Regisztráció Blogot indítok
Adatok
apika2

0 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szinte már direkt kerülöm a kibontakozó tanásztrájk kapcsán előugró posztokat a Facebook hírfolyamban, hogy megóvjam magam attól az általános gyűlölettől, ami az egyszerű és kevésbé egyszerű emberekből, melósból, értelmiségiből (és álértelmiségiből) árad ilyenkor...
apika2 2022.03.18 10:55:36
@rabelais:

Megyó idején jó volt?

Ezen jót nevettem. :) Ja, az egyszeri béremelésre gondolsz. Pillanatnyi tapasz volt, utána szívtunk rendesen.
A Cro-Magnon-i embertípust a franciaországi Eyzies-de-Tayac település Cro-Magnon nevű sziklafala tövében, míg a Neandervölgyi embertípust a németországi Düsseldorf melleti Düssel folyó egyik, Joachim Neanderről elnevezett völgyében találták. A vizsgálatok után kiderült, hogy ez két teljesen…..
apika2 2022.02.23 11:22:15
@Mancshu:
Nem, nem volt tudomány a Teremtés történet. Ez továbbra is műfaji kérdés.
A halálbüntetés felemlegetése példának tűnik, de egyrészt tételesen nem igaz, hogy nem lehetett a Teremtés történetet értelmezni másrészt (sajnos) ahol eszmék uralomra jutnak, ott bizony vannak szélsőséges dolgok is. Lenin elvtársat, Sztalin bácsit se vehetted a szádra, nem is beszélve arról, hogy a "felvilágosodás" ateista képviselői komplett népirtást végeztek a saját nemzetükben is. Szóval nem érdemes kiemelni a középkori egyházi dolgokat, mert az emberhez tartozik ez a fajta viselkedés mindentől függetlenöl.

Amúgy Szent Ágoston, aki nem akármilyen tekintély volt a korai egyházban éppúgy mint később, teljesen elveti a Teremtés történet szó szerinti értelmezését, és ezt egyáltalán, soha senki nem ítélte el, sőt tanították a középkori egyetemeken is!

Kár amúgy, hogy meg se próbálod megérteni a Teremtés történetet, tele van szebbnél szebb utalásokkal :)

Az ősrobbanás igazolódott. (táguló világegyetem, vöröseltolódás, stb. ) Az, hogy pulzáló, vagy széteső, ez még vita tárgya.

Azzal egyetértek, hogy a semmiből nem jön létre semmi. Ezért a végső alap kérdése nyitott. Én Istent gondolom annak, te meg azt amit akarsz.
apika2 2022.02.23 11:27:17
@Mancshu:
Az előző üzenetemben bocs a sok elírási hibáért, kényelmetlen helyzetben gépeltem.

hu.wikipedia.org/wiki/Szent_%C3%81goston_tan%C3%ADt%C3%A1sa_a_vil%C3%A1g_teremt%C3%A9s%C3%A9r%C5%91l

Bár nem rajongok a Wikiért, ezt érdemes elolvasni ha van időd.
Több boltban is lehet kapni ezt a finomságot szeletelve (bazi drágán), mi is imádjuk. De miért adnánk ki rengeteg pénzt rá, ha a negyedéből is el tudjuk készíteni? Elég lesz nekünk egyetlen darab dundi mell, ami nem több, mint 800-900 Ft, amikorra viszont elkészül, mindenki azonnal szeretne…..
A cím kicsit nyilván csalóka, hiszen nehéz objektíven lemérni a kegyetlenség szintjét és az öt legkegyetlenebb történelmi alak kiválasztása is szubjektív, mert a rengeteg szóba jöhető figura közül mindenki mást választana az első ötbe. Jelen poszt mégis arra tesz kísérletet, hogy öt olyan ismert…..
 Az első próbálkozásom a lassú főzőben: arra gondoltam, hogy elsőként egy darab csont nélküli bőrös sertéscombot fogok elkészíteni, mégpedig savanyúkáposzta-ágyon. Erre vonatkozóan nemigen találtam szakirodalmat, így zömmel saját kútfőből dolgoztam. A vadonatúj, elég méretes lassú főzőm kerámia…..
Egy kedves hölgy - miután megnézte a legutóbbi vitaestünk élő közvetítését a FB-oldalunkon - az alábbi gondolatokat fogalmazta meg, ajánljuk szeretettel! Magamról annyit, hogy egyetemista vagyok, műszaki területen tanulok. Magam is bekapcsolódtam kutatási projektekbe, de még korán sem olyan…..
apika2 2020.01.28 12:47:19
@szelíd galamb: Ki kell küldeni egy papot a Bibliájával, és egy geológust a műszereivel.
De mi van akkor, ha nem vasat keresünk?

