Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vorbis

0 bejegyzést írt és 96 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Láttunk már fantasztikus alkotásokat és világokat, amelyek a Markus Persson kultikus játéka segítségével készültek el, de talán túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Linard néven is ismert Oszter Dániel egy magasabb ligában játszik, ha a Minecraftról van szó. Az általa épített Galekin nevezetű virtuális…..
Vorbis 2016.10.11 01:30:06
Mindenki fikcióban gondolkodik, ez világos, az 2015/106-os évadban bemutatott, 400-nál is több (!!!) új sorozat is ezt mutatja, aki él és mozog, akkor is sorozatozik, ha 10 évvel ezelőtt még csak röhögött volna az egészen. Így tesz a National Geographic is, beállva a Discovery és…..
...nem számít, hogy felemésztem idegrendszerem tartalékát;Pedig mi összeillünk, hisz olyanok vagyunk, mint két tojás... Azt hiszem, az Alvin és a mókusok két - egyébként teljesen nem ideillő sora - remekül kifejezi a társasjátékosok és a figurafestés kapcsolatát. Tetszik, vagy sem, a játék és a…..
Vorbis 2016.03.25 17:24:38
1896-ban, pontosan 120 éve került megrendezésre a Millennium évének egyik legjelentősebb eseménye, az Ezredéves Országos Kiállítás, amelyet a Városligetben nyitottak meg. (Ebben az évben emlékeztek meg ugyanis a honfoglalás 1000 éves évfordulójáról, ezért hívták millenniumnak.) A Millenniumi…..
Vorbis 2016.03.24 12:37:21
Azt meg kell adni, hogy ilyen kevés infóból és képből ritkán próbál posztot írni az ember, azonban ezt mégsem akartuk kihagyni, mert lássuk be 3 milliós négyzetméterárral ritkán szembesülünk. Még Budapesten vagy környékén sem nagyon találni hasonlót. Ha valamit itt szinte…..
George RR Martin, a Trónok harca tévésorozat alapjául szolgáló Tűz és jég dala-ciklus írója tegnap robbantott egy kisebbfajta atombombát, amikor elárulta: a sorozat alkotói olyannyira szabad kezet kaptak tőle az alapanyag feldolgozását illetően, hogy az ötödik évadban (ami…..
Az álláshirdetésekre beérkező önéletrajzok döntő többségét az álláskeresők általában a népszerű Europass-sablonok mintájára készítik el. Az állásközvetítők ma még talán megelégszenek ennyivel, pár éven belül viszont sokkal bőkezűbbnek kell lennünk: még több…..
Vorbis 2014.06.23 20:59:24
@kiber kóbor: Nem. Programozóból is iszonyat hiány van. Nálunk elég komoly pénz jár azért, ha valaki tud ajánlani valakit (nem kell, hogy ténylegesen ismerd, ez itt tényleg csak arról szól, hogy valakit meg tudtál győzni arról, hogy jöjjön hozzánk dolgozni), aki átmegy a felvételi teszteken, és aztán próbaidő után is véglegesítik (de amúgy nem csak programozó, hanem QA-s, PM is). És így is folyamatos az emberhiány.
Magyarországon kettő, nagy jóindulattal három féle wc típussal találkozhatunk: német, angol, meg a jó öreg pottyantós. Azt hinné az ember, hogy sokal több variáció nincs is - és persze nagyon, nagyon, nagyon nagyot téved. Rengeteg megoldás van, ami európai szemmel nézve bizarr…..
2012 novemberében a Fővárosi Közgyűlés a Budapesti Vidámpark jelenlegi működésének megszüntetése mellett döntött. A vidámpark 2013 szeptember végén bezárta kapuit, az utolsó napon még egyszer fel lehetett ülni a hullámvasútra, a Körhintára, az Óriáskerékre, a dodzsemre…..
A mentás borsófőzelék már nem számít annyira különleges fogásnak, mint ezelőtt néhány évvel. Apró lépésekkel ugyan, de elkezdtünk haladni azon az úton, ami makacs, hibásan berögződött sztereotípiákkal van kikövezve. Nem állítom, hogy tokostól kell a házba rontani és…..
Bajban van a Pető Intézet adták hírül nem is olyan régen több helyen is. Ha nem jutnak pénzhez, akkor hosszabb távon könnyen bezárásra kerülhet a sor. Pedig ez aztán nem olyan "ágazat", ahol versengenének egymással az intézmények. A Pető intézet pedig a mozgássérültek…..
Vorbis 2013.09.17 16:20:42
@Blogger Géza: "Nem kell minden nyavalygásnak bedőlni, szép lenne, ha mindenki, aki rosszul gazdálkodik a rendelkezésére álló kerettel, csak úgy kapna + 500 millió Ft-ot. Hamar csődbe menne az ország... "

