Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gettóblaszter

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Szakaszokról szóló írásunkban már találkoztatok a Specialista rendfokozattal, hogy milyen beosztásokat lát el egy-egy katona, akik ezt a rendfokozatot viselik. A most következő írásunkban egy lövész szakaszban általuk kezelt fegyverekkel fogunk foglalkozni. A 101. légi szállítású hadosztály…..
Gettóblaszter 2021.05.18 10:03:54
@Fredddy: Igazából nem a továbbfejlesztése volt, hanem heveder mozgató mechanizmusát és a töltési rendszerét vették át. De az alapvetű működési rendszerük rendszerük totál más. Az M60 forgó tolózáras, és a lőporgáz nyomása működteti, míg az MG 42 pedig csőhártasiklásos, és görgőkkel zárol. Ha simán továbbfejlesztették (akár lemásolták) volna az MG 42-t, akkor lett volna egy nagyon jó, kiforrott géppuskájuk, aminek a németek már kihúzták a méregfogát és bizonyított ezer harcban. Lásd Bundeswehr, ami a közelmúltig rendszerben tartotta az MG3-at, ami gyakorlatilag egy 7.62-es MG 42. De akár az FN MAG is sokkal jobb lett volna, gondolkoztak is rajta, hogy rendszeresítik. Az M60 egyetlen előnyez az volt, hogy amerikai termék volt...
A tengerparton fürdő francia, belga, német és holland turistáknak fogalmuk sem volt róla, hogy egy 50 éves, egyszerű spanyol teherautósofőr pillanatokon belül a lehető legszörnyűbb végzetet kézbesíti a számukra. Maga Francisco Imbernón Villena sem tudta ezt, mikor reggel a volán mögé ült. Hogy is…..
Belsőség A fiúk nem sírnak 2014.05.01 07:07:22
Állítja Robert Smith, de ez hazugság. Mert én kétszer is sírtam. Másodszor örömömben, amikor megszületett a fiam. Először pedig 1994 május elsején, amikor a sárga sisak nem mozdult, hiába szuggerálták a képet milliók világszerte. Húsz évvel ezelőtt hunyt el Ayrton Senna da…..
Gettóblaszter 2014.05.01 09:42:59
@ommm: MArhára láttam őt versenyezni, azt is láttam, amikor beért akkor a leggyorsabb volt, mikor nem akkor meg szarrá törte a kocsit. Azt is láttam amikor versenyzői nagysággal kiütötte Prostot aztán meg megmagyarázta stb. Nem bántom, mert minden versenyző nyerni akar, néha nem számít hogyan. NE csináljunk istent egy emberből szerintem. Nagy versenyző és iszonyú tehetséges volt, ez nem vitás, lehet, hogy ugyanolyan nagy volt, mint Schumi vagy Fangio vagy akárki. De ha azt mondod, hogy a "legnagyobb versenyző" akkor a versenyei számítanak és nem más. Abben pedig Schumi sokszorosan meghaladta. Egyrészt stabilan jó eredményt hozott, többször lett VB mint bárki, és nem mellesleg felhozta a 0-ról előbb a Benettont aztán meg a Ferrarit is. Versenyzőként ez az ami számít, ettől Schumi a legnagyobb. Hogy emberileg ki hova ér el a pályán kívül az nem tartozik a versenyzéshez. Ha milliók megmentéséről lenne szó, akkor amerika kapitány, vagy pókember lenne a legnagyobb. De ők nem versenyzők.
@Szolo: Nyilván Schumi ölette meg Sennát nyilván... Azért nemtom figyelted-e de először Benettonban nyert Schumi, ami azért tegyük hozzá nem volt a legjobb kocsi... A Ferrari sem volt az, amikor odament. Ne beszélj hülyeségeket.
Több ember megsérült amikor az orosz rendőrség és az önkéntes kozák járőrök Szocsiban erőszakkal szétverték a Pussy Riot zenekar legújabb happeningjét - twittelte ki nemrég Pjotr Verzilov, a zenekar szóvivője. A kozák önkéntesek gumibottal, viperával verték a lányokat,…..
A Totalcar Hátsóülés-rovata ismét egy kéretlen videóval jelentkezik. Természetesen ezúttal is az aktuális ebéd-utat jártuk meg oda-vissza két konkurens típussal. És nem lettünk okosabbak. Illetve igen, hamarosan olvashatják. ..
Bár Balotelli saját szerény szavai szerint egy zseni, akit Isten rendkívüli tehetséggel áldott meg, emiatt csak kevés ember ítélkezhet felette, azért veszem a bátorságot és ejtek róla néhány szót, hátha nem jut a fülébe, mire vetemedett egy magyar bloggerina. Azt sejtettük,…..
Gettóblaszter 2012.06.12 18:30:29
@webmestar: "kurva nyelvtan könyvet" "Özönvizet bazmeg" igen...
Kissé offtopikba hajlok ma, mert nem robogókról, hanem főleg autósokról lesz szó, de a téma a robogósokat is érinti. Megyek be a lakótelepre motorral, előttem a fekete Z4-es BMW-s hülyepicsa, akit élőben nem láttam még, de tudom, hogy normálisan parkolni nem szokott, csak a…..
