Regisztráció Blogot indítok
Adatok
radios2

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A felszámolás alatt álló VITUKI Környezetvédelmi és Vízgazdálkodás Kutató Intézet Nonprofit Kft. stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezet lett a legfrissebb Magyar Közlöny (pdf) szerint.    A felszámolás már évek óta húzódik, de a területre tervezett Atlétikai Stadion…..
A koronavírus hatásai már látszódnak. 10 év állítólagos fejlődés után ott tartunk, hogy egy vírus megjelenése azonnal recesszióba löki a gazdaságot, és ez azt jelenti, hogy egy átlag magyar család azonnal bajba kerül, ha a koronavírus hatásai kapcsán elveszti a munkáját, vagy ne adja az ég,…..
radios2 2020.03.15 13:02:35
@Világít a torony: Sajnos teljesen igaz,amit leîrt, manapság emberek milliói nyomorogni,nèlkülöznek, ebben a kifosztott remènytelenül kisemmizett országban..
Ott tartunk,hogy aki dolgozik,állandó munkahelye van,az is nehezen tud megèlni,vidèken családok mennek tönkre,hullanak szèt, egy maroknyi kormánypárti politikus,a regnáló hatalom rossz döntèsei miatt,,..
Spórolni senki sem tud,aki bèrből fizetèsből èl,ha lebetegszünk,mehetünk a levesbe,..
De nincs itt semmi baj, mert lesz magyar űrhajós. ..
radios2 2019.12.08 08:59:08
@Tényelek: igazad lehet, másrészt pedig a FideSS-es faxopok, fanok, azt hiszik magukról, hogy 100évig élnek, nem érdekli őket a klimaváltozás, de még a nagyvárosokban terjengő, Bp-en szmogos, ködös időszakban, összegyűlt, mélyen belélegezhető rákkeltő, dízel-korom+trutyi sem,
Megvárják amíg kialakulnak a krónikus légúti-keringési betegségek, azután mehetnek a levesbe, oszt jó napot!
radios2 2019.12.09 04:42:24
@Tényelek: van köze a kettőnek egy egymáshoz, de az üvegház hatást nővelő gázok.mint pl CO2,No2, na meg amit az Kínai szèntüzelèsű erőművek kibocsátásnak,az is több millîó tonna kibocsátás,de a magyar emberek nagyrèszènek fogalma sincs az egèszről,..
Itt Bp,én,ahol dolgozok, meg lehet fulladni a szmogtól,csúcsidőben, a kerepesin,a Hungária krt-on,nyári időszakban pedig,sètálni,bringázni sem lehet,mert rosszul lesz az ember,.
Na ez a környezetszennyezès,amikor èvente 12ezer ember hal meg, krónikus lèguti betegsègekben,.
A mindenkori kormány,persze semmit nem tesz,csak üres duma van..
radios2 2019.12.09 12:29:23
@Tényelek: a kínában legyártott szemetet,nagyrèszt itt adják el,közèpeurópában,ill,Mo-on,másrèszft viszont az iPhone,okostelefonjait is ott rakják össze,na meg a minősèget tudást kèpviselő N-szèriás Nokia telefonokat is,pl,N5, N6,2,N7,N8,ezek ès a règebbi E72-esek akkuja is itteni gyártásból,alapanyagokból van összerakva,nekem spec,4db.ilyen mobilon van,ezek hosszú èvek óta szolgálnak,mindenfèle körülmènyek között, szofverfrissitèsen kívül más gondjuk nem volt,.
A mindenkori felmelegedès előbb utóbb vègzetes lehűlèst fog hozni,az elsivatagosodás, a rossz levegő emberi szervezetre gyakorolt,savasîtó káros hatásán túl,..
Erről már filmet is kèszitettek,megvtudják mèrni az èszaki+dèli sarkkörön a jèg olvasását,a hó fedte területek csökkenèsèt,eltűnèsèt, lásd műholdak kèpei,tudósok mèrèsei,vizsgálatai,.
Nincs az az ország,nincs az a hatalom aki megtudná állítani a folyamatokat,
Amennyiben leáll a Golf áramlat,akkor az Európa nevű kell kontinensnek vège lesz,..
Tavaly 16 évesen környezetvédelmi aktivistaként robbant be a köztudatba egy svéd tinédzser, Greta Thunberg, aki azóta már a világ vezetőivel tárgyal, találkozott Barack Obamával és Angela Merkellel, beszédet mondott az ENSZ New York-i klímacsúcsán, szerepelt a TIME magazin címlapján, találkozott a…..
radios2 2019.11.17 15:04:53
@Leylandi: ezt az országot sem lehet megmenteni,de a világot bizonyosan nem,mèg ha minden Eu-s országban lenne 10-Greta Thunberg,akkor sem lehetne tenni sokat,mert maroknyi embernek,kb,100 cègnek,a profit maximalizálása az èrdeke,
De ne menjünk messzire, nèzzünk szèt Bp,utcáin,minden 3-ik ember valamilyen lègúti betegsègben szenved, minden 4-ik ember krónikus beteg+depressziós is, èvente 13000-ember hal meg Mo-on,tüdőbetegsègben,de ez persze senkit nem èrdekel,a döntèshozókat sem,.