Nem pontosan ez történt az önkormányzatokkal?
Ezt a főzeléket reggel, délben, este és nagyjából bármikor meg tudnám enni. Sokszor beleeszem magam abba a hibába, hogy az éppen aktuális kedvencet akár kétnaponta is elkészítem, majd hosszú időre lapátra teszem és már-már megfeledkezem róla. Ebben az esetben én még nem tartok itt, de a…..
Az elmúlt években beadott iskolaigazgatói pályázatok nyerteseinek nagy része feltűnően hasonlóan gondolkodik arról, hogy hogyan érdemes vezetni egy iskolát. Pályázataik jelentős részét a NAT-ból másolták, de ami még érdekesebb: egyes slágermondatok rengeteg anyagban…..
Subba Így budizz Indiában 2013.08.31 13:46:42
Én kapásból az elején rontanám el, mert össze-vissza hánynám az egészet, azt meg ugye itt nem említi, de mindenesetre ez egy veriveri hasznos videó, ha arra jársz. ..
Bizonyára sokan találkoztak azzal a petíciógyűjtéssel, mely a dihidrogén-monoxid (DHMO) betiltásáért „küzdött”. Talán sokan el is hitték, hogy valóban egy veszélyes vegyi anyaggal állunk szemben, amit be kell tiltani, hiszen a tulajdonságok, amiket írtak róla, igazak:…..
Kívül tágasabb A világ 2083-ban 2013.08.20 06:52:00
Aligha akad olyan ember, akit ne érdekelne, milyen lesz a (nem is olyan távoli) jövő. Egy előrejelzés szerint a 2080-as években a biotechnológiának köszönhetően mindennaposak lesznek a beültethető mesterséges, szuperérzékeny szervek, ami jó hír. Ami viszont rossz, hogy a Balkán…..
Megint csak egyetlen kép, de rengeteg látnivaló, J.C.T. van Engelen felvételén, amit Ab van Donselaartól kaptam. A készítés dátuma nem ismert előttem, de körülbelül belőhetjük az alapján, hogy az egykori Beszkárt gombaépület már le van bontva (ide épül fel majd a metró…..
Vorbis 2013.07.04 12:33:52
@Hamster: ah.

Csak nekem fura, hogy a legfiatalabb ember is kb 40-nek nez ki a kepen?
Vorbis 2013.07.05 11:55:50
HamPLÓ Piroskák egymás közt 2011.08.15 23:53:00
Mivel nem akarom elveszíteni a blog törzsközönségét, azaz Rocko-t ;) gyorsan itt van valami másik kép:Ilyet se lehet már Szegeden fotózni - és kivételesen nem csak arról van szó, a hogy a baloldalt látható, olasz gyártmányú pörgetős kijelzőt lecserélték…..
HamPLÓ Látogatás az alvilágban 2011.02.02 00:01:00
Nézem ezt a videót, és az jár az eszemben, hogy a világ egyik leghátborzongatóbb, legfurcsább, legkülönlegesebb helyét látjuk rajta. Egy elsüllyedt civilizáció maradványai? Vagy egy világuralomra törő őrült diktátor utolsó menedékhelye, hatvan évvel később?Egy…..
Mi van akkor, ha egy utca egyik vége még egy fejlesztésekben élen járó budapesti kerülethez, a másik meg egy agglomerációs nagyközséghez tartozik, amelyik az adott területtel egyáltalán nem foglalkozik? A lakók a közvilágítást kiépítették önerőből, az utakat már…..
SF.blog Darth Vader á la Beethoven 2010.10.28 18:00:00
Ma esti zenei kínálatunk: Richard Grayson zongorista versenyművé komponálta John Williams klasszikusát, a "Birodalmi indulót", mégpedig Beethoven stílusában.   ..
Vorbis 2010.10.29 00:43:41
Hát akkor már inkább ez: www.youtube.com/watch?v=Dd0F484JO7g

The Rage Against The Machine remix of "Imperial March"
IDDQD Heti retro: Boulder Dash 2010.09.16 15:00:00
Ma végre begördül a Boulder Dash a retrorovatba – ideje volt, már három hete vártok erre. Az első emlék, ami beugrik nekem róla, hogy C64-en megvolt a program, rongyosra játszottam. Aztán egy nap jött a játékdealerem és a zsírúj stuffok között hozott egy érdekes címűt:…..
Nem tudom, ki hogy van vele, de előfordul, hogy egy-egy számot annyit játszanak a rádióban, hogy egyszerűen nem tudod kikerülni, akármennyire is próbálod. Kikapcsolhatod a rádiót a kocsiban, berakhatsz otthon egy CD-t, de ha lemész az éjjelnappaliba, a pénztáros ezt hallgatja, ha…..
Vorbis 2010.08.24 16:59:48
/offtopic on

Ezt ismered Hamster?
www.fortepan.hu Kincsesbánya régi képekkel, pl. az ilyenek téged különösen érdekelhetnek: www.fortepan.hu/image.php?id=5334