Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ursus

0 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egészségügy egyik legrettenetesebb vadhajtása az orvosi rendelőkben informatív céllal, esetleg elrettentésből kiplakátolt, látványos betegségeket bemutató tacepaók sora. Nincs is annál szörnyűbb, mint amikor az ember a fogorvosnál eleve bestresszelve ül, és közben a zöld…..
Lehet azon vitatkozni, hogy Budapest jó hely-e, vagy sem, szubjektív érvek mentén töprengeni a kutyaszar szerepéről a menőség eseményhorizontján, de azért vannak objektív körülmények is. Ilyen például, hogy vannak jó éttermeink. Hogy vannak jó szórakozóhelyeink.…..
ursus 2011.08.02 14:22:40
@Magyarósi Csaba: Nem kéne ennyire védeni mindezt. Az amerikai posztíró július 28-i bejegyzése, melyben az Onyx éttermet ajánlja, biztos a decemberi utasoknal szól. Ne vicceljünk már!Aki olvassa a cikket és véletlenül rákattint a linkre, akkor ezt láthatja: Onyx Restaurant's summer holiday from 2nd August till 22nd August 2011.
Ez biztos perfekt!
ursus 2011.08.02 14:28:57
@Magyarósi Csaba: nem nem erről van szó, hanem arról, hogy főszezon van és ennek a kis országnak a fővárosában lévő két michelin- csillagos étterme közül agusztusban egyik sem lesz nyitva jóformán. Ezt nem így kellene csinálni. De biztos bennem van a hiba, meg mindazokban, akik felhívják a problémákra a figyelmet. :-)
ursus 2011.08.02 15:45:51
@mojoking77: de 40% nyitva tart. Az a szar, hogy nálunk "csak" 0% Különben nem nyavajgok, szerintem neked szar az adatokhoz való viszonyod.
A ScienceDaily beszámolt arról, hogy egy kutatónő  - felettébb kényelmes módon - nem saját szemével leste a tesztalanyokat és öntötte magába a koffeint, hanem átnézett 111 eddigi kutatást, és minden eddiginél alaposabb konklúzóval jött elő sportolásügyileg. Nevezetesen,…..
ursus 2011.07.27 14:47:28
@Szöszkeboszi: Alavetően fontos a mozgás és nem csak az alakformálás szempontjából. Azt azonban rosszul látod, hogy ilyen "kasztosodás folyi. A legnagyobb probléma, hogy a gyerekek - persze a szülők legnagyobb támogatásával - inkább számítógépeznek, TV-nek, videójátékoznak a mozgás helyett. Itt nem szemüvegesek (okostojások) és hiparaktív túlmozgásos gyerekek között van választóvonal, hanem a mozgó és a nem mozgó gyerekek között. A szemüveg pro forma nem jelent semmit. Az írásodban ez az egyetlen általánosító és negatív.
ursus 2011.07.27 15:08:46
