Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nennial

15 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vagy megkarmol, vagy megnyal, vagy elkapsz valamit. De biztosan árt neked.  Nálunk az oviban van például egy macska. Nem az ovié, szemben lakik, de annyira társaságkedvelő állat, hogy folyton az ovi előtt vagy az udvarán lebzsel, és szabályosan leszólítja a népeket egy kis simogatásra. A bundája…..
nennial 2017.03.26 20:03:00
Nem kell egyből ugatni, csak mert valaki leírja a véleményét.
Én személy szerint pl.nagyon aggódom a miatt, hogy a 3 éves lányom retteg minden kutyától. (Az oka egy gyerekkori trauma, amikor a nagypapa nem figyelt, és megtámadta egy nagy pumi, le is döntötte és nagypapa már csak a vicsorgó állatot szedte le a gyerekről... Megtörtént, tanult belőle ő is. Sajnos a gyerekben maradandó nyomot hagyott). Nagyon igyekszem, hogy ne üvöltsek rá minden kutyásra a kerületben, hogy tegyen már pórázt a kutyára, mert a gyerek minden kutyától pánikba esik, főleg ha azok szabadon kóborolnak.
Nyilván nem egy normális állapot, ha a gyerek fél a kutyától, és nagyon, de nagyon sajnálom, no és persze igyekeznénk összebékíteni őket, de ez rövid távon nem megy, és mivel a családnak az az álláspontja, hogy nem értünk egyet a betondzsungelben való kutyatartással, így nem veszünk kutyát csak azért, hogy a gyerek összebarátkozzon vele...
Szóval. Itt a másik oldal: amikor valaki nem elrángatja a gyereket, csak védi, mert tudja, hogy fél. És ilyenkor rohadt sok kutyástól kaptuk már meg, hogy biztos azért fél, mert ÉN EZT SUGÁRZOM. Hát nem. Azért fél mert trauma érte, és ezt ne nekem kelljen már megmagyaráznom azoknak, akik a szabály ellenére póráz nélkül sétáltatják a kutyájukat Budapest belvárosában...
Közben a gyerek meg a pániktól mászik rám mint kismajom a fára...
Szóval ez is egy álláspont.
Ps: a macskáktól nem fél. Azokat simogatja. Meg a nyulakat is. És nem is tilos.
Végtelenül nonprofesszionális, kizárólag Kádár Annamárián :) és empirikus tapasztalatokon alapuló lista gyerekkönyvekről, korosztályok szerint lebontva. Az alábbi könyveket próbáltuk, beváltak. (A zárójelesek nem, de attól másnak még beválhat.) 1-2 éves korosztály számára ajánlott könyvek: -…..
Végtelenül nonprofesszionális, Kádár Annamárián és empirikus tapasztalatokon alapuló lista gyerekkönyvekről, korosztályok szerint lebontva. Az alábbi könyveket próbáltuk, beváltak. (A zárójelesek nem, de attól másnak még persze beválhatnak.) 0-1 év: leporellók (szöveggel vagy a…..
Végtelenül nonprofesszionális, kizárólag Kádár Annamárián :) és empirikus tapasztalatokon alapuló lista gyerekkönyvekről, korosztályok szerint lebontva. Az alábbi könyveket próbáltuk, beváltak. (A zárójelesek nem, de attól másnak még beválhat.) 1-2 éves korosztály számára ajánlott könyvek: -…..
Avagy (honnan a fenéből tudjuk, hogy) milyen korosztályoknak szólnak az egyes gyerekkönyvek? Miért nincs egy korosztálylogó a magyar gyerekkönyveken? Visszatérő fantazmagóriám, hogy hatalmas szabályozási hiányosság, hogy nincs egy egységes jelzésrendszer, ami útmutatást adna -nem csak a…..
A hihetetlen panorámával rendelkező, tárva-nyitva álló présház történetéről sajnos nagy keveset tudni. Feltehetőleg a ’20-as években épült. Évek óta elhagyatottan áll, ennek ellenére még szinte minden eszköz megtalálható az épületben...
Pamela Druckerman- Nem harap a spenót Az egyik legkedvesebb gyereknevelésről (is) szóló könyvem.  Főleg, mivel ez ültette el bennem a gondolatot, hogy nem kell feltétlenül anya-géppé válnom. Hogy attól, hogy már nem csak dolgozó nő, feleség, háziasszony, meg mittudoménmégmi, hanem már ANYA is…..
Tá-Ti- Ka Napközi Otthonos Óvoda 1088 Budapest, Rákóczi út 15. Amikor végre ebbe az oviba is eljutottunk, a belépés után pár perccel tudtuk, hogy jó helyen járunk. A kívülről teljesen szocreál kocka ovi-épület, mely a Szlovák kultúra házának belső udvarán helyezkedik el belépve egyből egy…..
