Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kerub_ (törölt)

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Challengeland 2008.08.15 08:00:00
Kommentelők figyelmébe: Új rend Valaha a FSZEK-be jártam Demokratát olvasni. A kilencvenes évek elején-közepén jártunk; a Demokrata az akkori szélsőjobb egyik orgánuma volt, a Magyar Fórum és a pár példányban olvasható Szittyakürt mellett. Vegetált mellettük néhány…..
kerub_ (törölt) 2008.08.15 16:28:26
A CSERKÉSZETRŐL.

Vezető vagyok az itthoni egyik legnagyobb cserkészcsapatban, 10 éve elég komolyan beleástam magam. Azt mondom: az egyik legegészségesebb ifjúsági mozgalom, amit ismerek. Ráadásul Magyarországon nagyon jól működik, mert tőlünk nyugatra felütötte már a fejét az amerikai mintájú, elkényelmesedett "coca cola cserkészet", tőlünk keletre pedig túlságosan militarista a dolog, de Ady komp országában sikerült az arany középutat belőni.

A cserkészet nem hitbuzgalmi szervezet, alapítója, egy angol öreg katonatiszt (Stephenson Smith "Baden Powell"), így még csak az alapok sem az egyháztól jönnek. 2004-ben Thaiföldön volt világjamboree, ott pl. csomó a buddhista cserkész. De figyelem: a cserkészetben nagyon fontos a spritualitás, ezért (bár ismerek ateista cserkészt, mint ahogy MSZP szavazó cserkészt is, utóbbiból nem is keveset[!]) mindenképpen átszövi a közösségi életet valamilyen vallásosság.

TWÁ! Kb. hét éves kortól már lehet cserkész a gyerek. Várjuk a kis TWÁ-t szeretettel.

Cserkészek egy 2008-as m1 híradóban:
www.youtube.com/watch?v=WwZQwivzpwU
Cserkész jamboree (Anglia, 2007):
www.youtube.com/watch?v=DgyWsWc0K_k

Amúgy a cserkészeknek éppen van elég belső vitájuk, mivel legyenek bár az egyik legnagyobb civil szervezet, mégsem lépnek nyilvánosság elé. Nem nyomulnak tüntetéseken/megmozdulásokon, nem delegálnak köztársasági elnököt és nem verik a mellüket TV-nek, ha mondjuk árvízi helyzetben segítenek, vagy hadi sírokat gondoznak.

Az úttörőkről annyit, hogy a két világháború közti cserkészet romjain született meg az egész: a cserkészetet 1946-ban betiltották (FIGYELEM: az 1945-ös formális újjalakulás után, mert a nyilasok is be akarták szüntetni őket, de erre időhiány miatt nem került sor) és az egykori cserkész ingatlanok, cserkészparkok majdnem egytől egyig úttörő kézbe kerültek. Elárulom, hogy az "Úttörő ahol tud segít" a "Cserkész ahol tud segít" átfordítása, és a mint a mókus fenn a fán is kiscserkészdal volt. Gátlástalan nyúlás.

MÁS.

Ott van pl a Baranta.
index.hu/video/2007/03/08/a_karpat_medence_valasza_jackie_chanra/
Barantáztam öt évig. Nagyon jó társaság. Igazi virtusos magyarok, rettentő jó edzések, hiteles hagyományőrzás. Sokkal régebb óta van, mint bármilyen Gárda, mégsem akart soha senkit megölni/lincselni/költöztetni, nem tolta magát a média közepére idióta vonulásokkal. Ha csatlakozol hozzá tiszteletben tartja az egyéniséged, világnézeted. Az egyetmista együtt edz a melóssal és kiskatonával, aki fakultáció miatt jelentkezett. Igen, én találkoztam MSZP szavazó barantással (kettőt is ismerek), akik azért jöttek, mert imádtak íjászni. Semmi több.

Most ez a szervezet, a baranta is fogy, mert a forrófejűek inkább vonulnak a gárdával.
Ez baromi káros.

kerub_ (törölt) 2008.08.16 10:22:17
CSERKÉSZET ÉS VALLÁS.

