Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Valaki79

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Praxis Színlelő betegek 2011.10.01 06:00:00
Imádott nagypapánk stroke-ot kapott, pechjére pénteken, mert a siófoki kórházba érve, amikor megvizsgálták, azt mondták maradjon benn a kórházban, azt nem tudják mi baja van, de hétvégén meg úgyis csak ügyelet van, akkor nem vizsgálják ki, hétfőn tudnak csak majd foglalkozni…..
Valaki79 2011.10.01 23:35:04
@efi: Megdöbbentő a tudatlansága (elképzelhető, hogy én sem tudnék többet az Ön munkájáról, DE én nem is okoskodnék és nem is kritizálnám azt).

A szakrendelésen dolgozó orvosok nagy többségének nem az az elsődleges munkahelye, hanem osztályon dolgozik, ahol van saját kórterme, betege. A szakrendelés pluszfeladat (pluszpénz nélkül természetesen, és mielőtt kapnám a "munkaidőbe belefér és ezért kapja a fizetését" témájú kommenteket, jelezném, hogy csak egyéb munkák rovására fér bele és a nettó 100-at nem ezért kapjuk,hanem elsődlegesen az osztályos betegek ellátásáért). Ettől függetlenül lehetne több óraszámban is szakrendelés, de az OEP/állam ennyit rendelt el, illetve ennyit fizet a kórháznak. (Fogorvosokról nem tudok nyilatkozni. Egyébként Ön milyen hivatalos ügyet tud elintézni munkaidőn kívül? Én leginkább semmit, én is szabadnapot veszek ki érdekes módon..)

Visszatérve az orvos munkaidejére/feladataira: osztályos betegek ellátása+ szakrendelés+ kontrollra visszajövő korábbi betegek+egyéb, valamilyen okból az adott orvoshoz ragaszkodó ambuláns betegek vizsgálata (közhiedelemmel ellentétben nem vastag borítékot szorongatnak)+ ügyeletek (min. heti 1) + a munkaidő része lenne elvileg a kötelező szakmai továbbképzés is, hogy ne a 20 évvel ezelőtti irányelveket alkalmazzuk + egyéb adminisztrációs feladatok.

Az osztályon dolgozó 3-4 orvos munkaidejét talán nagy nehézségek árán lehetne szétosztani úgy, hogy mindig legyen bent valaki, de mi értelme lenne?
1 orvos nem kezelheti egyszerre az osztály összes betegét, és az előbb felsorolt plusz feladatokról még nem is beszélve..
Reménykedve, hogy megtalálom az ingyenes mobiltelefon függetlenítés titkát, egy kicsit beleástam magam a témába. Röviden összefoglalva kb arra jutottam, hogy nincs ingyen ebéd, vagyis az aluljáróban lévő GSM boltnál is fizetni kell a dologért, meg ha magad csinálod is. Max ekkor…..