@Szöszkeboszi: Igen mert általánosító. sok szemüvegest ismerek akik remek sportolók. Aki nem szemüveges, az persze nem érzi ennek a "szemüvegesek" bélyegnek a negatív tartalmát. De az tény, hogy Te is negatív attitűd jelzésére használtad, kár volt. És a többi is: madárcsontú, kétbalkezes, tökmindegy. lehet mozgó és nem meozgó is. Arra akartam felhívni a figyelmet, hogy az írás végén más szembeállítást kellett volna használnod.
Tegnap meggyőződhettünk róla ismét, hogy a Jobbiknál nem divat a színház. Nem értik a darabokat, zavarja őket a sok szöveg, és ráadásul Pörzse Sándorba beszorult egy adag orális frusztráció. Gondolom ennek egyenes következménye, hogy Semjén Zsoltot is képes volt legyőzni…..
   A Jobbik és a KDNP már egy ideje vált-vállvetve követeli Alföldi Róbert leváltását. Összenő, ami összetartozik mondanám, de nem szeretném, hogy esetleg a KDNP-s és Jobbikos képviselők rosszat gondoljanak. A mostani indoklás az, hogy Alföldi Róbert egy…..
Nem mozdulnak a tiszai hajók. Sajnos ma már (még?) nincs minek mozdulnia. Mint korábbi posztunkban már említettük, Szolnok a Tisza Fővárosának címét szeretné elnyerni, a 170.000 lakosú Szeged pedig a Tiszát Szeged leendő főutcájaként aposztrofálja. Szeged idegenforgalmi…..
Deutsch Tamás twitterel. Ez önmagában nem lenne hír nálam, főleg nem jelentené azt, hogy írok is róla, de fent nevezett politikus olyan módon írja a csiripeket, ami mellett nem akarok szó nélkül elmenni. Volt már eddig is több politikusnak twitteres jelenléte, meg ugye blog,…..
A Való Világ hétvégi párbaja előtt azon morfondíroztam, hogy vajon mi a fenéért kell a villalakóknak felkészülniük a párbajra? Egészen pontosan milyen felkészülést igényel az, hogy ott üljön a zember egy székben, és nézzen maga elé báván, meg kis szívecskéket rajzoljon a…..
ursus 2011.02.14 14:00:43
@sixx: Vicces vagy és álságos. Azt hiszem még mindig nem érted. Tudom, hogy nem Olivérről írsz, hanem a barátnőjéről, persze, persze. Én meg nem tudok szöveget értelmezni, ja meg olvasni sem...
1) Olivér barátnőjét Olivér alázta meg többször és folyamatosan.
2) Most először a műsorvezetők, a műsorkészítők, az RTL Klub Olivért és barátnőjét is megalázták, úgy mint eddig más szereplőket és családtagjaikat.
3) Azért álságos a cikked, mert erről az összefüggésről nem írtál.
4) Vedd már észre, hogy azért nem lesz hiteles a cikk, mert úgy mutatod be a jelenséget, mintha az elmult 3 hónapban ez először jelent volna meg a műsorban.
4) Lehet alázni a kommentelőt, hogy nem olvas, meg funkcionális analfabéta (ez lenne a szövegértés hiánya), de ezzel azonos platformra kerültél az RTL Klubbal- Gratula!!!
ursus 2011.02.14 14:21:45
@sixx: én is jó kedvemben vagyok ezért az alábbi állításodat cáfolnám:

"eddig külsőst (gy.k. nem villalakót) még nem aláztak porba, most sikerült - ezért született meg az írás."

Csak a rend kedvéért. A manipulált montázsokból összeállított összefoglalók folyamatosan alázták azokat "külsősöket" családtagokat, barátokat, akik kint figyelték a műsort és mikrokörnyezetükben szembesültek a másnapi kérdésekkel, megvető pillantásokkal. Persze ezekekkel nem találkozunk, mert nem látjuk mindezt élő adásban. Szóval eddig is ment ez a megalázás "külsősökkel", valami miatt azonban csakmost írtál erről. Ja és ha megerősíti a lelkedet és megnyugtat, akkor bevallom töredelmesen olvasom a comment.blog.hu szövegeit. És ha nem érted meg, hogy egy multimediális világban, ahol lehet értelmezni a hipertext kifejezést, szóval ebben a világban elvárható néhány belső link azokban a mondatokban, amelyek az előzményekre utalnak. Ja, hogy ilyen mondatokat nem írtál. Hát megtörténik mással is ez a baleset, oda se neki...- Ugye mostmár felfogod, hogy miről írok :-) U.i.: köszi a linkeket, de ismertem őket
ursus 2011.02.14 15:00:12
@sixx: Sajnálom, hogy csak bináris oppoziciókban tudsz gondolkodni. "Namármost." Azért mert hiányolom egy írás teljességre törekvését és azt bizonyítom, hogy hamarabb lehetett volna mindezen, eddigi jelenségekről írni, vagy a mostani írásodban utalni, azt hiszem nem azt jelenti, hogy Béci pártján állok. Nem állok. Senki pártján sem állok, hanem jelenségekről beszélek, amelyeknek egy részét mostani írásodban csak részlegesen fedted fel. Szóval nem csak olyanok olvassák a posztodat, akik Olivér vagy Béci, Béci vagy Olivér mellett állnak, hanem olyanok is, akik nincsenek elköteleződve. Ja, ha bináris oppozíciókban gondolkodsz és szerinted én Béci híve vagyok, akkor ezek szerint Te pedig Olivér híve. Sixx! ugyan már! Nem légy óvodás. Bocs hogy bíráltam a cikkedet, de attól még nem vagyok Béci fan. Sajnálom, ha a lelkedbe gyalogoltam,mert kritizáltam az írásodat, azt hiszem a blogoszféra erről szól, hogy a posztoló állítását, véleményét, részben vagy egészben kiritizáljuk (pozitív vagy negatív) értelemben. Te azonnal megbélyegzed a másikat. (nem tudok olvasni, nincs szövegértésem, Béci híve vagyok). Sajnálom, hogy ilyen pszichikummal rendelkezel. Üdv.
Miközben még a villán belül is sokan (különösen Laci és Éva) gondolják úgy, hogy Olivér a legnagyobb manipulátor közöttük, figyelemreméltó, hogy eddig szinte egyetlen játékostárs sem szúrta ki Olivér "titkos fegyverét", aminek ugyan az égvilágon semmi köze nincs…..
Bár még őrzi piacvezető pozícióját a Nők Lapja, feltehetően a Sanoma is aggódik amiatt, hogy a legrégebbi női magazinos brand két év alatt 30 ezer vásárlót vesztett (269 ezerről 239 ezerre csökkent az eladott példányszáma). Próbálkoznak mindenfélével, hogy visszaszerezzék…..
ursus 2010.10.19 14:43:19
@hollario: Sajnos ebben nem értünk egyet.
ursus 2010.10.19 14:44:15
@hollario: Ebben nem értünk egyet.
ursus 2010.10.19 17:51:53
@szabóZ: Ugyan már, Te is tudod, hogy önkényes magatartásoddal - hogy letiltod a kommentelés lehetőségét - azt bizonyítottad, hogy nem érdekel más véleménye. Az szeretnéd, hogy az adás egy szeletéről állított interpretációdat senki se kérdőjelezze meg. Az nem jutott eszedbe, hogy véleményed Dombóvárit negligálja a PC és kultúrált világból. Pedig lehet, hogy csak rosszul értelmeztél egy dialógust. Egy szó mint száz. Senkinek sincs lehetősége arra, hogy véleményeddel szemben megfogalmazzon egy másikat. Az hiszem éppen a tézisek ütköztetése miatt lehet értéke ennek a műfajnak, melyről most lemondtál. Az meg nagyon álságos most igen, máskor pedig egyátalán nem zavar a durva kommentelők hada.
A szilveszteri petárdázás, meg trombitaszó kicsit elnyomta a dolgot, de megszületett a hazai Mesterszakács széria első győztese, vagyis első amatőr-mesterszakácsa: Thurzó Gabi. Nagy meglepetés nem volt, hiszen lehetett érzékelni, ahogy a műsorvezetők epizódról epizódra…..
Megszűnik a MÁV Start önálló sajtórészlege is. A Kötött pálya információi szerint közös megegyezéssel távozik a MÁV sajtófőnöke. Kavalecz Imre másfél éve tölti be ezt a posztot, de előtte már évekig összeforrott a neve a cég kommunikációjával, magánál a vasútnál…..
Azért azt látjuk ugye, hogy az MTV, mint a minden hájjal megkent kereskedő kezdi kihasználni ezt az ostrom-dolgot. Végül is eladható. Az evidens, hogy a Kékfény szerkesztői jó időre bespájzolhattak jobbnál jobb témákból, aztán ugye a Tv Taxiban is…..
ursus 2006.10.04 12:29:03
Az MTV szakmailag elérte a nulla fokot. Ők értetlenkednek? Hát akkor olvassátok a tegnapi bírói döntést a közszolgálati Magyat Televízióról:

Elmarasztalta a bíróság az MTV-t a fővárosi listavezetők vitája miatt
2006. október 3. 13:49

Helybenhagyta az Országos Választási Iroda határozatát kedden a Legfelsőbb Bíróság, ezzel jogerősen elmarasztalta az MTV-t az esélyegyenlőség követelményének megsértése miatt, amit a köztelevízió akkor követett el, amikor a fővárosban listát állító jelölőszervezetek múlt keddi vitájába a kilenc listavezető közül csak hatot hívott meg. A Budapest Társaság és a Humanista Párt képviselői még a múlt hétfőn nyújtottak be panaszt az OVB-hez, mert úgy vélték, az esélyegyenlőség sérelmét jelenti az, hogy az MTV a kilenc fővárosi listavezető vitájára csak hat listavezetőt hívott meg, hármat - a Humanista Párt, a Budapest Társaság és a Centrum Párt listavezetőjét - pedig a vitából kihagyták.

Az OVB csütörtökön helyt adott a kifogásnak, és megállapította, hogy a műsor megsértette a jelöltek és jelölőszervezetek közötti esélyegyenlőség alapelvét. A határozat szerint a televíziónak három napon belül, a műsorral azonos napszakban közzé kell tennie a határozat rendelkező részét.

A határozat indoklása szerint a műsor vitaműsor volt, amely nem illeszthető be a műsorszolgáltató választási témájú hír- és riportműsorainak folyamába, mert a választási kampány végső szakaszában került rá sor, sem előtte, sem - az MTV képviselőjének nyilatkozata szerint - a választási kampány hátralévő időszakában országos sugárzású hasonló műsorra nem kerül(t) sor. Így a műsor önállóan értékelhető és nagy jelentőségűnek tekinthető, mert ez volt az egyetlen olyan műsor, amely a fővárosi listavezetők vitáját közvetítette élő műsorban, a legnézettebb műsorsávban.

Az OVB megállapította azt is, hogy a műsorban nem követték a megfogalmazott szerkesztési elvet, hogy a fővárosban főpolgármester-jelöltet és fővárosi listát állító jelölő szervezetek listavezetőit kívánták szerepeltetni. Ugyanakkor a műsorban nem hangzott el, hogy a fővárosban a jelenlévő hat listaállító jelölő szervezet mellett további három jelölő szervezet is állított listát. A kimaradt szervezetek hasonló jellegű műsorban megjelenési lehetőséget nem kaptak, indokolatlanul szenvedték el ezt a hátrányt, hiszen a megjelenő szervezetekkel azonos jogi helyzetben állnak: fővárosi listát állítottak.

