Regisztráció Blogot indítok
Adatok
joco

29 bejegyzést írt és 153 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az első három rész után az év eddigi legjobb és legfontosabb sorozatának neveztem A szolgálólány meséjét (The Handmaid's Tale), és ezt most, hogy véget ért az évad, simán fenntartom. Az utolsó, tizedik rész csütörtökön került fel az HBO GO-ra, Magyarországon egyelőre csak itt lehetett megnézni a…..
joco 2017.06.18 00:47:31
Te@w9alaki: te amúgy láttad a sorozatot?
Ma több ezer diák azért ment a rádió elé, hogy beolvassák a követeléseiket, hogy folytassák azt a hagyományt, amely a mindenkori közszolgálati médiát arra használja, amire való: arra, hogy közvetítse az országban történő fontos történéseket. A rádió ma nem ezt tette,…..
joco 2012.12.18 00:25:20
Ez lehetett az?
aawake.blogspot.hu/2006/10/visszatekint-kossuth-triek-kvetelsei.html

Mert ha igen, akkor ezt nem olyan nagy baj, hogy nem olvasták be, Béla bácsi, tudja?
Közel 50 ezer halott hat év alatt, rengeteg lefejezve, tömegsírban – egyebek mellett ez a mérlege 2006 óta a mexikói drogháborúnak, melyet rivális kartellek vívnak egymással. Bemutatjuk a legfontosabb szereplőket! (Figyelem, a posztban csak felnőtteknek szánt kép is…..
Megszereztük a Kossuth-díj bizottság új, titkos értékelőlapját, ami alapján eldől, ki kaphat ezután a magas rangú állami kitüntetésből.     1. Nemzeti érzelmű-e a jelölt? a.) Igen. 100 pont b.) Nem politizál. 11 pont c.) Nem politizál, de nem zárkózik el a közös…..
joco 2011.03.14 14:08:58
@Gyáli úr: és döglött lóba minek?
Disclaimer: Ez egy szupport-cikk, ami elítéli a felvonulás betiltását. Kissé hirtelen, de azért várható lépés volt. Az utóbbi években a melegfelvonulás az egyik olyan kiemelkedő identitáspolitikai eseménnyé nőtte ki magát (nem csak…..
joco 2011.02.15 15:07:24
@doci606: ne haragudj, de te vagy az, aki mellébeszél, nyilván igaz, hogy egy gyerek születéséhez kell egy anya és legalább egy hímivarsejt, én viszont egy már meglevő gyerek felneveléséről beszélek.
Senki sem emeli piedesztálra a buziságot, de ha van a társadalomban 8-10% homoszekszuális (mert volt, van és lesz is), és ezek jelentős része szeretne gyereket is, miért ne adjunk nekik? Miért érdeke az államnak inkább megtartani és borzasztó rossz életkilátásokkal 18 évesen kilökni ezeket a gyerekeket a világba? Nem érdeke.

@HUN_Sector: amit mondasz, hogy torzultabb lesz, félek, semmilyen kutatás nem tudná alátámasztani. Mit jelent az, hogy torzultabb? Elfogadóbb a mássággal (általában a mássággal, nem szigorúan a homoszexszualitással) szemben? Mert az valószínüleg tényleg lesz, de én ezt nem értelmezném torzulásnak. Sőt.
Ellenőrző kérdés, szerinted gáz, ha egy óvodába járnak arab, kínai, magyar és cigány gyerekek, nyitottabbak lesznek más bőrszínű/nyelvű embertársaikkal szemben, vagy torz lesz így a személyiségképük?
joco 2011.02.15 15:17:59
@joco: ksz, xsz! /o\
joco 2011.02.15 16:25:19
@HUN_Sector: de hát az orientáció nem három évestől felfelé alakul ki, hanem kb születéskor adott. Teljesen mindegy, egy gyereknek hány apukája vagy anyukája van. Vagy szerinted te azért lettél heteró, mert láttad a szüleidet csókolózni? A gyerek számára ebben a témában a követendő példa nem az lesz, amit otthon lát, hanem amit az élet kioszt neki.
