Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dorinda41

0 bejegyzést írt és 254 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mai posztunkban meglehetősen kényes vizekre evezünk (szó szerint), ugyanis röviden bemutatjuk nektek azt a tevékenységet, amely manapság heves vitákat generál a nemzetközi közvéleményben, s gyakran tettlegességig fajuló összecsapásokat szít a nyílt tengeren. Bálnavadász-flottilla Izlandon. A…..
Dorinda41 2020.10.21 16:22:29
@Örömhernyó: Mennyire kár, hogy igazad van.
 A bumeráng járat Sydney-ben szállt fel és leszállás nélkül 8 és fél órát volt a levegőben...
Dorinda41 2020.10.13 16:07:35
Málta visszakéri azt az őscápafogat, amelyet Sir David Attenborough ajándékozott a kis György hercegnek legújabb természetfilmje bemutatóján – közölte a Times of Malta. A máltai kulturális miniszter, José Herrera szerint nincs mese, a fogat vissza kell szerezni, mert bár külföldre került a világhírű…..
Dorinda41 2020.09.30 11:44:16
@MAXVAL birсaman közíró: Ez az általad parazitának titulált család az angolok legfőbb export cikke. Volt szerencsém Londonban a Buckingham palota melletti szuvenír boltban végig nézni, ahogy kék és lila hajú amerikai mamik tucatszám vették az igen felülárazott királyi camerekkel ellátott törölközőket, abroszokat, tányérokat, poharakat, teás csészéket vagyonokért (kb fél évi fizetésemet hagyták ott fejenként, pedig nem minimálbéres vagyok). Ahogy kiszámoltam, ha egy boltban egy mami egy nap egyszer ennyit vásárol, akkor az angoloknak nem pénzbe kerül, hanem pénzt hoz a királyi család. Szeretném, ha nálunk is lenne egy ilyen parazita család, amelyik nemcsak viszi a pénzt, hanem hozza is.
Vannak, akik kétszer panírozzák, akik vastagra szelik, mégis a sütés közben kifolyik az olajba a sajt.Mi is a titka a rántott sajt elkészítésének? Itt is az idő és az olaj hőfoka, s nem utolsó sorban a sajt minősége. A lágyabb trappista sajtokat kerüljük. Sokszor kapható a boltokban neves haza…..
Dorinda41 2020.09.18 14:30:31
@eßemfaßom meg áll: Imádom a rántott sajtot áfonya lekvárral. Ugyanolyan furcsa, mint a főtt marhahús gyümölcs szósszal, vagy sóska szósszal. Külföldi ismerőseink teljesen elborzadtak, mikor meglátták mit eszünk:) Viszont svéd ismerőseinknél vacsorázva aszalt szilvával, almával és dióval töltött, fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezett sült libát ettünk. Isteni volt. Ahány ház, annyi szokás.
Tragikus körülmények között, 23 éve, 1997. augusztus 31-ére virradó éjjel halt meg Diana wales-i hercegné.  A mindössze 36 éves asszony halála olyan váratlan és megdöbbentő esemény volt, hogy a legtöbben emlékeznek rá, éppen hol voltak, amikor meghallották a hírt, hiszen Diana a '90-es évek globális…..
Dorinda41 2020.09.01 18:46:11
@M1nd3gy: Amikor kint voltam Londonban, meglepődtem, hogy szinte minden a királyi családról szól. Mindent el lehet velük adni. Szerintem sokkal többet keres velük az angol gazdaság, mint amibe kerülnek. Nekem is meg kellett vennem a gyereknek az angol katonának felöltöztetett mackót, királynős törölközőt, szappant. Meglátogattuk a kastélyaikat, ahova komoly összegű belépő díjat fizettünk, voltunk ötórai tea partin, amin a királynő kedvenc süteményét szolgálták fel. Szerintem nem mi voltunk az egyetlenek. Amennyien ezekben a boltokban voltak és amit például az amerikai turisták összevásároltak, ahhoz képest itt Budapesten alig költenek. Több ezer fontot hagytak ott mindenféle királyi kacatra.Láttunk olyan lila hajú öreg hölgyet, aki komplett ágynemű készleteket vásárolt igen borsos áron. Nem egyet, hanem tucatra. Anglia legfőbb export cikke a királyi család.
Az Egyesült Királyságban a koronavírus-járvány miatt elmaradtak a felsőoktatási jelentkezéshez szükséges vizsgák. A tanulók ehelyett a tanáraik által megajánlott jegyekkel jelentkeztek volna egyetemekre. A háttérben a középiskolai jegyek évtizedek óta tartó inflációja húzódik, amit az angol kormány…..
