Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nemzetiszinuaramvonal

3 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha megnéznék ezt  a kisfilmet, talán a H. Péter-féle megélhetési taplók is megértenék, miért nem állunk rokkantparkolóba. Ezt még az olyan szánalmas alakok is felfogják talán, mint azok, akik azzal védekeznek, hogy csak két percre álltak meg. Meg hogy egyébként sincs annyi…..
Nemzetiszinuaramvonal 2014.08.13 10:41:19
Szerintem a "kurvannya a taplónak azonnal fizessen 3 millió ajrót az államháztartásba és menjen takarítani a kétfejű hajléktalan nyugdíjas hölgyek panziójába forevör" - típusú hozzászólások pontosan mutatják hogy mennyire sok a tahó hülye ember ebben az országban. Ahogy a cikk szerzője is kissé modorosan (alapból hülye módon) fogalmaz és véleményez a cikkében.

Szerintem mindenki hibázhat. Akit egyszer elkapnak emiatt, azt figyelmeztessék, ez felkerül a rendszerbe pár évre és ha még egyszer elkapják, mehet az 50 rugó, ha még egyszer, mehet a 200 rugó, mert visszaeső, ha még egyszer, akkor az összegnek megfelelő mértékű elzárás. Ez az "egyből lőjjük az árokba mert nem vette észre a mozgássérült-parkolót és utána még szarjunk is rá a hátára" - hozzáállás egyáltalán nem civilizált.

Amúgy meg,ha szólunk honfitársainknak hogy lszi ne parkolj oda, mert nem vagy mozgássérült, és ő visszautasítja, ne helyezzük kilátásba vázizom-szerkezetének megrongálását, hanem hívjuk fel a rendőrséget és jelentsük be. Higyjétek el, amikor engem egy habzó szájú honfitársam feljelentett, mert egy gyakorlatilag felfestetlen, bokorba rejtett táblával rendelkező mozgássérült helyre parkoltam este, 10 perc alatt kint voltak (ugyanis ennyi telt el, amíg elmentem a kislányomért torna után és visszaértünk a kocsihoz)a készenlétiektől és udvariasan elmagyarázták hogy miért nem csináltam jót (elismerem, tényleg lehettem volna körültekintőbb, a csekket abból a pénzből, amiből nyaralni mentünk volna, azóta befizettem). Ja, amúgy azóta is olyan autó parkol ott, akinek nincsen kártyája.

Tényleg, lehetne hogy inkább odafigyeljünk egymásra és ha hibázunk, elismerjük és korrigáljuk? Tényleg, lehetne, hogy ne azonnal a gerincét akarjuk eltörni valakinek?
Nemzetiszinuaramvonal 2014.08.13 11:11:33
@streetsta: Szia, nem hülyéztelek le, amúgy is kizárt hogy az vagy. Ha esetleg már ismernélek pár hónapja és együtt fuszulykáztuk volna a pasztelt a dünftelóban, akkor merne véleményem lenni rólad. Pusztán a cikk stílusa hülye, és arra enged következtetni, hogy az önbíráskodással egyetértesz és amolyan janiahegyről-módon megasszondod, hogy aki ezt a videót megnézi, és még így is a rokkant helyre parkol, akkor annak nincsen szíve, de legalábbis egy nagy izé.

Hát, nekem van egy rokkant apukám, akinek a kártyája mindig nálam van és csak akkor használom, ha őt szállítom. Már volt hogy szóltak nekem hogy betörik a koponyámat és édesanyámat fogják telibe rakni mindenféle koszos eszközökkel és különböző nemzetiségű emberekkel, mertmitképzelek, ilyenkor körbenéztem és láttam, hogy valóban, átlógok a kártyás parkolóhelyre. Bocsánatot kértem és arrébb álltam. Mindezt úgy hogy még nem láttam a fenti videót és még apukám sem volt rokkant. Odafigyelés, türelem és kevésbé robbanékony és végletes hozzáállás, ez kellene, és ez az amit nem segítenek az ilyen stílusú cikkek.

Szép napot neked! Az enyémet egy autókereskedő már sajnos elcseszte.
Az első nagy kérdés, hogy egyáltalán nevezhető-e kis gyökérnek egy 14 éves gyerek, vagy ahhoz még túl fiatal? A második kérdés még inkább morális, hiszen némi szerencse is kellett ahhoz, hogy az egyik szülő - aki végül megállította az ámokfutást - ne okozzon maradandó…..
Nemzetiszinuaramvonal 2014.06.03 11:03:12
@Tökösmákos: Egy szóval nem írtam hogy ostoba lennél, elvégre nem tehetsz arról, hogy pont te lettél a magyar közoktatás selejtje. Csak szerettem volna rávilágítani, hogy kimásolt szövegek a törvényből nem helyettesítik a törvény értelmezését, pont úgy, ahogyan semmilyen random kiragadott szövegrészlet nem helyettesíti a szöveget.

