Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eplethy

2 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit nem tud még a használtautó-kereskedelemről, a fontoskodó, kisstílű márkaszervizesekről és a bepróbálkozó ügyfelekről?Mai cikkünk blogposztja...
eplethy 2022.02.10 09:23:53
@PAS-001: Végül eladtad a Mercedes-t?
Semmi sem állandó, csak a változás maga - szól Hérakleitosz idézete, aki vajmi keveset sejthetett arról, hogy itt és most milyen kontextusban fogjuk őt idecitálni. Volt már korábban egy olyan markáns céges üzenet az Apple részéről, amit érdemes volt a Wayback Machine internetes archívumából…..
eplethy 2021.09.16 12:15:52
@Androsz: Nem nem! Nem lefordítjuk az internetet, hanem megtanulunk angolul! Ők is emberek ettől még, nem értem ez hogy jön ide.
A szaporítás visszaszorítása jó sok éve napirenden lévő téma. Február elején jött a hír, hogy áprilistól itt aztán minden megváltozik. A FELIR szám jön, a szaporítók pedig mennek. De hogy egy szám mennyire fogja megváltani a világot? Ehhez jó alaposan a dolgok mélyére kell ásnunk...
eplethy 2021.06.16 10:39:43
@midnight coder: az tényleg jó lenne! Tököm kivan már a balfasz kutyatartókkal, akik nem nevelik a kutyát, csak kb. etetik.
Szomorúan tapasztalhatod, hogy nap mint nap újabb hírek érkeznek katalizátorlopásokról. A némi nemesfémet (platinát, ródiumot és palládiumot) tartalmazó alkatrészt pár perc alatt gyerekjáték szinte hangtalanul leszerelni a legtöbb autótípus alól. A katalizátorok lopása egyébként Európa nyugati felén…..
Gagyifaktor Lamer rovat: X-Rated 2011.08.22 04:00:00
A Lamer demó mint fogalom 1995-ben került be a köztudatba. Ez időtájt még nagy divatja volt a számítógépes partyknak. Több neves rendezvény is volt ezekben az időkben kis hazánkban (Scenest, Rage, AntiQ, hogy csak néhányat említsek). Az ilyen partykon hagyományosak voltak a…..
eplethy 2019.10.01 21:00:51
@Adani: Köszi. Wow, a Tolvajkergetőkben meg orvgazdákat buktatott le.
eplethy 2019.10.05 16:47:48
@Adani: Jó kis balhék lehettek ezek. A Youtube video-t meg pont én töltöttem fel, ha jól emlékszem az extasy.fifteen.hu oldalról töltöttem le még valamikor a kétezres években. Pár éve meg felraktam, a kor mementójaként. Sajnos én totál kimaradtam ezekből a scene dolgokból, full offline voltuk itt vidéken (meg sokáig nem volt netem, mert faterom nem engedte, meg pénzem se volt rá). 98-ban amúgy is lamer voltam, kb. 1 éve volt még akkor csak PC-m. Fankadelit meg Tomcat-et felismertem. Volt még a Terror News, na meg a Revenge on... sorozat. Jó kis idők voltak, bár nem vágyok rá vissza.
eplethy 2019.10.06 15:52:02
@Adani: Ez a kifejezés: ablakonkibasz party :D
Redalert-et floppy-n elhozni, otthon észrevenni hogy 1 floppy elszaródott, emiatt külön visszamenni este 9kor biciklivel. DPG az osztálytársamnak volt, sok sztorit tőle hallottam. Betárcsázós net. Suliban net, délután lehetett is a számtech teremben netezni, de max 1 órát. Szar Machintosh (vagy valami apple) gépeken (pályázati szarság miatt), lassú mint a tetű,EGYGOMBOS EGÉR!!!! WTF???? senkinek nincs apple fos, így kurvára hozzá nem értés.
Hálóparti, hdd kiszerelés és azon másolás, kurvagyors, de valahogy visszaszereléskor mindig szarakodás hogy gép működés. Soros porton duke, blood, warcraft2. Out of sync - kurvaanyááád! Később lan, sokkal faszább, de mire windowsban összehozás, megőszülés ("haveromnál csak beléptem a network-be, és láttam a másik gépet, eskü, nem tudom neked miért nem megy") Nyári szünet, doom2 cooperativ, rohadt nagy hőségben. Gép folyton kifagy, miafasz??? Bazmeg, lesesett a hűtőventillátor a 233 MMX procimról!
Doom2 végigtolás együtt, kurvajó csapatmunka érzés, azóta is azt emlegetés.
Haver dicsekvés, neki Gravis Ultrasound levés, übermensh hívés. "Sokkal faszább, mint a Sound Blaster", mégis folyton SB emulate használás, mert kompatibilitás problémás. "Zenék készítéséhez is jobb" "Hány zenét csináltál?" "Egyet se" "Ja... aha... tényleg megérés 5x annyi pénzt kibaszás rá"
Első grafikus gyorsító kártyák megjelenés, rohadt drága, csóró levés, pénz nem levés rá, "Nem fogok külön pénzt fizetni csak játék miatt" később persze csak vevés, mert kurvajó grafika vágyás. AGP port, Riva TNT. TV kimenet (bazmeg mennyivel nagyobb a kép TV-n mint monitoron) ócska kínai fos vevés mert csak arra telik, mégis faszább kép mint a prémiumokon (mert a teljes képernyőt kitölti, nem hagy fekete csíkot körben (overscan)).
  A 45-60 év körüli olvasóinknak talán megdobban a szíve a mai téma hallatán, hiszen a "legendás" magnókazettáról szól a mai mese. Ezen korosztály tagjainak szinte kivétel nélkül van valamilyen sztorija ami összefügg a kazettával azaz hivatalos nevén a compact-cassette-tel. Ki ne tekerte volna…..
Venezuela példáján láthatjuk, hogy mennyire csalóka képet mutathat egy ország gazdaságának állapota: az egyik évben még látszólag minden rendben van, utána hirtelen zuhanó repülésbe válthat át...a termelés visszaesik, káosz, munkanélküliség és éhezés köszönhet be. A gazdaságilag legfejlettebb…..
eplethy 2019.03.10 22:55:02
Pár hete a XIII. kerületben volt lomtalanítás, éppen arrafelé mentem haza munkából (micsoda véletlen :D  ) ahol ki voltak pakolva lomok. Egy lepukkant bérház előtt egy nagy kupac szélén megláttam egy joystickot (természetesen kábel levágva), ami mindig jó jel mert ha van joy…..
eplethy 2018.09.30 14:06:05
@Fusimester: Szia,