Szègyen,ami itt van..
radios2 2019.11.17 15:10:02
@]{udarauszkasz: így igaz,vagypedig megdöglünk hosszantartó lassú halállal vègződő rejtèlyes betegsègben,pl.tüdő emphysemában, de semmi gond,mert rá lehet fogni a bajt a munkahelyre,vagy a dohányzásra,annak ártalmas következnènyeire,.
Zsuzsa mobilja pár hónap után használhatatlan lett, amin sajnos a szerviz sem tudott segíteni. A hiba újra és újra visszajött. Végül Zsuzsának elege lett, erre se pénz, se mobil.  2018. március 09-én vásároltam az eMag webáruházban egy Doogee X5 max típusú mobiltelefont, amit annak rendje és…..
radios2 2019.10.23 06:30:09
@SZIGMA: èn teljesen új Nokia 5-öst vettem 26ez,ft.èrt a Leila GSM.töl a nyugati tèrnèl,fèl ève már,ès full jó mindent tud,elèg gyors,sosem fagy le,az összes alkalmazás fut rajta,akkor is ok.
Igaz magyarnyelvü leírás nem volt hozzá,de kit èrdekel,a neten meg lehet találni,.
Falujáró motorvonat Orosz óriás 2019.07.01 10:31:22
A Transzmas-holding/NEVZ 4ESz5k sorozatú villanymozdonya a legnagyobb a világon. A héten Ukrajnában jártunk, ami a kapudrog lehet a poszt-szovjet térség óriásvonataihoz és óriásmozdonyaihoz. Talán az amerikai, kilométer hosszúságú vonatok közismertebbek, de igazán komolyan csak a szélesnyomközű…..
radios2 2019.10.06 19:48:03
@radios2: igazad lehet, elírtam, valóban asszinkron motorok hajtják a Siemens mozdonyokat, és a a Combinokban, valamint a CAF villamosokban is ezek hajtják a hajtóműveket,
szinkrongépeket egészen másutt alkalmaznak, pl. erőművekben.
A pantográf, és a fél pantográf pedig szaknyelven fogalmazott szó, utána lehet nézni, a Gigant, és a szili V43-mozdonyok, régebbi műszaki leírásaiban megtalálhatóak,.
Mára köztudottá vált: ahhoz, hogy bolygónkat minél tovább megőrizzük jelenlegi állapotában, drasztikusan csökkentenünk kell a légkörbe kerülő üvegházhatású gázok mennyiségét. Ehhez képest a Nemzetközi Energiaügynökség (IAE) elemzése szerint 2018-ban újra nőtt az iparosodott országok (ez az…..
Az „odaát” a munkáltatói oldal. Az, hogy ők mit látnak az álláskeresőkből, sok cikkben meg van már énekelve, mindenféle jogosnak és nem megalapozottnak tűnő panaszok mentén is. A munkáltatók ezek a tapasztalatokból építkezve is próbálnak összerakni egy olyan készséglistát (menőbben: soft skill…..
radios2 2019.03.12 10:06:33
@Zabalint: mondok mást neked, nálunk a fürdőben a vezetőség úgy döntött, hogy ez év februártól a javítási-karbantartási kertészeti munkákat, a medencék csempézésének felújítását is külsősök, un.vállalkozók fogják elvégezni,.
Ennek megfelelően engem mint villanyszerelő karbantartót elküldtek, lejárt a szerződésem jan.31.én, azután nem hoszabították meg.
Azt tudni kell, hogy az ott dolgozó kollégák, a vendégek nagy része, meg volt elégedve velem, a fali kazántól a fűtési rendszerig, a villanyszereléstől, a kisebb-nagyobb javításokig, mindent megcsináltam, de a szemetet, és a faleveleket is összeszedtem, elhordtam kis traktorral, rendszeresen, mikor szükséges volt..
Most meg lehet nézni, mi a helyzet, szemét mindenhol, csepegnek a zuhanyozók, a csapok, hiányos rossz a festés, sok helyen, javításra vár, senki nem nyúl hozzá, mióta eljöttem.
Az ügyvezető megint rossz döntést hozott,sokszor napokig nem jár be, de megéri a pénzét, mert őt nem rúghatja ki senki..
radios2 2019.03.12 15:06:45
@Zabalint: Amiket leírtam, az mind megtörtént eset, onnan tudom hogy ott dolgoztam, Gallicoop, Vasipari zrt, azóta csődbe ment, majd a fürdőben,.ami önkormányzat alá tartozik..
