Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ינסיידער

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Éljen és virágozzék 2011.06.27 06:30:00
Ven Csia-pao igazán elégedetten távozhatott Magyarországról. Tárgyalásai sikerrel jártak, és legalább annyira otthon érezhette magát, mint Csao Ce-jang 1987-ben. Igaz, hogy Magyarország azóta demokratikus ország lett, de megkíméltük Vent attól, hogy ezzel szembesülnie kelljen.…..
ינסיידער 2011.06.27 18:52:30
@Weöres Dániel:
Mégis milyen indíttatásból idézted a הַתִּקְוָה‎‎‎‎‎‎-t?
ינסיידער 2011.06.27 19:37:04
@Weöres Dániel:

Értem.
Tehát szerinted ugyanilyen vicces dolog egy ország himnuszát idézgetni poénból?

A suttyóságot is Gyurcsánytól tanultad?
ינסיידער 2011.06.27 20:00:20
@Weöres Dániel:
Köszönöm, nincs több kérdésem.

Egy kérésem viszont lenne:

Légy oly szíves ne használd egy ország himnuszát saját kicsinyes céljaidra.
 Szövegértési problémákkal küszködő Tóta W. hisztizik, hogy nem zabálhat a plázákban jövőre. Van egy jó hírem a számára: DE. Annyit vásárolhat jövőre is kedvenc Tescojában, amennyit csak akar. Az LMP javaslata ugyanis közel sem arról szól, amit ő vizionál. A…..
ינסיידער 2011.06.11 12:15:54
@Lófasz Hadnagy:
Nem tudsz te lóf* se, hiszen a zorigó' meg a népszabi megírta a tutit. :D
ינסיידער 2011.06.11 14:16:14
@kronstadt:

földmoratórium feloldása = teljes kiszolgáltatottság
ינסיידער 2011.06.11 14:24:19
@kronstadt:
A kocsmárosnak egy darabig jobban fog menni a bolt, ez vitathatatlan.
Oszkó Péter blogjában egy érdekes Facebook kiírásra hívja fel a figyelmet:Orbán Viktor 2009. június 12-én a fidesz.hu-n a következőt mondta: “a következő kormány kénytelen lesz újabb hitelt felvenni az IMF-től, mert a mostanit teljesen elkölti a Bajnai-kabinet. A…..
ינסיידער 2011.05.31 21:03:04
@Warren Buffet:
Ó Warren barátom, akkor miért adta el maszopos barátod a MOL-t?
Azért, amiért a szerencsejátékertét' akarta?
w Tudjuk, hol laksz 2011.05.03 08:30:00
Velünk nem lehet baszakodni – ez az üzenete Oszama bin Laden kivégzésének. Kedvemre való üzenet ez magyarként és felelős hazafiként. Hiszen ebben a konfliktusban egy kicsit mi vagyunk az a cowboy, aki végül lelőtte a gonoszt. Legalábbis inkább, mint a másik, a halott cowboy.…..
ינסיידער 2011.05.04 16:53:14
@pounderstibbons: "Amit pedig a tornyok robbanóanyaggal összedöntésével kapcsolatos elméleteket illeti, mégis mi értelme lenne nekiszállni a tornyoknak a repülőkkel ÉS még fel is robbantani?
Szólj ha van tipped, hogy ez kinek állhatott érdekében."

Erre most mit mondjak? Gondolkodj?
ינסיידער 2011.05.04 16:56:15
@pounderstibbons:
Linkelj egy NEM amerikai tömegmédia forrást légy oly szíves.

like this:
Scientist Niels H. Harrit presents evidence of nano-thermite found in WTC dust on Danish television
www.youtube.com/watch?v=56KFHIq6KZM
ינסיידער 2011.05.04 17:15:47
@MitTomÉn: "Látható, hogy az egyes szinteket a belső magon és a külső köpenyen rögzített "papucsok" tartották. Amint ez egyik szint (a hőtől és súlytól) elhajolva lecsúszott ezekről, és rázuhant az alatta lévőre, ezzel a további szintek egymás utáni, kártyavárszerű leszakadását okozva."

Ja, a belső magot, vagy gerincet, ahogy itt mások fogalmaztak, meg elvitte a húsvéti nyuszi...

"És ami zuhan, az gyorsul is..."
Ha nincs alatta semmi...

