Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IamTwo

1 bejegyzést írt és 485 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ahogy ébredezett, érezte hogy arcát finom kéz simítja végig. Az álombéli grundról hirtelen a harmadik emeleti lakásba teleportált. Egyenesen az ágyába. A kéznek finom szappanillata volt. Anya... - Laci, Lacikám... Ha akarsz jönni, akkor most kell felkelned! - jutottak el a szavak a tudatáig.  …..
IamTwo 2022.07.08 14:48:33
24 kockás, magyar sor jön a Nemzeti Múzeum gyűjteményéből! A milleniumi évtől a II. világháború végéig utazunk ma. A fotók jó részét digitálisan javítottam, méretük jellemzően kicsi, és többük nehezen látható volt. 1896. június 8. Milleniumi díszmenet a fővárosban..
IamTwo 2022.07.02 15:03:21
Itt a nyár! Remélem Ti is sokan töltitek a hétvégét a szabadban, esetleg a vízparton és bízom benne, hogy nem ekkora tömegben, mint mai első fotónk szereplői. 1940. Tömeg a New York-i Coney Island strandján..
IamTwo 2022.05.16 12:48:03
@lomposfarkas: Georgia, ahogy írod. Miért kellen másként?
IamTwo 2022.05.16 21:38:07
@cyd: eredetiben is courier, nehéz lenne másnak fordítani, a szónak nincs túl sok jelentése és az eredeti szövegben is ott van, hogy nem kifejezetten (csak) az áruösszekészítés volt a feladatuk.
"All of this was before the age of email, so the building needed an interior infrastructure for circulating messages. Montgomery Ward hired couriers, nicknamed “pickers,” who would roller skate around the building to deliver messages and packages."
A szövegkörnyezet miatt lehet rajta pontosítani, ha akarsz, mert úgy tűnik, hogy a magyar futár nem ugyanazzal a tartalommal bír, mint az angol courier vagy pickers.
Az orosz cári cím körüli vita sokszor azon megy, hogy egyáltalán létezik-e vagy sem. Miért is érdekes ez a vita?..
IamTwo 2022.05.14 23:55:19
@nayzoli: nem tudom milyen szempontok szerint kerestél :) , de nekem a google csak értelmes képeket dobott fel, nem ilyen "művészképet", ami szerintem elég régi is lehet. Ha más nem, a wikis kép adja magát. De a képkereső 50 másik értelmes képet ad.
Mondjuk ha nem látszana a mamusz és a zokni, nem is lenne semmi baj ezzel, bár nyilván szubjektív (a linkelt oldalon én nem találtam meg, ott is egy értelmes képek vannak, sőt ezt a képet sehogy sem találom)
Köszönöm a bejegyzést, mindig élvezettel olvasom őket!
1885. Kézikocsi, vitorla meghajtással német Délnyugat-Afrikában, a mai Namíbia területén..
A legutóbbit több mint ötvenezren láttátok, tehát mondhatni népszerű a sorozat és a Napi érdekes képeinek amúgy is vérfrissítésre van szüksége, szóval kicsit megint pihentetem a jövő hétig. Most ismét jöjjön az Észbontó tények világa!..
IamTwo 2022.04.26 11:08:17
@Terézágyú: tudom, megnéztem a névjegyzékben.
Egyébként az, hogy a Krisztián (Krisztina) valami újkori újrázás lenne, szerintem tévedés. A Krisztina biztosan használt név a 1600-as évek óta. Pl. Gróf Nyáry Krisztina, de Krisztina svéd királynőt is Krisztinának hívjuk.
Semmi sem indokolja, hogy a férfi változatra hasonló ne állna meg, csak pont ugyanolyan ritka volt.
A kertgondozás egyik legalapvetőbb eleme az öntözés, hiszen nincs olyan élő növény, ami ne igényelne legalább időszakosan kiegészítő öntözést a természetes csapadék mellett. A dísznövények többsége azonban nem csak a nyári hónapokban kíván rendszeresen vizet, hogy ne is beszéljünk a kert…..
1884. I. Vilmos császár a Reichstag alapkőletételén, Berlinben..
IamTwo 2022.04.10 23:30:34
@kugi: De ez a fickó nem Frigyes Vilmos, hanem csak Vilmos volt.
1922. Számos hölgyet távolítanak el a chicagói strandról illetlen fürdőruha viseléséért..
IamTwo 2022.03.17 00:01:31
@jamboox: az nem egy japán ajtó volt?
The heaviest door in the world can be found in Japan. It was installed in December 1994 at the National Institute for Fusion Science.
Bár ez meg 720 metrikus tonna...
1952. Riporterek és fotósok figyelnek egy atomrobbantást a nevadai kísérleti telep közelében ..
IamTwo 2022.02.04 21:57:15
@Namely: biztos, ami biztos alapon még kb 13 évig börtönben is volt utána.
A pandémia lassan két éves alatt egyre több időt töltünk online, tanulással, munkával, kikapcsolódással, vásárlással, bankolással. Még több neten tárolt személyes és bejelentkezési hitelesítő adatunk keletkezik, amelyeket a kiberbűnözők részben az üzemeltető szervezetektől, részben tőlünk igyekeznek…..
IamTwo 2022.01.28 20:58:37
@Head Honcho: ezen szörnyülködök én is évek óta. Tanulják a rövidítéseket LAN, WAN, HDD. Tudnak Wordben boldra formázni (bár a 16space és a 2 tab közötti különbséget nem tudják). Scratchben bohóckodnak néhány órát. Nálunk 5. - 9. évfolyamon nagyjából ennyi történt. Az iskolában.
