Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Index Elek

0 bejegyzést írt és 416 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Ennyi volt a TCTV idei 10 epizódja. A jelek szerint leszünk jövőre is, sőt, állítólag talán olyan idősávban, amikor ébren is vagytok. Én szerettem a közös, klubhangulatú virrasztásainkat, de ha nappal kell dolgozni, azt is elviselem valahogy. Ha addig nem találkoznánk,…..
Index Elek 2012.05.09 20:47:24
@Index Elek: Lejött, mp4 formátumban. Nézhető. Akkor ezentúl lokálisan fogom nézni inkább a többi epizódot is. Királyság :-)
Index Elek 2012.05.09 21:15:21
@Hullahoppkarika:

Le lehet tölteni, Firefox plugin lehozza. Én most húzom le az előző szezont bónuszként. Megy fel NAS-ra, aztán onnan bármelyik gépen meg tudom nézni lokális hálón.
TComment A tanulság: soha többé! 2012.05.05 06:10:00
Kylie Minogue, Angus Young, Joe Pesci és Nicolas Sarkozy kényelmesen ülnek egy autóban. Vicc? Nem: Toyota Aygo. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Index Elek 2012.05.06 19:13:31
@Der Milan:

De, PSD bizony a hibridség igen kellemetlen apostola, nagyon keményen bemondja a magáét. Egyszerű, mint a hibrid bolygómű, de megbízható is. A legenyhébb, amikor "egyes, leülhetsz" az érvelése, máskor elég alpári tud lenni. Érvei nincsenek, csak tuskó szegény. De nagyon.
Index Elek 2012.05.06 19:15:47
@ratsche: Tata Nano alapváltozatának milyen lehet az alapfelszereltség listája? Ott van 11"-os kerék? Egy rendes magyar kátyúba az 5 percig zuhan orral előre és közben még fel tudod hívni a biztosítót is...
Index Elek 2012.05.07 16:41:12
@ratsche:

Dehogynem, engem minden részlet érdekel a specifikáciból.
Kiküldött világjárónk, Peka, ezúttal a Monaco Top Marque-kiállításon járt. Képeiből világosan kitűnik, ki az efféle kiállítások célcsoportja. Jó eséllyel nem a brit nemesi címek tulajdonosai, sokkal inkább az újgazdag, ízlésficamos üzletemberek és yuppie-k. A Top Marque…..
TComment Nem gyerek kezébe való 2012.04.26 06:10:00
_ Kultautóhoz mindig óvatosan kell nyúlni, hiszen hosszú évek berögzült dogmái dőlhetnek meg egy szempillantás alatt. Megpróbáltuk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Index Elek 2012.04.30 08:06:29
@Dennis01: Szerintem a 2007-es már alu, az elég modern kis blokk. Csodálkoznék ha "vazsból" lenne. Jön a jóidő, megpróbálok asszonnyal elmenni egy tesztvezetésre. Mindenképpen kíváncsi vagyok a Clubman változatra, valamint az S és sz SD motorokra. Igazából egy JCW Clubman kellene, de azt nehéz lenne megindokolni cégautónak :-)
Index Elek 2012.04.30 08:51:36
A régi Mini engem mindig is elbűvölt, annyira pici és mégis működik. A stabilitása és a tömege miatt még a BTCC-ben is sikeres volt.

A modern Mini elég sokáig nem tetszett, a beltere valahogy nem állt össze számomra. Aztán vezettem egy sima D változatot, ott már megfogott a kormányzás és a gokartos jellege. Ez még a 2007 előtti modell volt, ott még kicsit más volt a beltér is.

Mivel imádom a BMW-t, huzamosabb ideig volt hozzáférésem cimbora 530d Touring E60 modelljéhez is, ezért a fedélzeti rendszereit nagyon ismerem és kedvelem is. Igazából ha valami nem BMW-s módon működik, akkor az furcsa. Ezért a "belbecs" is tetszik a Miniben.