"Aki vizális típus, ezen a linken található egy magától értetődő fotó a papucsokról:"

Elég annyi, hogy ez a weboldal az ellenkezőjét bizonyítja, mint amit mondasz?

De itt egy kép ugyanarról a weboldalról, ahol látszanak az "elvágott" acélgerendák:
www.911truth.dk/first/img/wtcCutColumnLarge.jpg

Az egyik pont úgy "törött" el, ahogy ezt egy bontásnál szokták elvágni, még az olvadék is ott virít a vágás körül. (középen fent)
Egy pakisztáni panoptikumon üthettek rajta az Egyesült Államok speciális egységei vasárnap este. A kezdeti eufória után gyanús lett, hogy Elvis, Jimmy Hoffa és Adolf Hitler is előkerült a bunkerként kialakított épületből, ráadásul Oszama bin Laden videoüzentben gratulált az…..
ינסיידער 2011.05.02 19:13:28
@hagyma:
أسامة بن محمد بن عوض بن لادن‎ megölt valakit?
Internet és illúziók Leszámolhatunk az illúzióval, mely szerint a korszerűség - kitüntetetten az internet -, mint fegyelmezett béranya precízen világra löki a dundi kis demokráciát! Leszámolhatunk azzal a tévhittel is, mely szerint az internet a progresszió erőinek csodafegyvere volna, amely…..
A Toshiba bejelentette, hogy egyszer írható sd-kártyákat dob piacra. Formára ugyanolyanok lesznek, mint a hagyományos sd-kártyák, de csak egyszer lehet rájuk adatot írni. Mint az egyszer írható cd-re, dvd-re. Még arra is figyelnek, hogy véletlenül ne lehessen ráírni, lesz egy…..
"Fontos kormányülésen vagyunk túl. Az ember azt hiszi, mindenki ért a szép szóból, kár, hogy ez nincs így. Ilyenkor egy kormány kénytelen az erő nyelvén beszélni. Btk.-módosítás, részletek a híradásokban" – írta szerda délután Orbán Viktor miniszterelnök a…..
ProgBlog Ki védi a Véderőt? 2011.04.27 02:19:00
Az elmúlt hetek szervezett romaellenes akciói kérdéseket vetnek fel, olyan kérdéseket, amelyek – és a rájuk adható válaszok – megvilágítják a radikális jobboldal mibenlétét és „kapcsolati hálóját”.Nyilvánvaló, hogy azokat a…..
ינסיידער 2011.04.27 14:14:16
@kurgan:
Elég, ha megvizsgálod kinek áll érdekében a dolog.
Putyinnak mi haszna lenne belőle?
ינסיידער 2011.04.27 14:22:24
@csi szi:
Putyin nem hülye, pontosan tudja, hogy Gyurcsány csak a haverja, többet nem várhat tőle.

"Magyarország számára a szövetséges és barát az Egyesült Államok, de Oroszországgal és Kínával is szoros partneri kapcsolatot kell kiépíteni, akkor is, ha nem mindenben értünk egyet velük, mert ez Magyarország érdeke" GyF
ינסיידער 2011.04.27 15:20:32
@BlahBlah: "az üzemek stb. bezárásánál a cukorgyár egy olyan eset, ahol busásan kifizette az EU a bezárást, amiből lehetett volna indítani új nagyüzemet, ami új munkahelyek, és olyan üzem aminek az EU-nak is és nekünk is szükségünk van, és nagyobb hasznot hozott volna mint a cukor"

Pontosan mennyit is fizetett?
Kinek fizette?
Hányan dolgoztak ott?
Hányan dolgoztak a beszállítóknál?
Mennyivel csökkent az állam bevétele ezen munkahelyek megszüntetésével?
Mennyi az ő segélyük?
Visszakaphatjuk e valaha az EU-tól azt a cukorkvótát?
Milyen élelmiszerüzemet támogat az EU?

