Regisztráció Blogot indítok
Adatok
antropomókus

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég erősen indul a hét: a Cink megtudta, hogy Magyar Krónika néven kormányújság indul, amibe maga Orbán Viktor is fog publikálni. Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott és Bencsik Gábor főszerkesztő írt felkérő levelet legalább 100 kormányhű szerzőnek (NÉVSOR ITT). Az…..
antropomókus 2014.01.07 13:49:10
@tobeor: Már hogyne engednék meg maguknak? Csak átkötik szépen nemzetiszín szalaggal, és a többség örömmel nyeli le ezt a szart is.
Egy hónap alatt sikerült a soproni díszoklevelet túlszárnyalni, de legalábbis felzárkózni hozzá: Berettyóújfalu - ami nevével ellentétben egy 15 ezer lakosú város - óriásplakáton hálálkodik a kormánynak a 70%-os adósságátvállalásért. Berettyóújfalu…..
antropomókus 2013.04.05 09:30:00
@kovi1970: Én is ezt próbálom már régóta beleverni a fejekbe. Olyan, hogy állami pénz, nincsen. Az állam nem egyenlő a kormánnyal, vagy a kormányzó párttal! Az állam mi vagyunk, a nép, mi gyakoroljuk a szuverenitást a választott képviselőkön keresztül, akik a mi általunk befizetett adóforintokkal kell, hogy gazdálkodjanak. A baj az, hogy Magyarországon nem alakult ki a kultúrája annak, hogy mi, a nép, a szuverén számon kérjük a képviselőkön, hogy miként gazdálkodnak a mi pénzünkkel.
Február 28-án számoltak be róla a soproni országgyűlési képviselők (dr. Molnár Ágnes miniszterelnöki megbízott, Firtl Mátyás Sopron országgyűlési képviselője, Ivanics Ferenc), és a város polgármestere,  dr. Fodor Tamás, hogy "történelmi döntést hozott a kormány…..
Régen voltam ilyen nehéz helyzetben egy poszt felvezetésekor, hiszen mit is mondhatnék egy olyan levél elé, melyet Zoltántól kaptam, és melyben elbúcsúzik a külföldre költöző lányától? Talán csak a számomra legfontosabb gondolatot idézném: „ne feledd a lényeget: a haza…..
antropomókus 2012.11.08 14:01:09
@HUN_Sector: Amit leírtál igaz is volna, ha ma Magyarországon lenne -ahogyan te fogalmaztál- országépítés. Én itthon élek, dolgoztam közszférában, civil szektorban és a versenyszférában is. Sajnos amit ma tapasztalok az, hogy az országban jelenleg nem zajlik több egyfajta kormányzati onániánál, aminek eredményeként az ország jelenleg nem képes kilépni a saját farkát kergető kutya szerepből. Ezzel a helyzettel a termelő ágazatok sem képesek semmit kezdeni, egyelőre még kivárnak, de fejlesztésekről, előrelépésről szó sincs. Én itt vagyok, cselekvésre készen, de olyan országépítésben egyre kevesebb kedvem van részt venni, amely nem szól másról, mint a források 4 évenkénti újraelosztásáról és az ezt megalapozó hatalmi átrendeződésekről, ami a nagy struktúráktól kezdve a legkisebb rendszerekig mindent áthat. 4 évenként újra és újra és újra. Ebbe lassan nagyon bele lehet fáradni.
Kettős Mérce Több, mint gyanús 2012.08.28 17:02:00
Hazatért Szíriából az a három férfi, akik nyaralásukat töltötték a polgárháborús országban, ahol az elmúlt félévben közel 40 ezer ember halt meg, és több százezren menekültek el. A volt rendőröket a felkelők rabolták el és engedték később szabadon. A sztori nagyon…..
antropomókus 2012.08.28 20:58:25
@tiboru: Végre egy avatott szakértő! Az eset konteó-posztért kiált!
Azt hittem ezen már túl vagyunk... Az első híradók amikre emlékszem, talán valamikor a hetvenes évek második feléből származtak. Ez már akkor sem érdekelt senkit.... Ez már akkor sem működött... Ez már akkor is ciki volt... Azt hittem ezzel még egyszer már nem lehet…..
antropomókus 2012.07.25 12:19:12
