Regisztráció Blogot indítok
Adatok
troni

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
F1Vitriol Formula Hamilton 2018.07.22 22:55:04
Lewis Hamilton a tizennegyedik helyről rajtolva a szabályok felrúgásával nyerte meg Sebastian Vettel rémálmát hozó Német Nagydíjat, és azért nem vizsgálták a futam alatt, mert nem is akarták. Kezd irreális méreteket ölteni, hogy neki mindent elnéznek? Odalett a futamgyőzelem és a bajnokság vezetése…..
Svédországban nagyon magasak az adók, ezzel semmi újat nem mondok. A nagy kérdés az, hogy ha leülünk és kiszámoljuk, hogy Magyarországon mennyi az elvonás, akkor ér-e minket meglepetés. Emellett (északon maradva) költözünk egyet Norvégiában, végül ellátogatunk egy olyan…..
Ha kínai cuccokat akarunk rendelni, akkor sokaknak az AliExpress jut eszébe először. Az oldal az Alibaba Csoport tulajdonában van, ami a világ legnagyobb és legértékesebb kereskedője. Az oldal már Magyarországon is évek óta szárnyal, egyre több honfitársunkat éri el a kínai vásárlási láz. Azonban…..
troni 2018.02.19 15:26:30
@Kiss Éva 123556789: Nekem eddig (több mint 150 alkalom) mindig az jött, amit rendeltem. Áru 2 esetben tünt el, mindkettő Magyarországon a követési rendszer szerint. Akkor is fizettek, bár lassan és nem örömmel.
Morvai Krisztina az Orbán-szócső Magyar Időknek adott interjújában teljes egyetértéséről biztosította a sorosozó-migránsozó, szélsőségesen “nemzetállami”, határvédőnek nevezett EU-ellenes kormányzati politikát. Ezzel a lépéssel aligha nyeri el a Jobbik-vezér osztatlan tetszését, hiszen több…..
Van abban valami vicces, mulatságos és szórakoztató, amikor a a korábbi duumvirátus egyik tagja azzal múlatja az időt, hogy saját plakáthelyein azonosítja a másik duumvirt bizonyos nemi váladékkal...
Öt éve már járt Budapestről Pafoszra a Ryanair, de nem sokáig. Most újraindul a ciprusi járat, ami nagyon jó hír: tavaszi és őszi pár napos lazulásra-feltöltődésre az egyik legjobb hely. Sok új járatot jelentenek be a fapadosok, de ennek most kifejezetten örültünk. Valamiért mi nagyon kedveljük…..
troni 2017.09.27 19:03:05
Régóta látszik a tendencia, de eddig mindig elhessegettem a gondolatot arról, hogy a Jobbik kormányra kerülhet. Most, hogy a meccs 21-18-ra áll, érdemes mindenkinek levenni a szemellenzőt és átgondolni a lehetséges kimeneteleket arról, hogy hova vezethet és meddig tarthat a…..
Kétezres évjárat, négy légzsák, ABS. Csikós hetekig büntetett verbálisan, jól célzott mérgezett nyilakkal, mert elhagytam a közös egyházunkat, és meg mertem venni a szerkesztőség legfiatalabb autóját: egy olcsó, lepukkant, elárvult cápa Galantot. Ám egy autóvásárlásnál…..
troni 2015.02.21 11:07:54
@kerepelo D: Ez 1,8 tddi. Ami a többin, amúgy. Generátor, adagoló, futómű. Azt mondják az 1,6-os tdci jobb. csak arra nem volt elég a pénz. Amit most ráköltünk, azzal együtt elég lett volna....talán. Persze minden öreg vas lutri, de a Focus sem a szent grál.
Október 12-én elmaradt az igazi áttörés a Jobbik számára. Bár Vona Gábor már akkor arról beszélt, hogy az önkormányzati választások eredményei alapján „a magyar belpolitika lényege: Fidesz vagy a Jobbik”, valójában nem sikerült igazán nagyot lépni abba az irányba, hogy…..
Belsőség Heti merítés 2014.10.12 08:41:34
Lomha, de szeretni való, hűséges, gazdaságos Külső - ez egyéni megítélés kérdése. Kicsit retrós, különösen elölről. Elölről tetszik is, hátulról már kevésbé. Bár nekem a régi szekérszerű Fiat Multipla is tetszett :-) Használható gépezet, ami bírja a mindennapi…..
troni 2014.10.12 12:31:32
@alvázvédelem: Érdekes, hogy nincs benne a Renault 1,5 DCI. Pedig annál rosszabb kis dízel nem létezik.
troni 2014.10.12 15:08:24
@alvázvédelem: sógornőmé most tört totálra, de 100-at futott motorja volt ai ép maradt. Nézegettük, tele van a net motorhibás 1,5 dci-vel. Nekem csak 1,9 dci volt, de 150-nél, gond mentesen eladtam. Mármint motorgond mentesen. Most egy "listázott" 1,3 multijet-em van 190ezer km-rel. :)
troni 2014.10.12 18:09:25
@bpjotruska: Én is így tudtam. Az 1,3 multijetet meg dícsérték szinte mindenhol azt mondva, hogy a befecskendező rendszere stabil, néha EGR-t kell cserélni (vagy tisztítani), meg nem sajnálni a 3 liter olajat 10-15ezer km-enként. No meg persze a szokásos. Nem gyilkolni hidegen meg visszahűteni a turbót leállítás előtt.
Most cseréltük le a cégest is ilyenre. kb 3 literrel kevesebbet fogyaszt az elődjénél. Egy élettartam alatt (250ezer km) az autó ára. Azért nem mindegy.