Ennyi egyenlőre elég lesz, ezeken gondolkodj el.
A Föld napján megkerülhetetlen téma a globális felmelegedés kérdése. Bjorn Lomborg Cool it -Hidegvér című könyve az elmúlt évek egyik legvitatottabb és legnagyobb hatású  a témában megjelent művek közül, mellyel nemzetközi hírnevet szerzett: 2004-ben a Time…..
ינסיידער 2011.04.27 07:14:52
@TrueY: "azokat a bazi nagy szobrokat nem állítgatják fel"

Akkor megállapíthatjuk, hogy ismét nem a kisember a hibás, hanem a vallás.
Nézhetünk bármilyen környezetvédelmi témát, a vége az lesz, hogy sosem a kisember az igazi felelős.
Ezzel szöges ellentétben a média azt próbálja velünk megetetni, hogy mi, az átlagemberek sokat tehetünk a környezetvédelemért. Ezt ugatja a sok sötétzöld is.
Ehhez képest a környezetvédelem legfőbb ellenségei az olajlobbi, a korrupt nagyvállalatok, a korrupt kormányok, a nemtörődöm állami szervek, stb.

Mindegyikre számtalan példát tudok mondani, legyen itt az olajlobbira, mert azon szokott legjobban röhögni a félművelt VV néző agymosott közönség.
Toyota/Panasonic vs Chevron (Texaco):

"Whether or not Toyota wanted to continue production, it was unlikely to be able to do so because the EV-95 battery was no longer available. Chevron had inherited control of the worldwide patent rights for the NiMH EV-95 battery when it merged with Texaco, which had purchased them from General Motors. Chevron's unit won a USD 30,000,000 settlement from Toyota and Panasonic, and the production line for the large NiMH batteries was closed down and dismantled. This case was settled in the ICC International Court of Arbitration, and not publicised due to a gag order placed on all parties involved.[8][9] Only smaller NiMH batteries, incapable of powering an electric vehicle or plugging in, are currently allowed by Chevron-Texaco.[10]"

De, ha régóta internetlakó vagy, akkor biztos te is találkoztál már olyan hírrel, ami új akkumulátor technológiáról szól, kb. 3 évente van egy ilyen, azután szépen eltűnik nyomtalanul, a cég oldalával és a hivatkozások nagy részével együtt.
ינסיידער 2011.04.27 10:08:28
@TrueY:
Miért ne mehetne? A gond azzal van, hogy környezetbarát módon ezt nem teheti meg.

Én is tömegközlekedéssel járok, de megértem azokat is, akik nem, mert közel dolgoznak, a bérlet többe kerül neki és bevásárolni is macerásabb úgy.

Viszont mit látni éppen, ha bekapcsolod a tévét? A grínpísz éppen tépi a száját az atomenergia ellen.
Milyen érdekes, hogy egy leállításra ítélt erőműkomplexumot ugyan nem rombolt le a földrengés, de a cunami, ami a jelek szerint "átrepült" a bazinagy fukusimai védőgáton megrongálta a generátorokat (hogy pontosan miként történt, az a mai napig nem tisztázott), amit csak hetekkel később sikerült pótolni. Állandósultak az egymásnak ellentmondó nyilatkozatok, rendszeres a titkolózás.

Folyamatos a dezinformáció és a pánikkeltés:

"tízmilliószorosára ugrott a radioaktivitás"

"Helyi idő szerint vasárnap éjszaka az erőmű üzemeltetői azonban közölték: bár a kettes reaktorblokk turbinacsarnokának alsó részében lévő víz radioaktív, a kiugróan magas érték pontatlan. “Ez a szám nem hiteles” – mondta a tokiói elektromos művek szóvivője. “Nagyon sajnáljuk” – tette hozzá. Mint közölte, újabb mintát vesznek, hogy megismerjék a pontos értéket, de azt egyelőre nem tudja megmondani, ezt mikor tudják nyilvánosságra hozni."
kozeljovo.komm.bme.hu/2011/03/27/japan-meg-messze-van-a-nuklearis-katasztrofa-vegetol-tizmillioszorosara-ugrott-a-radioaktivitas/

Hogy mi? A kamu érték bejárja azonnal a világsajtót, a helyreigazításra meg várni kell?

Ilyenkor szokott megszólalni bennem a bullshit jelzés.
Lehet, hogy egy kicsit bizalmatlan vagyok, de már elég öreg vagyok ahhoz, hogy ne szopjam be a propagandát.