Hol talál a geológus a műszereivel hűséget, elkötelezettséget, jóindulatot, megbocsátást? :)
A keresztények egysége – álom vagy valóság? A Szólj be a papnak! csapata ezúttal a keresztények egységtörekvése jegyében megrendezett ökumenikus imahét 2020. január 25-i istentiszteleti alkalmához időzítette debreceni rendezvényét. Az érdeklődők öt felekezet képviselőinek tehették fel kérdéseiket a…..
Itt a Papríkató sorozatunk első része! Ti kérdeztetek, papok megválaszolják! 'Ha Isten mindenkit egyenlőnek teremtett, azoknak, akik betegséggel születnek, kihívást ad?' Emlékeztek még, mikor a Campus Fesztiválon megkérdeztük, hogy ha egy kérdést tehetnél fel Istennek, akkor mi lenne az?  Két…..
Egészen biztos vagyok benne, hogy még azoknál is felmerül egy-két cím, akik egyébként nem jártasak a videojátékokban, ha azt mondom, alkotások, amik folytatást érdemelnének. Ennek lehet több kiváltó oka is: netán az adott játékszéria annyira zseniális, hogy egész egyszerűen igényeljük ugyanazt a…..
Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a Játékmúzeum Blog TV adását. Azt ígértem nektek, hogy ezen a héten egy kicsit hanyagolom majd az építőjátékokat, így ezúttal a választásom egy igazán különleges és ritka hazai játékra esett.A mai napon a Budapest Játékgyár által készített…..
Egy francia cég exkluzív öntött vas konyhai edényeiben úgy főzhetsz, mint egy Jedi lovag...
apika2 2019.10.08 11:27:43
@IamTwo: Sütés végére kiszabadul a kicsi Han :)
A füzéri várat sajnos megelőzte a rossz híre. Sokaktól, köztük régész kollégáktól már értesültem róla, hogy finoman szólva is vitatható eredményt hozott az a néhány évvel ezelőtti döntés, hogy nem csupán állagmegóvásra kerül sor e vár esetében, hanem a turizmus jegyében teljes körű visszaépítésére.…..
apika2 2019.03.30 18:49:54
@Gazz: Ennél jobban nemigen lehetett megírni a lényeget...
Egy haverom másfél órás kiselőadás keretében ecsetelte, miért tölt több estét, a swinger clubban, mint otthon. Végighallgattam őt, de nem jártam még ilyen műintézményben, elhamarkodott lett volna véleményt alkotnom róla. Brüno kalandjai jutottak eszembe. A filmben a swinger…..
apika2 2014.10.06 15:47:27
@Gour: ...ez egy tökéletes érv. Nem hiszem, hogy ennél tömörebben meg lehet fogalmazni, hogy miért nem érdemes klubozni :)...éés, vessenek rám követ, de a leírások alapján, biza, pénzért lúzerkednek emberek, hátha végre összejön nekik valami, és ezt "nyitottnak", "szabadnak", miegymásnak nevezik.
Vajon elgondolkodnak, hogy a szép, igényes és jó alakú nők és férfiak, vajon miért nem hemzsegnek ezeken a helyeken?
Persze vannak testi adottságok, amiken nem lehet változtatni, de talán az emberi kapcsolatok nem csak ebből állnak, és az átlagos embernek is lehet tökéletesen kiegyensúlyozott és szexuálisan elmélyült kapcsolata - persze sok melóval :)
De most komolyan - ki hiszi el, hogy álmai nőjével, fickójával fog összefutni egy ilyen helyen?
apika2 2014.10.06 15:54:02
@walami wan: ...tényleg jó olvasni, hogy mennyire átlátható a rendszere ezeknek a kapcsolatoknak - nagyon jól összefoglaltad...
Geekblog VHS Paradise: Emmanuelle 2014.04.10 11:00:00
Ma már csak pár kattintásra van a legvadabb pornó is, de nem volt ez mindig így. A mi gyerekkorunkban (hogy ez milyen szánalmasan öregesnek hangzik...) az általunk befogadott (avagy: suttyomban meglesett), így vagy úgy a szexualitás témáját és látványát pénzre váltó filmek még inkább szóltak az…..
A KARD Illés Zoltán ugye lemond? 2014.01.15 12:00:00
Most, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr hazatért Oroszországból és megkezdődik a Paksi Atomerőmű blokkjainak bővítése, ugye nincs más hátra, mint hogy Illés Zoltán környezetügyekért felelős államtitkár úr lemond? Ahhoz a környezetpolitikához ugyanis, amely egyszerre volt…..
apika2 2014.01.15 20:17:58
@apika2: Szóval nem Orbán itt a lobbista, ő egy porszem ebben a kérdésben...
apika2 2014.01.15 20:20:14
@_most_: Paks nem függ az oroszoktól, soha egy pillanatig se volt gondunk azzal, hogy az ország elektromos áramának 40 százalékát itt állítják elő. Egy fia orosz se dolgozik Pakson. Soha nem volt gond a szervizeléssel, stb...
Különösen nem volt újdonság, de így grafikonként feltéve, három intézet átlagaként, hosszabb időt felölelő tartamban mellbevágó az, amit a közvéleménykutatók felmérései kirajzolnak a portfolio.hu ábrájában: az ellenzék teljesen mozdulatlan stagnálását, és a Fidesz…..
apika2 2013.11.03 17:20:19
@AndrewBoy: A zorbánozásra gondolsz? Tök igazad van. Tényleg csak ennyiből áll az az ellenzék, amelyik tizenéve egyetlen célt tud felmutatni... Csakazorbán. Sajnos a primitív fidesznyikeknek is csak a gyurcsánybajnailibaöszödelmúltnyolcév a mantrájuk, de ezt ugye ne vegyuk felmentőnek, én ugyan nem döntöm el, ki kezdte....