A valóság pedig filozofikus-ezoterikus kérdéskör, ha már így felvetetted, mivel az általad kiragadott részeket olyan megvilágításba igyekszel helyezni, hogy neked legyen igazad. Ugyanakkor, ellentmondásba keveredsz önmagaddal is. Az ilyen valóság-értelmezést a pszichológia hosszasan tárgyalja a "kognitív disszonancia-redukció" tárgykör alatt (is).

És most: DANSZ!
Nemzetiszinuaramvonal 2014.06.03 11:07:28
@JohnnYC: Én ezzel nem értek egyet. A jog téged is ugyanúgy véd, mint mást, ugyanazokat az esélyeket bizotsítja neked, mint másnak (ideális esetben, ezért valószínáleg a fenti állítás nem teljesen igaz). A bűnözőnek az emberséghez való joga adott és nem veheted el tőle, ettől leszel jobb ember, mint egy bűnöző - mert ő viszont elveszi valamilyen módon. Más kérdés persze, hogy az igazságszolgáltatás közel sem működik ideálisan és sajnos benne van a pakliban hogy jogi ügyeskedéssel minden megúszható. De alapvetően jó dolog és védi az embert attól, hogy a másik ne éljen vissza.... pl a testi vagy gazdasági erejével.
Nemzetiszinuaramvonal 2014.06.03 11:34:46
@Tökösmákos: Erre semmi szükség. Nyugodj meg kérlek és gondold át amit írtál. Vitatkozni indulatból nem lehet. Én kiszálltam a beszélgetésből, mert mindent elmondtam, amit akartam és elolvastam pár értelmes érvet is pro és kontra is. Innentől már csak reszelném a szart, ami nem vezet sehova.
Hétfő reggel ismét több tízezren teszik fel majd ezt a kérdést: ugyan kinek jutott eszébe, hogy négy év hiábavaló szenvedését még egy teljességgel felesleges tortúrával koronázza meg, amikor majdnem egy hónappal hamarabb befejeződött a tanév. Leopold Graf von Thun und…..
Nemzetiszinuaramvonal 2014.05.06 06:22:14
@Bambano: A gyengébbek kedvéért: papíron. Spec én egy generikus középiskolába jártam, ahol nulla egész nulla volt a term tud felkészítés. Meteorológiára mentem, kibuktam onnan, majd filosz lettem, elvégeztem, most logisztikus vagyok.

A gyengébbek kedvéért: kurvára semmi speciálizáció nincsen a középsuli választásával, kivéve ha specifikus suliba mész. Kedves gyengécske.
Trónok Harca Mi lett Ned Starkkal? 2014.04.27 15:40:40
Amikor a nővérem elkezdte nézni a Trónok Harcát, az első évad befejezésekor teljes letargiában hívott fel : Most komolyan meghalt az öreg Stark?! Majd reménykedve kérdezte: ugye fog még történni valami? Nos, mint tudjuk, nem történt. Stark apukának és a Martinba vetett…..
Nemzetiszinuaramvonal 2014.04.28 14:06:22
@Fyall: úúúúú, ezt de jól összefoglaltad:

"Kár, hogy máshoz sem ért a mester, mint új szálak nyitására és a régiek gyors elvarrására. Szerintem pocsék a karakterábrázolása, de fordulatos a cselekménye, és a megrajzolt világába könnyen beszippantódik az ember."

Nekem még stilisztikai és logikai problémáim is vannak azzal, ahogyan ír és ahogyan a sztorit szerkeszti. Az elvarratlan szálakról pedig: olyan sok kérdőjel sorakozik a fejemben az egyes szereplők életútjával kapcsolatban, hogy bizonyos részeket már át is ugrok (Daenaris pécsogása és vergődése itt és ott, Arya Stark szektásodása, ilyesmi - Tyriont is már csak azért követem, mert esély van rá hogy visszatér oda, ahol az ESEMÉNYEK történnek....). Nem mellesleg, ha Aryát és Daenerist is egy kicsit emberközelibben és nem csak politikai-hentelési szemszögből közelítené meg, meg tudna ragadni olyan női sorsokat, amelyek problémakészlete....khm....örökérvényű.

