Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DrHavoc

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy Youtube-os videóból kivágott képek tanulsága szerint, a "boci" mellett 2001-ben feltűnt egy másik terepszínű hadi gyakorló ruha is, amely szabását tekintve látszólag megegyezik a 90M-el, viszont a színvilága jóval élénkebb, nem beszélve a mintákról. Leginkább "amőba"…..
Teljesen egyértelmű, hogy a szimferopoli reptérre küldött katonák oroszok. Soha nem értettem, hogy miért nem lehet nyíltan bejelenteni teljesen nyilvánvaló dolgokat, legalábbis jelen esetben nem tudom mire jó, hogy hülyének nézik a fél világot.   A képen látható katonák…..
Sokan tippeltek arra, hogy valószínűleg beöltöztetett Specnaz tagokat küldtek a Krím félszigetre, és őket lehetett látni a sajtósok kereszttüzében is. Én a magam részéről továbbra sem osztom ezt a véleményt, viszont ajánlom mindenki figyelmébe a következő videót. Civil és…..
Az M85-ös gázálarc a román hadsereg számára készült. A 80-as évek közepén és vége felé, illetve talán még ma is használják. Egyike azon gázálarcoknak, amiket élesben is bevetettek. Lévén az iráni hadsereg egy nagyobb mennyiséget vásárolt belőle, de még talán az irakiak…..
Combat Gear Blog Ultimate Cops 2012.12.14 08:00:00
Pár hónapja, mikor szinte egymás után következtek a szombati munkanapok, a Discovery „ultimate cops” néven egy pár részes dokumentum filmet sugárzott. A sorozatban három kelet európai ország rendőrségi bevetési alakulatainak mindennapjait mutatták be. Mivel minden részben mind…..
DrHavoc 2012.12.17 02:27:24
@Spykehun: Nyilván, de ez miért hatotta meg a döntéshozókat? :D
Szintén tegnapi nap során Líbiában, Egyiptomban és a mai nap folyamán Jemenben is megtámadták az amerikai nagykövetségek épületét. Líbiában a nagykövetet megölték, miután gránátokkal támadták az épületet, majd behatolva az őrséggel tűzharcot vívtak és gyújtogatni…..
Néhány napja kaptunk pár fotót egy Grúziában járt olvasótól. A 2008-as kis konfliktus illetve a 2000-es évek utáni események alapján, bennem egy elég negatív kép alakult ki Grúziáról. Az ő élményei-tapasztalatai viszont meglepően pozitívak voltak, sőt! Már-már…..
Combat Gear Blog Gallet F1SA 2012.05.21 08:00:00
A magyar tűzoltók számára a Gallet F1-es tűzoltó sisak lett rendszeresítve. Az MSA felirat azért található a sisakon, mert már felvásárolták a Gallet céget.   Az F1-es sisak véleményem szerint, az első  tűzoltó sisak volt amit kifejezetten ilyen célra készítettek…..
DrHavoc 2012.05.21 19:35:19
@Combat Gear Admin: Köszi :)
Az 1991-es Sivatagi Vihar hadműveletet a Magyar Honvédség egy orvos csoporttal támogatta, akik számára szükséges volt a sivatagi környezetbe jobban illeszkedő egyenruha rendszeresítése. Később a Sínai félszigetre induló katonák illetve talán még a cipruson szolgálatot…..
A német szövetségi hadsereg a két ország egyesítése után rendszeresítette az Einmannpackung-ot, amit harci fejadagnak lehet fordítani, noha az „egyéni fejadag” vagy „fejadag egy fő számára” helytállóbb lenne. Szakmai követelmény, hogy a NATO által…..
DrHavoc 2011.07.04 22:03:33
A honvédelem.hu oldalt nézegetve akadt meg a szemem az alábbi képen. A fotón egy Szolnokon tartott katonai megfigyelői tanfolyam végzősei láthatók. A jobb oldalt álló úriember pedig a századosi rendfokozatot visel, viszont a felvarróját nem tudom kivenni. Szerintem BRFK, és…..
Combat Gear Blog 87M málhamellény 2011.05.09 07:29:00
A Magyar Néphadsereg 87M Málhamellény néven rendszeresítette ezt a személyi felszerelést. A 87M az első változat volt, ugyanis ezt tovább „fejlesztve”, „boci” színben is rendszeresítették, sőt napjainkban is fel-fel tűnik.   A mellény egyik nagy…..
DrHavoc 2011.05.10 01:03:15
@shockwave: köszi
@dudi01: már ezt is tudom
  A szlovák hadsereg VZ 2007 néven kezdte el rendszeresíteni az új, digitális egyenruháját. Az egyenruhát woodland és sivatagi verzióban rendszeresítették. A ruhához új málhafelszerelést és sisakot is rendszeresítettek.   Az egyenruha már 2009-ben feltűnt több…..
DrHavoc 2011.04.24 22:54:25
@joni firpo: Amikor megnézek egy magyar katonát akin minden különböző ruhadarabnak különbözőek a színárnyalatai (és nem a fakulás miatt), akkor jól megtestesíti a nemzeti karaktert. :) :(
Amúgy rákos-korszak egyenruhájának példája miatt sem lenne rossz ötlet mondjuk negatív érzetek nélküli partnert találni, mondjuk össze lehetne állni a lengyelekkel meg a csehekkel, pl.
Amúgy jogos a nemzeti identitás megtartásának érve - legalábbis nekem -, de akkor is tisztában kell lenni, hogy ennek is ára van bizony.

@Combat Gear Admin: És az adófizetőknek mekkora üzlet lenne, ha a mennyiségből adódóan költséghatékonyabb módon lehetne beszerezni a gyakorló egyenruhákat.
Amúgy meg kéne nézni a HM költségvetésében, hogy mennyit költenek ruházati beszerzésekre.
Amit meg lehetne spórolni azt lehetne mondjuk gyakorlati képzésre fordítani, annak több a haszna.