Karbantartóként dolgoztam ott is, és bizony a kertésznek határozatlan idejű szerződése, volt, hétvégén is dolgozott, beosztották gépésznek, mivel volt ilyen irányú végzettsége is.
Több mint 200-túlórája volt, jött össze október közepéig, ennek ellenére, csak dec. 10.én fizették ki rendesen, onnan tudom hogy beszéltem vele..
nem olyan bonyolult ez,
Azt csinálnak a munkáltatók, a vezetők amit csak akarnak, békés-me-ben, de sok helyen másutt is, pl. multiknál, cégeknél, minden a főnöktől, az adott helytől helyzettől függ..
Vannak pótolhatatlan szakemberek, de pótolhatatlan dolgozók nincsenek, Mo-on, ez a mentalitás, az elfogadott érv.. vidéken nem becsülnek meg, hiába tanultam 3szakmát, hiába van 30-éves gyakorlatod-tapasztalatod, ez tény..
radios2 2019.03.12 15:09:14
Igaz, ami igaz, az álláskereséssel kapcsolatos tanácsaim többsége úgy épül fel, hogy az az álláskereső biztonságát szolgálja, néha talán még túlságosan is. Bár tudjuk, hogy 100%-os biztonság nincs, az álláskeresők többsége kiszámítható, hosszútávú munkahelyet keres, az általam kialakított…..
radios2 2018.12.13 20:32:33
@munkanélküli informatikus:
nagyon igazad lehet, ez megy a karbantartóknál is, mihelyst lemegy a nyári szezon, vége a nagy karbantartásoknak, megszabadulnak a tapasztalt 50év feletti, vill.szerelő szakiktól, ha túl okos akkor meg azért, ha elment táppénzre 1hétre, akkor pedig azért.
Ganély fönökök vannak, a húsüzemekbe, meg sok multinál is, ebben a nyomorult orsz.ban.
Az elmúlt években sokat fejlődtek a kínai mobilcégek, a Huawei például az egyik legnagyobb gyártó lett, igaz ehhez 15 országban létesített kutatóközpontokkal is turbózta magát. A Doogee úgy tűnik, ettől még messze van.  Tisztelt Tékozló Homár Szerkesztőség! Nagyjából egy hete történt az eset,…..
radios2 2018.02.04 08:07:35
@Tehetséges ugandai buzi: egy egy kitalált baromság, mármint hogy egy gagyi telefontöltő illetve az abban szétdurrant , kb.1cm átmérőjű max 22uF/400V.-os kondenzátor, és/vagy egy FET, félvezető alkatrész miatt leég a lakásod a nyaralód, na meg tönkremegy a 102cm-es lapos tv-d.
De attól sem megy tönkre, ha a teloban lapuló akku szétrobban, kivéve, ha a képernyő elé teszed, és az megsérül.
Zárlatos alkatrész miatt, a töltőben lévő fuse, F1,
biztosítéknak kellene megszakadnia, ha viszont a hálózati túlfeszültség miatt durrant el, akkor a Fi-relének mp. tört része alatt le kell oldania, ezáltal megvédve a tv.t a pc-det, stb.
A villámlás az persze más téma, az átmegy mindenen a fém, vagy karbonszálas keverék, nullavezető, védővezetőn is bejut a lakásba, a ctv. kábelről, nem is beszélve.
radios2 2018.02.04 12:14:16
@Xezs6: az mindegy hogy mit hiszel, de a Mo-on és az Eu-ban forgalmazott akár olcsóbb telefonok töltőjében is van biztosíték, /úgy néz ki mint egy kicsi ellenállás,
műszerész lévén több tucatnyit javítottam az elmúlt 18évben.
Ezt a szabvány kínában, de a távolkeleti más országokban is előírja.
Az meg egy hülyeség hogy nem kapcsol le a Fi-relé, nálunk még mindig lekapcsolt,pl.akkor is ha az utca másik végén történt villámlás.
A mostaniak kifejezetten érzékeny tipusok, a 30mA, és az 50mA-es is leold azonnal, a többit pedig már tudjuk.
Év- szempontok, stb.
Egy szerencsétlen egybeesés, és máris egy csudálatos társasjáték közepén érzeheti magát az ember. Vajon sikerül pont elkapni a valaikor érkező szállítókat? Sziasztok! Nem nagy ügyben írok. Ráadásul egy olyan ügyben, ahol én is sáros vagyok, viszont nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy a másik oldal…..
radios2 2017.03.12 18:03:28
@Reactor: Van ezekben sok igazság, amit leírtál.
Én spec. Whirpool hűtőt használok, kb. 10éve megy gond nélkül, csendesen teszi a dolgát.