Ami miatt sokáig nem foglalkoztam vele az a csomagtér. Bár még nincs gyerek, de már jön, ezért valamennyi csomagtér kell majd. Ezen kívül gyerekülés is. Mivel vinni nem viszünk soha senkit, ezért a két ülés igazából elég lenne, de kell annyi tengelytáv, hogy a beszíjazott gyerekülés előtt is lehessen ülni. Ezért a nyújtott Mini Clubman érdekessé vált.

A motorvariáns is jó kérdés. Céges kocsiként leginkább a D vagy SD reális, viszont nem lehetetlen az S sem. Cserébe érdemes gondolni a fogyasztásra is, mivel a kocsi nem állna sokat. Szerencsére a 18d motor nem egy halott változat, pörög is és megy is, de csak szipkázza az olajat. A végsebesség majdnem irreleváns, itt a maximális sebesség 110 km/h, néhol van 120-as korlát. A legtöbb helyen még autópálya sincsen, ott pedig sűrűn váltogatják egymást a 70-90 táblák. Amúgy sem egy autobahn monszter a Mini, a keret nélküli ablakok miatt nagyobb sebességnél már fütyül.

Majd tesztvezetek párat, aztán akkor lesz több benyomásom. Igényeltem már katalógust is, most azt tanulmányozom.
Index Elek 2012.05.02 21:37:49
@ratsche:

Igen, ez ugyanúgy benyomható és nyomkodható mint a v2-es iDrive. Gondolom force feedback nincs rajta, de annyi baj legyen. Nem tudom, hogy létezik-e hasonló Guiness rekord kategória, de szerintem én az az egyetlen ember vagyok, aki végignézte az összes videót a jutyúbon, ami a Mini fedélzeti rendszereit mutatja be. Múltkor találtam két 15 perceset, több perc szól csak a rádióról. Persze ez az egyszerű rádió volt, még vadászok hasonló alaposságú videót a navigációról. Mondjuk mivel még nem láttam, ezért levezethető, hogy nem is létezik :-)
TComment Ezt még simán kipofozzuk 2012.05.01 06:50:00
Tabu a törött autó? Mit lehet megjavítani és mit nem? Mi gyűjtjük be Európa roncsait? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Index Elek 2012.05.01 20:08:35
@Kuruttya:

Hát alapvetően úgy gondolom, hogy nem fúvatná meg. Egy török "német" vagy egy exjugó "német" fuvaros simán.

Normálisan ez úgy menne, hogy lehet csalni, de rajtakapnak és akkor olyan büntetést kapsz, hogy többet azt a melót nem is csinálhatod. Ugyanis ha egy névlegesen 24 tonnás kamion belerongyol begombázva egy családi házba mondjuk, akkor ott emberek halnak meg. Hiába fújta meg helyette Musztafa vagy Zladkó. Mert a kamion dízellel megy, nem pedig AlcoLockal.

De tudom azt is, hogy amit meg lehet bugázni azt megbugázzák.
A globális felmelegedés ellen vívott harc első áldozatai átfagyott végtagjaink lehetnek. Sapka,kesztyű, jégeralsó! Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Index Elek 2011.12.30 15:54:53
@PSD:

Az alábbi linken találsz tényeket, ha lusta vagy rákeresni.

tcomment.blog.hu/2011/12/22/a_jovo_az_o_kezukben_van

Szkrollozzál lefelé, te IQ-fájter :-)

Majd böfögjé' be valamit, ha sikerül lenyugodni annyira hogy tudsz gépelni...
Index Elek 2012.05.01 10:39:57
@visszakettopadlogaz:

PSD hozza a formáját. Nagyon hamar lemegy kutyába, akkor szoktam kiszállni a vele való társalgásból. Disznóval kár birkózni a sárban, ő élvezi és rutinja is van benne. Kíváncsi vagyok mikor bannolódik és milyen nickkel jön majd vissza...
Tudjuk, hogy a Nissan kezdett elsőként olyan elektromos, családi autó forgalmazásába, amely a tipikus, napi, városi üzemet teljes egészben elbírja akksiról, oda-vissza. Ez az idén már kapható Leaf, mint tudjuk. És a cég ezernyi más módon és úton is ezerrel dönget a…..
Index Elek 2011.12.29 15:03:13
Volvo C30 Electric megvolt?

www.volvocars.com/se/campaigns/electric/Pages/default.aspx

Teszt róla (svédül, de minimális nyelvérzékkel lefordítható :-)

www.teknikensvarld.se/2011/03/31/16958/provkorning-av-volvo-c30-electric/

A lényeg: van a kardánalagútban akksi, emiatt 300 kilóval nehezebb. Viszont a csomagtér nem változik, lehet bele pakolni. Van benne egy E85-üzemű fűtő, ami sorrendben az akksit, aztán utasteret fűti. 15 litert lehet bele tankolni, de ez nem tudja a kocsit hajtani, csak fűteni jó 12 kW maximális teljesítmény mellett. A hajtási energiát csak vezetéken keresztül lehet tölteni.

250 egységet gyártanak le, csak bérelni lehet, magánszemély nem vehet belőle. 15k SEK havonta a bérlet.

Tesztvezettem a tesztpályán, furcsa. A nyomaték nagy, a hangja kábé semmi. Belül gyakorlatilag nem lehet megmondani hogy nem benzines. A végsebesség persze alacsony, de nem is ez a lényeg benne. A lokális emisszió zéró, a biztonság, vezethetőség és raktér-, valamint utastér tekintetében nincs korlátozás.
Index Elek 2011.12.29 15:09:46
Ami még ennél is érdekesebb az a V60 Plug-in Hybrid. Ezt meg lehet vásárolni, az ára is kijött, kábé 55.000 EUR lesz. Kicsit húzós, de ha azt nézem hogy mit kap cserébe az ember, akkor nem drága.

www.volvocars.com/se/campaigns/hybrid/Pages/default.aspx

Press release:

www.media.volvocars.com/se/enhanced/se-se/Media/Preview.aspx?mediaid=41421

Egy D5 és egy elektromos hajtás hátul együtt megkapta a D6 megnevezést. A raktér változatlan, az utastér változatlan. Az emisszió nagyon alacsony, bár nem zéró. Viszont a dízel miatt nem kell feltétlenül órákra megállni tölteni ha lemerült. Ez egy teljesértékű autó, ami újradefiniálja a hybrid fogalmát.
Index Elek 2012.05.01 10:37:48
@visszakettopadlogaz:

Lesz egy XC60 is benzines motorral a nem dízeles piacokra.

youtu.be/vR4w8uKXoXM

T8 AWD :-)
Sági Elemérrel a WTCC Slovakiaringen rendezett hétvégéjén futottunk össze, hogy sok ezer hazai szurkolóval együtt drukkoljunk a magyar srácoknak. Mivel ő időközben háztáji beszámoló-emberünkké avanzsált, így átadom neki a szót. Hiszen egy kicsit talán mindannyiunk…..
Aránytalanok a közlekedési bírságok? Veszélyeztetik az egzisztenciát? Egyetértünk. De mégis ki a franc szigorította nemrég a szabálysértési törvényt? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Index Elek 2012.04.26 21:00:04
@dukeekud:

Nem az agyatlan kerékre akartál írni véletlenül?
Nem mentség a szegénység, és a az sem, ha valakit még soha nem bírságoltak meg. Április 15-től hatályos az új szabálysértési törvény. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
TComment Az őse egy légyfing volt 2012.04.14 08:26:57
Az amerikai izomautók feltámadása nem egy retrókamu: nem csak a formavilág stimmel, de a teljesítmény is. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Belsőség A lóerő nem számít 2012.04.13 13:00:00
Szar meló, de valakinek ezt is meg kell csinálni - szoktuk mondani az ilyen és hasonló rendezvényekre. Valahogy úgy szólt a meghívó, hogy gokartozás Rob Huff-fal, ami további kérdezősködés nélkül is elég volt Pistának és nekem. Egy kis fedett pályás kergetőzést…..
Robogó Hánytál már ma? 2012.04.13 15:35:00
Ha nem, most lehet, hogy fogsz. Pár hónapja szuper kis olvasói levelet kaptunk Benedektől, ami egy számomra szívet melengető írás volt a sokak által lenézett járműfajta szenvedélyes szeretetéről. Az élet igazságtalanságai viszont sokkal kellemetlenebb érzelmeket váltanak ki…..
Zokogó politikusok, könnyeikkel küszködő, rohanó vállalkozók: végre rendet vág a trükközők sorában az új jogszabály? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
TComment Adócsalókat fogtunk 2012.03.29 10:15:00
Azt mondták, negyvenezren vannak a külföldi rendszámmal közlekedő magyarok és milliárdos a bevételkiesés. A valóság sokkal szórakoztatóbb. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Racing Dream Na ez, ez autóverseny 2012.04.10 18:02:00
Ez a szép az autóversenyzésben. Ilyent csak a túraautózásban látni, de ott sem minden nap. Ez a hirig kell a népnek, mert elhiszik, hogy itt tényleg életre-halálra megy a küzdés. Ilyent szeretnék nézni itthon is, egy hasonló méretű mezőnyben. ..
Index Elek 2012.04.10 19:28:23
youtu.be/wD1bdD_mqVg

A hangot érdemes feltekerni, van benne sok soros 5-hengeres hang és szekvenciális váltó.
TComment Nem ezt kértem 2011.11.24 05:55:00
Itt valami szörnyű félreértés történhetett. Gyártottak egy cicaautót pályafutóművel Yodának? ..
Index Elek 2012.04.09 13:09:19
@3 gb:

"Spiritmonger 2011.11.24. 15:15:45
ezért a fostalicskáért 10 milliót?
annyiért már minőségi, teljesen felszerelt új autót is el lehet hozni a szalonból, konkrétan egy skoda superb 2.0 tdi 4x4 manuális váltós full extrás modellt is némi alkudozás után"

Hol itt a hiba? A kommentek is teljesen hozzák a szokott szintet, mindenki teljesen képben van... :-)
Bájos reggeli forgalom. Ez még nem dugó Akkor döbbentem rá igazán a forgalom sűrűségére, mikor gyalogátkelő híján megpróbáltam trükkösen átkelni a négysávos főúton. A járdaszegélyen billegve láttam, hogy ez nem is lesz olyan egyszerű: az első sávban három sorban mennek…..
Subba Meanwhile in Budapest 2012.04.06 11:57:31
via indiehardcore..
Bringáznál a buszsávon, netán behajtanál szemben az egyirányúba? Lerohadtál, és vontatjátok a kocsit az autópályán? Ne tedd, tilos, ahogy sok más dolog is. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
El se hiszem. El se. Most is remeg a térdem. Király Tomi tegnap a következő képeket küldte. Majdnem pont két évvel azután, hogy Dezső átlépte Magyarország határát, és Karesz udvarában, egy sóhajtással földre rogyott a egy trélerről. Szobor lesz vajon? Ez Dezső, ha valaki nem…..
TComment Egy verhetetlen Volvo? 2012.02.22 12:30:53
  Ha annyira jól szerepel majd, ahogy kinéz, érdemes lesz odafigyelni a Volvo S60 TTA-ra.Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Index Elek 2012.03.31 12:01:37
youtu.be/wD1bdD_mqVg

Egy kis néznivaló, jó a hang is. Ha valaki nem teljesen perfekt svédből akkor van angol felirat is.