...na éppen választási programra egyik félnek se fussa, a ballibnek még a papírboltig se sikerült elmenni jegyzetfüzetért. Így marad a fideszes rezsicsökkentés, ami nagyon hajaz a világ legrövidebb ideig tartó áfacsökkentésére.. (na találd ki, kikövette el, és mennyivel a választások előtt) :)
apika2 2013.11.03 17:22:01
@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Mondjuk elég durva amit a közmédia művel, biza kormányreklámot talán nem kellene sugallni.
apika2 2013.11.03 17:26:54
@laci_52: Meg bizony. És nem volt jó. Fényezheti akárki, gyengusz volt. ...és most őket akarják visszahozni. Vicc. Ki a túró fogja elhinni, hogy egy Mesterházy majd egy komplett kormányt fog (önállóan) összeállítani, és működtetni? ...vagy hogy Bajnai abból a harminc értelmiségből, - akik magukkal se értenek teljesen egyet - akik időnként a háttérből támogatják, széles támogatottságú kormányt rak össze?

:)))) Vicc.
Ma már senkit nem lep meg, hogy a neten minden és mindenki photosoppolva van. Digitális smirglipapírral darálják le kegyetlenül a szeplőket, a bőrhibákat, a tetoválásokat. Kézlegyintéssel tüntetik el a hájhurkákat, a narancsbőrt. Szempillantás alatt tűnnek el a szarkalábak,…..
Az amerikai hadsereg Tactical Assault Light Operator Suit, azaz TALOS néven mutatta be annak a fejlett gyalogsági testpáncélnak a látványterveit, amely emberfeletti erőt és olyan ballisztikai védelmet ígér, amilyet eddig csak a sci-fik szuperhősein láthattunk. A katonák nem csak…..
apika2 2013.10.13 17:29:01
@zombika: ...hát ez azért nem éppen így van :) pl. azért használ a világ kis hatásfokú, ugyanakkor rendkívül sok sugárzó anyagot termelő atomerőműveket, mert nem fejlesztették a technológiát, mert a hagyományos atomerőművek melléktermékeként atombomba alapanyagot lehet készíteni. Ha egy fejlettebb, és környezetbarátabb felhasználást választanánk, pl. a tórium alapút, (bár az urán is megteszi nem mai módon használva), akkor az energiaválságnak annyi, és az atombombának is...
Mihalik Enikőről egy csodálatos, erősen erotikus töltetű fotósorozat készült a LUI magazin novemberi számához. A magyar lány a képeken nem igazán visel semmit, maximum cipellőt és bugyit, de ezeket sem feltétlenül. A fotók igazán szemet gyönyörködtetőek lettek, Enikő pedig…..
Van egy étterem, ami kifejezetten magyar, de mégsem az. Magyarországon van is, meg nem is, magyaros is, meg nem is, valami olyat tud, amit csak kevesen. [Fontos: érzelmi politizálást/történészkedést törlök, tiltok, arra vannak más fórumok.] Nem először jártam már…..
apika2 2013.09.22 14:09:49
@világevő: Nem olvastam még a magyarázatot, és nyugodtan megteheted, ha időd engedi. Nem sértésnek szántam az írásomat (miért is tenném??). Nem sznoboztalak, pusztán ez a mondat ütötte meg a szememet.
Nyilván szakértőként másként közelítesz jelenségekhez, számodra ez egy sokkal sokszínűbb világ, mint nekem.
Kétségtelen, egy súlyos hibát elkövettem - a megjegyzés mellés (idő hiányában) nem fűztem hozzá, mi minden ötlet tetszett a cikkben.

Szép vasárnap estét :)
apika2 2013.09.23 18:57:05
@világevő: Köszönöm a választ! Nem lehet egyszerű autentikus dolgot újraalkotni, most ennek a tükrében még egyszer átolvasom a cikket :)