en.wikipedia.org/wiki/Sexual_orientation

Olyan tényleg nincs, hogy csak azonos nemű egyedek legyenek, vagy ha van, az a populáció hamar kipusztul. Homoszexualitás viszont van az állatok között is:
en.wikipedia.org/wiki/Homosexual_behavior_in_animals
Az utóbbi évek egyik - nemzetközi porondon - legsikeresebb magyar webes vállalkozása idén meg akarja kétszerezni alkalmazottai számát. A budapesti székhelyű Prezi.com alig egy éve költözött, ám ismét útra kelnek. Most a Kirowski régi, Károly körúti irodájába vándorolnak. A 3…..
joco 2011.02.11 21:41:35
@prospero2: nem, ez spam volt.
Én már azt az idióta trillázását is utálom a mirelites kocsiknak. Falvakban még megértem, hogy hasznos, ahol csak délután kettőig van nyitva a bolt és azt is csak hétköznapokon, de Budapesten mi a francért kell a hétvégi pihenés közben is ezt hallgatni??? Kicsit elkalandoztam az…..
joco 2010.07.15 01:57:18
@xaba99: ne haragudj, de a kurva anyád
IDDQD Szerdai retro: Commando 2010.03.31 14:30:00
Eheti retrojátékunk a Commando, amit azért választottam ki, mert szeretnék eloszlatni egy félreértést, ami nemrég egy kommentben érkezett. Eszerint Rob Hubbard, a C64-zenék egyik királya (a másik Jeroen Tel) remek zenét írt a játékhoz. Na, ez nem igaz. A mondat helyesen: Hubbard…..
Blogok. Azt, hogy a Blog.hu-nak nem feladata a pénztermelés, vagy csak áttételesen, az Index miatt. Szóval a Blog.hu továbbra is egy növekedésorientált startup, üzleti modell nélkül - következtettem, amint Blumit és Uj Pétert hallgattam arról beszélni, hogy a Twitter vagy a Tumblr…..
Ez most egy kicsit erősebben szakmai bejegyzés. Kell-e unit teszt? (naná) Korábban már volt szó unit tesztelésről, és felvetettem azt a kérdést is, hogy a unit teszteket vajon a program kód megírása előtt, vagy utána kell elkészíteni. (És kell-e egyáltalán?) Hogy…..
Tegnap délután, már sötétben elmentünk szánkózni a gyerekkel meg a kutyával a 11-es busz végállomásánál lévő erdőbe. Puma mudi, ennek megfelelően villámgyors és idegbeteg, de van egy vitathatatlanul jó tulajdonsága, hogy sosem szökik el. Sőt 20 méternél messzebb se csavarog…..
joco 2009.12.17 16:24:15
Sok olyan madártámadást regisztráltak Ausztráliában, amelyben szarkák vegzáltak kerékpározókat. A madarak többnyire a bringások fejét pécézték ki maguknak. Az ausztrál szarkákról már rég közismert, hogy a fészekrakási időszakokban a hímek agresszívvá válhatnak, és a…..
Bebiciklizés címmel indít programot vasárnap délután 2-kor az Arany János utcai metrómegállónál a Magyar Kerékpárosklub azoknak, akik biciklin ülve nem érzik magukat elég felkészültnek ahhoz, hogy bevessék magukat a fővárosi forgalomba.  A jelentkezőket a klub tagjai…..
joco 2009.09.25 14:30:27
@Real_Infidel: sőt! jogosítványt a gyalogosoknak is! jogosítvány nélküli gyalogos ne legyen az utcákon!
joco 2009.09.25 14:39:09
@Roltii: van egy rakás olyan helyzet, mikor a gyalogos az úton közlekedik, kezdve a zebrán átkeléstől a járda nélküli úton való haladásig. Mégsem kell nekik jogosítvány, nem kell bringára sem. Vagy gördeszkajogosítvány is lesz? Futó? A futók gyorsan haladnak, ami tök veszélyes! Kerekesszékes jogosítvány, valaki?
joco 2009.09.25 15:10:48
@Roltii: aki le akar lépni baleseti helyszínről, az akkor is le fog lépni, ha rendszám lesz a bicikliken - nem tudsz egy bringára akkora rendszámot rakni, ami még 10-20 méterről, hátulról is látszik. A felelősségbiztosítás klassz lenne, de kötelezővé nem tenném - a bringázást pont az olcsósága teszi vonzóvá, forgalmi engedély, biztosítás, jogosítvány csak nehezítene ezen, mint ahogy a sisak kötelezővé tétele is.
