Regisztráció Blogot indítok
Adatok
saabee

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
...avagy megálló-nevek, ha a gyerekek félreértik a hangosbemondót:..
Cecelégy Helyesírás 2017.09.17 16:02:16
"Egyéni ötpróbázóként a következő garantált ajándékokat szerezheted meg a megadott távok teljesítésével: 15 pontért: Olimpiai Ötpróba baseballsapka 25 pontért: Olimpiai Ötpróba póló 40 pontért: Olimpiai Ötpróba hátizsák 60 pontért*: a 2020-as tokiói olimpián induló magyar csapat hivatalos…..
saabee 2017.09.17 16:08:16
Interjú Christian Petersennel, fordította: saabee Tom Vasel, a Dicetower társasjátékokat bemutató oldal házigazdája remekbe szabott interjúkkal látja el a társasjátékos közösséget. 2005-ben a fantasy/sci-fi témájú játékairól ismert Fantasy Flight Games (a továbbiakban FFG)…..
saabee 2014.10.20 14:57:12
Nos, igen, remek meglátás.
Mint, ahogy a BGG wiki is írja (
boardgamegeek.com/wiki/page/Ameritrash) folyamatos a vita erről, bár többé-kevésbé elfogadott, mint egy értelmes kifejezés. Vagyis ez teljes mértékben megerősíti, amit te is írsz, ez bizony eléggé pejoratív jelző. Olyannyira, hogy a legtöbben a "régi" Avalon Hill termékeket soha nem neveznék ameritrash-nek. Ettől függetlenül ugye, az ameritrash kifejezés alatt az ezen játékokkal játszókat értik.
Az eredeti interjúban (www.boardgamegeek.com/thread/69707/interviews-optimist-53-christian-petersen-designer) sem Vasel, sem Petersen nem használta az ameritrash megjelölést. Minden alkalommal a magyar szövegkörnyezetbe viszonylag nehezen tükörfordítható "hobby market" ill. "hobby market gamer" szavak hangoztak el. Igazából tehát az érthetőség, és a "magyarítás" következményeként én "degradáltam" az FFG fanokat, habár azt gondolom ill. remélem, hogy Magyarországon társasjátékos körökben azért ez nem sértő jelző.
Itt van újra saabee, itt van egy újabb játékismertető! Csak pár hete sikerült beszereznem ezt a BGG top 100-ba tartozó klasszikust. Azt hiszem, hogy teljes joggal nevezhetem így Reiner Knizia (BGG ranglista szerinti) második legjobb játékát, hiszen az első kiadás idején még az Y2K…..
saabee 2013.11.06 22:44:45
saabee 2013.11.19 13:04:38
@dddoni:
Bizony-bizony, ez egy klasszikus, kniziás darab.
Mondjuk én a Keltis (kártyát) is nagyon szeretem.

Itt a tematika valóban erőltetett, de mégis nagyon jól illik valahogy a játékhoz, hála a grafikának is.
Vannak festői város- és falunevek és vannak ami inkább mosolygnánk - egy kis külföldi kitekintés a témában, az itthoni felhozatalt inkább a kommentelőkre bíznám >>> Norvégia - Å Bizton pályázhat a legrövidebb településnévre is Å, legalábbis holtversenyben. A kis…..
Saabee újabb írással jelentkezett, remek interjúfordításai után; érdemes végigolvasni! :) Az alábbiakban a már többször megénekelt (Tabula Magazin és RaveAir blogja), Magyarországon a Piatnik gondozásában kiadott Appenzell SajtVára fedőnéven futó (gyerek?)játékról írom le…..
Sziasztok! Rég jelentkeztem, most újra itt vagyok. Vice egyik legújabb magyarosított játékával, a Manhattan Projecttel. Ezúttal azonban nem én, hanem az LFG.hu oldal társasjátékos topikjában egyre többet megforduló Saabee gondolatait, véleményét tolmácsolom felétek. Jó…..
saabee 2013.02.04 20:30:05
@nighti: köszönöm.

Tábla és doboz: matthoz áll közel(ebb) - azért csak félve írom, mert az eredetit nem ismerem. Ha segít valamit rajtad, akkor u.olyan, mint pl. a Flash Point Fire Rescue (lehet, hogy hasonló technológiával is készült?)
Cecelégy Étteremlánc 2011.05.01 22:02:00
Angliában létezik egy étteremlánc, a neve roppant egyszerű: EAT. Ha nekem egyszer lesz egy gyorsétterem-láncom, csak így fogják hívni: É. Hogy miért? Hát egyÉ'! ..
Cecelégy Földrengés 2011.04.18 20:48:00
A legutóbbi igazán komoly földrengések epicentruma Japánban volt. A földmozgások Cecén nem okoztak kárt, ezt a helyiek bizonyára meg is ünnepelték. Az ünnepségek központja a HappyCentrum volt... ..