Regisztráció Blogot indítok
Adatok
K+F

56 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KezemFogva Elsősorban... 2017.05.19 10:00:00
Folytatjuk sorozatunkat, amelyben bemutatunk nektek öt nagyszerű embert. Velük együtt dolgozunk, ismerőseink, barátaink és szeretnénk, ha ti is megismernétek őket.     Elsősorban diák   Sziasztok! A nevem Ujpál Dalma, a családomnak és barátaimnak csak Dindi. Hamarosan nyolc…..
KezemFogva Elsősorban... 2017.05.12 17:30:00
Folytatjuk sorozatunkat, amelyben bemutatunk nektek öt nagyszerű embert. Velük együtt dolgozunk, ismerőseink, barátaink és szeretnénk, ha ti is megismernétek őket.     Elsősorban büszke vagyok a munkámra   Zatykó Márk vagyok, de szólítsanak nyugodtan Márkónak, mert azt…..
KezemFogva Elsősorban... 2017.05.05 13:36:57
Folytatjuk sorozatunkat, amelyben bemutatunk nektek öt nagyszerű embert. Velük együtt dolgozunk, ismerőseink, barátaink és szeretnénk, ha ti is megismernétek őket.     Elsősorban sikeres embernek tartom magam, aki megoldja problémáit Okleveles közgazdász és informatikus vagyok. 20 éven…..
KezemFogva Elsősorban... 2017.04.28 17:00:00
Folytatjuk sorozatunkat, amelyben bemutatunk nektek öt nagyszerű embert. Velük együtt dolgozunk, ismerőseink, barátaink és szeretnénk, ha ti is megismernétek őket.   Elsősorban kutatótanár Gyermekkori álmomat sikerült megvalósítanom azzal, hogy tanár lettem. Az életem folyton…..
KezemFogva Elsősorban... 2017.04.21 15:20:45
Szeretnénk bemutatni nektek öt nagyszerű embert, a következő öt hét során. Velük együtt dolgozunk, ismerőseink, barátaink és szeretnénk, ha ti is megismernétek őket.         Elsősorban küldetéssel és elköteleződéssel dolgozom Már gyerekkoromban is mindig kiálltam az igazság, de különösen azok…..
Mit jelent a családi életciklus és milyen sajátosságai vannak fogyatékos gyermeket nevelő családoknál? Az egyéni fejlődésünk, a párkapcsolati fejlődésünk és a családunk fejlődése is fejlődési szakaszokra osztható. A különböző életszakaszoknak más-más feladataik vannak. Minden egyes szakasznak van…..
Mit jelent a családi életciklus és milyen sajátosságai vannak fogyatékos gyermeket nevelő családoknál? Az egyéni fejlődésünk, a párkapcsolati fejlődésünk és a családunk fejlődése is fejlődési szakaszokra osztható. A különböző életszakaszoknak más-más feladataik vannak. Minden egyes szakasznak van…..
KezemFogva Matyi állatokat tanul 2016.05.23 10:46:51
Matyival tanuljuk az állatokat. Két állatot mutatok neki és kérem, hogy válassza ki egyiket vagy másikat. Már felismeri a bocit, bárányt, kutyát, cicát, zsiráfot, elefántot, zebrát, panda macit, malacot, oroszlánt, mókust, rókát. Haladunk szép lassan. Közben kiderült, hogy a boci hangját utánozza és…..
Nagyon mozgalmas az élet egy Down-szindrómás babával. Iskola, weboldal szerkesztés, házimunka, gyerekek... heti öt fejlesztés... Kicsit nehéz volt a kezdet... Összességében amellett, hogy fárasztó, elégedett vagyok. Van heti két gyógypedagógiai fejlesztésünk, járunk gyógytornára, dévény tornára és…..
Családterápiás munkánk folyamán nagyon különböző nehézségekkel, élethelyzetekkel, krízisekkel találkozunk és dolgozunk. A fogyatékos gyermeket nevelő- vagy fogyatékos családtaggal együtt élő családok problémái sok esetben hasonlatosak más családokéhoz, ugyanakkor számos esetben érzékelhetőek a…..
Égető Tímeával, az IFUA Nonprofit Partner tanácsadójával beszélgettünk arról, hogy ő, külső tanácsadóként, miben látja a KézenFogva Alapítvány erősségét. Tímea, mióta foglalkozol menedzsment tanácsadással?2007-től. Az első években a for-profit szektorban tevékenykedtem. A gyermekek születésével…..
A KézenFogva Alapítványnál 2015 augusztusa óta működik pár- és családterápiás szolgáltatás fogyatékos emberek családjai számára. Kollégáink a hozzánk forduló családokkal, párokkal. Mindannyian segítő szakemberek (pszichológusok, szociális munkások, tanárok stb.) vagy már kiképzett pár- és…..
Évente közel 70 ezer diák végez az ország középiskoláiban. Szeretteik általában valamilyen gesztusértékű ajándékkal is meglepik őket. Van bármilyen elképzelésetek arról, hogy mekkora az értéke ezeknek az „apró” ajándékoknak? Hogy mennyit költünk ezen a napon virágra, képeslapokra vagy éppen…..
