Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nrbwg

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrégiben megírtuk az 5 ésszerű alternatívát, amitneves építészeti irodák ötletként hoztak a leégett Notre Dame tetőszerkezetének felújítsára. Ezek a tervek a klasszikus helyreállítás helyett megvalósítható, befogadható és kevéssé agyament, de még működőképes koncepciókat tartalmaztak. Egy hete…..
A nyaralás egy introvertált számára általában a kényelmes, elviselhető létből való intenzív kifelé mocorgást jelent. Szervezni kell, egy csomó vadidegennel kommunikálni, útbaigazítást kérni, megosztani az utasteret idegenekkel stb. De nyáron ezt a vakmerő húzást több különböző tényező együttállása…..
nrbwg 2018.08.26 18:38:48
@Zabalint: Nekem a legutóbbi outdoor élményem elég szürreálisra sikeredett,pedig nem voltak nagy elvárásaim,csak annyi hogy magamba lehessek valahol fák között+madárcsicsergés.Nem kell se panoráma, se semmi csak egy kis csönd és magány,csak pár órára.Úgyhogy némi keresgélés után mélyen a Pilisben megálltam egy szimpatikus erdei parkolóban.Egy kocsi volt még ott,ember sehol.Nagyjából 3 perccel később,amikor éppen kicsit körülnéztem volna,befarol egy kabrió BMW,anyucival, felnyírt hajú apucival és kölyökkel meg a csajával.Jó mondom semmi gond,nem az enyém a Dunakanyar,majd elmennek gombát szedni.Anyu+apu tényleg nekivágott a hegyoldalnak,viszont a gyerek és a cuncija maradt és nekiálltak autót szerelni.Közben időnként jelentőségteljes pillantásokkal csekkolták ottlétemet.Úgy nagyjából másfél óráig b*sztatták hol a felcsapható tetőt, hol a motortérben valamit.De én türelmes ember vagyok,sok mindent kivártam már életemben.Idővel anyuapu végre felbukkan,gondoltam eljött az én időm és ezek elhúznak a vérbe.Egy alig fél órás teszek-veszek után,végre bevergődtek az autóba mind a négyen és beröffent a bömös.És itt jött az amire nem voltam felkészülve.Már kifordultak az aszfaltra,mentek is egy kicsit amikor a csávó belatapos a fékbe.És úgy hidd el,mintha visszatekertünk volna egy filmet.Visszatolat a kocsi,ugyanoda ahol az előbb parkolt,kiszállnak mintha most érkeztek volna.Apuanyu elindul gombászni,csávó nyitja elől megint, mintha visszaugrottunk volna egy időkapun vagy min.Nem akartam hinni a szememnek,máig nem tudom hogy csak szivatni akartak vagy a sors b@szott-e ki velem.Persze itt feladtam és hazamentem.Hazáig káromkodtam.
nrbwg 2018.08.26 19:44:18
@Zabalint: Alapvetően nem szívesen hagyom ott az autót a semmi közepén.De nem először jártam így.Nemrég Dobogókőn a turistaúttól messzebb eső keskeny sziklárperemre ültem ki egy völgy felett.Kis idő múlva érkezett egy motoros párocska és leültek 6 méterrel mögém enyelegni.Nem az hogy megnézték milyen a kilátás,aztán továbbálltak hanem ott nyalakodtak egy óráig a hátam mögött egy kiszabott nagy erdő közepén.5 perc kereséssel ezer ilyen helyet találtak volna de nekik pont a nyakamba esett jól lihegniük.Senki más nem jött arrafelé ez idő alatt,csak nekik kellett pont akkor,pont ott tanyát verniük.Ez tök ugyanaz amikor leülsz egy tök üres buszon és a következő felszálló nem a szabad helyek bármelyikét választja hanem melléd ül le valamiért.
Ha találkozol velem, jó eséllyel az lesz az első benyomásod, hogy inkább extrovertált, de semmiképp sem introvertált vagyok. Azért csak jó eséllyel, mert máskor pedig épp az ellenkezőjét fogod látni – nem vagyok beszédes kedvemben, felrántom a kapucnit a fejemre, háttérbe húzódom, és nem örülök, ha…..
nrbwg 2017.11.06 14:40:20
@alalala: Nem.Én arról beszéltem, hogy ez tipikusan az a téma, amit csak addig szoktak fikázni, amíg nem szembesülnek vele testközelből.Amíg mondjuk nem szülnek vagy csinálnak egy zárkózottabb, csendesebb, visszahúzódóbb, saját gyereket aki talán majd egyszer úgy jön haza az oviból,iskolából hogy kiközösítették.Szerencsére megismerhettük a te zseniális módszeredet,elég ilyenkor annyit mondani neki, hogy ne aggódjon,ez pont olyan betegség mint buzinak lenni.Meg hogy azért még szerepelhet majd az ikszfaktorban vagy miben.
Cassie de Pecol, egy 27 éves Connecticutból származó lány lesz a legfiatalabb utazó, aki a világ minden országában járt. A különleges eredmény eléréséhez már csak 16 ország hiányzik, azok között viszont ott van Szíria, Libanon, Izrael, Szudán. A fiatal amerikai már kora tinédzser évei óta utazik,…..
Most, hogy mindenhol becsengettek úgy gondoltam, hogy egy olyan megvilágításból nézem az iskolakezdést, ahonnan nem szokták. Legalábbis én még nem találkoztam vele. Ez nem más, mint a párkapcsolatok. Az elmúlt években egy nagyon erős trend alakult ki, ami meghatározza a társkeresést. Ez pedig nem…..
nrbwg 2014.11.13 09:51:42
Az Ice Bucket Challenge már a múlté, helyette itt az új őrület, a #WakeUpCall kampány, aminek lényege, hogy közvetlenül ébredés után készült képet kell posztolni magunkról. Természetesen jótékony céllal. Heston Blumenthal és Jeremy Clarkson Mivel az internet világa (sem)…..
Egy holland profi kerékpáros egészen elképesztő története következik: Maarten de Jonge-nak a közelmúltban szerencsétlenül járt mindkét maláj repülőre jegye volt, de ő (különböző okok miatt) egyikre sem szállt fel. A 29 éves sportoló négy hónap alatt kétszer menekült meg…..
nrbwg 2014.07.23 13:39:53
  Fotó: Urbanista Miután megjelent a "Dübörög az építési reklámháló-maffia" című írásom – amelynek apropója, hogy egy újabb olvasó jelezte fényképpel alátámasztva: a budapesti belváros frekventált helyein csak azért reklámhálóznak be épületeket,…..