Ugyan területileg nem ehhez az ovihoz tartozunk, de jókat hallottunk róla, ezért megnéztük ezt is. Csendes, nyugis kis utcában van (Szűz utca). Az ovi két épületből áll (az egyik apácazárda volt régen :), az épületek kívülről felújítottak, és közös udvarban állnak. Az udvar nagy és árnyas, itt…..
A kisfiam óvodás korba lépett, így hát ideje, hogy az óvodákat is szemrevételezzük a blogon (meg az életben). Ismét szubjektív vélemények következnek következnek a VIII. kerületi óvodákról. Az első nyílt nap, amit megtekintettünk, a Napraforgó Óvoda volt, a Somogyi Béla utcában. Az óvodáról…..
Amikor szeptemberben szedtem a bogyókat a fáról akkor reménykedtem ugyan, de elképzelésem se volt hogy sikerülni fog-e vajon a teljesen házi körülmények között olajbogyót készíteni úgy hogy az ehető, sőt még finom is legyen. Főleg akkor voltam teljesen bizonytalan amikor…..
No es facil Február 6. - 13. nap 2015.04.10 06:00:00
Gasztro rovatunk következik: A "Playa Ancón" koktél receptje Ide megyünk ma... Végy egy kb. 60 éves kék Ford automobilt. Ültess bele 1 kubai sofőrt a maradék helyet pedig töltsd fel 4 szerencsétlen magyar turistával. Rázogasd az autót jó 5 percig a macskaköves utcákon, majd…..
No es facil Február 3. - 10. nap 2015.04.07 06:00:00
Santiagoban otthonosan érezzük magunkat. Itteni szállásadónk, Norka ugyanis a santiagoi egyetem építészet professzora, és ez meg is látszik a saját tervezésű háza kialakításán és berendezésén. Egy darabka Nyugat-Európa: szolid és stílusos. A reggeli is a legjobb és a…..
No es facil Prológus 2015.03.25 14:52:14
Azt hiszem az egész elsősorban Bartusz-Dobosi László "hibája". Elsősorban. Valamikor 2003 elején 4-es és 5-ös között vesztegeltem a Történelem fakultáción. Mikor egy napos, de hideg kora délután megkérdeztem Bartuszt, hogy mit tehetnék az eset pozitív elbírálása érdekben,…..
nennial 2015.03.26 13:41:07
Engem is utolért a jelenség, amit eddig csak amerikai karácsonyi vígjátékokban láttam: a kétségbeesett hajsza egy  bizonyos karácsonyi ajándék után, amit a ded oly hőn áhít. A szóban forgó tárgy egy Chuggington mozdony, motorizált, és nem Wilson, mert az már van. Azt hittem,…..
A kutyafuttató. Talán a legnagyobb parkból elkerített futtató, amit a városban láttam (lehet vagy 300 nm2). Tömör fakerítéssel övezett. Kavicsborítású, melyeket füves részek váltanak, néhány fa is árnyékot ad a kutyusoknak és gazdáiknak, ill. szemetes és pad is van benne a…..
isolde Utas és holdvilág 2014.10.25 13:17:10
Tudom, hogy vannak nagyobb írók is, de ha választhatnék, én még mindig úgy szeretnék írni, mint Szerb Antal. Rajongó vagyok, elég nagy gáz, hogy kinyírták, mielőtt még több könyvet írhatott volna, így kénytelen voltam elolvasni a Világ- és a Magyar irodalom történetét is,…..
Eszter Befőz aaand we're back! 2014.07.02 14:13:09
volt egy kisebb (khmm) kihagyás, mert március elején megszületett a harmadik gyermekünk, Vilmos másfél hét túlhordás után és én azóta próbálom felvenni újra a fonalat. Remélem még sikerül, ha kicsit döcögősen is indulok... ..
Pestimami Orczy kert 2014.08.28 20:54:05
Sokan mondják a II. János Pál pápa téri parkra, hogy ez a VIII. kerület legnagyobb parkja. Nos, ez tévedés. A kerület legnagyobb parkja a meglehetősen rossz hírével ellentétben szuper Orczy kert. Történetéről itt olvashatunk. Több dologtól is különleges a park. Egyrészt mert…..
A VIII. kerületi bölcsőde mustra folytatódik. A második alkalommal a Bérkocsis utcai Bölcsőde került tesztelés alá. Ez Józsefváros legújabb bölcsődéje. Vadiúj épület, bár furcsán börtönszerű, de legalább van zárható babakocsi tároló, továbbá egész nap őr is vigyázza az épületet, ami ezen a…..
nennial 2014.07.14 09:20:52
@: Kedves Névtelen!
Sajnos még emlékszem a "szuper" menzai ételekre, amiket anno fogyasztottam. Sajnos a minőség ma semmivel sem jobb, mint 20 éve, ezért nem vagyok feldobva attól, hogy a gyerek minden nap ezt fogyasztja majd a jövőben. EGyébiránt mint az kiderült, nem a válasszal, hanem annak rövidségével volt gondom. Érdekelt volna, hogy hányszor és mit esznek a gyerekek a főzeléken kívül. Pl. mi a helyzet a friss gyümölccsel? Nem gondolom, hogy ez "kákán is csomót keresés" lenne.

