Regisztráció Blogot indítok
Adatok
beemtee

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(A szerző újságíró. Három éve dolgozik Brüsszelben, jelenleg a HVG tudósítója, és e blog állandó szerzője.)  Közép- és hosszú távú közlekedési vízióval rukkolt elő az Európai Bizottság, amely szégyenszemre újfent évtizedekkel tolja ki a városi közlekedés…..
beemtee 2011.04.27 18:05:20
@Luke SW:

értem. félig-meddig viccnek szánom a következőt: akkor messze laksz a munkahelyedtől.. a folytatásban kicsit részletesebben kifejtem.

@cso zsi:

teljes mértékben értem ezt is. a családi példákkal csak az volt a szándékom, hogy tisztázzam vannak olyan emberek, akik tényleg azért nem járnak autóval mert rossz megoldásnak tartják. Egyébként sok értelmük nincsen, nem valós érvek, minden embernek és családnak mások a körülményei, és csak e körülmények függvényében lehet értékelni választásaikat.

A válaszod második fele viszont kimondottan érdekes, hiszen rámutat arra, hogy a "kényelmi" gépjárműhasználat abszurd ésszerűtlensége ellenére ma kulturális normának tekinthető.

Ez a státusz okozza igazából a legnagyobb károkat, mert gondolkodásunk megváltoztatásával hosszan ható öngerjesztő folyamatokat hoz létre, melyek lerontják a város közösségi tereit, a környezetünket. (Igen, elsősorban a városi autóhasználatot tartom én is problematikusnak.) Kiköltözünk a városból mert büdös, és utána autóval járunk be, tovább rontva a helyzetet. Azért nem kerékpározunk többet, mert veszélyesnek találjuk a forgalmat. A cég ahol dolgozunk megköveteli az autót, mert ezzel saját kispolgári értékrendjét kívánja megerősíteni. (vagy nem tudom miért :)

Nincsenek illúzióim, egy ilyen jelenséget nem lehet észérvekkel legyűrni. Szerintem megszüntetni is ugyanolyan irracionális(-nak tűnő) folyamatok fogják, mint amilyenek létrehozták és fenntartják. Gondolj a dohányzásra, vagy a fűző viselésére.
beemtee 2011.04.27 18:09:31
@TibiKrammer:

segítek mert rászorulsz: férfiaknak is lehetnek gyerekei.. agyalágyult seggfej.
beemtee 2011.04.27 18:34:26
@histar007:

A kényelem mellett vannak más szempontok is, például az egészséges környezet.

Az érveléseddel az a baj, hogy azt kéred ne vegyenek el tőled valamit, de te simán elveszel valamit másoktól. Félre ne értsd, nyilván nem Te veszed el egyedül, hanem a jelenlegi berendezkedés részeként hozzájárulsz a romboláshoz.

A kényelem fontos szempont, de a kényelmedet úgy kell megteremtened, hogy nem rontod le másokét.