Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szferi

0 bejegyzést írt és 2372 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Albert gazda Hogy mondod? 2011.05.31 06:00:00
Bármelyik blogról kerül ki konkrétan borleíró bejegyzés az Index-címlapi ketrecbe, mindig vannak-lesznek, akik villámgyorsan kiakadnak ezeknek a szövegeknek a szóhasználatán. "Ti amúgy komplett hülyének nézitek az olvasót, ugye? Közben röhögtök, hogy van, aki ezt a sok…..
szferi 2011.05.31 12:07:42
@lackó: összemosódott a két dolog, szerintem a cikk modoros, az első komment nem igazán - szerintem egy jó karikatúra.

A szakmaiságot annyiban támadtam, hogy az illat- és ízérzékelés nem egy egzakt dolog, bizonyos szint felett értelmetlen ezzel fárasztani a mezei fogyasztót. sokszáz vegyület épít fel egy összetett ízt, egy ilyen egyedi vonásait más összetett ízekkel leírni eléggé szubjektív dolog tud lenni.
szferi 2011.05.31 12:08:36
@lacam: szereti, perpillanat is fogyasztja...
Közel kétmilliárdos uniós támogatásból újította fel belvárosát Nyíregyháza. Az EU-s pénzből - nyílván pályázati feltétel volt – kerékpárúttal is megajándékozta a városvezetés a lakosságot. A közgyűlés döntése alapján a beruházásra még tavaly 90 millió…..
390 perc alatt nyertünk egy kupát, és négyből csak egyszer kaptunk ki a Barcelonától. Legek. A legjobb játékos: Iker Casillas Mégcsak apróbb hibájára sem emlékszünk, nagy bravúrjai viszont igen. A legnagyobb csalódás: Kaká Három meccsig jegelte őt Mourinho,…..
szferi 2011.05.04 13:26:58
@smartdrive: felesleges lenne még egy díjat létrehozni csak messi kedvéért.
szferi 2011.05.04 19:11:55
@smartdrive: yeah, akkor mi a picsa volt a newellsben, labdaszedő???

saját nevelés, LOL
Biztosan ti is észleltétek azt az örvendetes jelenséget, hogy a Lemilblog egyre több, kiváló színvonalú vendégposztnak biztosít nyilvánosságot. Az alapító atyák is számos olyan magánlevelet kapnak, amelyben reménybeli szerzők érdeklődnek a blogon való megjelenés különféle…..
szferi 2011.01.26 12:45:21
@taser: nos, nekem az jön le ebből, hogy így vagy úgy, de a rendőrök is szívesen baszakodnak fiatal lányokkal munkaidőben, innentől kezdve miért is vennék komolyan az ilyen sztorikat?! (tisztelet a kivételnek)
Biztosan mindenki látta a Kapj el, ha tudsz c. filmet, amelyben Leonardo DiCaprio egy zseniális csalót, Frank William Abagnale-t alakítja, miközben Tom Hanks, a történetbeli FBI nyomozó többszörösen átverve próbálja lekapcsolni. Ma róla és kisded játékairól lesz szó. Arról,…..
szferi 2011.01.05 09:06:26
@rgranc: nos, nekem pont az tetszett, hogy hiányoztak a sztorit széttördelő, felesleges és unalmas, szájbarágós poénkodások (lásd pl. az asszír titkosszolgálatot, ahol egy amúgy igen fasza cikket sikerült lenullázni). Ízlések és pofonok.
A XX. századi gondolkodásmód számára ellentmondásnak tűnik a szentet és az inkvizíciót egy napon említeni. Nincs még egy ilyen téma, amiről ennyit írtak volna, vagy amit ennyiszer próbáltak volna tisztára mosni, mint a szent inkvizíciót. A modern mentalitás nehezen tud…..
szferi 2010.09.13 10:34:46
@-JzK-: Brunót a tudományos elméletei miatt végezték ki - többek között azért, mert nem értett egyet az egyház teremtéselméletével. Nehéz különválasztani a tudományos és vallási nézeteket, miután az egyház a bibliai magyarázatot tudományos tényként kezelte. Ezért nyilvánították eretneknek brunót, nem a heliocentrikus világnézet miatt, ne ferdíts. Egyébként már ifjúkorában menekülnie kellett az inkvizíció eretnekvádja miatt Itáliából, tiltott könyvek birtoklása miatt. Bár valóban papként tevékenykedett egy rövid ideig, bizonyára azt is tudod, hogy kilépett a katolikus egyház kötelékéből, ez további oka annak, hogy eretnekként elítélték. az ítéleteket valóban nem az inkvizíció hajtotta végre, ez a világi bíróságok feladata volt, az inkvizíciós ítélet alapján.

