Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bm613

14 bejegyzést írt és 1981 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cukkerberg Az Erdei Séta receptje 2023.03.28 07:49:28
Gillichné Makáry Petra tortája lett a 2. helyezett a Magyarország Cukormentes Tortája Háziversenymúlt heti döntőjében. Habár lassan már április van, a versenykiírás és a nevezési határidő még télreesett, így fordulhatott elő, hogy egyebek mellett a gesztenyés és a narancsos torták is…..
bm613 2023.08.01 13:33:07
Tóth Zoltán: az igazság az ellenzék oldalán van HírKlikk | 2022. március 1. 13:26 Alig egy hónap van az országgyűlési választásig. Már elkészültek a pártlisták, sőt, a sorrendjüket is kisorsolták. Minderről Tóth Zoltán választási szakértő beszélt a Klikk FM Politikai Nagyító című…..
bm613 2022.04.01 15:04:00
@midnightcoder2: Hazudsz, fideszes, mint mindig! Egyrészt a szoci kormány sosem nyalt Putyinnak, sosem képviselte az ő érdekeit Magyarország és az EU érdekeivel szemben, másrészt pedig Paks 2-t ugyan elkezdték akkor előkészíteni, de szó nem volt arról, hogy annak az amúgy is szar orosz változatban, katasztrofális (de Putyin és Orbán köreinek nyilván nagyon kedvező) orosz hitellel kellene megvalósulnia.
Grúziában minden megtalálható: tengerpart, hegyvidék és termőföldek is, így az ország bőségesen el van látva alapanyagokkal. Ennek köszönhetően a grúz gasztronómia rendkívül változatos. A grúz konyha egyedülállónak számít, bár a szomszédos országok és a kelet-európai és közel-keleti hatások azért…..
Sokat agyaltunk, de végül csak leírjuk, hogy szerintünk mit NE nézzetek meg Izlandon. Vagy azért mert felesleges időtöltés, vagy azért mert ár-értékben vállalhatatlan. A lista szubjektív nyilván, nem beszélünk le senkit konkrétan ezekről, ha valakinek ezek fontosak, menjen, csinálja, nézze,…..
Pár napja még azt hittük, hogy nehéz győztest hirdetni a "ki tartja magánál a legpofátlanabb módon az utas pénzét" versenyben, de a Ryanair a friss húzásával nehezen behozható előnyre tett szert. Azt, hogy a légitársaságok többsége sunnyog és a koronavírus-járvány miatt törölt járatok után nem…..
Azért az megnyugtató, hogy vannak jelenségek, amiket egy világjárvány sem tud eltörölni. Ilyen a tévesen kiírt ár, na meg probléma idegesítő kezelése. Olvasónk a 48 darabos, citrom illatú Finish mosogatógép tablettát szerette volna megvenni a termék alatt feltüntetett 2399 Ft-os áron, ám a…..
bm613 2020.03.31 17:39:42
@káposzta:
A Mammutban is előfordulnak ilyesmik. De ott legalább ha hajlandó vagy várni 10 percet, nagy kegyesen visszaadják a különbözetet.
Ahogy már a korábbi posztokban említettük, vannak olyan ételek, amelyeknek szeretjük elkészíteni a vegán változatát. Hab a tortán, ha épp egy hétköznapi alapanyagot, pl. a sajtot tudjuk helyettesíteni. ..
Eleged van a turistacsalogatásból és a lehúzásból? Olyan helyere utaznál, amit még nem leptek el tömegével az utazók? Szeretnél útikalauzok nélkül, saját magad felfedezni egy kevésbé népszerű országot? Itt a toplista Európa legkevésbé látogatott országairól! Ha ezekre a helyekre utazol, biztos, hogy…..
bm613 2020.02.15 07:31:07
@Vándorember:
Mit értesz olcsó alatt? Most pl. (Discount Clubbal, a mai akcióval súlyosbítva) alig 15 000 Ft oda-vissza március 27-31. A 20%-os akció nélkül is csak 18 volna. Mégis mennyiért akarsz repülni 2*2000 km-t?
bm613 2020.02.15 08:40:11
@Vándorember:
Nézd, ha nem volna Wizz, nehezen tudnék WDC-s árat írni :-) Szerintem nézz körül alaposan a Wizz térképén.
Tbiliszire kerestél, úgy jött ki az, hogy nincs közvetlen? Ebben igazad is van, de más városok is léteznek ott. A Wizz Kutaisziba megy. És abban is igazad van, hogy érdemes odautazni. Érdekes ország, és minden van, ami érdekelhet egy utazót: hegyi kirándulóhelyek, tengerpart, kulturális látnivalók.