Ill. egy apró hibája van, hogy az ajtónyitáskor az izzó nem világít olykor, mivel beragad a rugós nyelves kapcsoló, és emiatt nem ugrik ki a nyelv, így nem záródik a kontaktus.
Elektroműszerész , szakember, lévén, 25éves gyakorlattal, bármikor megjavíthatnám, de nem foglalkozok vele, mert megszoktam már, és a kamrában is van világítás, vagyis nem létszükséglet, egyébként az izzó jó benne.
Amúgy volt orosz Snaigé tipusú nagyhűtőszekrényem is, az 11évig bírta, aztán leégett az agregát, kapott egy utángyártott xart, amivel szűk 2évig ment, aztán megadta magát.
Nincsenek jó szakemberek, manapság? ", dehogynem csak persze kevesen maradtak, mivel nincs rájuk szükség, meg azokat sem becsülik fizetik meg, idehaza, akik kiöregedtek mit kezdjenek a digitális technikával? pl. Lcd. led. tv.hez egy táp-panel javítás 20-25ez.ft, nál kezdődik, ha cserélni kell a cuccot, de nagyobb monitornál, sem sokkal olcsóbb, laptop javítás sem egyszerű, nem mindegyikbe lehet 500GB-os winyót berakni, az eredetit meg nem kapni, csak max, ha kifogod, bontásból.
Kérdezem én ki fizeti ezt meg,? inkább vesznek egy ujjat Médiamárkban Tescóban, oszt jó napot,
Én levegő ionizátorokat terveztem ,készítettem, /hatékony eszköz/
amelyek a mai napig, hosszú éveken át működtek, működnek, még légúti betegségben szenvedők idősek is vettek belőle.
Nem kínai gagyi, mégsem keresik manapság az emberek, egészségre +tiszta levegőre nem költenek..
radios2 2017.03.19 13:22:13
@Dezsike: Ez nem igaz,mert az EU-ban forgalmazott és/vagy gyártott un.led izzók, amik valójában nem is izzók, hanem félvezető alapú led diódák, nos nem évre van megadva hanem üzemórára, az élettartama, pl. 15000hr. vagy a Tracon, Vs, Kínai gyártmányok, E27-foglalathoz valóak, 20000óra van megadva.
Más kérdés a garancia, amelyet a boltos-eladó vállal, ami 2év a legtöbb esetben, blokk ellenében kicserélik, mikor szükséges.
radios2 2017.03.19 13:27:43
@Adani: Nálunk is Hajdú mosógép +centrifuga megy a fürdőszobában, kb.25éve már, de a palástot cserélni kell, mert az szétrohad +kilukad,/rozsdásodik mind, olyan xar vékony,anyagból van.
Utángyártott, magyar termék, vill.boltban kapni.
Unoka testvérem, pl. háztartási gépszerelő, szerinte is sokan panaszkodnak, emiatt..
A németek viszont tényleg megcsinálták, úgy 30évig bírta,a kicsi centrifuga, aztán a ház kezdett rozsdásodni, alul, veszélyessé vált, kidobtuk.
„Miközben nagy nyomás alatt épül a déli határon lévő kerítés, Orbán Viktor irritáló beszédet tartott a bevándorlásról” − így kezdődik a német konzervatív-liberális Die Welt cikke a magyar kormányfő idei tusványosi beszédéről. Ezt a cikket osztotta meg nemrég az…..
radios2 2016.05.17 07:23:32
@Brix: na persze, német orsz.ban jóléti rendszer van, a két kezű munkát végző melósok kapnak, havi 1300eurót, de ha elküldik pl, a Bocsh-tól 1év munkaviszony után is kap, az operátor havi 900Eu-t, további egy éven át.
Nálunk meg nem kap csak a min.bér utáni 60%ot, és azt is csak 2-3hónapig, álláskeresői segélyként, vagyis Mo-on éhen halhat a magyar, de a menekültek is,
Ehhez mit szólna Orbán vezér.és a gazember államtikár et.sak, államtitkár helyettesei, ha nekik kellene ennyiből tengődniük.
Rohadjanak meg mind,ott az ogy.ben, amit nekünk megszavaztak, azt egyék meg...
És akkor hirtelen megpillantjuk azt a kis kört benne az élesen világító számmal ott jobb szélen. Notification Badge, becenevén Noti. Esetleg Basz, vagy Izé. A botrányosan harsány plecsni, ami szinte a pofánkba vágja, hogy amíg itt unottan scrollozgattunk, megint lemaradtunk…..
Ha társat keresel férfiként, akkor lesznek olyan csajok, akik ki fognak készíteni. Ha szerencsés vagy, akkor nem fogsz mindegyikkel találkozni, de mindet elkerülni szinte lehetetlen. Az online társkeresőkön ráadásul hatványozottan vannak jelen, mert az az ő igazi terepük. De nem kell csüggedni, mert…..