Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ruszin Zsolt

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A CIKK TÉNYLEG EXTRÉM SPOILERES, és egy olyan szerző írta, akinek tetszett a film. Az ébredő Erő. Két éve érkezett meg a mozikba az első Disney által felügyelt, gyártott Star Wars epizód, s még most is hatalmas vitákat vált ki. Én szerettem, szeretem, és Az utolsó jedik előtt…..
„Jajj de fog ez holnap fájni” – mondta egy kígyómozgásban ide-oda tekergő nő a rogyasztott lábbal rugózó párjának a Papp László Sport Aréna küzdőterének leghátsó sorában, péntek este fél tíz magasságában. Közben a pultnál otthonról kiszabadult családapák próbáltak udvarolni a büfés lányoknak olyan…..
Ruszin Zsolt 2017.02.26 09:33:58
@Ruszin Zsolt: Mindenki tolja itt álnéven a véleményét pro és kontra, de megvolt két koncert, elegen voltak rajta, oszt kész. Geszti Péter művészként való megítélése ízlés dolga, de úgy érzem, hogy Laci bácsi főztjén való utálkozás szintjén van ez a blogbejegyzés. Én a közönséggel értek egyet. Ők elmentek és együtt buliztak Geszti Péterrel. Ennyi.
A Nemzetgazdasági Minisztérium beterjesztette a parlamentnek a 2017-es adóváltozásokról szóló törvénycsomagot, amely nemcsak az eddig beharangozott járulék- és társaságiadó-csökkentést, hanem számos meglepetést is tartalmaz.  Az adóügyek tekintetében rég nem volt ennyire…..
Mindig vicces olvasni a Ryanair magyarázatait akkor, amikor utasszívató-bevételnövelő intézkedést hoznak, amelyeket aztán megpróbálnak úgy beállítani, mintha örülnünk kéne nekik. A legfrissebb döntés és a hozzá kapcsolódó duma alapján ezek tényleg keményebbek, mint a fagyott kutyaszar. De legalább…..
Az ember azt hinné, egy évben csak egyszer kell megküzdenie a NAV-val, az adóbevallás elkészítésekor. Nemrég azonban ismét arra kényszerültem, hogy meglátogassam honlapjukat, mivel be kell jelentenem egy adatváltozást. Konkrétan azt, hogy mostantól egyénileg, csekken szeretném…..
Néhány napja egy reménybeli partnerrel beszélgettünk a számlázási szokásairól, amikor is a beszélgetés felénél feldobta a magas labdát azzal, hogy a számlát "simán kinyomom PDF-be, átküldöm a partnernek,aki majd kinyomtatja."   Hogy a klasszikust idézzem: és ez így hogy?…..
Ruszin Zsolt 2014.11.19 19:57:48
@indaa: "le tudja kérni a nyomtatóra" ezt ma már a GMAIL és más levelezők is PDf állomány előállításával végzik el.

Szerintem mi értjük a problémát, de az NGM azt szeretné, hogy fulladjunk bele a papírba, vagy vigyük a notebookot vagy az asztali számítógépet akkreditáltatni. Ettől szokott nőni a GDP. Masszívan.
Egy horror leghatásosabb eszköze lehet a zenéje. Egy borzongató főtéma nem csak megadhatja a film hangulatát, de akár egy kevésbé nívós művet is magasabb szintre emelhet. Összeválogattam azokat, melyek jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy rémálmaink okozói kiteljesedhessenek. Nem mintha szükségük…..
Ruszin Zsolt 2014.06.23 17:02:52
Mit lehet tenni, ha mint derült égből a villámcsapás, minden előzmény nélkül érkezik egy fizetési felszólítás a NAV-tól? Figyelmen kívül hagyni semmiképpen sem tanácsos.     Kedves Zugügyvéd! Az édesanyám kapott egy levelet a NAV-tól, amiben felszólítják ca. 700…..
Ruszin Zsolt 2014.05.12 17:31:57
A NAV-hoz nem asztaltcsapkodni menjen be az anyuka, hanem ügyfélkapu hozzáférést kérni, aztán ide kattintva, már meg is nézheti az indokokat.