Mint minden eldöntendő kérdéstől, a fentitől is azt várjuk, hogy vagy egyértelmű „igen”, vagy egyértelmű „nem” legyen rá a helyes válasz. Gyanúm szerint sokan mégis azt a választ adnák erre a kérdésre, hogy „attól függ”. Sőt, még arra is hajlanék, hogy nekik adjak igazat. De mitől is függ…..
bm613 2020.01.16 08:16:31
@MAXVAL bircaman közíró: Te nyilván megdugnál kisgyerekeket is, ha nem félnél a börtöntől. A legtöbb ember azonban nem így működik, akár heteroszexuális, akár homoszexuális. Nem kell jobban félteni a melegektől a gyereket, mint bárki mástól, nincs köztük több hozzád hasonló pedofil.
Hülye vagy te Miki, láttad mondjuk a Závecz friss mérését? Elsőre tök jogos, ha valakinek a cím láttán momentán ez ugrik be és ha szigorúan a hagyományos pártpreferenciákat nézzük, lehet arra a téves következtetésre jutni, hogy lószar se változott itt. De pont mindegy, hogy a Fidesz 32, a DK 9, a…..
bm613 2020.01.02 14:34:29
@math0: Elvben. Elvben már 2002-ben örökre kellett volna megbukniuk, nem csak átmenetileg. Addig is a maffiaállam kiépítése volt a legfőbb céljuk, csak nem volt kétharmad, így nem sikerült ennyire jól.
Minden gyönyörű. Ma valahogy könnyű felkelni. Este egy buliba megyek, addig meg még ezer elintéznivalóm van: bevásárlás, ebéd a barátommal, délután angolórát tartok. Az életemet a naptárammal összekötve élem és akkor vagyok boldog, ha tele van - ma legalábbis így érzem. Ma legalábbis így…..
bm613 2019.10.12 00:56:32
@Almandin: Ez a Maxval nem aspergeres, hanem egy aljas féreg. És még nagyon finoman fogalmaztam.
Pristina? Hát oda meg minek megy az ember nyaralni? És valóban, Koszovó fővárosa nem éppen a turizmusáról híres. Mi ennek ellenére lóhalálában megnéztük Európa legfiatalabb és egyben legszegényebb államának fővárosát. Jobban mondva a vitatott hovatartozású területet fővárosát. Fillérekért vettünk…..
bm613 2019.09.08 13:25:29
@Arcadian.: Szerencsére az albánok között igen kevés a szélsőséges. Nagyjából leszarják a vallást, akár muzulmán, akár keresztény eredetű a családjuk (utóbbiak is akadnak bőven, bár tényleg az iszlám a többség), így nincs is közöttük vallási alapú feszültség, és nem lehet könnyű közülük terroristákat toborozni.
Egyik kedvenc országunk Izland, az idén két kört is csinálunk a jeges-gőzös vidéken. Május elején a West Fjords vidékét és a Sneafellsnes félszigetet jártuk be egy átalakított autóval, azaz egy camperrel. Az átalakítás eredményeként az autóban lehet aludni - hátul egy padlószőnyeggel bevont…..
Április végén két napra bezárt Feröer-szigetek minden turistalátványossága, de tárt karokkal várták az önkénteseket. A cél az volt, hogy a karbantartási és fejlesztési munkákat végezzenek el az Izland és Norvégia között szigetcsoporton. A Feröer-szigeteken is érződik már…..
bm613 2019.05.20 20:35:04
@acycloren: Izland tényleg nagyon drága. Ellenben elképesztő. Nem kell ehhez sem hipszternek, sem sokat utazottnak lenni. Nekem az első komolyabb utam volt 2009-ben Izland, azóta voltam még négyszer, és idén is megyek. De ha te pl. a városnézős vagy tengerparton pihenős nyaralást szereted, akkor tényleg nem túlzottan érné meg neked. Nem kell mindenkinek egyformának lennie.
bm613 2019.05.21 14:51:56
@acycloren: Én sem szeretnék Izlandon tölteni egy telet, megértem a barátodat. Fákat mondjuk itt-ott találhatott volna, de lehet, hogy messze volt tőlük :-)
Norvégia és Izland viszont szerintem eléggé hasonlít, nem értem, miért érzel köztük ekkora különbséget. Ami eltér, abból Norvégia javára szólnak tényleg az erdők, Izland javára meg a geotermikus zónák, lávamezők, hasonlók.

@]{udarauszkasz: Nyáron speciel pont világos. És nem ingyen melózza szét magát, mert a fizetések is magasak, nem csak az árak.

@MAXVAL bircaman közíró: Emberidegen és sötét az, ami az agyad helyén van, te putyinszolga.
