Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vandorfenyo

0 bejegyzést írt és 248 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zolit teljesen kiborította a rettenetes nevű Hagymatikum kültéri részén tett látogatás, és beszámolója alapján eléggé joggal. Makón egyrészt úgy tűnik, feltalálták a látványcsúszdát. Másnak nehéz betudni, hogy csak kanyarognak a csövek, de használni nem lehet őket,…..
vandorfenyo 2015.09.16 19:04:29
En is szuletett makoi vagyok, szinten messzire elkerultem a szulovarosombol, viszont evente par alkalommal visszajarok a csaladommal rokonlatogatasra es furdozesre.
Az epiteszeti stilusrol most nem ertekeznek, azt amugy sem erdemes a szolgaltasokkal osszekeverni. A korabbi varosvezetes Makovecz es stilusa mellett tette le a voksat, ezen kar rugozni mostmar. Mellesleg, szeretnem megjegyezni, hogy a Hagymatikum "kupolai" egnek meredo ciciknek inkabb neznek ki, mint hagymaknak, de ez csak egy mellekszal.
A szolgaltatassal kapcsolatban viszont az a megjegyeznivalom, hogy a poszt iroja valoszinuleg sokkal alacsonyabb ingerkuszobbel es turelemmel van megaldva mint az atlag. Nekem is vannak gyerekeim, ket kissrac es nyilvan a csuszda a fo celpont nekik is. Meg soha egyetlen egyszer sem ereztem, hogy a fiuk kart szenvednenek azzal, hogy idonkent "pihentetik" a csuszdakat. Az egyszeruen nem igaz, hogy csak egy mukodik - persze siman elofordulhat, hogy turelmetlen posztironk veletlenul belefutott egy olyan helyzetbe, amikor valamiert nem mukodott a csuszda.
En sosem tapasztaltam ezt, a csuszdak - felvaltva ugyan, biztonsagi okokbol - minden alkalommal mukodtek, amikor ott voltunk.
Az alkalmazottak stilusaval kapcsolatban az a gyanum, hogy a posztiro stilusa rasegitett a konfliktusra. Soha, egyetlen alkalommal sem tapasztaltam meg, hogy lekezeloen, felvallrol, unottan vagy engem semmibeveve kommunikaltak volna velem, ha arra sor kerult.

A jegyarakkal kapcsolatban megjegyeznem, hogy a belepok a szolgaltatasok fenyeben nem nevezhetoek csillagaszatinak, sot. Azt pedig, hogy 200 Ft-tal "atvertek" ugyanugy koszonheti maganak a posztolo, hiszen milyen az mar, hogy ra sem pillant az arjegyzekre, mielott megvaltja a jegyeit. Ez persze nem menti fel a penztarost aki kemeny 200 Ft-tal megroviditette a vendeget, de a minden penztarnal jol lathatoan kifuggesztett artablak gyors atbongeszese biztosan segitett volna kivedeni ezt az "irdatlan atverest".

En szemely szerint nyugodt szivvel tudom ajanlani a makoi Hagymatikumot, az eroltetett neve ellenere.
Mielott barki ram sutne, hogy valoszinuleg a furdo alkalmazottja vagyok - nos, nem, nem vagyok az. De makoikent jo latni, hogy a varos bizonyos teruleteken fejlodik. Nagyon sajnaltam az 50-es es a regi furdo szocreal epuletenek elbontasat, mert egy felujitassal, igazi "retro" stilusu strandot lehetett volna, joval kevesebb penzert csinalni, de ez mar a mult.
Amugy, utolso megjegyzes a hosszura nyult hozzaszolas vegen: az 50 m-es medence sosem volt alkalmas nemzetkozi versenyek (meg semmilyen versenyek) lebonyolitasara, ugyanis az atkosban a tervezok allitolag elkalkulaltak magukates nem lett 50 m hosszu a medence - urban legend, hogy a csempeboritas vastagsagat kifelejtettek a szamitasokbol, igy aztan nem sikerult 50m-es medencet epiteni. Persze, uszni megtanulni azert klassz volt benne kolyokkent...