Először is félig OFF. Felmerült kérdésként, hogy mi az, hogy cserkészek mindenféle vallással megférnek, csak ateistákkal nem, és ez hogy lehet. Azonban ezen a ponton elcsúszik a vita, egészen más terepre. Szerintem ugyanis nincs olyan, hogy ateizmus. Etimológiailag ugyanis ez valami olyasmit jelent, hogy istennélküliség (theos [gör.] = isten, a- fosztóképzővel). Az ember lényéből fakadóan végtelen boldogság-, és spiritualitás igényű, és _hisz_. (Ezt más lény nem teszi.) Mindenki (minden ember) hisz, istenként tisztel - kérdés, hogy mit(kit)? A Teremtőt, a kedvenc zenekarát, a barátnőjét a pénzt, az UFÓkat...
Messzire vezet a témától, de óvatosan bánnék az istennélküliség fogalmával.

A tárgyra térve.
A cserkészetben soha nem vita tárgya hit és vallás. Ez úgy lehet, hogy cserkésznek legtöbbször (90 százalékban) 6 és 10 év közt csapnak fel fiúk és lányok. Ilyenkor természetesen nagyobb részben a szülő választása ez a közösség: csak akkor lehet a gyerek cserkész, ha elengedik (ergo tudják, hogy itt a nevelésben része van a hitnek). Nálunk megtörtént pl., hogy vallástalan és nem hívő fiatal szülők adták be a hat éves fiúkat az egyik őrsbe. Kiderült, hogy a gyerek meg sincs keresztelve. Pár év alatt megtanulta a hittani alapismereteket (tetszett is neki a dolog) és 2005-ben megkereszteltük a táborban - a szülők beleegyezésével természetesen.

Amit TWÁ írt, hogy bivakolni kell Bibliával, az legfeljebb speciális különpróba lehet, a négy cserkészpróbában (jelölt, +3 próba) nem szerepel ilyen. De Bibliaismeret pl. igen. Mondjuk az a kulturáltság mércéje (is).

Mint korábbi kommentben írtam, ismerek nem hívő cserkészt (egyet- kettőt). Őket megtartotta kisgyerekkoruktól a közösség, de a hitből valamiért kiábrándultak. De ez egyik sem olyan zsigeri elutasítás, mint amiket W szokott mutatni, de valamilyen elbizonytalanodás, útkeresés. Mert a világ nem megismerhető, gyerekek.

Summa summarum. A cserkészet hit szempontjából legfeljebb az Istennel való találkozás _lehetőségének_ megteremtése. Ha pl. W csemetéjét cserkésznek adja, és a gyerek úgy megy haza a táborból (reggeli áhitat, egy mise/tábor), hogy úgy azt mondja, érez ebben valamit, akkor W sem mondhatja, hogy az lehetetlen. De ha W csemetéje úgy megy haza, hogy tök jól érzem magam, de hát az áhitat inkább zárójeles, akkor azt is lehet.
 Öcsém, hát hadd meséljem el, mi volt velünk tegnap! Volt egy szar napunk, a gatyánk ránkrohadt a fülledt melegben, ki voltunk tikkadva, mint az állat, érted?! Na, aztán este összejöttünk a spanokkal, hogy lazítsunk egy jót. Kitaláltuk, hogy felmegyünk a Hármashatárhegyre,…..
kerub_ (törölt) 2008.08.09 18:42:16
A téma legjobb videóriportja: revver.com/video/519444/alkoholtilalom-ez-kamu/
Marha nagy mutyi van itt is. Mész két sarkot és tuti találsz olyan boltot, ahol adnak.
 A klasszikus kérdés kistelepülési változatára egyelőre nem tudjuk a választ. Történt ugyanis, hogy a galgagyörki sajnálatos eseményeket több forrásból próbáltuk megérteni, de elvesztünk a részletekben. Ugyan nem csak a magyar médiát sújtja a párhuzamos narratívák…..
kerub_ (törölt) 2008.06.23 21:26:31
szerintem eddig ez a legjobb:

www.igenhir.hu/?rovat=Blog

"Ha lenne normális (értsd: megbízható, tüntetőt agyon nem verő, tisztességesség ismertetőjegyeit hordozó) rendőrség, akkor egyből ki lehetne fogni minden szelet a MG vitorlájából, hogy ti. feleslegesek."