Meg tudnád mondani, hogy hogyan lehet A/V kimenetesre átalakítani egy ilyen Atari 2600 klónt? Nekem van kettő, de egyik sem 6591-es IC-vel, hanem 3289-essel. Amennyire fórumokon ki tudtam bogarászni, ez egy system on chip (SOC), ami tartalmazza a video megjelenítőt és a CPU-t egyben. A ROM is érdekes, nekem felirat alapján 512k-s van, mellette pedig 4 megásnak van hely kihagyva.

Ha tudsz ezekről a klónokról bármit, megoszthatnád, elég érdekes sztorinak tűnik.

Köszönöm, üdv: Laci
eplethy 2018.12.26 19:46:48
@Fusimester: Vagy nem kaptam értesítést a válaszodról, vagy nem vettem észre az értesítést... Bocsánat hogy csak most válaszolok.

Köszönöm a segítséget. Feltettem a fotókat ide:
indafoto.hu/szoszaty/atariclones

6 kép van, 3-3 a két klónomról. A két gép között van némi különbség, az egyiken nincs cartridge slot, a másikon van egy "patkolás" (így vettem). A rajta lévő játékok is másak.

A bottom oldalról majd megpróbálok egy jobb képet csinálni a scanneremmel, de ahhoz csak kb. tavasszal fogok hozzáférni.