A pár héttel ezelőtt megismert Árpád-házi hercegnőnek, Skóciai Szent Margitnak és III. Malcolm skót királynak 1080 körül született egy Edith (Eadgith) nevű lánya, akinek keresztelőjén Hódító Vilmos legnagyobb fia Robert Curthose, a normandiai herceg volt a keresztapa, s Hódító Vilmos felesége…..
Drámai vulkánok, egzotikus tengerpartok és szemet gyönyörködtető kanyonok is szerepelnek az idei év legszebb utazási fotóin. Az Agora applikáció fotópályázatán idén több, mint 14 ezren indultak - a legmesésebbeket kiválogattam nektek, hogy ti is bátran gyönyörködjetek bennük!  Fotó: © Johan…..
Dorinda41 2020.08.12 10:31:23
@geegee: Valószínűleg ott lakik, azért tudta elkészíteni a képet
Az ökológiai gazdálkodásból származó vagy organikus termékek térnyerésével sokakban felmerülhet a kérdés, hogy tényleg jobb-e az a több száz forinttal drágább bioparadicsom, és vajon elhihetjük-e, hogy teljesen vegyszermentesen termesztették. Meg úgy általában, mit is jelent az, ha egy termék bio,…..
fáymiklós Van önbizalma 2020.07.25 08:24:01
Ha lett volna valami józan ember Gounod közelében, biztosan lebeszéli arról, hogy a Rómeó és Júliát próbálja megzenésíteni, mert abból csak nevetség jöhet ki. Júliát még lehet találni, hamvas koloratúrszopránt, nálunk, ugye, Rost Andrea kezdte ezzel a szereppel a pályát, de megfelelő Rómeót…..
Bátran bíztatok mindenkit, hogy soha sincs korán vagy későn elkezdeni a bringázást a gyerekkel, a közös kalandok mindig szerethető élményként vonulnak majd be a családi emléktárba! Sok szempontból különbözik egy 2 éves gyerekkel a gyerekülésben suhanni, vagy egy 4-5 évessel együtt tekergélni a Duna…..
Hűsítő, csobogó patakok, víztározó festői környezetben, gyantaillat a fenyvesekben, virágpompa, változatos domborzat. Sztracena környékén túráztunk 28 kilométert, a Szlovák Paradicsom déli oldalán.  ..
A karantén előtti időszakban, amikor a boltunk forgalma már erősen leszálló ágban volt, ráértünk beszélgetni a kolléganőkkel az üres üzlet közepén. Az egyik indiai munkatársammal játszottunk biodíszletet, csak álltunk és néztük a tök kihalt plázafolyosót, aztán valahogy az ímmel-ámmal beszélgetésünk…..
Dorinda41 2020.06.02 16:19:47
@senkiember: Tökéletesen egyetértek veled 4 gyermekes édesanyaként, nagymamaként. Engem ne gondozzon el a gyerekem, nem azért szültem. A magam örömére, önzésből szültem őket. Élveztem a nevelésüket, élveztem a velük töltött időt, a rengeteg nevetést. S ugyanez van most az unokámmal is. De nem állítottam meg egyiket sem, amikor közölték, hogy nem itt képzelik el az életüket, hanem a világ másik felén. Novemberben már a legkisebbem fog világgá menni. A négyből egy marad itthon egyenlőre. Szeretem, mikor mások akarják megmondani, hogy kinek hány gyereke legyen. A kolleganőmet azzal csesztetik, miért nem szül. Engem anno annak idején azzal csesztettek, hogy miért szülök ennyi gyereket. Én elintéztem egyetlen mondattal: így több segélyt kapok. Volt is rögtön hallgatás. Fogadjuk már el, hogy a nők nem szülőgépek, mindenki úgy éli az életét, ahogy neki tetszik. S igen, egyetértek a poszterrel, a gyerek nem a tulajdonod. Az én nagyanyám azt vallotta a gyereknevelésről: Nyisd ki az ablakot, hogy bármikor szabadon elrepülhessen, tartsd nyitva az ajtót, hogy bármikor szabadon visszatérhessen. Én eszerint neveltem fel a gyerekeimet.
A történet március harmincadikán kezdődik, amikorra  is a vírusra való hivatkozással minden partnercég, akiket értékes tanácsaimmal láttam el,  felmondta, elhalasztotta, befagyasztotta a szerződéseimet. Jobbnak láttam, hogy Katás vállalkozásomat sok hasonló sorsra jutott honfitársammal egyetemben…..