Hiába nyomja a gittegylet a gyűlöletbeszédét, őket is csak azért pénzelik, mert amit alternatívaként propagálnak (van olyan?) az teljesen komolytalan és kivitelezhetetlen. Így maradnak a fosszilis erőművek, amelyek kiknek is hajtanak hasznot?

"Kis dolgokkal is el lehet kezdeni."
Így igaz, ez átformálja az átlagember viszonyát a környezethez, de mellette alig esik szó a többi sokkal komolyabb dologról.
Nekem ebből az látszik, hogy szándékosan tágítják a felelősséget, míg a nagyhalak csendben teszik tönkre a bolygót.
ינסיידער 2011.04.27 11:08:43
@TrueY:
Ismét megkérdezem, miért ne lehetne nagy akármim, ha ezt környezetbarát módon megtehetem?
Proszektúra Új csillag született 2011.04.26 17:22:00
Húsvét hétfőjén Budaházy után immáron egy újabb nagyszerű hazafi vált médiasztárrá, a kempóbajnok Eszes Tamás úr személyében. Felmentették az Egri Városi Bíróságon a garázdaság szabálysértésének vádja alól, s ma már azt is megtudhattuk róla, hogy indul a…..
A hétfői aláírással nem csak az alkotmány elfogadásának folyamata, hanem az ellenzéki stratégia egy fontos szakasza is lezárult. Itt a blogban is többször téma volt a két baloldali párt távolmaradása, illetve a Jobbik részvétele, ugyanakkor teljes ellenállása a vita során. Ha…..
A Vöröskeresztnek kellett kimenekítenie a roma asszonyokat és gyerekeket a szabadon garázdálkodó, szélsőjobbos szabadcsapatok elől valahol Magyarországon. Minden hivatalos - és maradjunk annyiban: kínosabbnál kínosabb - cáfolat ellenére ez volt a hír Magyarországról a napokban a…..
ינסיידער 2011.04.25 07:58:27
"A Vöröskeresztnek kellett kimenekítenie a roma asszonyokat és gyerekeket a szabadon garázdálkodó, szélsőjobbos szabadcsapatok elől valahol Magyarországon."

www.voroskereszt.hu/2011.-%C3%A9vi-h%C3%ADrek/sajtokoezlemeny.html
"Selymes Erik, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, ezen közleményében cáfolja, azokat a sajtóban megjelent híreszteléseket, hogy a gyöngyöspatai gyerekek és édesanyáik előre leszervezett táboroztatása, evakuálásként lenne értelmezhető. Erről szó sincs, kérésükre szerveztük meg a húsvéti tábort – hangsúlyozta a főigazgató."

"A modern értelemben vett propaganda az 1930-as években születt, megteremtője Joseph Goebbels.
Az általa kitalált rendszer oly tökéletesen működött és működik mind a mai napig, hogy például a sztálini majd a valamivel enyhébb szocialista propaganda, csakúgy mint az amerikai, vagy bármely más, szinte minimális változtatásokkal vette át, és alkalmazta, alkalmazza napjainkban is."
ינסיידער 2011.04.25 09:10:16
@midnight coder: "2. Megkeresném az illetőket akik kirobbantották, és szépen kiszámláznám azt a néhány milliárdot."

Nem kell keresni:
Richard Field szervezte, az LMP támogatója.
A Vöröskereszt arra kellett, hogy legyen egy "húzónév" a nyugati sajtónak.
ינסיידער 2011.04.25 12:28:55
@kirsten: "Az orbán meg 2006 óta ott áll a Jobbik mögött és segíti a megmozdulásait. Amit 2006 óta a szélsőjobb csinált az mind az orbán és fidesz támogatásával történt."

Ezt árnyalnám egy kicsit, ha megengeded:
index.hu/belfold/mtv2320/
index.hu/belfold/tmrsz6253/

Az egyetlen dolog, amit kijelenthetünk a nyilvánosságra került adatok alapján, hogy nem tudjuk mi történt pontosan.

"Csak jó és rossz ember van, függetlenül a származásától."

Ki dönti el, hogy mi a jó és mi a rossz?
Itt most nem az agyonveri egy konzervért meg 500 forintért tettekre gondolok.