GFG Blog Férfiasság 2012.10.09 07:12:21
„...mert előttem nincs múlt, utánam pedig már nem lesz szükség jövőre, mert nem lesz jövő, mivel az én létemet nem az idő méri, mert ami az egyik pillanatban még nincs itt, a másikban pedig már ott van, az időtlen – ez vagyok én, ez leszek én, aki egyszer csak ott leszek,…..
vandorfenyo 2012.10.10 14:45:06
@Jack Torrance:
Tenyleg azt hiszed, hogy csak Te es az a masik, a bbjnick ertitek ezt a blogbejegyzest? Es mindenki mas csak sotetben tapogatozik es zsigeri gyuloletbol irja azt, amit?
vandorfenyo 2012.10.10 15:18:48
@Jack Torrance:
Szerintem mindenki fellelegezne (egy picit), ha igazad lenne. De sajnos pont GFG korabbi munkassagabol adodoan es az eros athallasok kapcsan azt kell, hogy mondjam: tevedsz.
Az pedig, hogy inkabb van a blogban Bajnairol szo, mint Orbanrol, nagyon, de nagyon erolkodesnek erzem a Reszedrol.
Nyilvan azt akarod mondani, hogy a bejegyzes arrol szol, hogy mi NINCS meg Bajnaiban ahhoz, hogy "elso ember" legyen. De ezt belelatni a bejegzesbe sokkal inkabb erolkodes, mint latni, hogy bizonyos mondatreszek es fordulatok egy az egyben Orbanrol szolnak. Persze nem fogjuk meggyozni egymast...
Lesújtó tragédiák, megmagyarázhatatlan tettek, és ami marad utánuk: a düh. Erre a dühre azonban nem kéne rájátszani, kiszolgálni. Magyarország Európa része és nem csak az unióé, hanem egy ennél sokkal fontosabb értékköré, a kereszténységé és a humanizmusé. Márpedig…..
vandorfenyo 2012.07.17 11:45:14
@panaszmuki:
"Ezen kívül, aki nem tartja tiszteletben mások élethez való jogát, annak miért is lenne joga a saját életéhez?"

Azert, mert az alapveto emberi jogok minden emberre ervenyesek. Azert alapvetoek. Aki torvenyt vet, az attol meg ember. A buncselekmenyekre van torvenykonyv, ami meghatarozza a buncselekmenyt es a buntetes merteket.

En nem vedem a GYILKOST. Van vedoje, kirendelt, vagy megfizetett, az vedi. Vannak a torvenyek, amelyek alapjan vedik / vadoljak.
En nem kellek ehhez es Te sem, hacsak nem vagy erintett.
vandorfenyo 2012.07.17 12:09:17
@panaszmuki:
MINDENKIRE ERVENYESEK, ezt irtam.

Moralisan sem es semmilyen modon NEM VEDEM a gyilkosokat.

De emberi eletet elvenni senkinek sincsen joga. Sem a gyilkosnak, sem Neked, sem nekem, sem pedig a jogrendszernek. Nalunk sokkal ertelmesebb emberek jottek erre ra szerencsere es torvenybe is iktattak.

En kulonbnek tartom magam a gyilkosoknal. Vagyis: nem akarom elvenni egy masik ember eletet. Es te?
Hét év után új lemezzel jelentkezik az Emil RuleZ!, amelyről először a Lángoló Gitárokon lehet meghallgatni három dalt is. A Gyere Át! című album a 2005-ös zanga!zanga után az ötödik stúdiólemeze lesz a magát továbbra is csak hobbizenekarként definiáló együttesnek. Az Emil…..
vandorfenyo 2012.07.11 16:03:52
@Rokkantnyugdíjaspornósztár:
Tom Waits-et hallgattal mar haver? Csak a kidolgozott hangrol, ha mar beszelunk. Hmm, kb. whiskey-vel meg cigivel dolgozott az oreg a hangjan de mekkora csaszar megis!
vandorfenyo 2012.07.11 16:06:33
@Emil.RuleZ!:
koszi a stilussal kapcsolatos magyarazatot, pont erre akartam kilyukadni.
Van, akinek mindent szajbaragosan kell, van akinek nem. Nem vagyunk egyformak, szerencsere, es ebbol szuletnek szep es csunya dolgok is az eletben.
vandorfenyo 2012.07.11 16:37:50
@high up!:
Nyilvanvalo, hogy fogalmad sincs arrol, hogy mirol szol ez a zenekar, mi a zene ertekmeroje es, hogy mi koze a stilusok keveredesenek (pelda: Police) az itteni temahoz.