Talán nem vette észre, de éppen az életemről, és a tapasztalataimról írok a blogon...
nennial 2014.07.14 09:25:26
@Eva19740905:

Kedves Papp Éva!

Mint az a cikkből már az bejegyzésből már az elején kiderült, nem szóbeszédre alapoztam, hanem elmentem a bölcsődékbe. Minden, amit leírtam saját, személyes tapasztalat.

Sajnos a dolgok "valós mentét" már megtapasztaltam a látogatás során, köszönöm.

Üdv: Nennial
nennial 2014.07.14 09:31:23
@HKata:
Kedves Kata!

Alapvetően egyezik a véleményünk. Hiszen éppen az Ön által is leírtak miatt mentem el az intézményekbe. (Sehol nem lehetett tapasztalatokat olvasni, szóval mondhatni, hogy hiányt pótoltam ezzel a blogbejegyzéssel).

És egyetértek, hogy figyelembe kell venni az adott intézmény lehetőségeit. Ezt is tettem. Kiderült pl. hogy a Baross 103-ban nagyon hasonlóak a körülmények a Horánszkyhoz, mégis mérföldekkel szimpatikusabb volt, mert ott láthatóan szerették a gyerekeket (ahogy elvárásként Ön is megemlítette).

És valóban, akinek ez kevés, menjen Csanába (Családi Napközi) sok pénzért.

Hamarosan a kerület Családi Napközijeiről és árairól is érkezik egy összefoglaló!

Üdv: Nennial
Sokan mondják a valaha egyszerűen Köztársaság téri, ma  "Leírni is hosszú ezt a hülye nevet" parkra, hogy ez a VIII. kerület legnagyobb parkja. Az azonban az Orczy. A II. JPp téri csupán a kerület második legnagyobb parkja. A park alapvetően 4 részből épül fel: a 4-es Metró…..
nennial 2014.07.14 09:11:12
@bestpixel:
senki nem állította, hogy gyerekfürdőzésre készült volna. ezért tituláltam vízmedencének. nem tudom, mi másnak lehetne nevezni, elégre mégsem szökőkút. egyébként meg ki tudja minek készült. ha megvannak Önnek az eredetei tervek, örömmel fogadnám őket és akkor mindenki megtekinthetné őket a blogon.
nennial 2014.07.14 09:12:51
@polyvinyl:
sajnos a kutyafuttató hiányosságait azt hiszem nem a kutyátlanoknak kellene rendezni, hanem azoknak, akik felelős kutyatartónak tartják magukat. egyébként a futtatót hamarosan átalakítják, így már nem lehet kifogás! :)
isolde Főleg nárcizmus 2014.06.08 10:41:35
Tegnap meg elmentem egy egész napos továbbképzésre, a férjem épp külföldön van, így egész napra (= reggel fék kilenctől este fél hétig) az anyukámra hagytam a Lányt. 13 hónapos, most volt ilyen először, és meglepően jól vette, mi több, sokkal kevesebb nyafogás árán többet…..
Voltunk Halász Judit-koncerten, pontosabban a délelőtti séta során odakanyarodtunk az utolsó két számra, hát le vagyok nyűgözve, komolyan.  Pár évvel ezelőtt a Szigeten elmondta a Guadalajara nevű kiváló, osztrák ska-zenekar kb. huszonötéves frontembere, hogy többé már nem…..
isolde Fagyi, paleo 2014.05.28 20:18:05
A tejmentes diétán meg így rajta maradtam. Úgy kezdődött, hogy a Lány tejfehérje-allergiás lett úgy nagyjából két hónaposan vagy mikor, akkor tejmentes diétára álltam, négy hónaposan újfent megpróbáltam egy sajtot enni, de még mindig az volt, és aztán azt javasolta a téma…..