Fogyatékos gyermek születik. Mi történik – kétségbeesés, pánik, szomorúság? Döntést kell hozni. Tudjuk vállalni? Menni fog ez nekem? Képes leszek gondozni egy életen át? Ha nem, akkor képes leszek valaha elfelejteni? Sok szülő úgy dönt, hogy az ő gyermeke, akkor is az övé, ha fogyatékos. Mások nem…..
Fehér Miklóssal, a Kézenfogva Alapítvány munkaerő-piaci szolgáltatásának a vezetőjével beszélgettünk a fogyatékos emberek munkavállalási lehetőségeiről. Miklós, mikor és hogyan köteleződtél el a fogyatékos emberek ügye iránt?2006-ban kezdtem a Kézenfogva Alapítványnál dolgozni, de előtte már 2000…..
KezemFogva Végre otthon 2016.04.05 11:31:04
Öt nap után végre hazamehettünk a kórházból, apa, nagyi és a tesók vártak az újszülött osztály ajtajában. Kis lakásban laktunk, nem volt egyszerű, a sok ruha és játék alig fért el. Meg kellett tennünk a nagy lépést, nem volt mese, új lakást kellett keresnünk. Ahogy hazaértem a kórházból, beadtam…..
KezemFogva Az első napok 2016.03.30 11:25:36
Matyi azon a napon született, amikor mennem kellett volna Kaposvárra vizsgázni. Nem mertem elindulni. Az általam létrehozott szeretgetett, dédelgetett anyukás Facebook csoportban lebeszéltek róla és mindannyian nagyon szurkoltak nekem. Igazuk volt, aznap Matykó világra jött. Nagy volt az öröm,…..
K+F 2016.03.30 18:27:38
@Advanced Flight: A Down szindróma nem betegség, hanem egy fogyatékossági típus. Attól még lehet egészséges bárki, hogy Down szindrómával él. A családban a másik két gyermek nem él semmilyen fogyatékossággal.
Évekig vártuk, hogy elérkezzen hozzánk harmadik gyermekünk. Majd amikor úgy tűnt, hogy végre sikerül, nagyon féltem. Mivel védőnő hallgató voltam, tudtam, hogy a negyvenes években megfogant babák nagyobb arányban lehetnek Down-syndromásak. Imádkoztam a magzathoz, hogy ha "beteg" – már tudom, hogy…..
Krisztina és férje jelenleg két Down szindrómás gyermeket nevelnek, de Krisztina már várandós harmadik gyermekével, így hamarosan tovább bővül a család. Egy kávézóban beszélgettünk a Down babákról, örökbefogadásról, bürokráciáról, iskolákról és elfogadásról. Krisztina, miért döntöttetek úgy, hogy…..
Február elején készítettünk egy online kutatást a közösségi médiában (Facebook, blogok, Twitter, kommentelhető cikkekre született reakciók stb.). Azt szerettük volna megtudni, hogy a közösségi média felhasználók körében milyen kép él a fogyatékosságról, illetve a fogyatékos emberekről. Az…..
Február elején készítettünk egy online kutatást a közösségi médiában. Azt szerettük volna megtudni, hogy a közösségi média felhasználók körében milyen kép él a fogyatékosságról, illetve a fogyatékos emberekről. A Bakamo Social közösségimédia-kutató cég segítségével többek között arra a kérdésre…..
KezemFogva Pályázz te is! 2016.02.29 10:14:02
Lehetőséget szeretnénk teremteni az általános és középiskolás diákok számára, hogy játékos, élvezetes keretek között ismerkedjenek meg a fogyatékos emberek mindennapi kihívásaival. Szeretnénk hozzájárulni, hogy a tanulókban esetlegesen élő előítéletek eltűnjenek és segítő szándék és megértés vegye…..
Ki segíthet, ha fogyatékos gyermekünk született? A kétségbeesett szülők első és legfontosabb problémája az információ hiánya. Kihez fordulhatok? Hol találok megfelelő, szakmai segítséget? Van a lakóhelyemhez közel speciális fejlesztő központ? Milyen segélyre, kedvezményekre, szolgáltatásra vagyok…..
A fogyatékos gyermekeknek nagyon kevés esélyük van arra, hogy az intézményi létből családba kerüljenek. Évente átlagosan 800 örökbefogadás történik, ebből csupán 40 a fogyatékos gyermek. Ráadásul elvétve találhatóak meg azok a befogadó szervezetek, amelyek szolgáltatásaikkal tehermentesíteni és…..
Sziasztok! Készülünk a tavaszra, ráncfelvarrás az 1% oldalunkon: http://kezenfogva.hu/1-szazalek/ Hogy tetszik nektek? Az új színek és a szellős külső egy nagy újítást vetít előre, de erre még egy kicsit várnunk kell. Megmutatjuk, amint kész. Időről időre megosztunk veletek itt is híreket,…..