Ugyanakkor az is nyilvanvalo, hogy csak Te egyedul erted a rulezt, a sikertelenseguket, meg engem is csak te latsz tisztan, annyira tisztan, mint meg en sem sajat magamat. Te vagy a feny az ejszakaban, te vagy a megmondo, az igaz, az egyetlen. Mi meg az ertelmisegi sznobok, a gerinctelen suttyok, akik mumajerkedunk itt ossze-vissza. Bocs hogy elek.
Miközben Orbán Viktor azon gondolkozik, hogy jó-e a kérdés, amit a köztévé riportere feltesz neki, mások pedig már azon, hogy mennyi köze van vajon a valóságnak ahhoz, amit a miniszterelnök lát, aközben a magyar fiatalok fele, az összes magyar ötöde tervezi külföldön további…..
vandorfenyo 2012.06.04 15:50:14
@rkazinczy: Te nem erezted igy, legalabb az elso 2 evedben?
vandorfenyo 2012.06.04 17:06:47
@rkazinczy:
En otthon "revbe ertem". Csalad (gyerekek) szep haz (nem CHF hitelbol), sajat kocsi (nem hitelbol). 40 elmultam, nyelveket beszelek, multis tapasztalatok, 10+ evnyi a "tarsolyban". Aztan egyszer csak 24 honap munka nelkul. Folyamatos palyazgatas kezdodott, de lassan ra kellett jonni, hogy otthon nem allnak szoba egy 40plusz-ossal. Konkret lehetoseg csak kulfoldrol jott, igy be kellett vallalni. Szakmailag, anyagilag nem bantam meg, de mindent otthagyni, amit megteremtettel, az nem konnyu erzes. A gyerekeknek jo lesz, ha nem otthon szocializalodnak, hogy a vilegkepuk mas lesz, mintha egy otthoni suliban epitgetnek. Mi meg teszunk rola, hogy magyaroknak erezzek es valljak magukat mindig. De akkor is idegenek vagyunk itt. Es munka teren nem latom, hogy lenne visszaut, nem ugy mennek a dolgok, hogy a lehetosegek szaporodnanak...
Hatalmas Frankmezőt találtak Makónál - adta hírül az MTI. Jelentős haszon származhat a Makó térségében felfedezett hatalmas svájci frankkészlet kitermeléséből. Az elkövetkező három-négy évtizedben nem lesz devizahitel gondunk, sőt ebből az országnak jelentős haszna…..
A Nemzeti Vágtát idén nyáron adta el Vágta G.T. Kft. a Lovas Show Kft.-nek, amelynek tulajdonosai a Lázár testvérek és Mondok József izsáki polgármester, a fogathajtó szakág elnöke. A Vágta G.T. Kft. két tulajdonosa Tamás István üzletember, az International Business School…..
Sírva vigad a Homár. Ha már senkinek nem lesz nyugdíja, legalább röhögjünk azokon, akik még egy karton sört se bírnak venni a reálhozamukból. László többet biztos nem megy az AXA Magánnyugdíjpénztárhoz, de mi se. Az ilyenektől kellett megvédeni a zemberek nyugdíját:Mi ezúton…..
vandorfenyo 2011.08.03 22:04:46
@S4+4N: gyorsabban is irhatnal, mert mar kileptem, de megis visszajottem a kedvedert. Imadom a tortenelmet, a kedvenc tantargyam volt mindig es egeszen veletlenul tudom, hogy 1998-ban nem nagyon voltak szamootevo kommunistak es bolsevikok kis hazankban, a nevetseges kis Thurmer-fele partocskat kiveve. Nem ertem, hogy a Manyupnak mi a koze az 1945-89 kozotti idoszakhoz? Ja, persze a pufajkas es tarsai.
Nezd mar meg, ha van ra idod, hogy a jelenlegi kormanypart prominensei eppen mit csinaltak 1980-ban pl...