De hozzászólásodban gyönyörűen bebizonyítottad, hogy az inkvizíció jogtalanul, érvénytelen ítélet alapján is szemrebbenés nélkül végzett ki embereket, ha úgy hozta a szükség. A pápa pedig Pilátusként mosta kezeit.
A szabadkőműves összeesküvés említésén nagyot mulattam, külön köszönet!

A cikk legmulatságosabb ferdítése azonban az, hogy az inkvizíciónak nem volt hatalma a nem keresztények között. Nos, spanyolországban idővel erre is megtalálták a megoldás: a zsidóknak és moszlimoknak át kellett térniük, vagy el kellett hagyniuk a királyságot. A megkeresztelt zsidókat és moriszkókat az inkvizíció fokozott figyelemmel kísérte, és rengeteg esetben perbe is fogta.
Két jókedvű résztvevője már van a BL-playoff mezőnyének - estére ez a szám tizenötre dagad, aztán jöhet a leszámolás a főtábláért. A Kijev-Partizan duó felettébb kényelmesen készülgethet az utolsó rostára, hozzájuk csatlakozik a Celticet váratlanul tönkreverő Braga és…..
szferi 2010.08.06 11:28:56
@Csöncsön: nem tűnt annak, csak próbáltam határozottan válaszolni :).
A litex-szel szemben azért komoly esély lenne, odense, dinamo is verhető.
szferi 2010.08.06 11:30:01
@szferi: de legalábbis kiegyenlített meccseket lehetne vívni ezekkel a csapatokkal.
Kerülném itt a politikailag áthallásos megfogalmazásokat, így nem mondom, hogy az szövetségi kapitányt is utolérte az elszámoltatás, mert hát nem nagy dolog belátni, aki a prímást fizeti, az rendeli a zenét is. Új elnökség, új kapitány, gondolom új program is lesz majd.…..
szferi 2010.07.23 12:42:56
@Slejmi bá: elég végignézni, hogy a szlovák és a magyar (kiegészítő) játékosok MENNYIT játszanak a klubjaikban, és megkapod a választ, melyik csapatban vannak jobb játékosok.
szferi 2010.07.23 12:56:13
@Slejmi bá: azt hogy ne hamsikot, gerát, skrtelt meg juhászt, a nemzetközileg is jól ismert játékosokat nézd (ebből kb. ugyanannyi van), hanem a többieket. keveset jétszanak ezek a srácok a külföldi klubjaikban. a tótok közül valamivel többnek sikerül megkapaszkodnia a kezdőben. és többen is játszanak a 4 topligában. ez azért elmond valamit.
szferi 2010.07.23 12:57:49
@bz249: így van. jó iparosok kellenek a 2-3 kiemelkedő játékos köré. nekünk ilyenek nincsenek.
Egyébként sem azokról a sztárokról szólt a vébé, akiktől vártuk, talán nem felesleges beszélni egy poszt erejéig azokról, akik helyettük vitték a show-t. Azokról, akiket valamiért megjegyeztünk. Van a hajtás után található válogatottban olyan, akiről már hallottunk, csak el…..
szferi 2010.07.15 11:31:46
@popp: kívánom hogy olyan jó légy a munkádban, mint amennyire maradona volt jó a vb edzők között ;)
szferi 2010.07.15 12:49:05
@popp: egy semmit sem számító rangsorban ötödik, de különben mindenki tudja hogy teljesen fogalmatlan? Persze a család szeretete a legfontosabb ;)
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
szferi 2010.07.14 13:07:48
@OJ: nyilván fontos, hogy egy riporter pontosan, szabatosan tudja magát kifejezni, emellett az sem árt ha van stílusa. De mind a statisztikák bedarálása, mind a jobb-rosszabb szóviccek azt az érzetet keltik bennem, hogy az illető nem akar vagy nem tud konkrétumot, értékelést, valami lényegit mondani a meccsről. az addig oké, hogy nem lehet 90 percig elemezni, meg el kell szórakoztatni Xmillió embert aki csak négyévente ül le focit nézni, de pont ezért próbálhatnák megértetni velük, hogy mi is történik a pályán.
szferi 2010.07.14 13:13:11
@szferi: egyszóval, magasabb a színvonal mint pár éve, de a lényeg még mindig sokszor elveszlik az irreleváns információk meg a szórakoztatni akarás mellett.
Cruyff, Haan, Neeskens csak nagyon közül kerültek hozzá. Van Basten, Rijkaard, Gullit egy Európa-bajnokságot húztak be. Bergkamp, De Boers, Overmars, Kluivert még a döntőig sem jutott. A fent említett holland játékosok bármelyik sztár lehetne a mostaniban, mégis van Bommeléknek van…..
szferi 2010.07.07 13:18:03
@Althedokan: a hollandok játéka cseppet sem szerethető, de uruguayé mitől az? 8 játékos felszántja a pályát, rombol kegyetlenül, elől ténfereg egy magányos csatár, köztük meg _egy_ játékos akitől várni lehet valami kreatív megmozdulást. amíg nem került forlánhoz a labda, garantáltan nem történt semmi említésre méltó, és nem csak tegnap.
szferi 2010.07.07 14:23:43
@neeskens: igen, én láttam is és nem csak néztem.
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
szferi 2010.07.02 08:59:53
@váév építők: szerintem nem rossz, nem nagy a felhozatal. az elvárásaink se lehetnek túlzottak, én beérném 4-5. hellyel is, és egy négy közé jutással az EL-ben vagy az FA cupban.
Az utolsó mondatoddal maximálisan egyetértek, annál már nem lehetne mélyebbre süllyedni.
Megkaptuk a legrosszabb nyolcaddöntőt két órában, illetve az ír őshaza rangadóját, de azt csak tévéfilm-terjedelemben. Nincs az a 24 csapatos VB, amin egy Paraguay-Japán összejönne az egyenes kieséses szakaszban, de a továbbjutó legalább a következő körben nem ugyanilyen…..
szferi 2010.06.30 14:18:39
@bakító: 10 fős csapatok esetén négy helyett három támadó állna szemben az öt védővel, biztos fazsa lenne.
szferi 2010.06.30 15:46:01
@Csöncsön: szerintem a portugál csapatban messze nincsenek olyan minőségi játékosok, mint a franciában vagy a spanyolban. tegnap ennek ellenére tökéletesen játszottak, kb. ugyanannyi nagy helyzetük volt mint a spanyoloknak. ott bement, itt nem, a keretek közti különbséget tekintve igazságos a spanyolok győzelme, mindenképp az erősebb csapat nyert.portugáloknál a 3 meccsen nulla rúgott gól egy kicsit gáz, de a tegnapi produkció után csak dícsérni lehet őket.