Az OVB szerint az országos nézettségű műsorokban való megjelenés lehetőségével nem azonos értékű a regionális műsorban való szereplés lehetősége. A határozat ellen a Magyar Televízió nyújtott be felülvizsgálati kérelmet, arra hivatkozva, hogy az OVB-nek nincs hatásköre a kérdésben dönteni, illetve arra hivatkozva, hogy a kérés alaptalan. A Legfelsőbb Bíróság kedden helybenhagyta az OVB döntését.
(MTI)
Annyi mostanában a breaking, mintha Bagdad alsón lennénk, vagy talán egy newsroomban rakják össze a valóságot, alig hogy átkapcsolunk a Barátok köztre, máris jön egy vihar vagy legalább egy keményebb tömegoszlatás. Mindez a HírTv-nek jön igazán jól, bárhogy is szidjuk őket,…..
Élő adásban hagyta el Pokorni Zoltán az ATV stúdióját Kálmán Olga műsorában. A kegyetlen műsorvezető előbb azzal kedvetlenítette el az egyébként galamblelkű Pokornit, hogy mindenáron reagáltatni akarta Orbán Viktor nyilatkozatára, miszerint megindulunk, hujhuj, lóramagyar. Hát ő meg nem akart…..
ursus 2006.09.15 09:14:16
Többször megnéztem a felvételt. Először érthetetlennek tűnt Pokorni túlreagálása. Aztán be kellett látnom, hogy nem láttam az előző beszélgetéseket, a felkonfokat és mindazokat a szerkezeti egységeket, melyek előkészítették a Pokorni - beszélgetést. A Fideszes politikus hivatkozott valami műsorelőzményről, ez keltette fel a gyanumat. Mert azt tudni kell, hogy a televíziós szerkesztés szakma, amit sokszor az elfogult szerkesztők rosszul, de akarattal manipulatív szándékkal használnak. Ilyenkor fel kell tenni a kérdést, hogy egy politikai kommunikációban jártas, nem szélsőséges pártember miért nyúl a legradikálisabb dologhoz élő adásban, és miért hagyja el a stúdiót.
Fel kell tenni a kérdést és elemezni a helyzetet.
Pokorni akkor kezdett "begurulni", amikor a Budapest rádiós eltorzított hanfelvételről esett szó. És itt álljunk meg egy pillanatra!

Azt az előző kampányból is jól lehetett érzékelni, hogy a két nagy párt titkosszolgálati eszközökkel is "kampányol". A Fidesz ezt "jobban látható módon", elég amatör eszközökkel tette.

Itt fel kell tenni a kérdést, hogy kinek áll érdekében egy ilyen hangfelvétel.
Természetesen a kormánypártok kampányának kedvez, nem a Fidesznek.
Most adjuk össze az eseményeket!
eltorzult hangfelvétel megjelenése csütörtökön+erre reagáltatja a baloldali elektronikus média ikonja még aznap a Fidesz markáns politikusát=manipuláció! Hát miért nem reagáltatja például Hillert, hogy bocsi, de Önöknek ez az akció többet hoz a konyhára, nem lehet hogy az Önök keze van benne???

Egy szó mint száz. Pokorni igen erős kommunikációs hibát vétett, mert nem kellett volna elhagyni a stúdiót, hanem elemezni ennek az eseménynek a hátterét, mert ez vélhetőleg valóban blődli provokáció.
ursus 2006.09.15 11:40:14
Többször megnéztem a felvételt. Először érthetetlennek tűnt Pokorni túlreagálása. Aztán be kellett látnom, hogy nem láttam az előző beszélgetéseket, a felkonfokat és mindazokat a szerkezeti egységeket, melyek előkészítették a Pokorni - beszélgetést. A Fideszes politikus hivatkozott valami műsorelőzményről, ez keltette fel a gyanumat. Mert azt tudni kell, hogy a televíziós szerkesztés szakma, amit sokszor az elfogult szerkesztők rosszul, de akarattal manipulatív szándékkal használnak. Ilyenkor fel kell tenni a kérdést, hogy egy politikai kommunikációban jártas, nem szélsőséges pártember miért nyúl a legradikálisabb dologhoz élő adásban, és miért hagyja el a stúdiót.
Fel kell tenni a kérdést és elemezni a helyzetet.
Pokorni akkor kezdett "begurulni", amikor a Budapest rádiós eltorzított hanfelvételről esett szó. És itt álljunk meg egy pillanatra!

Azt az előző kampányból is jól lehetett érzékelni, hogy a két nagy párt titkosszolgálati eszközökkel is "kampányol". A Fidesz ezt "jobban látható módon", elég amatör eszközökkel tette.