Nem tudom hol tanít Androsz, de biztosan nem ott, ahova az én gyerekeim járnak :(
Tegye fel a kezét, aki várta már az új év első Napi érdekes posztját! Letehetitek, én is kíváncsian vártam, mit dob majd a gép. Hát íme itt van, és ezzel kívánunk Nektek és minden kedves olvasónknak, támogatónknak, követőnknek Boldog Új Évet! Az idei évben nagyon szeretnénk már újra élő előadásokat…..
IamTwo 2022.01.21 18:48:53
@Sojuz: és ezt így hogy? meg honnan?
Megint eltelt egy év, és újra eljött a visszatekintés pillanata. Ebben az éveben is aktívak voltunk a Facebookon. Számos gondolatébresztő és ritkán látott fénykép került ki az idővonalra a 12 hónap alatt. A legkedveltebb képekből válogattam. Soson indián figyeli az újonnan megépült…..
A vágott fenyő sok-sok évtizedig megingathatatlan egyeduralkodója volt a karácsonyfa műfajának, jó pár éve azonban a műfenyő már komolyan felzárkózott mögé. Vajon miért választanak sokan plasztik növényt karácsonyra, és vajon kinek van igaza a zöld versenyben, a műfenyő pártiaknak vagy a vágott…..
1905. Orosz kém lefejezése a japán-orosz háborúban, a kínai Kaijuan városa mellett..
A Színes mindennapok sorozatra összesen eddig 800 ezer kattintás érkezett, ami elképesztő szám. Az eredetileg színesben készült régi magyar fotók számomra nagyon kedvesek és tudom hogy nektek is tetszenek. Most 1974-ből láthattok 26 fotót! Imperiál és Color Star, MALÉV és FKF, dohánylevél és…..
1982. A Sony vezére, Akio Morita egy walkmannel a kezében egy tokiói bemutatón. A hihetetlenül sikeressé vált termékből hét év alatt több mint 100 millió darabot adtak el..
IamTwo 2021.11.21 00:48:54
@bioLarzen: szerintem ez csak egy fotó a sok közül. Próbáltam japán nyelvű oldalakon is, sok helyen fent van, de sehol sincs feliratozva. Lehet arrafelé nem szokás.
Az itt berakott kép angol címe: 1982_sony_corp_chairman_akio_morita_laughs_during_a_meeting_where_he_displays_a_walkman_in_tokyo_japan_by_1989_more_than_100_million_walkmans_would_be_sold.jpg
itt nincs szó premierről, csak egyszerűen bemutat, megmutat, mutogat "egy walkmant", stb.
IamTwo 2021.11.21 00:54:01
Itt is ennyi a képaláírás
www.wpr.org/when-walkman-ruled-world
(na jó, befejeztem, nem floodolok tovább)
Akik öt évvel ezelőtt idetévedtek a blogra, azok minden bizonnyal egészen furcsán néztek erre a cikkre, ami LEGO figurákkal készült fotókról szólt. Ekkor, azaz 2016-ban készítettem el az első toy photography (figura fotó, nincs még erre igazán magyar szavunk) fotósorozatomat, ami LEGO rajongóként…..
IamTwo 2021.11.17 14:43:25
1964. Egy rendőrtiszt ugrik a vízbe a floridai, St. Augustine-i Monson Motor Lodge motel - csak fehérek számára fenntartott - medencéjébe, hogy véget vessen a fekete polgárjogi aktivisták demonstrációjának..
IamTwo 2021.10.19 19:25:25
@Androsz: @geegee: nyilván nem elsősorban dekoráltak, az már csak utána következett a "ha már védekezünk, legalább legyünk stílusosak" szellemében.
24.hu/elet-stilus/2016/06/20/a-parizsi-boltosok-muveszettel-vedekeztek-a-nemet-bombak-ellen/
Japánban létezik a világ legrégebbi monarchikus rendszere, sőt, jelenleg a világ egyetlen olyan uralkodója, aki császári címet visel. Ez a rendszer azonban nagyon komoly válságba került, de éppen most megpróbálják megmenteni...
IamTwo 2021.10.15 10:22:08
@nayzoli: nincs mit, szívesen. A monarchia téma nekem csak érdekesség, így különösen figyelmesen kell olvasnom, hogy követni tudjam a rokoni kapcsolatokat, egyéb információkat. El nem tudod képzelni, hányszor görgettem vissza pl. a családfákhoz. :)
IamTwo 2021.10.15 13:59:38
@nayzoli: "beleszerethet, de elvenni nem fogja" ha ezt kötelességnek fogjuk fel, talán egy császárnő is képes lenne erre.
1894. Dina Sanichar - a Dzsungel könyve Mauglijának ihletője -, akire kb. 6 éves korában, 1867-ben vadászok találtak, farkasok között, az indiai Uttar Pradesben..
Számos meleg, leszbikus és biszexuális arisztokrata és királyi személy fordult elő a történelemben. Volt közülük, akinek titkolnia kellett, hogy szexuális irányultsága eltér a megszokottól, volt, aki nyíltan vállalta vonzódását saját neméhez, és volt olyan szerencsés is köztük, akinek eltérő…..
IamTwo 2021.07.27 21:26:38
@nofret: jó az úgy, ne írd át, mert én is így használom :)
egyébként www.nyest.hu/hirek/hektikus-kerdes
Megnéztem a Zshowtime youtube csatornán a Budaházy Eddával készült Polbeat adást. Egyrészt azért mert kedvelem Zsoltit, szinte rendszeres nézője vagyok, másrészt azért mert nagy nyilvánosságot kapott, sokan szörnyülködnek rajta, hogy Budaházy Edda úgy undorodik tőlünk, mint a kutyaszartól, még…..