más. ronaldot teljesen megértem, egy ilyen pillanatban én lehet hogy szembeköptem volna a kamerát. heinze is lebaszott egy rendeset, de a csúcs az volt, mikor a ghánai játékosokat nem hagyta összekapaszkodni a faszkalap operatőr, úgy kellett kézzel kinyomni a kamerát. le kéne ezt szabályozni, ne baszogassák a játékosokat ezzel is. 4 méterről is faszául rá lehet zoomolni még egy muslincára is.
Az eddigi nyolcaddöntők után vissza is vehetünk az európai pökhendiségből, hiszen magasan a legszarabb meccset játszották a hollandok és a szlovákok (előbbi hibájából), miközben az apró Chile megmutatta, hogyan kell meghalnia egy kiscsapatnak egy naggyal szemben. Brazília cáfolja…..
szferi 2010.06.29 13:52:46
@bakító: én meg veled nem értek egyet, világ életemben utáltam a brazilokat meg a szar focijukat, de meg kell mondjam, ennek a válogatottnak a játéka teljesen lenyűgöz.

/a délutáni meccs nagyon jó, nyílt küzdelem lesz, az esti a spanyol tanácstalanságról és a portugálok durvaságáról fog szólni./
szabályozott joga bonito vs szimpatikusan ész nélkül előre..
szferi 2010.06.29 12:27:35
@popp: jó vicc, szerencsédre ennyi idő alatt te már el is felejthetted, hogy olaszország is ott járt ;)