Elég érdekesek ezek a kora 90-es évek tajvani klónjai, kábé semmi szabvány, vagy engedély nélkül csinálhatták. Megnéztem volna egy ilyen összeszerelő műhelyt.
Modorosblog A kommentelő 2009.10.08 08:39:00
Régóta és sokan kéritek, hát tessék. Nagyon nehéz rádöbbennünk, hogy a kommentelők csak egy kis hányadát teszik ki az állandó olvasóknak: ez a legutóbbi felmérésből is kiderült. Míg a legcsöndesebb, posztmentes szombatokon is közel ezren felnéznek ide, a posztonként…..
-Kis ember nagy bottal jár, és hát én sem a kisfarkúak táborát erősítem - mint a mellékelt ábra mutatja! (Kifejezően megmarkolja férfiasságát) Nyelvész Józsi tanult kollegám kedvenc melóstársa volt az öreg, mindentudó kőműves Géza bá, az idézet is tőle származik. A…..
eplethy 2018.11.08 00:57:41
@ZöldszemM: eltelt több mint 9 év, esetleg folytatnád?
Modorosblog A magyar buli 2010.12.27 06:00:00
2004 decemberének vége a Brit-szigetek egyik jellegtelen nagyvárosában. Másmilyen nem is nagyon akad errefelé, de ez talán még az átlagnál is csúnyább és unalmasabb. A pubok egyedülálló hangulata érthető - máshol nem is könnyű túlélni ebben az országban, még született…..
eplethy 2018.11.06 21:22:16
@altoid: @A Tyne folyó déli partja: @Modor Timi: így ennyi év után hogy értékelitek a kommentjeiteket? Végül is kinek van igaza?
Az óraátállítás eltörlését tervezi az EU. A téli nyári időszámítás szvsz. nem kapott semmilyen figyelmet a döntés előtt, nem volt társadalmi egyeztetés. Helyette volt egy internetes "szavazás", aminek az eredménye erősen kérdőjeles. Magyarországon a téli időszámítás eltörlése azt jelentené, hogy…..
Mindannyiunk bánatára Stöki szabadságon van, így leesne az aranygyűrű az ujjáról nincs most kedve a szerdai retróval bütykölni, de hogy ne vigyen el minket a népharag, kitaláltam valamit, amivel hozunk is ajándékot meg nem is, satöbbi.Szóval kivételesen nem egy régi játék…..
A jó hír az, hogy sikerült a Holdra szállás, a rossz az, hogy nem sokon múlt. Neil Armstrong ugyanis nemcsak abban volt jó, hogy emlékezetes egysoros kíséretében rátegye a lábát az emberiség nevében a Holdra, hanem mérnökként és pilótaként is kiemelkedő szerepet játszott abban, hogy ez a történelmi…..
A fehérje az egyik legalapabb fitness-táplálékkiegészítő. A testépítők tonnaszám borítják magukba, az alakformálók is be-be dobnak pár grammot egy héten belőle, és sokan csodálatos fogyasztószerként beállítva isszák a példás diéta helyett, hogy utána két órával lelkiismeretfurdalás nélkül ehessenek…..
eplethy 2018.05.26 13:24:26
@Jozsó_: szerintem számold újra, a táblázatban egy adagban (30g) van 21.5g fehérje. Nem pedig 100g-ban. Tehát ~72% a fehérjetartalom.

A szója meg - állítólag - a férfi hormonokra van negatív hatással. Plusz - állítólag - a növényi fehérje biológiai értéke alacsonyabb, mint a tejsavó fehérjéé.
Van az úgy a techpiacon, hogy mire a kutatómérnökök összeraknak egy prototípust, a piaci klíma már nem kedvez az adott terméknek, és még a megjelenés előtt lelövik az egész projektet. A videojátékipar tele van ilyen sztorikkal, olyan sok soha meg nem jelent konzol volt az évtizedek során, hogy simán…..
Kata SWL kritikáját itt olvashatjátok Amikor meghallottam Antal Nimród "hazaigazolásának" hírét, a nyilvánvaló örömbe némi félelem is vegyült. Azokra a szebb reményű futballistákra emlékeztetett, akik 1-2 évvel a topligás szereplés után nagy csinnadrattával hazatértek, csak hogy további 1-2…..
Smoking Barrels A Viszkis (2017) 2017.11.22 07:00:00
Ambrus Attiláról nem mindenki tudja, hogy mit tett; azonban nincs ember Magyarországon, aki ne hallotta volna a  nevét. Antal Nimród hazajött, hogy filmre vigye a Viszkis életét. Ennek hallatán sokan háborogtak; sérelmezték, hogy egy bűnözőről készül film, ráadásul 1,1 milliárd…..
IDDQD Checkpoint 3x09: Amiga 2017.05.21 22:53:56
Először is egy szolgálati közlemény: tovább szeretnénk pimpelni a podcastet, ezért kilőttünk egy Patreon-oldalt, vagyis mostantól pár fityinggel lehet támogatni a Checkpointot, hogy még pöpecebb lehessen. Csomó új tervünk van, és a pénzt visszaforgatnánk a podcastbe illetve a támogatóknak. Itt írtam…..
eplethy 2017.07.16 00:15:17
@Stöki: Szia! A retro hirdetéses cikkben, az Unreal kapcsán említve van, hogy "előbb-utóbb lesz is róla szó a Heti retróban". Én már nagyon várom!
Ismerős az a helyzet, amikor van egy elég érdekes alaptörténete egy filmnek, esetleg még egy ideig még működik is a dolog, hogy aztán darabjaira hulljon később az egész koncepció? Na, valami ilyesmi történt a Széttörve esetében is. A film főszereplője Kevin (James McAvoy), akinek a fejében 23…..
Mindig is féltem attól, hogy a tervezett szüneteket leszámítva többé-kevésbé heti rendszerességgel készülő podcastbe egyszer csak belecsúszik valami olyan technikai malőr, amit nem lehet utómunkával elsikálni. Hát most ez történt. Új hangcucc van a stúdióban, és nem volt alkalmunk kipróbálgatni az…..
eplethy 2017.02.13 23:17:58
@bolyhospamacs: +1. Én is szívesebben olvasnék, közben menne jó kis zene a háttérben.

Azért köszi srácok!