Minden évben 70-80 ezer magyar diák tölt ki történelem érettségi feladatsort. A tanárok, szakemberek felkészítik őket, majd izgulnak értük, végül találgatják, hogy diákjaik a vizsga végén vajon megkönnyebbülnek, bosszankodnak, esetleg méltatlankodnak? Nem tudjuk, de érdemes végiggondolnunk: ez a…..
bm613 2019.05.08 17:01:55
@Dr. Nagy László: Nincs oktatási miniszter, csak emberierőforrás-miniszter. És még az is hülye. Annyit nem ér az oktatás ennek a bandának, hogy minisztere legyen.
Nemrég jelent meg egy cikk, melyben az oltásellenes megnyilvánulások és a szólásszabadság (véleménynyilvánítás szabadsága) kapcsolatát boncolgatta a szerző. A cikk konklúziója az volt, hogy az oltásellenes megnyilvánulásokat nem szabad korlátozni. Én nem így gondolom...
bm613 2019.03.24 17:52:31
@croc: Csak a laposföldhívő ártalmatlan, az oltásellenes meg nem. Neki igenis kuss, mert nem akarjuk visszahozni a tömeges halálozást okozó járványokat.
  Manapság, amikor a neten bármilyen hosszú és távoli utazást, bármilyen extrákkal könnyedén le lehet szervezni otthon a fotelből, egy repülőjegy és egy repülőtéri autóbérlés intézése egy kis semmi, kezdő turistáknak való feladat, amihez elég, ha ismerjük az aranyszabályt: bármilyen irtózatos,…..
bm613 2019.03.02 09:38:05
@Zabalint: Ezeknek valóban nem. A kérdésem nem is erre vonatkozott, hanem arra, hogy egyeseknek miért igen.
bm613 2019.03.02 09:59:31
@Xezs7: Tudom, hogy így van sok helyen, de nem látok egyetlen értelmes indokot sem. Miért számít a hitelképesség, ha a kölcsönző úgyis beterhelheti a debitkártyán a letétet? Lehet akármilyen megbízhatatlan és csóró az illető, ha nincs a kártyán a megfelelő összeg, ne adják oda neki az autót és kész. Ha meg ott van, akkor nem tökmindegy, hogy debit vagy kredit? Miért jó nekik, ha nem az ügyfél pénzét terhelik, hanem a hitelkártya-egyenleget?
Már megjelent a Magyar Narancs legfrissebb száma is, én azonban lecövekeltem a múlt hetinél. Abban látott napvilágot Ujhelyi István figyelemre méltó interjúja, az MSZP Európa-parlamenti képviselője ezt mondta: „Meg kell oldani, hogy mind a tízezer szavazókörben ott legyenek a mi számlálóbiztosaink a…..
bm613 2019.01.25 00:20:44
@nick papagiorgo: A választott tagok az önkormányzatnál jelentkeznek, az választ közülük. Mennyi esélyt látsz arra, hogy ellenzéki aktivista kerüljön be egy fideszes, vagy akár független, de a maffiától joggal félő polgármester településén? A választott tagnak ráadásul ha jól tudom, helybélinek kell lennie, csak a delegáltak mehetnek lakóhelytől függetlenül oda, ahova ők és a pártjuk szeretnék. Tehát helybéli aktivista kellene, ami eleve nincs az ilyen helyeken... ha meg delegálttal oldja meg a párt, akkor még ha nem is fizet, elképesztő költség volna a jelentkezőkkel jobban ellátott városokból elvinni az embereket a kistelepülésekre. Egy dolog, hogy az ember bevállal egy ingyenes melót vasárnap 5:30-tól kb. 22-24-ig, peches esetben hajnali 3-ig, de hogy még pár óra utazást sokezer Ft úti- és esetleg szállásköltséggel is rátegyen, az durva volna.
bm613 2019.01.25 10:24:30
@nick papagiorgo: Volt is ellenzéki részről valami adatelemzés a választás után, és az jött ki, hogy feltehetően nem csaltak azokon a helyeken sem, ahol nem volt ellenzéki számláló. De azon sem lepődött volna meg senki, ha csalnak, elkövettek már ezek sokkal nagyobb bűnöket is. Ettől függetlenül igaz az, hogy olyan helyeken, ahol minden a fideszes földesúr kezében van, nem nagyon létezik ember, aki fel meri vállalni az ellenzékiséget, pláne még aktívan részt is venni valamiben. A demokrácia ilyen leépítése, a választási rendszer manipulálása, a határon túliak szavazati jogának megadása, a sokmilliárdos hazug propaganda, stb. viszont sokkal nagyobb csalás, mintha pár számot hamisan írtak volna be a rendszerbe.