@bella _ciao: Micsoda kép! Egy sötét szobában, misztikus ködbe burkolódzva, sötét talárokban ülnek vezetőink; arcukat egyetlen gyertya pislákoló, remegő fénye világítja meg, és mintegy orákulumot faggatják az első titkár jobb sorsra érdemes koponyáját útmutatásért. Matolcsy beleszagol a fejcsontból kiáramló gőzbe, szemtengelyei kiegyenesednek és összefüggéstelenül beszélni kezd, szavaiból egy tündérmese kezd kibontakozni... Szijjártó fordítja a médium révült mondatait a többieknek, majd megvitatják a nagy előd üzenetét és döntenek.... Csináljuk fiúk! János még sohasem tévedett. A koponya pedig fekete szemgödrökkel mered bele a semmibe. Brrr....
antropomókus 2012.07.25 13:03:01
@bella _ciao: Ez a tehén az örök visszatérés mítoszának manifesztációja, mindenképp szentnek kell tekintenünk.
Mondom én, hogy Viktort szívatja a habonyárpi, - vagy elment nyaralni - mert Kedves Vezetőnk továbbra is tündököl saját, Mondd ki habozás nélkül ami eszedbe jut - one man showjában. A gondolatmankót jelentő habony nélkül meg úgy esik ki a polgári demokrata szerepéből, mint…..
antropomókus 2012.07.25 12:53:37
@Le_Penseur: Nyugdíjba megy :) Biztos jó lesz neki
Mandiner blog Nyugat: lecserélve? 2011.07.26 07:01:00
  Börtönnek, kényszerlakhelynek titulálta a Nyugat „régi világát” Orbán Viktor, aki egykoron maga is küzdött a keleti börtönnel. Mi ütött Orbánba? Miért beszél a Nyugat hanyatlásáról a nyugati kereszténység határán fekvő Tusványoson – ott, ahol…..
antropomókus 2011.07.26 22:10:15
@Vén Csataló: Van neked gyermeked? Ha van, imádkozz, nehogy a nyugati civilizáció bukásával kapcsolatos beteg vágyaid valóra váljanak, mert akkor nagyon rossz lesz nekik!
Subba Ráverünk az árakra! 2011.05.26 21:24:00
Rajtunk a világ szeme! A SPAR csak egy ártatlan bevásárlótáskát akart terveztetni a néppel, amire a nemzetközi szupercsapat 9gag lecsapott, és az alábbi zöldségfaszt tervezte. Veregesselek!   ..
Zia felhő & Boulder Alpine Trilogy 2011.01.14 10:30:23
Ondra Benes és Guido Unterwurzacher egy 270 méteres klasszikus 8b+ on az Alpokban.Alpine Trilogy: The Emperor's New Clothes (HD Film) from Ondřej Smrž on Vimeo...
antropomókus 2011.05.21 21:50:50
@Takkerafej: Major Major: Get it On
Nekem is nagyon bejött a szám, és nem nyugodtam addig, amíg meg nem találtam. Egyébként a banda többi száma is egész jó, érdemes hallgatni
Csak egy rövid bejegyzés mára. A mai napon, húsvét hétfőjén, pár perccel ezelőtt a köztársasági elnök úr aláírta Magyarország új Alaptörvényét. 2010. április 25.: forradalom Magyarországon a szavazófülkékben; 2011. április 25.: új Alaptörvényünk megszületésének,…..
antropomókus 2011.04.26 07:19:07
@Kalmár:

Nem szoktam kommentelni, de hozzászólásodnak nem bírtam ellenállni. Szerinted valaki tényleg úgy vállal gyereket, hogy előtte áttekinti az alkotmányt, az összes hatályos jogszabályt és csak ha a mérleg pozitív, akkor bújik ágyba az asszonykával, hogy gyere babám, most érzem magam eléggé ösztönözve ahhoz, hogy jövőnket megalapozzam....

Még ha van is ilyen ember, az egészen biztos, hogy nem abból a társadalmi rétegből kerül ki, amelyben a munkanélküliségi ráta és a születésszám egyformán magas.

Miért nem vesszük észre, hogy a világ nem úgy működik, ahogy a TV-ben a drága politikus urak és hölgyek jól elmagyarázzák? Miért nem esik már le végre, hogy korszerűnek beállított nyelvi konstrukcióikkal, könnyen emészthető üzeneteikkel a valóságot rejtik el?
Miért nem látjuk meg már végre, hogy mindaz, ami itt zajlik pótcselekvés, avagy, ahogy bölcs atyám egyszer fogalmazott, szellemi onánia?