ja.
Mandiner blog Reakció > reakcio.hu 2008.05.08 12:01:00
 Mint azt papírblogunk olvasói tapasztalhatták, április óta nem jelent meg újabb száma a print Reakciónak. Nyomtatott kiadásunk tavaly június óta (előbb UFiként, majd Reakcióként) nagyjából változatlanul, minimális növekedést mutatva havonta három-négyezer példányban…..
Tavaly John McClane tért vissza a Die Hard sorozat negyedik részében, hogy újra megmentse a világot. Kicsit pocakos volt, és már jócskán benne járt a korban, mégis összetudott hozni egy fílinges filmet, ami méltó volt az előző részekhez. Az Indiana Jones sorozat is hasonló…..
kerub_ (törölt) 2008.05.30 17:09:03
Don Gerardino Nyitott post 2008.05.26 14:49:00
Ide bátran kommentelhettek...
Üdv a Szövetségnek! Külföldön jártunk! A biosz emelt napján (május 16.), a vizsga után biciklire pattantunk, és elindultunk Székesfehérvár felé, de végül is Pisában kötöttünk ki. Sajnos csak egy póló volt nálunk... Üdvözlettel: Oláh Gáspár & Székács Péter..
Amire számítottunk, immár bekövetkezett: kosárlabda csapatunk hazahozta a KIDS-ről a legfényesebb érmet.Gratulálunk, szép volt, csajok!..
kerub_ (törölt) 2008.05.27 13:11:27
KALÓZBLOG Egy éves a blog 2008.04.15 23:59:00
Most, az utolsó pillanatban megemlékezem a Kalózblog első születésnapjáról. Itt is van az első poszt. Megmondom őszintén, nem tudom, hogy anno miért indítottam el a blogot, hiszen az első 8 hónapban 20 friss bejegyzés született összesen. Nem számítva a két és fél hónapos…..
Alelnökünk külön köszönti blogunk nem Gellértes olvasóit. ..
kerub_ (törölt) 2008.04.13 19:28:33
 A F!B honlapja képtelen volt lelkileg feldolgozni a vasárnap történteket, a Régi Magyarország győzelmét az Új felett:..
kerub_ (törölt) 2008.03.11 23:49:23
(figyelem, voltmár!)
Még érdekesebb a FIB vs. Fidelitas videó-szócsata az eredmények ismeretében:
www.igenhir.hu?cikk=1204880758

Főleg a "Fidesz népszavazás már most megbukott" kitételre hívom fel a figyelmet.
hörr.
Mandiner blog Fiatalok, demokraták 2008.03.07 07:31:00
 Most vasárnap lesz az első olyan országos szavazás, amikor olyan fiatalok is voksolhatnak, akik a köztársaság kikiáltása után születtek. Isten hozta őket!..
Harry, mint mindig, most is a Privet Drive-on, az őt csecsemőkorában befogadó Dursley-család otthonában tölti az iskolai szünetet. Ám hetedik tanévét nem kezdheti el a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában. A Főnix Rendje azon fáradozik, hogy biztos helyre…..
Subba Hülye videó: Travi törpe 2008.02.11 08:45:00
Kezdjük egy videóval a hetet. Csak mert a hétfő legjobb nap a héten, és mert ez a kedvenc számunk. Egy picit azért is, mert a videóban minden szereplő élő.  ..
kerub_ (törölt) 2008.02.12 00:24:10
Subba Subba szív iWiW: PartyARC 2008.01.04 10:34:00
Ünnepeljük az év első péntekét válogatással! Átkotortuk a hozzászólásokat is, találtunk sok érdekes egyéniséget. Imádjuk a különc képeket, a ribanckásokat csak megszokásból kapjátok. Jelszó, felhasználónév, kattint!- Fotók: Erika (anyukám)- Meleg Zoli-…..
Terrormédia Állami WiW 2007.12.14 08:16:00
A magyarok nem ismerik kormányuk összetételét és szerkezetét, továbbá a legtöbb közjogi méltóság nevével sincsenek tisztában. Gyurcsány Ferenc ugyan gyakrabban cserél minisztert, mint zoknit, de azért mi most megpróbáljuk röviden összefoglalni a lényeget, hogy mindenki…..
Jó lenne, ha közösen eldöntenénk, Kedves Olvasó, hogy melyik is a valaha létezett legbénább filmcím. Ezért egy szavazással egybekötött adatgyűjtésre invitálnálak Benneteket.A feltételek:  - Létező filmcím legyen (tehát a generátor kizárva :) - Magyar címfordítás…..
w Született december 25-én 2007.12.24 12:00:00
Idegölő, kimerítő munka az ajándékvadászat, a fenyőfa utáni kajtatás, a díszítés, a rokonlátogatások szervezése, a menü összeállítása. Alig marad egy-egy perc, hogy megálljunk, és gondoljunk Rá. Aki Istentől született, megváltott minket, és felméne a mennyekbe. Hány…..
kerub_ (törölt) 2007.12.26 14:21:52
Még mindig nem tudom mi ennek a posztnak a célja, a december huszonnegyedikére, a kereszténység szent ünnepére időzítve. "Tóta W. Árpád kommentál"? Netán "Tóta W. Árpád szemtelenkedik"?
Végtelen munka ez. Mindig marad profanizálható szent. Kiforgatható hit. Mind csak lerombolásra vár, bezony.