Itt fel kell tenni a kérdést, hogy kinek áll érdekében egy ilyen hangfelvétel.
Természetesen a kormánypártok kampányának kedvez, nem a Fidesznek.
Most adjuk össze az eseményeket!
eltorzult hangfelvétel megjelenése csütörtökön+erre reagáltatja a baloldali elektronikus média ikonja még aznap a Fidesz markáns politikusát=manipuláció! Hát miért nem reagáltatja például Hillert, hogy bocsi, de Önöknek ez az akció többet hoz a konyhára, nem lehet hogy az Önök keze van benne???

Egy szó mint száz. Pokorni igen erős kommunikációs hibát vétett, mert nem kellett volna elhagyni a stúdiót, hanem elemezni ennek az eseménynek a hátterét, mert ez vélhetőleg valóban blődli provokáció.
Most hagyjuk, hogy az RTL Klub szerint az Ámbár tanár úr fontosabb az év magyar tragédiájánál/médiaeseményénél, a Tv2 szerint pedig még egy német vígjáték is, és azt is felejtsük el, hogy az MTV, a tájékoztatás állami bástyája egy hírműsoron belül hol három, hol pedig…..
ursus 2006.08.24 12:40:05
Kedves SzabóZ,Kedves mavo!

Nem szeretnék pártpolitizálni, ezért az elején leszögezem, hogy a HÍRTV igen sokszor nagyon elfogult és ez rossz a hírműfajban ! -szerintem! DE!

Arról ne beszéljünk, hogy szabóZ két nappal ezelőtti cikkében meg sem említette a HÍRTV-t csak az MTV, TV2 és az RTL klub-csodás reagálását, ezért külön gratula! Így kell ezt csinálni! Ugyanakkor, azt nem kéne elfelejteni, hogy az MTV-nek van a legnagyobb HÍRstábja, a legtöbb embere és a legtöbb bevethető kamerája, persze az más kérdés, hogy szervezetileg a legrosszabbul működik. Szóval van stáb dögivel, sőt képzeljétek, mostanában nagyon sokan jöttek át a TV2-től sztárgázsival, függetlenített operatőrrel, stb., akik azonnal sztárriporterként bevethetők. Van műsorvezető dögivel, felelős szerkesztő dögivel, szakértelem Kert Attilástúl, Pálfy Istvánostúl Nika Györgyöstűl! Stúl-Stűl ! Szóval a HÍR TV adta az első megbízható információkat, volt műholdas kapcsolata, bejelentkezett egy riporter, telefonon ismerős újságírók nyomták az infokat. Ők adták a legtöbb képet a leghamarabb. Az MTV közsszolgálati hírszolgáltatása megbukott. Ilyenkor nem Telesportot, Rally versenyeket és rajzfilmet kell adni, hanem megszakítani a műsort, berakni egy bármikor bevethető szerkesztő-műsorvezetőt vagy többet és fülesen a "háttérszerkesztők" (utálom a szót)szóval a felelős szerkesztők adják az infókat MÁV, KÓRHÁZAK, MENTŐK, BKV stb,. Nem katasztrófahíradó kell,meg hullák mutogatása, hanem közsszolgálati műsorszolgáltatás. Ennek felelt meg a HÍR TV, talán működése során először! A közszolgálati MTV pedig teljesen leszerepelt! Ja és én nem szeretem Borbás Marcsit, de ide nem kellett volna keverni, mert nem az ő előre felvett magazinos műsoráról van szó. Amit akkor HÍRTV-sek csináltak, az adott körülményekhez képest: gyors, pontos sok valós képpel valós idejű kapcsolással vagyis: jeles!
A cím, bármennyire is undorító, szó szerint igaz. Lassan kapcsoltunk, mint az egyszeri nehézatléta a vizeldében, de csak rájöttünk, hogy amit vasárnap este hallottunk a Szólás szabadságában, az tényleg úgy hangzott el. Merthogy ma megnéztük a műsor honlapján. A kérdéses…..