gate.gov.hu/sso/ap/ApServlet?target=ebev&partnerid=apeh

Tippelhetek? Korábban ingatlant vásárolt az anyukat és az illetéket nem fizette meg időben. Annak keletkezett késedelmi kamata, ami lassan elévül...
"Bombaként" robbant a hír: feketén dolgoztatott a Cserpes. Az ország valószínűleg kedvenc tejivójának + kézműves sajtműhelyének neve növelte a hírportálok kattintásszámát.  Nem kell különösebben a dolgok mélyére ásnunk ahhoz, hogy lássuk: az "ősforrás" Napi.hu híre…..
Ruszin Zsolt 2014.04.28 22:40:45
@noviktornoparty: Erre had válaszoljak. A NAV számára nem kötelező két jogszabályban meghatározott tényállás közül direkt a durvábbat, a több és károsabb következményekkel rendelkezőt választani. A szankciók közül ugyanis a késedelmes bejelentés ugyanúgy létező, mint a 20 percnyi késés miatt "be nem jelentett alkalmazott". A hivatal pedig mindezt követően szemrebbenés nélkül odadobja a 4780 nevet tartalmazó listát a tájékozatlan sajtónak.
Szerintem a volt NAV-os Horváth András harca az áfacsalás ellen hiábavaló. Habár a legtöbb ember szimpatizál vele és munkájával, de valójában a magyar vásárlóknak igen nagy szükségük van az áfacsalt termékekre -mert "olcsó". Pedig nem, de erről majd később. Nem titkolom,…..
Az áfacsalás "botrány" szép lassan a érdektelenség mocsarába süllyed, már csak talán Vágó Gábor LMP-s képviselő dolgozik az ügyön Horváth Andráson kívül. A Fidesz taktikája bevált, nem kell vele foglalkozni, nem kell neki teret adni, szépen magától kifullad az "ügy". Pedig…..
Ruszin Zsolt 2014.02.17 18:09:17
A forgalmat adóztató csalás mindig is létezett és amíg lesz ilyen adó addig azt részben el fogják csalni (még az USA-ban is, bizony). A kérdés az, hogy a modern technika és a szédületes adatfeldolgozási lehetőségekkel kíván-e élni a NAV. Ha rajtuk múlna nyilván megteszik, mert minden hivatali vezető szívesen domborít a visszaélésektől megtisztított iparágakkal, vagy a nagy számban lefülelt adócsalókkal. Világos. A módszer alkalmazása során azonban az adóbefizetést elsíbolókat kell elkapni, nem pedig a beszerzőket. A folyamatokat látva világos, hogy néhány éven belül fordulat következik majd be az adóelkerülés terén, ami azonban komoly árszínvonal emelkedést fog okozni. Vagyis minden drágább lesz. Gondolom a cikk írója is ezért kért előre elnézést. Tehát az lenne a legjobb, ha a hivatal minél több adatról értesülne és emberi kéz kizárásával automatikus értesítésekkel kezdene vizsgálódni, annak érdekében, hogy a kiválasztási rendszer ne legyen manipulálható. Aki szakember, érti, hogy mi írok, a laikusoknak pedig csak annyi, hogy féljenek csak, mert ez fogyasztóként bizony fájni fog. Meglátjuk majd a liszt, a cukor, az olaj és a hús árán.

Azt viszont, amit Horváth András képvisel nem szabad támogatni. Ő a beszerzőknél büntetné évekkel később az adóhiányt, amit nem is a beszerző okozott. Ez persze ütközik az uniós joggal, de ez kevéssé zavarja. Azt mondja, hogy az Európai Bíróság ítéletei csupán azt jelzik, hogy a hivatal nem tett le elég "produktumot" az asztalra. Köszönjük, az ilyen vélelmező, minősítgető, a kellő körültekintés hiányára hivatkozó "produktumokat" már bőségesen megtapasztaltuk, köszönjük, elég volt. Az Európai Bíróság ezt a módszert lényegében betiltotta. Most már csak el kellene fogadni. Horváth András úrnak is.