Jobbegyenes Ébredések 2014.10.10 16:20:47
Kedvenc belvárosi kocsmámba tartva erre megdöbbentő jelenségre lettem figyelmes: a Jobbik-közeli Barikád óriásplakáton hirdeti magát! Erre a hetilap alapítása óta eltelt lassan öt esztendőben egyszer sem volt példa. Valamikor az elmúlt hetekben Habony Árpád szelleme…..
Két okból is végignyálaztuk, hogy hova tud most ősszel elrepülni fillérekből a kispénzű turista. Egyrészt a Wizz járattörési hulláma több útvonalnál felnyomta az árakat, másrészt az elmúlt évek tapasztalatai alapján ilyentájt lehet a legolcsóbban foglalni. Valóban vannak…..
Az úgynevezett „érpataki modellről” jó ideje folyik a diskurzus, nagyjából azóta, hogy az egyik fideszes államtitkár követendő példaként állította a nyírségi falut, majd miután a Jobbik kezdett el házalni az állítólag példás rendet teremtő modellel. A sajtóban pro- és…..
Az elmúlt időszak legnagyobb horderejű távközlési híre kétségtelenül az volt, hogy jövőre életbe lép az a szabályozás, amely szerint a telekommunikációs cégek szolgáltatási területét az előfizetőik lakhelye szerint határozza meg az EU, és így akkor is az adott ország…..
troni 2014.08.23 22:08:46
@Lord_Valdez: Julcsi néni a kenyér árát fizeti ki. Az más kérdés, hogy abban benne van a boltos fogorvosának a benzinköltségének a jövedéki adója is valamennyi részben. Vagy a miniszter repülőjét megszerelő amerikai technikus lányának egyetemi tandíja is. Mégsem mondhatjuk, hogy Julcsi néni iskoláztatja Nancy-t Seattle-ben. Vagy de?
troni 2014.08.23 22:21:32
@Lord_Valdez: Az csak a számítási módja lenne. De a kenyér ára ez esetben 267 ft. Amiből az ÁFA egyszerűen számítható. De mint elítettem benne van még vagy 50 féle adó szintúgy, csak azokat nem lehet ennyire egyszerűen kiszámolni, ezért mindenki az ÁFA-t emlegeti. Miért nem számolod ki belőle a boltos kocsijának teljesítmény adóját? Ugyanúgy magyar közteher és ugyanúgy benne van a kenyér árában. Ja, hogy azt nem annyira könnyű és nem lehet butítani vele a méltán ingerült magyar átlagembert?
egy – Bár otthon le se szartad a politikát, sőt szavazni sem mentél el, mondd azt, hogy kivándorlásod fő oka politikai. kettő – Bár otthon szörnyű nyomorként élted meg, hogy egyszobás bérlakásban élsz egyedül, külföldön tekintsd teljesen normális állapotnak, hogy…..
Ki játszik piszkosabb módszerekkel ?Hamilton vagy Rosberg ? A kérdésem elég egyszerű, a válasz már annál kevésbé ! Történt ugyan is a Magyar Nagydíj közepe táján, hogy Lewis Hamiltont csapata kérte, vagy felszólította, ezt döntse el mindenki maga, hogy engedje el…..
Még csak pár hete járják Manhattan utcáit, máris ők a legismertebb lángossütők a magyar sajtóban. Furgonjuktól letérdelt a kinti ÁNTSZ, de a rendőrökkel nekik sem könnyű. A Lángos Truck ötletgazdájával beszélgettünk. Zsolt született vendéglátós. Egyik kezével…..
Sipos Péter blogja Ikszek 2014.04.03 08:38:00
Vasárnap választás. Mindenki, akit az ország sorsa egy kicsit is izgat, azt találgatja, mi is lesz az eredmény. Én bízom a kormányváltásban, mert tudom, a jelenlegi rezsim maradása tragédia lenne Magyarországnak és azt is, hogy sokan gondolkodnak hozzám hasonlóan. Többen, mint…..
Március 21-e, a rasszizmus elleni küzdelem világnapja A Ténytár és a Mérték Médiaelemző Műhely közös kezdeményezésének eddigiekben és továbbra is célja a kirekesztés és a diszkrimináció elleni fellépés. Az ugyanis egyre jobban terjed a parlamentben, a médiában és a…..
Édesöregem, ezen már túlvagyunk… Tamás Gáspár Miklós, a Zöld Baloldal párt egykori vezetője, de főfoglalkozásában az egyik legokosabb magyar értelmiségi-publicista (tényleg az) morális megfontolásokból helyteleníti, hogy Schiffer LMP-elnök a Jobbik frakcióvezetőjével…..
Elnéztem ezt az elegáns, öltönyös, nyakkendős egyént a Ma Reggel stúdiójában, hallgattam megfontolt szövegét. Néztem, és hallgattam, és egyre kevésbé értettem, mi bajunk is van nekünk ezzel a fess fiatalúrral, mi az, ami miatt nem is oly rég például Angliában is akkora…..
troni 2014.03.01 10:21:38
@Lord Viktor:

A "Négy páncélos és a kutya"-n szocializálódott Kádárnépe nem szeret ilyen sokat gondolkodni. Pláne ilyen sokat olvasni. Nekik elég a négylábjókétlábrossz.
Puzsér Róbert a napokban interjút adott a Demokrata egyik munkatársának. A beszélgetés leközlését Bencsik András, a lap főszerkesztője megtiltotta, ő viszont kitette a Facebook-falára. Szerintünk Puzsérnak jó pár dologban nincs igaza, ugyanakkor ma, 2014-ben azon fájdalmasan…..
troni 2014.01.28 16:32:50