KARÁCSONY


Ma tán a béke ünnepelne,
A Messiásnak volna napja,
Ma mennyé kén' a földnek válni,
Hogy megváltóját béfogadja.
Ma ugy kén', hogy egymást öleljék
Szivükre mind az emberek -
De nincs itt hála, nincs itt béke:
Beteg a világ, nagy beteg...

Kihült a szív, elszállt a lélek,
A vágy, a láng csupán a testé;
Heródes minden földi nagyság,
S minden igazság a kereszté...
Elvesztette magát az ember,
Mert lencsén nézi az eget,
Megátkozza világra jöttét -
Beteg a világ, nagy beteg...

Ember ember ellen csatázik,
Mi egyesítsen, nincsen eszme,
Rommá dőlt a Messiás háza,
Tanítása, erkölcse veszve...
Oh, de hogy állattá süllyedjen,
Kinek lelke volt, nem lehet!...
Hatalmas Ég, új Messiást küldj:
Beteg a világ, nagy beteg!...

(lejegyezte: Ady Endre, valamikor a XIX. század utolsó éveiben)


Áldott karácsonyt nektek.

(utsó.megj.: semmi szín alatt nem értek egyet azokkal, akik a keresztet fenyegezőtésre használják és Árpádot közveszélyesnek tartják. Árpád hihetetlen nagy megtérés előtt áll. Ezt ő maga sem zárhatja ki. Isten mindenkinél más és más időt választ, addig pedig meg van a maga szerepe az egész szempontjából. Szóval no para.)
XD
Vadkapitalizmusban nyilván a Mikulás sem a régi. A kéményen kommandózás helyett másfél órát késik, elhagyja a jó és rossz gyerekek listáját, aztán a végén még azt is bedobja, hogy nem tud visszaadni húszezresből, ahogy András tapasztalta:Bár a mai nappal egy évre,…..
kerub_ (törölt) 2007.12.06 20:01:32
Elképesztő, CSOKIMIKULÁSOKAT DARÁLNAK:
www.igenhir.hu?cikk=1196940678

aszongya: "A gasztronómiai ízlésmerényletre szerkesztőségünk húsdarálóval válaszol." - nem normális...
Hosszú leszek, de velős. Lustáknak a lényeg: alacsonyabb parlamenti és finanszírozási küszöbbel a vérgőzmentesebb hétköznapokért, valamint az örök és megbonthatatlan szabadpiacos kapitalizmusért. Mit kíván a magyar nemzet? Elitváltást, azt. Kívánja a magasan kvalifikált,…..
kerub_ (törölt) 2007.10.02 09:43:49
www.kuruc.info/r/26/17031/

Kár, hogy megint zsidóznak a barmok, amúgy igazuk van.