Regisztráció Blogot indítok
Adatok
János Atya

15 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó régen nem írtam. Közben azért zajlik az élet. Rambó atya tudomást szerzett a blog létéről. Én kontár, elfelejtettem Ctrl + Shift + P együttest nyomni az egy darab gépen, amin itt jó keresztényi módon megosztozunk mindannyian, mielőtt ránéztem a blogra. Sejtettem is, hogy nem…..
János atya blogja Ima és fohász 2012.02.22 11:42:09
„És mikor imádkoztok, ne legyetek sok beszédűek, mint a pogányok, a kik azt gondolják, hogy az ő sok beszédükért hallgattatnak meg. Ne legyetek hát ezekhez hasonlók; mert jól tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt kérnétek tőle.”   Hamvazószerda…..
János atya blogja Kétlábú 2012.01.03 15:36:00
A Jóisten kimérte rám a büntetést, amiért dicsekedtem az anorexiás lánnyal elért sikerrel. Rambó atya hozta a hírt, hogy karácsony napjaiban visszaesés jelei mutatkoztak. Eszik ugyan, de nem hajlandó egészséges testalkatot kifejleszteni, ragaszkodik a soványságához. Persze…..
János atya blogja Adventi diadal 2011.12.22 16:05:00
Nem szeretek büszkélkedni, már csak azért sem, mert közeli rokonságban van a kevélységgel, amely a hét főbűnből az első és legveszélyesebb – superbia, ezt a fogalmat sokak szerint (szerintem is) az önmagasztalás minden formája kimeríti, minthogy ellentétes a…..
János atya blogja Az üzenet 2011.10.11 10:56:17
 Keresztényeknek kötelező, mindenki másnak ajánlott...
Kérdezték tőlem, „szabadságon” vagyok-e. Nem, csak a blogírás általában utolsó a teendőim között. Most sort tudok keríteni rá. Az emberek is szokták kérdezni, esküvő és miegymás egyeztetésekor, „az Atya mikor megy szabadságra”? És az ördög mikor…..
Semmi izgalomra nem kell számítani, és nem is dörgedelmek következnek. A legkevésbé értett és ennélfogva legtöbbet vitatott pontja a Tízparancsolatnak: „Ne paráználkodjál!” (2 Móz 20, 14.) Mi a paráznaság? Mi a paráználkodás? A paráznaság fogalma eltűnt…..
János atya blogja A pünkösdről 2011.06.16 16:56:33
Következő eszmefuttatásomat a paráznaság fogalmáról tervezem írni (és az bizonyára sokkal izgalmasabb lesz), azonban a pünkösd kérdésének taglalását előrevetítettem már húsvétkor. Maga az ünnep a Szentlélek ajándékainak kiáradása és az Egyház születésnapja. Előbbi…..
Hitoktatásra hozta kisfiát NY. Idén egy keresztény családba házasodott be másodszorra, új apuka is az, mostohatestvéreket is úgy nevelték, nagypapa, nagymama, mindenki a családban, és nagyon komolyan veszik. (Hivatalból helyeslem.) Összeköltözésig egy hang nem volt, teljes…..
Vasárnap dráma a gyóntatófülkében. Tíz év után tett le L. egy irtózatos terhet. Öt éve, hogy Krisztust befogadta az életébe, öt éve jár be hozzánk, jópárszor gyóntattam, de mindig csak kisebb vétkekkel. Tegnap előtt viszont (végre!) megnyílt egy tíz éves titok kapuja:…..
Egy asszony, aki szeretőt tart, rendszeresen a mellékhelyiségben rejti el a férfit, ha az ura hazaugrik. Egy alkalommal, amikor a férfi éppen a sötétben üldögél, megszólal a csapodár asszony kisfia: -  Ugye, milyen sötét van itt? A szerető ijedten pislog, a gyerek meg azt…..
Nálam járt Mp3, lelkipásztorkodásilag. Elvileg nem én volnék a lelki vezetője, de mintha kezdene átszokni hozzám :) – ő is. Merthogy nem az első, akivel ilyesmi történik. Az „Mp3” természetesen álnév, a blogon megőrzöm mindenki inkognitóját, aki lelki…..
(Ezzel a bejegyzéssel két napot csúsztam, tegnap-tegnapelőtt széjjelgyóntattam az agyam - de legalábbis valahogy a nagypénteki bűnbánat után jobban hajlamosak az emberek beszaladgálni kisebb vétkekkel, ami egyáltalán nem baj, sőt. Inkább legyen az ember ilyen téren túl óvatos,…..