Szoval qrvara unalmas ez a bolsevik-komcsi duma mar, jo lenne lapozni a mesekonyvben.
vandorfenyo 2011.08.03 22:06:13
@luciferko: Igy van. Propaganda a la Fidesz, 2011. Oszt jonapot.
vandorfenyo 2011.08.03 22:14:26
@S4+4N: tudod mit? Feladom. Te egy hithu fulkeforradamar vagy, nem tantorit el semmi. Ezt becsulom Benned. Most eppen megmented a nyugdijakat es az allamkincstar hianyat es letorod. Erdeklodve figyelem es drukkolok.
csao.
w Nem jó a nemzetnek egyedül 2011.06.08 06:00:00
Van néhány toposz, amihez szívesen menekül a jobboldal, amikor elbizonytalanodik: a kereszténység, a történelmi sérelmek, és a nemzeti szuverenitás. Ezekben a jelmezekben úgy érezhetik, hogy mégis igazuk van, mert aki őket támadja, az ezeket a nagyszerű és vitathatatlan értékeket…..
vandorfenyo 2011.06.08 10:09:17
@rajaram:
Tevedes. Svajc annyibol szuveren, hogy nem tagja az EUnak, de a gazdasaga nem attol eros, hogy teljesen elzarja magat a korulotte levo orszagoktol, sot. G
Gazdasagi es politikai ketoldalu megallapodasok es egyezmenyek sora erositi az orszagot, nem pedig az, hogy bezarkozott, vagy vmi ilyesmi.
vandorfenyo 2011.06.08 10:11:23
@dömPer: Csak eppen senki sem nevet rajta. marmint a felvetesen. A magyar Orszaggyules elnoketol nem ilyen felveteseket var az ember.
vandorfenyo 2011.06.08 10:29:25
@navigon: Gratulalok, ez talalo volt!
Reckl Amál blogja Es gibt 2011.03.28 19:46:36
Vannak hasznavehetetlen pártemberek messzi kiküldetésben. Vannak negyvenes naplopók, akik még egy napot sem dolgoztak életükben. Vannak, akik még sportminiszternek is csak leendőek voltak. Vannak magukkal nem bíró szoknyapecérek. És van D. Tamás.A pillanatképet köszönjük a…..
Kötött pálya Internet a vonaton 2011.03.04 12:00:00
Fedélzeti wifi, új külföldi ülő- és hálókocsicélpontok az internetes jegyértékesítésben - néhány a magyar vasút kevés idei fejlesztéséből. A konnektor mellé wifit is kapnak a 3G IC-kocsik laptopos utasai Egyelőre kísérleti projektként indul, a tervek szerint kora nyáron,…..
vandorfenyo 2011.03.04 14:47:55
@szobatars:
Ennel meg nagyobb elmeny a valosagban megtapasztalni az SBB preciz rendszeret, hidd el. Mert ez a terkep nagyon trendi, satobbi, de benne ulni a kocsikban es elvezni a tisztasagot es pontossagot...
Konnyu lenne mondani, hogy ez az etalon, de nem lenne fair egyaltalan, mert meg a nemetek es az osztrakok sem tudjak elerni ezt a szinvonalat.
A Sorozatjunkie-n olvastuk tegnap, hogy Bordán Lili, számos magyar mozifilm és külföldi sorozat (Law&Order SVU, Robin Hood, Painkiller Jane, Silent Witness, stb.) után jelentős szerepet kaphat a BSG Blood and Chrome című spinoffjában. Ő lehet Beka, akibe majd az ifjú Adama szerelmes…..
Ő már akkor is tudta. (Kép: fn.hu - 2009)Azt mondom, törekedjünk konstruktivitásra: először is szeretném kiragadni Orbán Viktor évértékelő beszédéből a számomra is értékelhető, vállalható gondolatokat; azokat, amelyek akár előre is…..
vandorfenyo 2011.02.08 10:18:44
@VendégTroll: Pedig fogsz, hidd el. A legvaratlanabb pillanatokban es helyeken, de mindig fogsz magyarokkal talalkozni. Sokan vagyunk.
Egy politikusi beszéd önmagában, politikai környezetéből kiszakítva általában érdektelen, szinte lényegtelen epizód. Kivételről legfeljebb akkor lehet szó, ha a benne szereplő gondolatok eredetisége, esetleg az előadásmód különlegessége miatt mégis kiemelt jelentőséget kap.…..
vandorfenyo 2011.02.08 09:20:16
@László56:
Hu, ezen nagyon jot mulattam, kivalo vitriolos humorod van! Komolyan!
Vagy.... ugye.... nem gondoltad komolyan, amit leirtal? Ugye nem?