Abban viszont egyetértek, hogy ki kell vizsgálni, hogy miért kapott 17 cég 170 MdFt áfa kiutalást 2011-2012 vizsgálat nélkül. Ha ebben volt valahol korrupció, akkor sajnos nehéz lesz megtalálni a felelősöket.
Ruszin Zsolt 2014.02.18 21:37:16
@kunzoo: Alma - Körte. A munkaügyi csalásokat ne keverjük bele az áfa ügyekbe. Ráadásul a Tóth ügyben hozott Kúria ítélet egyértelműen kimondja, hogy áfát nem lehet azért megtagadni, mert az alvállalkozó nem jelentette be a dolgozókat.

Közkeletű tévhit, hogy egy kiskereskedő minden jöttment adócsalótól beszerez, csak olcsó legyen.
Pénzkérdés Makrancos Kata 2013.11.29 16:13:35
Rusnyább vagy  éppen kívánatosabb lett a kicsik adója? Egy éve ilyenkor a legnagyobb ujjongással üdvözölhették az adózók a szexi és kívánatos Katát. Kata elbírt akár 6 Misivel is! A kis és közepes paraméterekkel megáldott vállalkozók is reménykedhettek, hogy egyszer…..
Kérdezz bátran! Áfa nonszensz 2013.11.29 08:16:56
Ma a Kossuth rádióban a NAV elnöke szólalt meg az áfa botrány kapcsán. Természetesen védte a mundér becsületét, hogy minden a legnagyobb rendben van, ez csak összeesküvés elmélet, stb. Ezzel semmi gond nincsen, hiszen ez volt az ő feladata. A riporternek ezzel szemben bátran…..
Ha elfelejtjük - persze, hogy nem fogjuk, csak úgy mondtam -, mi történt itt az áfacsökkentés tervezgetésével, akkor az, ami a húsáfából lett, egészen meglepő módon nem hülyeség. A tényekre szorítkozva adott egy szektor, amelyet átszőtt az illegális, fekete, szürke és egyéb…..
Ruszin Zsolt 2013.11.09 20:08:04
@Karpati Zoltan: Az általános forgalmi adó költségvetési bevételének jelentős része pusztán átfolyó tétel. Amikor megszűnt a gabona forgalmi adója, akkor 58 Md esett ki a költségvetésből.
Sokan kárhoztatják a kormányt, amiért az előrejelzettel szemben kisebb volt az érdeklődés az új típusú adónemek iránt. Vajon tényleg az ő hibájuk? Miről tanúskodik, ha valaki a kedvező feltételek ellenére kimarad az új adózási nemből?A KATA és a KIVA kitalálása és…..
Ruszin Zsolt 2013.01.15 07:28:45
@Kőmíves Kelemen: a Kft-ben nem kötelező a járulékfizetés, így könnyen előfordulhatna, hogy lennének olyan teljesítéseid, amihez a Kft az ideális marad, de lennének olyan teljesítésed, ahol a Kft helyett egyéni vállalkozó KATA alanyként hasíthatsz. Nálunk több ügyfelünk meglépte ezt és gyakorta teljesítésük tényleg semmilyen háttért nem igényel és teljesen törvényesen gyűjtik adómentesen a bevételt. Nincs ebben semmi ördögtől való. Nyugodtan nézz utána nálunk, hátha segíthetünk. www.fairconto.hu
"Az állam - a működésének hatékonysága, a közszolgáltatások színvonalának emelése, a közügyek jobb átláthatósága és az esélyegyenlőség előmozdítása érdekében - törekszik az új műszaki megoldásoknak és a tudomány eredményeinek az alkalmazására." A…..