)

Nem tudom, melyik vallás kommunikálja, hogy nem kell hitbeli ugrást tenni ... sőt. Különben sem ugyanarról beszélünk, úgy látom! Majd erről később. Áldás, békesség!
Éva-48 2015.08.02 18:07:27
@A Menhely gondnoknője: Gondnoknő, minden soroddal egyetértek. Nagy levél volt ez, és a "mit tud felmutatni" témához hoznék példákat, sokat, gyönyörűeket, rendkívülieket, amelyeket egyszerűen nem ismersz. "Ki miben járatlan, abban gyermek" mondta Kodály Zoltán (és egy csomó dologban járatlanok vagyunk).

Miután elég súlyosra sikerült a félreértés köztünk - van, amiben türelmetlenné váltam, és azt nagyon sajnálom - nem emelem most ki azt a részt, amivel épp "vitatkoznék" vagy, hozzátennék más nézőpontból, stb.

Az írásod egésze, úgy, ahogy van, méltó arra, hogy most ne fűzzek hozzá "ellenvéleményt" még akkor sem, hogyha az kicsit gazdagítaná a nézőpontot :)

Csak a végéhez: NEM egy csoport ülteti át a gyakorlatba! Egy másik lapon több - ahová gyakran írok - valláskárosult, gyülekezetből "kiszakadt" vagyis csalódott embereket találtam, igaz szívvel, de nem magányosan mind "keresztény" - valójában és nem idézőjelben csak neked furán jön le a kereszténység - és csak egy valaki katolikus (írnám, hogy rajtam kívül, de én protestáns IS vagyok :) )!Itt írta valaki aki a Hit-gyülekezetből vált ki, hogy MINDEN dologban egyetlen igazság van, akár megtaláljuk, akár nem.

Szerintem teljesen igaza van. Ami engem illet, boldog vagyok, hogy Isten kegyelméből visszatérhettem és számomra NYITVA VAN az a valóság - utalok arra, amit nemrég a divinity-re írtam - amit Jézus itt hagyott nekünk. Sajnos, nincs mindenkinek nyitva :(

Kicsit mellé beszéltem, nyitott kaput döngettem amikor Sefának írtam, de azért, mert nem olvastam még a hitvallását, csak legutóbb. Gondolkodtam a hitvallásomon ennek kapcsán... Rájöttem, hogy az mind, szinte mind Isten kegyelmének története lenne! Tehát nem "tézisek" miközben semmi kivetnivaló nincsen, ha valaki ezt tételesen tudja kitenni az asztalra, ilyen nyilvánosságra. És legalább nem értik félre :)

A gyakorlatba ültetésről, most olvasom a végéről, ami különben sem "recept", hajaj... Barsi Balázs mondta legutóbb - nagyon tisztelem - hogy az evangélikusok "azzal a kevéssel" milyen szentek hozzánk képest!

És persze, egészen biztos hogy nem egy nyelven... van egy ismert videó a neten, a hitgyülis asszonytól, aki az Égben, de a Pokolban is járt ... volt egy kérdése, aranyos, megmosolyogtatott: "De Uram, mi volt akkor, hogy ismertek meg Téged, amikor nem volt Hit Gyülekezete?" Éppen Jézus válaszától hiteles számomra ez a videó (az asszony története) mert az Úr azt válaszolta neki: "Aki keresett, megtalált." :)

A Pokol meg nagyon másként ... hogy mennyire "harcolunk" másokért, épp a napokba került a kezembe ... valami, de ez hosszú, úgyhogy majd egy nagyon fontos téma megy - nem ez, fontosabb - levélben.