Az Antarktisz bolygónk legdélibb pontján, a 60. szélesség körtől délre fekvő területek és szigetek elnevezése. Sokak szerint gyönyörű táj, másoknak az örök tél és hideg hátborzongató vidéke, ismét mások számára pedig titokzatos világ. Ám akárhogyan is nézzük: a legtöbbünket érdekli ez a bámulatos…..
bm613 2018.12.26 18:36:38
@népszopás: Szerintem marha egyszerű. Ha az van odaírva, hogy átlag, akkor átlag, ha meg rekord, akkor rekord. Tehát nem téves. Nyilvánvaló, hogy az éves hidegrekord nem a havi rekordok átlaga, hanem a havi rekordok közül a leghidegebb.
Hofi Géza fénykora a múlt század hetvenes, nyolcvanas éveire esik. Ő volt a nép hangja, az ügyeletes udvari bolond, aki mindenki színe előtt megmondhatta a tutit a királynak. Került, amibe került.A korabeli újságképek az Arcanum Adatbázis Kiadó engedélyével kerültek a cikkbe...
bm613 2018.12.04 10:44:48
@ételizésítő: Gondolom, Hofi örökösei engedélyt adtak. Máshogy nehéz volna, észrevétlen nem lenne a lopás.
Épp Észtországban vagyok egy konferencián, így adja magát, hogy a messze földön híres "digitális társadalom", de legalábbis a digitális állam otthonát szóba hozzam. Tudjátok, ez az az ország, amelyik elektronikus állampolgárságot (e-residency) kínál. Bárki lehet digitális állampolgára…..
bm613 2018.11.23 16:45:05
@lenörd hofstadter: Milyen költségre gondolsz? Van olyan ország, ahol a kártyatársaságok által felszámított díjat a júzer fizeti? Én még soha nem fizettem bankkártyahasználatért. Az egy másik kérdés, hogy az átváltási árfolyammal lehet szívni.
bm613 2018.11.23 16:45:49
@balcán maxval bircaman: A puccsisták a tieid, te szerencsétlen csicska...
bm613 2018.11.23 18:21:57
@balcán maxval bircaman: Mondd, legalább jól fizetnek az adómból, te mocskos propagandista? Hányok a hozzád hasonló hulladékoktól...
Ahogy korábban már beharangoztam a '2018 legmenőbb új szállodái' című cikkemben, az izlandi Kék Lagúna egy ultramodern (és nem mellesleg ultradrága) szállodával gazdagodott, melybe most Ti is nyerhettek egy kis pillantást.  Izland turizmusa évről évre bővül: 2017-ben például csaknem 2.1 millió…..
bm613 2018.09.03 14:41:50
@Péntek Tünde: Nagy élmény a meleg vízben lubickolni Izlandon, de nem kell hozzá 60-600 €-ért a Kék Lagúnába menni.

@Gretta: nem a lagúna 800 éves, hanem a környékén elterülő lávamező. A tavacska mesterséges, pár évtizede csücsül csak ott a kövek közt. A közeli hőerőműből kijövő, áramtermelésre már nem, de fürdésre pont alkalmas hőmérsékletű víz alkotja.
Blogadó Puzsért Budapest élére! 2018.08.16 00:40:35
Fontolgatom, hogy jövő ősszel elindulok a főpolgármester-választáson, hogy képviseljem és megvalósítsam régi álmomat, a Sétáló Budapest koncepcióját. Ezek a szavak Puzsér Róbert Facebook oldalán jelentek meg, még múlthét hétfőn. Tudom hogy az óriási Hype-vonatot lekéstem, de úgy gondoltam azért…..
A civil szervezetek ellen fellépő kormány a civil szervezetek függetlenségére hivatkozva nem tesz semmit egy autistákat fenyegetéssel, szóbeli bántalmazással „gyógyító” csaló tevékenységének megakadályozása érdekében...
bm613 2018.07.19 19:34:25
@para fa: Az Új Pólus bizony LMP-s koncepció, sőt elfogadott stratégiai cél volt. Csak az még az eredeti LMP volt, talán 2012-ben. És hiába szavazta meg a kongresszus, valahogy elszabotálódott a dolog... ez volt a pártszakadás egyik legfőbb oka.
A nyári vakáció központi témája sokszor a strand: melyik a legjobb, a legszebb, a legnépesebb vagy éppen a legelhagyatottabb. Összeszedtünk hét plusz egy kevéssé ismert, de elbűvölő strandot, illetve partszakaszt, amelyeket szerintünk legalább egyszer mindenképp érdemes meglátogatni. Punta…..
bm613 2018.07.10 09:47:02
@mestska: @Fillér B. Gusztáv: Dyrhólaey minden évben június 25-ig van többé-kevésbé zárva. Idén Reynisfjaránál sikerült messziről látnunk néhány lundát. Közelről valóban a legelhagyatottabb helyeken lehet főként, a cikkben írt keleti részen, vagy a nyugati fjordvidék legtávolabbi csücskében, Látrabjargnál.