Facebook-posztja miatt bukta a csillagját egy séf, soha nem volt még ilyen a kalauz évszázados történetében...
Dorinda41 2020.05.20 07:35:22
Sok helyen ettem a világban, köztük agyonreklámozott Michlein csillagos helyeken is. Volt olyan, ahova akkor sem mennék be még egyszer, ha ők fizetnének. A most nagyon felkapott skandináv konyha nekem nem jön be. Tudom, maradi vagyok, de a vadon szedett mindenféle rügyek, bokrok, fák helyett maradok a salátáknál, egyéb mindennapi zöldségeknél és gyümölcsöknél. S igen, kifejezetten utálom a szójalecitinnel felhabosított dolgokat, amiket most úton útfélen a tányérra tesznek és kajasznobok elájulnak tőle. Nekem mindig az a benyomásom, hogy odaköpött a séf tányéromra, hogy na, egyél paraszt! Rengeteg jó étterem van mindenféle csillag nélkül. Fantasztikus degusztációs menüket lehet enni akár csak Magyarországon. Mi ajánlásra megyünk egy-egy helyre, de az sosem a Michlein ajánlása. Pedig képesek vagyunk több ezer kilométert utazni egy jó étteremért. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy a Michlein tényleg csak azt nézi és értékeli, amiről állítja, hogy teszi. Igazat adok annak, aki azt mondja, hogy Michlein ma már egy olyan cég, aki dróton rángatja a séfeket. S ha valaki azt hiszi, hogy gourméként egyedül vagyok a véleményemmel nagyon téved. Egy nagyjából 20 fős, bár változó társasággal járunk enni, akik a világ több tájáról jönnek össze. Keressük a jó helyeket, ahol tényleg igazán jót lehet enni. S ezt sosem a Michlein katalógusban tesszük. Vajh miért?
Vannak olyan népszerű könyvek, amelyek történetét szinte mindenki ismeri. Vagy mert olvasta, vagy mert látta a belőle készült adaptációt, vagy mert egyszerűen annyira benne van a köztudatban, hogy akarva akaratlanul is kibontakozik a cselekmény lelki szemeink előtt. Egy dolog azonban nehezen fér a…..
A COVID-19 elleni küzdelem mindent felülír és emiatt a közösségi közlekedéssel utazók száma drasztikusan csökken(t). Ennek ellenére egy lassan 4 éve várt, fontos levelet kapott a „Vonattal a belvárosba!” mozgalom. A MÁV START Zrt. Szolgáltatásfejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettese…..
Kezdjük a sor elejét néhány hashtaggel. #kocsogaudis, #parasztbéjemvés #hülyeszuzukis. Ha kidühöngtük magunkat, kezdjünk el a saját házunk táján is sepregetni. Senkivel sem fordult már elő, hogy véletlen tovább maradt fent a távolsági fényszóró vagy az irányjelző ugye? Mindenki pontosan tudja és…..
Dorinda41 2020.03.06 10:07:25
@egyinges: Full egyenes főútvonal Kecskemét és Dunaföldvár között, bácsi biciklivel a földútról elém kanyarodik. Nem számítok rá, mert minden kereszteződésben ott a tábla, hogy biciklivel, szekérrel és hasonlókkal erre az útra tilos.Satu fék, megnéz gyerek hátul a gyerekülésben épen maradt, kiszáll, üvölt, hogy mit csinálsz jó ember? Válasz: Nekem volt elsőbbségem én értem oda előbb. Erre sajnos nem tudtam reflektálni. Szerintem még a lélegzetem is elakadt öt percre, nem csak a szavam.
Megütköző orvosvélemények az ATV Heti Naplójában Akik március elsején úgy gondolták, hogy mindennapjaikhoz ugyanúgy hozzátartoznak a koronavírusos hírek, mint Sváby Andráshoz Karcsika, az eb, azok megnézték az ATV-én a Heti Naplót.A Karcsika iránt érdeklődők minden vonatkozásban kielégülhettek, a…..
Dorinda41 2020.03.04 13:03:27
@Bognár L: Szerintem te érted félre. Az embereket ingerli a maszk és sokkal többet nyúlnak hozzá (mert izzad, viszket alatta a bőr, főleg, aki nincs hozzászokva) és érnek az arcukhoz, mintha nem is lenne rajtuk.