A LiveNation elhozza nekünk nyárra a jó öreg Carlost, íme a sajtóközlemény:Carlos Humberto Santana de Barragan szerény körülmények közé született 1947-ben, Mexikóban (jelenleg egy utca és egy tér is a nevét viseli szülővárosában). Apja, egy mariachi virtuóz, ültette el a…..
vandorfenyo 2011.02.03 12:13:07
@Szelid sunmalac-Elmeny designer:
Nem kell szeretni Santanat, de akkor megis miert erzel kesztetest, hogy egy olyan hirt kommentalj, ami egy idei Santana koncertrol szol?
Tudom, az internet szabad es mindenki kommentelhet, de miert jo neked, hogy idekiabalhatsz, hogy Santana unalmas? Nem eleg, hogy a cimboraidnak elmondod szemelyesen? Ugysem tudjuk, hogy ki vagy... Akkor meg minek a nagy kinyilatkozas?
  Ma lehet utoljára jelezni a magánnyugdíj-pénztárakban, ha valaki nem kíván visszalépni az állami rendszerbe és apanázsát továbbra is magánkezekben akarja fialtatni. Számos elemzés látott napvilágot az elmúlt hetekben arról, hogy kinek, milyen körülmények között…..
vandorfenyo 2011.01.31 22:11:43
@vero: akinek a belepesnel mar volt lehetosege valasztani a portfoliok kozul, annak nyilatkoznia kellett belepeskor. Akinek mar megvolt a tagsaga amikor a portfolio rendszert kialakitottak, az nyilatkozhatott, ha akart. Ha nem akart, mert nem ertette a portfoliok kozotti kulonbseget vagy egyszeruen csak lusta volt, azt a LEGKEVESBE KOCKAZATOS portfolioba raktak automatikusan.
vandorfenyo 2011.01.31 22:15:25
@Riz Ottó: ezen csodalkoznek.... melyik ceg, ha nem titok?
„Én seregem és én népem, Szeretlek én mindenképpen. Hogyha szaladsz üzőn s üzten, Megrajonglak buta tüzben. Fájsz, hogy így vagy, fáj, hogy látlak A Sors bús uszitottjának.” (Ady Endre: Kétkedő, magyar lelkem, 1915)   „Hullarablók lettünk! A…..
vandorfenyo 2011.01.14 15:46:23
@redlands: ha tetszik, ha nem MAGYAR. Erted?
vandorfenyo 2011.01.14 15:53:34
@aeidennis:
Ezert aztan, mondjuk egy-ket kiveteltol eltekintve, a parlament (illetve a hatalmi agak) fenytavolsagra voltak a magyar valosagtol es olyan mely szakadek volt a vezetok es az orszag nepe kozott, hogy az csak na. Szechenyi nyilvan egy olyan pelda, amely a kivetelt erositi. De a felso tizezer altal "iranyitasra nevelt" vezetok konkretan rabszolganak tekintettek a sajat nepuket.
Nyilvan a kadari modszer sem volt jo valasz a dologra, hogy a nepet a nepbol jovo vezetok vezessek, de peldanak allitani a 18., 19. szazadbeli szuk elit hatalmat....
vandorfenyo 2011.01.14 15:54:48
@Várúr:
es ez csak a zsido-libsi-balos ertelmiseg koreiben fordul elo, igaz????
Régen látott össztűz zúdult ma az Európai Unió országaiból az Orbán-kormányra. A német lapok többek között vezérelvű országról értekeztek, a luxemburgi külügyminiszter a belarusz diktátorhoz hasonlította a magyar kormányfőt, Angela Merkel pedig az egyik szóvivőjével…..
vandorfenyo 2010.12.22 22:30:46
@török gábor: OK. ezzel a ket ponttal egyetertek. De a kerdes "ott feszul" meg mindig: minek kell meg tortennie, hogy a megerteni, elemezni probalo Torok Gabor megkongassa a veszharangot?
De inkabb hagyjuk ezt, mert en nem L. Hadnagy szovivoje vagyok... :-)
vandorfenyo 2010.12.22 22:38:10
@török gábor: Rendben, ertem. Valahol optimista vagyok, ezert azt mondom, hogy bizunk abban, hogy erre a temara ne kelljen visszaterjunk januar 1. utan egyetlen egyszer sem.