egyébként di maría halvány, a pool elleni meccseken semmit, de semmit sem mutatott, pedig nagy híre volt már akkor is. nem való élcsapatba.
szferi 2010.06.29 12:29:17
@popp: azért azt még várjuk ki, hogy adott esetben a real kispadjáról is beválogatják-e fél év múlva.
szferi 2010.06.29 12:46:31
ez @szferi: vissza, most esett le hogy higuainra vonatkozott a bejegyzés @popp:
Lesz-e gigameglepetés? Vagy esetleg tükörsima holland győzelem?Lesz-e olyan játékvezetői baki, hogy már a döntőben alkalmaznak videóbírót?..
szferi 2010.06.28 20:08:16
@sporttárs: a játékuk láttán a borzalom és a katasztrófa kifejezések merülhet fel bennünk maximum. de a hollandok is tökéletes partnerek voltak a futball alázásában.
görögo, svájc, szerbia, szlovákia, dánia, franciák, olaszok igazolták idén, hogy nem kell sírni a 13 európai hely miatt, nem kevés az.
szferi 2010.06.29 07:43:49
@popp: szerintem egyértelműen a leggyengébb meccs volt a kiesésés szakaszban. voltak ötperces periódusok, mikor a szó szoros értelemben semmit nem csináltak a csapatok, csak sétálgattak, gurigáztak. a szlovákok nagyon kivárásra játszottak, hátha beakad valami, a hollandok meg annyira elégedettek voltak az egy góllal, mintha tízet vertek volna. végén felpörgött kicsit, volt pár tétova próbálkozás, ennyi.

egyébként ez a szlovák csapat ugyanazt játszott- vagy még kevesebbet - mint szerbia meg svájc 8egy bravúr, két katasztrófa), nekik szerencséjük volt, hogy ez is elég lett a 16hoz.
szferi 2010.06.29 10:36:14
@HPR: akkor csak rajta, szállj le. egyrészt hihetetlenül gyengén játszott a holland csapat, egy szalmaszálat sem tettek keresztbe azon felül, amit feltétlenül kellett. egy másodpercig sem forgott veszélyben a továbbjutásuk, max. ha beakad egy szlovák gól, kicsit felpörgették volna a játékot. arra is kíváncsi lennék, ha már ekkora szakértője vagy a szlovák csapatnak, hány meccsüket láttad a vb előtt. üdv!

másrészt szerintem hibáztak a hollandok, hogy ennyire unottan hozták le ezt a meccset (is). kíváncsi vagyok, mennyire tudnak felpörögni a brazil meccsre.
Elég mókás lenne Budapestről megoldani az angolfoci problémáját, hiszen a saját slamasztikánkból sem tudunk kimászni már évtizedek óta, de azért egy-két dolgot innen is észre lehet venni. Egy ilyen szintű bukás sosem egy konkrét eseményhez köthető, mi mégis a tegnapi meccs…..
szferi 2010.06.28 14:40:04
@MB13_fan: "...nem láttam..." eddig minden témánál ezt nyomtad be kb. harmadik kommentként...
szferi 2010.06.29 08:25:48
@jegesmedve: "ugyanebben a helyzetben a németek összezuhantak volna? NEM. Bedarálták volna az ellenfelet dacból is? IGEN." :DDD

