Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IamTwo

1 bejegyzést írt és 437 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1853 körül. Egy asszony mosáshoz vesz vizet egy angol falu kútjáról. Csaknem 170 éves a fotó ..
1893. Emberek egy új-zélandi szavazóhelyiség előtt (Tahakopa), a parlamenti választásokon. A világon elsőként itt voksolhattak nők országos választásokon..
IamTwo 2021.04.24 21:51:09
@bioLarzen: vagy simán borotvahab.
"Martin Luther King, Jr.’s neatly packed, monogrammed briefcase in his room at the Lorraine Motel, April 4, 1968, with his brush, his pajamas, a can of shaving cream and his book, Strength to Love, visible in the pocket."
Ez a mostani - kicsit hosszúra sikeredett - szösszenet elsősorban az Amerikában jelenleg gyermekeket nevelő szülők számára készült. Ők azok, akik valószínűleg nemcsak, hogy hallottak már ezekről a veszélyforrásokról, de talán könnyebben is tudnak majd viszonyulni azokhoz. Azért remélem lesz egy-két…..
IamTwo 2021.04.11 16:59:07
@Szubrina: az én fejemben nincs gebasz, kösz, minden rendben :)
Ám az, hogy érett döntésre képtelen gyerekeket ilyen módon támogatnak a hirtelen ötletükben, az tényleg agyrém. Jó, én "csak" meleg vagyok (aki egyáltalán semennyire sem érzi magát nőnek), nem tudom átérezni egy trans gondjait, de hogy egy visszafordíthatatlan akármit megengednek egy 20 év alatti gyereknek, ez ijesztő. 10 év alatti gyereknél meg egyesen értelmezhetetlen számomra.
50 évet kellett megérnem ahhoz, hogy rájöjjek arra, hogy a magyar nyelv a világ egyik legbefogadóbb (értsd angolul "inclusive") nyelve, bár ennek értékét azért meglehetősen csökkenti az a korántsem elhanyagolható tény, hogy ezzel elsősorban csak az Egyesült Államokban lehetne előnyre szert tenni.…..
Mindenki hibázik. Nap, mint nap. Aprót vagy nagyot, és sajnos néha végzeteset. Ebben a témában kerestem fotókat az MTI Fotóarchívumában. Kíváncsi vagyok, kinek mi jut eszébe a képekről, hozzászólásaitokat szokás szerint várjuk a kommentszekcióban, 1964. november 1. Somogytúr elírt…..
Üdvözlök mindenkit az "Új évben", amely minden reményünk szerint jobb lesz, mint az előző. Az első Napi érdekest láthatjátok ma és mostantól a vasárnap reggel is indulhat majd vele, mert e héttől a hét utolsó napjának nulla órájától lesznek kint a legnézettebb sorozatunk bejegyzései. Az online…..
IamTwo 2021.01.04 13:34:42
@Fotósképző: "(hogy a haszon minél nagyobb legyen)." Az ilyen odaszúrások szerintem kicsit képmutatók. Gondolom Te sem szeretnéd, ha évtizedeket kellene várni az autódra vagy a fényképezőgépedre, a mosógépre vagy a kerékpárodra vagy a TV-re. Márpedig a futószalag nélkül így lenne.
IamTwo 2021.01.04 14:39:50
@enpera: két manus van előtérben, de csak az egyik mutogat. A másik lövöldözni készül :)
IamTwo 2021.01.04 14:41:17
@Alick: és mindezt ajánljuk Fotósképző olvtárs figyelmébe.
1890 körül. Teaválogatás. Ceylon, Sri Lanka..
IamTwo 2021.01.01 16:25:49
@MostKomolyan???: Vegyél jegyet, nem kötelező megnézni, ha nem akarod :)
A két hete kezdett sorozatot a Nemzeti Múzeum fotógyűjteményéből folytatom tovább, hiszen a múlt héten nagy többséggel megszavaztátok. De hogy a hagyományos random válogatás híveit se hagyjam pácban, jövő héttől megint lesz néhány belőlük, aztán hamarosan ilyen összeállítást is láthattok majd újra…..
IamTwo 2020.12.06 15:42:11
@JTom: patrenos színes:
Van egy kedvenc videósom a YT-on, kissé réteg témával (zongora). A YT-n 862.000 feliratkozója van, a'sszem 3 éve kezdett el patreonozni, 2,5 év alatt 77(!) támogatóig sikerült eljutnia, pedig az elején kampányolt rendesen. Nemrég kiírta, hogy sajnos ez így nem jó, az eddig támogatóként elérhető anyagokat inkább pár dollárért árulja a saját weblapján, most 56 támogatónál jár.
A naptár ugyan még csak novembert mutat, mégsem korai a karácsonyról értekezni, egyfelől mivel pár nap múlva már december lesz, ez a hónap pedig vitathatatlanul a karácsony jegyében telik. Másfelől hiába van még csak november, a mai már az első adventi vasárnap, így az ünnepi szezon tényszerűen…..
IamTwo 2020.11.30 00:09:49
@Megyeri Szabolcs: Kedves Szabolcs, köszönöm az iránymutatást, bár továbbra sem tudom összeegyeztetni a haldokló fát az ünneppel. Értem a szokást, az eredetet és ha valaki a kertben díszít fát vagy dézsással vagy műfenyővel teszi, még túl is teszem magam rajta.
Értetlenségem a _haldokló_ fára vonatkozik első sorban, amit január elején a legtöbben ki is hajítanak.
Bár ez már nem kertészblog téma :)
Már az I. világháború idején is foglalkoztatta a hadseregek vezetőit, hogy hogyan tudnák minél jobban álcázni a hadihajóikat, hogy azok hatékonyabban tudjanak szerepelni a harctéren. A II. világháborúban egy holland hajó személyzete tökéletesre fejlesztette a rejtőzködést: a hajójukat egy szigetnek…..
IamTwo 2020.11.15 11:58:24
@kiskutyauto: "kellett volna leginkább álcázni, mert nagyon látszanak"
A történelem szerint az is jó volt, amik ők csináltak, nem "kellett volna" másképp.
Egy nagyon jó barátnőm kevésbé optimális helyzete adta az ötletet ehhez a cikkhez, amin már egy pár napja rágom magamat. Flörtölni, bókokat kapni egy másik embernek tetszeni jó érzés, ezt senki sem tagadhatja. De belefér-e ez az ártatlan játék, ha valaki vár otthon, akinek mi vagyunk a…..
Robin Hoodról már mindenki hallott. Ő az a legendás hős, aki kitűnően bánt az íjjal, barátjával, Little Johnnal bujkált a sherwoodi erdőben, a gazdagokat cselesen kifosztotta, a pénzt pedig szétosztotta a szegények között... Vagy lehet, hogy nem így történt? Létezett egyáltalán Robin Hood? Ha igen,…..
A kor leggazdagabb, leghatalmasabb és talán legszebb asszonya volt Aquitániai Eleonóra, akinek birtokaira mind a franciák, mind az angolok foga fájt. A francia király abban az időben még csak Párizs környékét birtokolta, míg Eleonóra apja (X. Vilmos Aquitánia hercege) Nyugat-Európa egyik…..
Bessenyeire nem hallgat vizslája, Avar István a "kutyagyilkos" színész és miért nem játszott már Kis Manyi a Fekete város külsős felvételein? A fekete város, közönségsiker, színesben... A nagy kudarcra rögvest jött a nagy siker. Az agyonpromózott ám elfuserált Rózsa Sándor utolsó része után nyolc…..
IamTwo 2020.10.23 22:53:29
@Rollende Landstrasse: "Általanos iskolában a Toldi során a fejünkbe verték"
Ne higgy el mindent, amit az iskolában tanítanak :) Pláne általánosban...
Ha az Egyesült Államok országon belüli nukleáris tesztrobbantásairól beszélünk, hajlamosak vagyunk Nevadára gondolni, a mindentől messze eső sivatagra. De volt olyan nukleáris kísérlet, ami mindössze ötszáz méterre zajlott a legközelebbi lakóépülettől.....
Színes falevelek és sárgás árnyalatokba boruló fák ékesítik a legváltozatosabb - és sokak szerint a legszebb - évszakunkat. Most egy csokorba szedtem nektek a világ legmesésebb tájait, melyek ősszel gyönyörűek csak igazán! © Getty Images  Alberta, Kanada Kanada délnyugati részén található Alberta…..
Smoking Barrels Thunder Road (2018) 2018.12.09 06:00:00
Habár Jim Cummings színész, rendező és forgatókönyvíró első nagyjátékfilmjére szokás (fekete) komédiaként hivatkozni, egy percig ne legyen kétségünk afelől, hogy egy meglehetősen melankólikus darabról beszélünk. Ez már rögtön az igencsak hosszúra nyújtott, kezdő jelenetben tudatosul bennünk, melyben…..
Míg Hollywoodban kiveszni látszik az eredeti ötlet szikrája, pedig lenne miből szemezgetni, de minden reboot és remake, vagy valaminek a sokadik része. Addig az oroszok a szárnyaikat bontogatják, azonban még nem találták meg a tökéletes formulát...
1959-ben kezdték építeni, és 1960 januárjában adták át Sztálinvárosban az első - kísérleti - panelházat, azaz előre gyártott vasbeton elemekből készült épületet Magyarországon. Mai körképünkben ezekről a szeretett, utált, de mégis megkerülhetetlen házakról lesz szó. 1975. július 10. Strandolnak a…..
IamTwo 2020.10.09 22:18:32
@TheRminator: Én is így voltam vele, amíg ki nem próbáltam :)