Dicsértessék a Jézus Krisztus!
Sefatias A rossz eredete 2015.04.25 19:02:48
Nem hiszem, hogy én vagyok az első, aki azon gondolkodik, hogy honnan származik mindaz, ami számunkra rossz. Keresztényként az ember egyből Sátánra gondol, aki lázadásával magával rántotta az első emberpárt egy olyan világba, amely tele van fájdalommal, gyásszal, keserűséggel.…..
Éva-48 2015.06.08 16:32:30
@sefatias: A keresztények annakokáért hisznek egymásnak ellentmondó dolgokat, amit megmondott Jézus Máté 24-ben: 11Számos hamis próféta fellép, és sokakat tévedésbe ejtenek. 12A gonoszság megsokasodása miatt sokakban kihűl a szeretet, 13de aki mindvégig kitart, az üdvözül.
Kihűl a szeretet, érted? Ráadásul felsóhajtott az Úr: "Amikor eljön az Emberfia, vajon talál-e hitet a földön?” (Lukács 18,8)
Éva-48 2015.06.08 16:37:13
@sefatias: Olyan nincs hogy Isten nem mond ...például mi is mondunk, szerintem sokan a Lélek által. Meg is lehet különböztetni - szerintem. És ott az Írásban: 'Bizony, semmit nem tesz az Úr Isten anélkül, hogy titkát ki ne nyilatkoztassa szolgáinak, a prófétáknak! Ordít az oroszlán: ki ne remegne? Szól az Úr Isten: ki ne prófétálna?' Ámosz 3.7-8
Éva-48 2015.06.08 16:49:34
@Várkonyi Gábor: Ha megtesszük azt a lépést az ún "eleve" elrendelésről, hogy az Úr Isten NEM AZ IDŐBEN él hanem az öröklétben, ott minden egyszerre van. Na, ezt nem tudjuk mi elképzelni, és Pál apostol egyik levelében van erre utalás 'akiket elrendelt, akiket kiválasztott' és ennyi sokszor elég egy keresztény "irányzatnak". A szabad akarat áll a másik oldalon, "szemben": pedig, mindkettő egyszerre is fennállhat, ha kilépünk az időből (ugye, csak gondolatban, mert képtelenek vagyunk).
Sefatias Merre tovább? 2014.05.21 18:00:04
Ezt a posztot egy olyan személy készítette, aki még mindig rendszeresen jár összejövetelre, miközben már teljesen tisztában van azzal, hogy teljesen feleslegesen tesz, valamint rájött arra, hogy több évtizednyi áldozata egy szekta szolgálatában nem volt más, mint javarészt…..
 Kiáltvány az értelmiséghez! Van más út, van megoldás!   Elég volt! Elég volt! Elég volt! Az nem lehet, hogy csak ennyire vagyunk képesek! Elég abból, hogy mindig csak valami ellen tudunk szövetkezni és alamizsnát dobva befoghatják a szánkat! Az nem lehet, hogy nem…..
Éva-48 2011.10.09 17:41:21
@Egy Közülünk: Ezen persze, hogy túl kellett volna lépni már régen. Nem is jól írtam: vannak egyes politikusok, akiknek semmi sem szent, és egy ilyen személyt véltem felfedezni - ennyi!
Régesrégen nincs "jobb" és "bal" csak JÓSZÁNDÉK vagy önös érdek. Nos, ez utóbbit fedeztem fel, abban a köntösben, mintha az előzőről lenne szó és a legjobb fajtából. Nos ez az, ami ELRETTENTETT - hogy EBBEN AZ ESETBEN NEM (egyébként nagykutyák, és röhögnek a markukba - sajnos!)

Le lett pusztítva az ország. Mint egy tatárjárás, és még a törökök, együtt. DE ha jön egy ilyen HADVEZÉR, a pusztítók közül és szép "huszár-egyenruhát" ölt, sőt, szabadságharc vezérét, azért, gondolom,

attól Te is elfordulnál (hányni).

Az IGAZI szocialisták, akik akár meg is haltak, vagy, "kommunisták" (az említett lapon kardoskodtam, hogy ellopták ezt a szép szót, mert a KÖZÖSSÉGRŐL szólna - kaptam is érte főleg hideget :) )- tehát semmilyen előítéletem nincs - nem mintha ajánlanám magam, nem volna rengeteg
dolgom - viszont tapasztalatom, az VAN.

Jó közösségszervezést kívánok! Barátsággal
Éva
    Szervezzünk egy önfenntartó, önellátó ökofalut, mely bio, alternatív energiaellátású és autonóm. Ahol a természettel összhangban megtaláljuk a csendet, nyugalmat, harmóniát. Távol vagyunk minden szennyezőforrástól, a természet rendjébe illeszkedve…..