Összességében az az érzésem, hogy a fickó úgy ír regényt, mintha ő lenne a Játékmester egy szerepjátékban, csak az általa irányított csapat kalandor/szereplő nem idegesíti és zaklatja őt, mert úgyis ő irányít....és ez semmilyen történetnek nem tesz jót.
Nemzetiszinuaramvonal 2014.04.28 14:53:49
@zizi77: Szerintem van egy mérték, amit illik betartani, amikor a mesélő elvarr egy szálat: például nem tulajdonít neki akkora jelentőséget, hogy főszereplőként kezeli. Illetve a szereplőt úgy leléptetni, hogy az író végleg kiírja a sztoriból, ha már ekkora jelentőséget tulajdonított neki.

Az írás pedig teljesen más mint a játék: az írónak az írás során van egy célja, valamilyen végkifejlet, ahova el akar jutni. A főhősnek el kell jutnia a Végzet Hegyére, le kell győznie a gonoszt, meg kell mentenie a királylányt, meg kell semmisítenie a fővámpírt, ilyesmi. Martinnál ez nagyon komolyan hiányzik, mert a főszereplői ugyancsak képtelenek sokszor eldönteni, mit is akarnak. Például a zöldlátó kisfiúval sem tudom mi a lőcsöt akar, bár a lehetőség benne van, hogy az "ő szemein keresztül" fejezi be a sztorit (ami elég jó megoldásnak tűnik nekem), de az az érzésem, hogy a zöldlátó kisfiú sem tudja, hogy mi a lőcsöt akar.

Hozzáteszem: ha a végén az lesz a megoldás, hogy sárkányok fognak Másokat hentelni, illetve az első istenek is sárkányok, akkor ugrálni fogok a könyvön és panaszt teszek Robin Hobbnál ;-)
Kijevben már igazi polgárháború dúl: azonosító nélküli rohamrendőrök lövik a tüntetőket, néhol már éles lőszerrel fenyegetve az életeket. Az ukránok pedig nem adják fel, és harcolnak tovább. Harcolnak a jogaikért, harcolnak az elnyomás ellen. A fenti videóban a lány…..
Már csak pár hónap és Tarlós mester átadja szeretett városlakóinak a négyes metrót, az elmúlt húsz év egyik legnagyobb elkúrását. Persze a bukásra álló kőbunkó főpolgi helyében bárki más ugyanezt tenné. Nem az ő saruk elsősorban, a fekália ügyes tálalásában és…..
Ha elütésről van szó, nálam hozzáértőbbet nem nagyon lehet a magyar internet ugarán találni, ezért is sírtam magam könnyesre (bármilyen gyerekes is ez) a Nők Lapja Cafe online kiadásán tegnap, ahol ugyanis sikerült elírni Dömsödi Gábor "Friderikusz és Hajdú Péter…..
....hamarosan bevesszük eszméinkkel a kommunizmus által lerombolt, a liberális köszvényeken cvihegő, a kiéheztetett, az EU által megnyomorított, a kakába folyton visszatolt, felosztott, megosztott, egyelőre egyhelyben toporgó gyorsnaszádot: Varsót! Pontosabban: vissza. De ez csssss!..
Magyar Immun Rég nem írtam..... 2013.08.22 15:49:13
...szegény nemzetünk. Vagyis Nemzetünk.  Hamvába holt Szerelmünk, ősi Szellem döntött oszlopcsarnoki közt, mint dús büledékeken felfortyogó édes Vigalom és keserű Broáf, Hát Hol Késel az Éji Hodályban??? Mikor jövel el hogy ezeket a csotrogány, ócskalelkű,…..
  Elkezdődött az őszi kampány, ami ráadásul jóval közvetlenebbül érinti majd az Urbanistát, mint a tavaszi. A legérdekesebb választási ígéreteket természetesen követni fogjuk, itt van máris az első: a Jobbiknak ugyanis "célkitűzése, hogy az Országgyűlés, a…..
Modorosblog Tudtad, hogy..? 2011.05.28 13:31:00
-Tudtad, hogy ha a testedben találó összes eret és hajszáleret egymás után fektetnénk, akkor egy 40 ezer km hosszú szálat kapnánk, amivel a Földet is kis híján körbe lehetne tekerni? -Tudtad, hogy évente átlagosan 34 pókot és különféle rovart eszünk meg alvás közben? Brrr...…..
Magyar Immun Zászlóbontás 2011.04.29 11:16:42
Honfi és honleánytársaim!Mi, számkivetettek saját hazánkból, hol a nap is szebben kel mint bárhol máshol, összegyűltünk hogy saját szemeinkkel legyünk tanúi egy szép új kor kezdetének. Ti mind, kik véreim, zsigereim és nyirokrendszerem vagytok, kárhoztattatok élni abban a…..