a fifa10ben így történt??
Mielőtt minden negatív jelzőt elmondunk általában a futballal mint játékkal kapcsolatban, próbáljunk meg örülni a kieséses szakasz kiváló gólátlagának. Aztán mindenféleképpen mondjuk el, hogy ez így nem állapot, valamin változtatni kell, mert ez így elront mindent. Elcseszi…..
szferi 2010.06.28 12:40:49
@pattopo: a játék képe annyiban változna meg, h idővel elmaradnának a reklamálások, mert ugye a kamerát nehéz lenne meggyőzni h másat mutasson, és nem egy ember tévedésein múlnának fontos meccsek.
szferi 2010.06.28 12:48:27
@Szent.J.: nagyon egyszerű, eleinte csak a nagy tornákon és a BL-en, ahol amúgyis adottak a feltételek, aztán ahogy egyre olcsóbb és elterjedtebb lesz a technika, ki lehet terjeszteni az alkalmazását. falusi meccseken senki sem hiányolná, egyébként jelenleg is megvan az a gond alsóbb osztályokban, hogy az osztály megnyerése ellenére anyagi okok miatt nem tud feljebb lépni egy csapat. ahol meg magas szinten akarnak focizni, ott fektessenek be a létesítménybe. egyébként már írtam, nem lehet bárhol pl. BL meccset rendezni most sem
szferi 2010.06.28 13:44:14
@Csöncsön: nekem is tetszenek az uruk. kilenc ember a kapu előtt masszívan tömörülve múlatja az időt, kettő meg elől majdcsak csinál valamit. ;)
Az a baj a csoportmeccsekkel, hogy bizonyos esetekben sem az első, sem az utolsó fordulóban nem történik semmi. A világbajnokság utolsó két csoportjában pont erre láthattunk példákat, de míg a H csoportnak csak az utolsó fordulója volt langyos, a G-nek az első után a vége is…..
„Mindenért vállalom a felelősséget. Amikor egy csapat képtelen egy ilyen mérkőzésen azt nyújtani, amit tud, az azt jelenti, hogy az edző nem készítette fel megfelelően.” Ezek Marcello Lippi roppant sportszerű, igazi úriemberhez illő mondatai. Tulajdonképpen ezzel…..
szferi 2010.06.25 11:40:40
@_benito: kucka a spartak trnava, egy, még szlovák szinten is középcsapat csatára. gondolom nem sok meccsüket láttad idén :)
szferi 2010.06.25 11:47:38
@_benito: különben paraguay ellen tényleg nem ment valami fényesen, de azon a meccsen odatették magukat, meg is lepődtem mennyire aktívak voltak az első félidőben. a másik két meccsen lófaszt se csináltak, még az új-zéland ellen félórát bekkelő, paraguay ellen kapura se lövő szlovákok is felülmúlták őket mentalitásban. (az megvan, hogy a szlovákok úgy beszartak pár perc után paraguaytól, hogy át se mertek menni a félpályán, a meccsen magasan a kapusuknak volt a legtöbb passza? olaszok semmit sem mutattak egy félidőn át, ezért kaptak ki.)
szferi 2010.06.25 11:55:08
@szferi: jkopúneket akartam írni.
Egy percig sem volt izgalom nélküli az utolsó csoportkör második napja, még akkor sem, ha szerző erre csak az utolsó pillanatban jött rá. A nap végére minden és mindenki a helyére került; a jók elnyerték méltó jutalmukat, a rosszak pedig egy-egy vuvuzelával a hátsójukban…..
szferi 2010.06.24 15:23:16
@szferi: ízlések és pofonok, akartam még hozzátenni.
szferi 2010.06.24 15:38:51
@mrazziee: egyáltalán van ember, aki nem utálja egri viktor közvetítéseit?
szferi 2010.06.24 15:50:24
@Csöncsön: egyrészt az elfogultságát utálom, másrészt meg baszik rá hogy mi van a pályán, csak arra ügyel hogy a száraz szóvicceit elmondhassa.
Nou San Trafford E-csoport, 20.30 2010.06.24 19:00:00
Itt most minden nagyon egyértelmű: Hollandia már továbbjutott, Kamerun már kiesett. A dán-japánon aki nyer, az jut tovább - a döntetlen Nipponnak kedvez.Csapat M Gy D V Rg Kg Gk P Hollandia 2 2 0 0 3 0 +3 6 Japán 2 1 0 1 1 1 0 3 Dánia 2 1 0 1 2 3 –1 3 Kamerun 2 0 0 2 1 3…..
Nou San Trafford Bradley, a jenki 2010.06.24 12:00:00
Bob Bradley sosem volt nagy soccerjátékos. Mindössze egyetemi foci jutott neki, és miután végzett, rögtön az edzősködésnek szentelte életét. Persze az sem mindegy, hol diplomázott, Bradley ugyanis a Princetonra járt, amelyről túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a világ legjobb…..
szferi 2010.06.24 14:57:15
@popp: addig egyetértünk, hogy mások is csinálják, csakhogy te örülsz ha csal a csapatod, én meg nem. az elegáns cannavarón azért röhögtem egy jót.
szferi 2010.06.24 15:25:43
@popp: aha. tehát automatikusan csalnak. fasza. :)
szferi 2010.06.24 15:45:24
@popp: "mást ne mondjak Puskás Öcsi is nagy svihák volt" - soha nem is rajongtam érte. (tudom, nem nekem szólt a komment)

@drosiii: a műeső grossot? a könyöklő de rossit? a köpködő tottit? vagy mást? :)
Nou San Trafford D-csoport, 20.30 2010.06.23 19:26:00
Ghána-Németország, Johannesburg Ausztrália-Szerbia, Nelspruit Tökéletes helyzet állt elő a D-csoportban, mivel mindenki tud arra játszani, hogy elkerülje Angliát, tehát senki nem fog köcsögösködni és az ikszet kitűzni célul, ráadásul nincs még fix továbbjutónk se. Az…..
szferi 2010.06.24 13:42:20
@Csöncsön: én ennyit vártam a szerbektől, kegyetlen rossz mentalitású csapat, mégha egyénileg jó játékosok is (némelyikük). ausztrálokat sajnálom nagyon a két kiállítás miatt. főleg annak a tükrében, hogy ghána nemcsak hogy tizenegyesekkel nyerte a meccseit, de egyetlen ellenfelével sem tudott mit kezdeni, míg emberelőnybe nem került, sőt előnyben sem.