@kewcheg:
@BHJ-962: Szeged is van néhány ilyen (legalábbis évjárat, leírás alapján), és a legkiválóbb hangvezetési képességekkel rendelkeznek, borzasztó. (előtte penteli lakásokban laktunk, mint viszonyítási alap)

@Fotósképző: Nem, amit BHJ írt (és én is), az rendes sorház, Újrókus városrészben van, az utolsók között épültek.
A bejegyzéshez tartozó képen azt láthatjuk, amint perzsák macskákat dobálnak a pelusiumi csatában. Mégis hogyan fajult idáig a helyzet, hogy csatamezőkön cirmosokkal dobálóznak? A háborúk történetében nem egyedi eset, hogy a felek állatokat használnak fel arra, hogy a félelmetesebbnek…..
IamTwo 2020.10.03 15:23:14
@nincs1agy: szerintem egy lakásban tartott macska sokmindenhez nincs hozzászokva, pl. zajokhoz, vagy a mélység felbecsüléséhez, stb. Ha véletlen utcára kerül, irdatlan hátránnyal indul. Az én cicám 3 méter magasról sem ugrik le, nem azért mert nem hülye, hanem mert tapasztalt (kijárós).
IamTwo 2020.10.03 16:05:24
@nincs1agy: Ismerős probléma, de én már behódoltam :)