De ez nem rajtunk mulik, hanem 5 Fideszes szemelyen.
vandorfenyo 2010.12.22 22:39:53
@redlands: biZZunk...
Egy kollégánk jelezte, hogy az mr1 ma reggeli műsorában, valamikor hat óra tájékán egy perces, rögtönzött adásszünetet tartott Mong Attila műsorvezető. Az akcióra a ma hajnal három óra környékén elfogadott új médiatörvény sajtószabadságot súlyosan korlátozó…..
vandorfenyo 2010.12.21 12:43:15
@Hozzaszolo1000:
"Köszönöm, van belőle eladó bőven, bár kicsit nehezebb volt betakarítani a belvíz miatt, mert a szocik basztak költeni az árvíz és belviz védekezésre az elmúlt 8 évben."
erre a kis oldalvagasodra reagaltam, a szocik altal elszabotalt arviz es belvizvedekezessel kapcsolatban. Mintha szerinted a szocik lennenek az egyszemelyes felelelosok azert, hgoy a viz elont egy foldteruletet.
vandorfenyo 2010.12.21 13:11:25
@Vén Csataló:
Azt nem erted meg, hogy az nincs leirva sehol, hogy mi a hatar. Mi minosul buntetendonek es mi nem. 5 ember, 5 fidesz (kormany) apparatnyik fogja szubjektive eldonteni, hogy mi kerul a buntetendobe es mi nem. Ez a gond, nem a szabalyozas, mint olyan.
Amugy konnyen lehet, hogy januar 1 utan pont teged vadasznak le egy ilyen beirasod miatt, mert abban is van olyan, amit akar gyuloletkeltonek vagy mast az emberi meltosagaban megsertonek lehet talalni (persze az 5 fidesznyik altal).
vandorfenyo 2010.12.21 13:22:19
@Vén Csataló:
aha. Eljott a Te idod.
  „Goodness is something to be chosen” (Anthony Burgess: A Clockwork Orange) „fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak, bevonni őket ebbe a folyamatba” (Részlet Gyurcsány Ferenc balatonőszödi…..
vandorfenyo 2010.12.06 12:03:18
@redlands: terdkalacsuk, termezetesen
vandorfenyo 2010.12.06 12:29:19
@IgazMagyar:
Koszonom, hogy Te is olvasol a sorok kozott ;-)
vandorfenyo 2010.12.06 12:35:34
@IgazMagyar:
OFF
A telifagyit speciel imadtam!
ON
Sokakat érdekel manapság a kérdés, és a 3 millió pénzügyi analfabéta országában, azt látom, hogy a kérdés súlyához mérten gyakorlatilag a média hanyagolja ezen kérdés boncolgatását. Értem én hogy a RTL-en inkább Benkő faszával kell foglalkozni, a TV2-n meg Tolvai Renáta…..
vandorfenyo 2010.12.02 17:10:16
@Kalmár:
Ertsd meg, hogy pontosan azert valtoztatjak NyugdijJARULEKBOL adofajtava, hogy NE KELLJEN ellentetelezni szolgaltatassal, visszafizetessel. matolcsy is megmondta, hogy amit ma levonnak, abbol nem Te kapod meg HOLNAP a nyugdijadat, hanem MA kapjak meg a mai nyugdijasok. Semmifele szamla nem lesz, mert nincsen miert. A Te (es az en, meg a tobbiek) Allami nyugdijadat majd a 20-25-30 stb ev mulva aktiv dolgozok akkori befizetesebol ohajtjak kifizetni. De ezt meg ok sem titkoljak, miert nem figyelsz oda?
vandorfenyo 2010.12.02 17:16:28
@blablabla_:
es mindebbol az kovetkezik, hogy a normalis hozzaallas a rendszer megreformalasa, atalakitasa lenne, de az eroszakos eltorlese, az einstand nem nagyon elfogadhato - legalabbis az en szamomra. Azok, akik veghezviszik, megszavazzak, nos azoknak nyilvan nagyon tetszik valamiert.
vandorfenyo 2010.12.02 17:21:26
@Art Mooney:
egy kicsit sarkitva, az Altalad felvazolt esetben:
- Az ember NE szamitson semmilyen allami nyugdijra
- adja be a kozosbe a MNYP-ban levo tokeosszeget
- fizesse tovabbra is a nyugdijadot, vagyis legyen az adokulcsa 16+34%, hiszen a nyugdijado igy szinte atminosul SZJA-va
- es higgye el, hogy ez, igy rendben van.