A nem cigány ember hajléktalan lesz, a cigány önkényes lakásfoglaló.
A nem cigány éhezik/koldul, hogy ne haljon éhen, a cigány inkább lop.
A nem cigány feljelenti a másikat, a cigányok elintézik "más módon" a nézeteltéréseiket.
stb...
Nehéz kérdés, mindkét eljárásnak megvannak a maga előnyei és hátrányai.
Mi azt mondjuk, a cigány rossz, mert megszegi a törvényt, ő azt mondja, megtette a szükséges lépéseket a túléléshez, a nem cigány a hülye, ha nem így tesz.

Ezt a szocializációs különbséget nem lehet törvényekkel eltörölni.
A "liberális" oldal is csak mindig ugyanazt szajkózza. Ha annyira szívükön viselik a kisebbségek sorsát, talán össze kellene állítani egy megoldási tervet.
Ja, hogy ez a világon még senkinek sem sikerült?
A szocializmus megoldás erre, de azt meg nem akar senki. A liberálisok meg főleg nem.
Ők szépen eladnák/eladják a gyárakat, mert az állam rossz gazda, így kirúgják onnan az embereket, lerombolják a gyárat, sok alacsony képzettséget igénylő munkalehetőség eltűnik.
Piacot nyitnak a globalizáció nevében, amivel beözönlik (először dömpingáron) a külföldi áru, tönkremegy a mezőgazdaság, ismét megszűnik egy csomó napszámos munka.
Majd verik a nagydobot, hogy teremts munkahelyeket a cigányoknak.
Gyöngyöspatáról busszal mintegy háromszáz cigány nőt és gyermeket szállítottak el péntek délelőtt, civil szervezetek segítségével. A Vöröskereszt bonyolította az akciót, de a buszok költségeit egy roma aktivista szerint Richard Field, Magyarországon élő amerikai üzletember…..
ינסיידער 2011.04.24 10:27:52
"Selymes Erik, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, ezen közleményében cáfolja, azokat a sajtóban megjelent híreszteléseket, hogy a gyöngyöspatai gyerekek és édesanyáik előre leszervezett táboroztatása, evakuálásként lenne értelmezhető. Erről szó sincs, kérésükre szerveztük meg a húsvéti tábort – hangsúlyozta a főigazgató."

www.voroskereszt.hu/2011.-%C3%A9vi-h%C3%ADrek/sajtokoezlemeny.html

"A modern értelemben vett propaganda az 1930-as években születt, megteremtője Joseph Goebbels.
Az általa kitalált rendszer oly tökéletesen működött és működik mind a mai napig, hogy például a sztálini majd a valamivel enyhébb szocialista propaganda, csakúgy mint az amerikai, vagy bármely más, szinte minimális változtatásokkal vette át, és alkalmazta, alkalmazza napjainkban is."
    Talán nem csak a mi figyelmünket kerülte el, milyen erős tartalommal kényezteti a sokat szenvedett magyar médiapiacot a Magyar Jelen. Múlt héten láttam meg egy standon a fenti címlapot (itt nagyobb méretben is megcsodálható), és nem volt kérdés, hogy megveszem a…..
ינסיידער 2011.04.22 21:14:40
ינסיידער 2011.04.22 21:48:17
@Büszke_troll:
Az nem jó, mert az meg a fehéreknek nem stimmel.
IQ-t mérni, relatíve pontosan, nehéz feladat.
ינסיידער 2011.04.24 08:40:13
@Kara kán: "Európába kell engedni több ezer mentalitásában hozzánk képes még mindig ezer évekkel elmaradott embereket"

"A Stanfordi börtönkísérlet (vagy Zimbardo-féle börtönkísérlet) pszichológiai szempontból vizsgálta az emberek fogságban való viselkedését. A kísérletet 1971-ben végezték a Stanford Egyetemen, Philip Zimbardo vezetésével. A résztvevő önkéntes diákok foglyok és őrök szerepét játszották el egy, az egyetem alagsorában berendezett börtönben. A kísérletet azonban a befejezés tervezett ideje előtt – hat nap után – félbe kellett szakítani, mert az alanyok viselkedésükkel veszélyeztetni kezdték egymás testi és lelki épségét."

"A 70 jelentkező közül aztán Zimbardo és csapata kiválasztott 24 általuk leginkább egészségesnek, illetve pszichológiailag stabilnak ítélt résztvevőt, akik túlnyomórészt fehér, középosztálybeli fiatal férfiak voltak."