Walter Röhrl 25 évvel ezelőtt pályacsúccsal nyerte a Pikes Peak Nemzetközi Hegiversenyt. Ezt a jubileumot egy bemutatót futammal ünnepelheti meg a 65 esztendős német legenda.   Walter Röhrl 1987-ben 10:47.850 alatt teljesítette a távot a több, mint 600 lóerős Audi Sport…..
A Kolin a napokban kétszer is fellépett a dán LSD On CIA-vel itthon, egyszer az A38-on, egyszer pedig Pécsen. Utóbbi koncertjét viszont kénytelen volt az ötödik szám után abbahagyni a csapat, mivel Linczényi Márk énekest a színpadon annyira megütötték, hogy le kellett állniuk. Az…..
Hétfő délután, szakadó esőben tekert el a 100 ezredik bringás a Kiskörúton elhelyezett kerékpáros számláló alatt. A számláló júniusi kihelyezése fontos lépés volt a biciklis civil mozgalom számára, hiszen innentől nem lehet a kerékpáros infrastruktúráért,…..
Tékozló Homár Bezárt a ScienNet 2009.11.26 16:35:00
Tegnap még csak egy békés PSZÁF-vizsgálat, ma viszont egy összehangolt VPOP-kommandó csapott le a Sciennet-hálózatra. Többszázmilliós adócsalás vádja miatt a network összes magyar számláját befagyasztották, a csoport mögött álló Headmin Kft vezetőjét őrizetbe vették,…..
Gettóblaszter 2009.11.26 19:37:40
A nigériai autóhirdetések után Laj, a vendéglátós az álutazós-csekkes átverésafajtáról küldött remek beszámolót. A dolog lényege, hogy a kamuturista mailben szállást rendel, majd hosszas levelezgetéssel megpróbálja elérni, hogy a vendéglátós utaljon át neki egy közepes,…..
Gettóblaszter 2009.11.26 07:20:55
@Megdobbent: A saját fajtáját? ;-)
Gettóblaszter 2009.11.26 07:22:18
@afromagyar: Általánosítás a biztos túlélés alapja. A zebra minden oroszlántól elfut, még a fogatlantól is. Nincs igaza?
Klasszikus sofőrtrükk a zsebre dolgozás. sokat írtunk róla, a mostani sztori igazi patináját az adja meg, hogy olyan embert kúrtak át a legszakállasabb módon, aki állítása szerint életében először ült sárga buszon. A zsebre történő "jegyeladás" lényege persze nem…..
A Megyeri híd építői már másodszor képzelik azt, hogy műalkotásuk a nagy büdös semmi közepén lebeg, nem pedig egy város szélén áll, ahol olyan zavaró elemek jelentkeznek a közvetlen közelében, mint emberek és járművek. Kezdődött azzal, hogy a híd festése közben…..
Gettóblaszter 2008.09.22 10:32:15
LBI egy új telefonos lehúzásra hívta föl a figyelmünket: emelt díjas külföldi számról hívják a mobilokat, amit se fölvenni , se visszahívni nem szerencsés. A +3598-as számokkal legyünk gyanakvóak, kivéve ha tényleg megváltoztattuk egy cseh hölgy életét az utóbbi időben.…..
Gettóblaszter 2008.09.22 10:27:34
Még egy hónapja sem szűnt meg, máris van, aki visszasírja a MÁV biztosítót. S.S. autójába július elején szaladt bele egy mávos, pénzt viszont azóta sem látott senkitől: Július elején hátulról belémszaladtak, és Máv biztosított volt az okozó gépjármű, viszont nem a…..
 Először csak ámuldoztunk azon - konrétan az Anya-fia erotikával reklámoz a Campona című posztban - hogy az ismert bevásárlóközpont titokzatos okból diáklánypornós öltözékben hetyegő mamával és zsenge fiacskájával próbálta odavonzani a vevőket az…..
Gabesz lőtte ezt mutáns Bacardi Breezert a vadonban. Azt hinné a Homár, hogy a cukrostakony italok a világ végéig tartósak, vagy csak kiszívta a nap az üvegből a színezéket?Ezt a hét végén fényképeztem egy METRO áruházban. Lehet a Bacardi a magyar narancsból készit italokat…..
A Homár hármasával dobálja ki a lenti sztoriban szereplő sorsjegyeket, mert egyrészt utál sorbaállni, másrészt nem hisz a szerencsében. Zoltán viszont 2 órát állt ott és mire sorra került volna, bezárták a széfet és mindenki szép csendben hazament. Kicsit hiányoljuk a…..
Árpi egy hete tapasztalta, hogy az IKEA-ban kartonpapírrá vékonyodott a farostlemez. Mint kiderült, ők igazából tudtak erről, csak elfelejtettek szólni: Tisztelt ****! Sajnálattal olvastam panaszos sorait, melyben arról tájékoztat, hogy a Billy könyvespolc hátlapjának anyaga nem…..
Gettóblaszter 2008.09.01 09:36:18