w Tisztelt ING csoport! 2010.12.01 07:09:00
Évtizedes kapcsolatunk során sosem kételkedtem abban, hogy megtakarításaim az Önök nyugdíjpénztárában biztonságban vannak. Biztos voltam benne, hogy ha netalán betéved valamelyik fiókjukba holmi ittas paraszt a gereblyével handabandázni, a pénzem attól még nincs veszélyben, és…..
vandorfenyo 2010.12.01 15:27:43
@Parajpuding:
Nem fog csodbe menni, hanem nem marad fenntarthato, de hacsak nem a Kovacs Geza Bt mukodteti, kell legyen mogotte (altalaban nemzetkozi) banki, penzugyi hatter. Es, ahogy mar korabban nehanyan megjegyeztek szinte mindegyik MNYP-nek van Onkentes Penztar uzletaga is. Tehat, valamilyen modon a ketto osszevonasa lehet a megoldas. De szerintem (illetve nagyon remelem) ezen mar gozerovel dolgoznak a Penzintezetek.
Egyebkent, olvasva a hozzaszolasokat, azert egy kisse elgondolkodtato, hogy az amugy penzugyi analfabetakent elo magyar emberek bizonyos csoportjainal milyen konnyeden lett szitokszo a penzintezet, hozam, befektetes, ongondoskodas, magantulajdon...
Még mindig az Év Legsokkolóbb Híre, hogy Selmeczi Gabikát kinevezte Orbán nyugdíjvédelmi megbízottnak. A bejelentés óta eltelt már 40 nap, és sikerült már feldolgoznom? Hát kurvára nem sikerült. Selmeczi Gabika védi a nyugdíjakat ... miért nem bízzuk mondjuk az …..
vandorfenyo 2010.11.27 15:43:41
@kal89:
nem az en penzembol van????? Nem az en FIZETESEMBOL vontak le? Amiert megdolgoztam? Talan a Tiedbol? Hagyjal mar.
vandorfenyo 2010.11.27 15:45:58
@kal89:
Elmeselem, hogy mennyire az enyem: Miutan nem lepek at, es a Magannyugdij rendszert kiiktatja az Allampart, tulajdonkeppen ez a megtakaritas "atminosul" onkentesse, mivel a 3. pillere megmarad uugyebar, a Magannyugdijas penzem meg odacsapodik. Hat ennyire lesz az enyem. Teljesen.
vandorfenyo 2010.11.27 15:50:07
@kal89:
Ha azt hiszed, hogy ez a diktatorikus dontes valoban elni fog meg 20 ev mulva, akkor Te nagyon el vagy tevedve. Ha meg elni fog, en akkor is kapok nyugdijat majd az Onkentes (plusz Magan-) szamlamrol, az Allamiban en amugy sem nagyon bizok. Es kapok majd kulfoldrol is, ahol most elek es dolgozom, meghozza az itteni eletszinvonalnak megfelelot. Aki az Allamra bizza magat teljesen, az szopni fog. Sajnos.
Lázár János levelet írt. Elek Istvánnak válaszolt, valójában azonban a nyilvánosság számára igyekezett a korábbiaknál finomabban, összeszedettebben és érvelőbben megfogalmazni álláspontját. „Pedig kíváncsi lettem volna, ha egy olyan elemző képességekkel megáldott…..
vandorfenyo 2010.10.29 13:53:12
@andics:
ez szepen hangzik... vajon meg is allja a helyet? Nem lenne rossz.
vandorfenyo 2010.10.29 13:56:06
@lüke: De ugy emlekszem, hogy Lazar ur vagy barki a Fidesz prominensei kozul eddig ilyesmirol egy szot sem szolt, sot, a benyujtott tervezetben sincs egy szo sem ilyesmirol. Es, ahogy latom, nem mutatnak hajlandosagot a jelenlegi tervezet visszavonasara vagy modositasara. Ugyhogy ez egy elmeleti lehetoseg, de ketlem, hogy elni akarnanak vele.
vandorfenyo 2010.10.29 13:57:46
@vinczej: De amig csak javaslat, addig az AB jogkore meg el, nem? Mintha ez lenne az alapja Andics gondolatmenetenek.