Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ego55

0 bejegyzést írt és 162 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
https://444.hu/2020/10/30/hadjarat-a-francia-szolasszabadsag-ellen Az európaiság lényege a 'hatalmi ágak', az 'állam és egyház', valamint a 'tudomány és a vallási dogmák' szétválasztása.  Macron a lehető legintelligensebb megoldást javasolja a terrorizmus megszüntetésére, mégpedig az…..
Ha zsarolni próbálja a 9 és fél milliós Fidesz-Magyarország az 500 milliós EU-t (ami annak a nyílt beismerése, hogy Orbán nem Európa-konform zsarnoki+korrupt rendszert épített ki) akkor megnő az esélye annak, hogy jogi-pénzügyi karanténba kerüljön a rendkívüli járványveszélyre való…..
Mindig ez van: a demokrácia játékszabályait a hatalomra törekvő, elvtelen, „pávatáncot járó” politikai erők kijátsszák és a joghézagokat kihasználva szembefordulnak az alkotmányos renddel. Majd az általuk aláásott rendszert „alkalmatlannak és hanyatlónak” bélyegzik, viszont megígérik a választóknak,…..
Egyre aggasztóbb hírek érkeznek a magyar sajtóban uralkodó állapotokról, ugyanakkor nyílt háborúba kezdett az ellenzéki vezetésű önkormányzatok ellen az Orbán-kormány. Úgy tűnik, a Fidesz úgy szeretne nekifeszülni a 2022-es parlamenti választások kampányának, hogy nem maradjon a színen egyetlen…..
Tegnap délután Bolgár György szóba hozta a hét botrányát. A Fidesz fővárosi szervezete olyan fényképet jelentetett meg a budapesti főpolgármesterről, hogy mögötte feltűnik a Dunába rogyott Lánchíd. A Klubrádió műsorvezetője szerint a fotón eredetileg Szálasi Ferenc volt, aki éppen „szemléli” a…..
A szocialista politikusok egyre kínosabban magyarázkodnak. Mondván, hogy Korózs Lajos az egyik legjobb szakpolitikus, bár elképzelhető, hogy ezúttal elmulasztotta a magát mentősnek kiadó asszonyság ellenőrzését, különben sem ő tehet a botrányról, a kommunikációs stáb tagjai is közreműködtek a kissé…..
Az elnökség kicserélődése arra utal, hogy a Momentum már nem kizárólag a 30 év alatti, politikai múlttal nem rendelkezők pártja kíván lenni, ami okos döntésnek látszik a 2022-es választások előtt. A Momentum legnagyobb erénye az „UFO” jellege volt a korrupt, de ugyanakkor hatalmas önérzettel…..
Amióta az országgyűlés elfogadta a Büntető törvénykönyv módosítását, a rémhírterjesztésről folyik a vita. Figyelemre méltó Tóth Mihály bíró, Pokol Béla alkotmányjogász, Koltai András médiajogász és Krekó Péter szociálpszichológus okfejtése. Feltűnt, hogy mintha összemosódott volna az álhír és a…..
A legutóbbi napokban Orbán hajózott, Haraszti, Puzsér és Schilling orbánozott, Ungár bibózott, Gálvölgyi pintérbélázott, a többiek pedig vírusoztak. Lefülelt mondatok.   Léket kapott a védekezésünk hajója. Ezt a léket ma sikerült befoltozni. (Orbán Viktor miniszterelnök a felhatalmazási…..
A március 26-i kormányinfón (54.perc) Gulyás Gergely (Miniszterelnökséget vezető miniszter) a magyarországi koronavírus járvány várható tetőzésével kapcsolatos kérdésre a következőket mondta: „Ma azt tudjuk mondani, hogy június-júliusra várható a tetőzés, de ez nem számon kérhető ígéret a részemről,…..
Kilőtt a vírus Magyarországon, mióta a kormány azt állítja, hogy sikerült lelassítani...
Kerek egy nappal azután, hogy a magyar miniszterelnök hétfőn reggel a parlamentben bejelentette, hogy az ország lezárja a határait, még mindig elég nagy a fejetlenség az ügyben, hogy melyik légijáratok tudnak repülni és melyeket törölnek. Mindenképp jobb lett volna a külföldiek pánikszerű kitiltása…..
Ego55 2020.03.17 21:09:18
Ha a világjárvány más válságokkal kombinálódik és dagad egyre kezelhetetlenebb gazdasági-pénzügyi-politikai krízissé, akkor ennek az egyik kimenete a háború, mert ha a nemzetállamok frusztrálódnak, akkor a tapasztalat azt mutatja, hogy háborúval vezetik le a feszültséget. A másik kimenet egy új…..
Félmillió fölötti tagságra számítok. (Szűrös Mátyás szocialista politikus, Népszabadság, 1989. október 9.) Mi azzal számolunk Zalában, hogy a 16 ezres megyei MSZMP-tagság várhatóan 10 ezer MSZP-tagra csökken. (Szabó Balázs szocialista politikus, Kelet-Magyarország, 1989. október 10.) Év végére…..
Tegnap is megvettem, mint idestova harminc év óta majd’ mindig. Bár mostanában szívom a fogam, sokallom érte a 690 forintot. Különösen úgy, hogy amit tőlem igényel a kiadóhivatal, abból nem fizeti ki a cikkírókat. Az egyik volt főszerkesztő-helyettes már végrehajtást is kért ellene. Az új…..
Ego55 2020.02.21 14:39:45
Amíg a Fidesz gesztusokkal igyekszik magához édesgetni a szélsőjobbos szavazókat, addig az ellenzéki oldal a független sajtó felélesztésére tesz kísérletet. Teljesen más irányban indultak el a hazai politikai élet szereplői, ami persze valahol érthető, de két évvel a következő parlamenti választás…..
A digitális ismerőst még a világháló előttről ismerem. Mérnökként végzett egy moszkvai egyetemen, a rendszerváltás után pedig menedzser lett itthon. Szűkszavúnak találta tegnapi bejegyzésemben ezt a mondatot: A tulajdonában lévő Csillag-patikát „Örkény István ajánlotta fel 1949. december 5-én a…..
Ego55 2020.01.24 14:02:32
A budapesti főpolgármester tegnap este, száz nappal a megválasztása után ült be először a Magyar Televízió stúdiójába. Azóta a huszonöt perces vágatlan interjú bejárta a fél országot. Akik elmarasztalták, nem akartak hinni a fülüknek. A kérdező Mészáros Kata ugyanis szakmai felkészületlenségével…..
Az meg mindennél fontosabb számára, hogy a szavazótábora ne vegye észre. ..