"A kísérlet előrehaladtával több őr is egyre durvábban, egyenesen szadista módon viselkedett – főleg éjjelente, mikor azt hitték, hogy az őket figyelő kamerák ki vannak kapcsolva. A kutatók szerint az őrök mintegy harmada mutatott „valódi” szadista tendenciákat. A börtönőrök többsége csalódott volt, mikor a kísérletet idő előtt fel kellett függeszteni."

Ugye ugye, hogy megy vissza egy fehér középosztálybeli férfi NAPOK alatt az őskorba...

Egyébként sok mindenben egyetértek.
Tekintve, hogy Gyöngyöspatáról cigányokat menekít a Vöröskereszt a jobbikos hazafiak elől, ismét a világsajtó fókuszába került az ország. Ez, gondolom, a baloldaliak ármánya, akik ismét rátámadtak a hazájukra. Azért gondolom ezt, mert egy bizonyos pintérsándor szerint a…..
ינסיידער 2011.04.23 11:15:49
"Tekintve, hogy Gyöngyöspatáról cigányokat menekít a Vöröskereszt a jobbikos hazafiak elől, ismét a világsajtó fókuszába került az ország. Ez, gondolom, a baloldaliak ármánya, akik ismét rátámadtak a hazájukra"

www.voroskereszt.hu/2011.-%C3%A9vi-h%C3%ADrek/sajtokoezlemeny.html

"A modern értelemben vett propaganda az 1930-as években születt, megteremtője Joseph Goebbels.
Az általa kitalált rendszer oly tökéletesen működött és működik mind a mai napig, hogy például a sztálini majd a valamivel enyhébb szocialista propaganda, csakúgy mint az amerikai, vagy bármely más, szinte minimális változtatásokkal vette át, és alkalmazta, alkalmazza napjainkban is."
többé-kevésbé mind szeretjük az összeesküvéseket, és néha hajlamosak vagyunk hinni benne, hogy paul mccartney valójában már rég meghalt, hogy náci telepek rejtőznek az antarktiszon, vagy hogy zámbó jimmy él és virul.  amit ma találtam, az viszont minden létező…..
ינסיידער 2011.04.22 22:32:02
@Noked-Lee: :)

Mondjuk a wtc-hez nem kell összeesküvés-elméleteket gyártani, mert az nyilvánvaló módon nem úgy történt, ahogy azt tálalták.

Nem kell sokat magyarázni rajta, elég pár video:
www.youtube.com/watch?v=6hSPFL2Zlpg
Így néz ki, ha tényleg ég egy acélvázas épület.
Vajon összedőlt? Persze, hogy nem.

Building 7 WTC site, lehet, hogy nem is hallottál róla?
www.youtube.com/watch?v=F6QV6LK8j1Q
Ez bizony összedőlt, szabadeséssel, akár csak a két torony.

Ha komolyabban érdekel a téma:
Angolul a legjobb a témában:
www.youtube.com/watch?v=Odp1FO0Vmuw&feature=BFa&list=PL3CB1CD960E75FF17&index=1

Magyarul, ez közel nem olyan részletes:
www.dailymotion.com/video/x8fo45_korszellem-hu-5-12-zeitgeist-the-mo_tech
Innen az 5/12-től érdekes.
ינסיידער 2011.04.23 09:25:19
@Noked-Lee:
A conspifanoknak szokásuk mindenkit belekeverni.
Ez azért jó, mert ha úgy kezdi, hogy moszad, vagy illumi, vagy akárki, akkor máris tovább lehet "lapozni". :)
Interjúra kértek fel az Al Jazeera English szerkesztői azzal kapcsolatban, hogy a közösségi média hogyan használható crowdsourcing-ra. Azaz összefoglalva hogyan működik az, hogy egy közösségnek feltett klinikai kérdésre valid választ kapunk. Épp a napokban írtam erről itt is.…..
ikaljan blogja Cordoba House 2011.02.20 10:43:00
No, újra témánál vagyunk, ezúttal New Yorkban. Az emberek többségében ilyenkor alapvetően megfordul a gondolat. Ezt meg most minek kellett? Miért kell a Ground Zero közelében mecsetet tervezni? Kódolható volt, hogy a balhé lesz belőle.  Az átlag nyugati polgár, még ha nem is…..