Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vakvezető

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem csoda, mekkora sebességgel és biztonsággal közlekednek a vak emberek vakvezető kutyáikkal az utcán. A Vakvezető Triatlon eredményei igazolják, hogy vakvezető kutyáikkal még rövid távon is 6-7 másodperccel gyorsabban suhannak, mint fehér bottal.Délelőtti gyülekezőA…..
A Margitszigeten a kisállatkert közelében lévő réten találkozunk 2011. augusztus 27-én, szombaton. 10 órától 12-ig várjuk a játékos feladatokra és kikapcsolódásra vágyó kutyabarátokat.A program: ügyességi feladatok bekötött szemmel, vakvezető kutyákkal.2-3 fős csapatokban…..
Sodó NaplójaKét hetet töltöttem el Miskolcon Mezősi Tamás alapítványában, NyirinéMarcsi oktató társaságában, hogy én is vakvezető kutyussal rendelkezzem, és önállóan tudjam megoldani mindennapjaim nehézségeit. A Baráthegyi Vakvezető és Segítő kutya Iskola Alapítvány…..
Mázli naplójaAz első randin Mázlival én fáradt és kicsit hisztis voltam. Csak annyira üdvözölt, amennyit szerinte az illem megkívánt, emlékszem azért a hideg, nedves orrocskájára. Az útvonalat (legalábbis akkor úgy éreztem), kötelességszerűen csinálta, vezetett, mert akkor…..
Frodó 1 éves labrador kan, Pécsről  került hozzám Érdre. Eddig nevelőgazdánál volt, akinek ezúton is gratulálunk a sikeres munkához. Frodó rendkívül nyugodt, kiegyensúlyozott kutya, csak egy valami tudja e harmóniát felborítani: a galambok. Úgy gondolja, hogy az ő feladata…..
Reméljük, hogy jövőre találkozunk, még több helyszínen és még többen. Addig is kérjük, támogasd a vakvezető kutyák képzését adód 1%-ának felajánlásával: Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány Adószámunk: 18449149-1-05 További információ…..
Első alkalommal történt, hogy az ország négy helyszínén összehangolva a rendezvényeket ünnepeltük meg a Vakvezető Kutyák Első Országos Világnapját a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány kezdeményezésére. Április 27-én Budapesten, Miskolcon,…..
Vincze Zsuzsanna szervező beszámolója:"Tegnap, annak ellenére, hogy igen csak fájdalmas a járás számomra, izgatottan, és boldogan sétáltam fel a városba Rumival, és a hobbikutyámmal, Ann-el, hiszen elsősorban ünnepelni mentünk. Ünnepelni és kifejezni a tiszteletünket a…..
Demján Vera, segítő kutyák képzésével foglalkozó szakember így látta ezt a napot:„Tudtuk, hogy a kutyák és a gyerekek különös vonzalomban élnek egymás mellett. Általában minél nagyobb termetű egy kutya, és minél kisebb egy gyerek, annál nagyobb a…..
A Fehérvár TV így tudósít az eseményekről: "Hegedűs Angéla Judit igazából nem is szeretett volna magának kutyát, aztán az élet úgy hozta, hogy egy barátjának köszönhetően rájött, mekkora segítség lehet számára egy négylábú társ. Ennek most már nagyjából három…..
A Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány vakvezető kutyákkal és más segítő (mozgássérült segítő, siketeknek jelző, epilepsziaroham-jelző) kutyákkal segíti a fogyatékossággal élő emberek életét. Terápiás kutyáik pszichoterápiás és fejlesztő…..