Nem tudom, kire gondolsz "nálatok" alatt, szerintem elég felelősségteljesen viselkedtem, mikor a nyáron a bringám elé lépett egy részeg nő, le sem léptem, a mentőt is megvártam, a rendőröket is. Ez alap, és én is elvárnám, ha mondjuk elcsap egy autó. Lámpám is van, sisakom is, ja és jogsim is.
Jogosítványa amúgy szerintem nagyon sok bringásnak van, de tök jó lenne erről egy kutatás persze. Addig viszont klassz ez, amit most az MKK kitalált. Ha öt (neadj isten jogsi nélküli) mazsolabringás megtanul valami újat, és esetleg és tovább is adja másoknak - már jobb hely lett Budapest.
A szajbasz.gif és a szajbahu.jpg óta (figyeljük meg az ékezetmentes, 8+3 karakteres filenév-korlát jótékony cenzúrázó hatását) engem nem lehet meglepni holmi kétfejű csecsemővel, tömeggyilkos nyugdíjassal, vagy saját magának milliós prémiumot kiosztó BKV-nál dolgozó…..
Egyik olvasónk hívta fel a figyelmünket egy online játékra. A Dr. Oetker új reklámkampánya ter-mé-sze-te-sen a közösségi web jegyében zajlik: receptet kell megosztani, cserébe nyerhetsz egy szuper shakert. Nem nagyon szeretnék belemenni abba, hogy ezeknek a semmi közepébe…..
hírbehozó Az én Index sztorim 2009.05.18 08:30:00
Most, hogy 10 éves az Index, nyilván minden olyan ember, aki valaha dolgozott ott, kicsit belebonyolódik a nosztalgia sikamlós-bágyatag érzületébe. Merengés van a múlton. A hogyvoltokon. Meg, hogy hogyan történt minden úgy, hogy végül mégsem maradt örök szerelem az Index.Az én…..
joco 2009.05.20 00:29:08
@dark future: hovatovább miért gondolod, hogy nem rotyog semmi a fedő alatt?
Egymás után hullnak el a taszító külsejű bicikliző állatok, a narrátor pedig elégedetten nyugtázza, hogy végre ezek sem rontják tovább a levegőt.A klasszikus horror, a némafilmes komédia és a didaktikus oktatófilm ötvözete 1963-ból a One got fat című amerikai alkotás, amely…..
joco 2009.03.01 20:37:24
@Nolik: aha, csak az nem fogja tudni kiszámítani a reakciódat, aki párhuzamos parkolásból indulna elfele, mert ő a tükrét nézi, és úgy tolja ki a kocsi orrát, így nem hogy a reakcióidról, de még a létezésedről sem tud.
Most jött el az ideje annak a furcsa helyzetnek, hogy az ünnepelt szeretne ajándékot adni. Legszívesebben minden idetévedő vagy direkt kattintó Látogatónak, de erre sajnos nincsen lehetőség.Ezért ismét nyereményjátékot indítunk, amelynek fődíja Csernus Ági alább látható két…..
Az év végén, év elején sok minden változik a BKV-nál (közlekedési rend, jegyek, bérletek fajtái, áruk), sőt akad olyan változás is, ami menet közben is változott, így érdemes összefoglalni a tudnivalókat a cég közleményei alapján. Kezdjük az egyszerűbbel, mikor üzemelnek…..
joco 2008.12.30 14:11:18
@fakutya: nem tudom, mire gondolsz, de a New York-i metróban mágneskártyaleolvasók vannak és kapuk is. A mágneskártya pedig igenis pénzbe kerül (vö: jegy, bérlet).
joco 2008.12.30 14:38:40
@fakutya: A wikipedia nem említi Chicagót, Seattle-ben részlegesen ingyenesek a belvárosi buszok:
en.wikipedia.org/wiki/Zero-fare_public_transport
dev.teszt darabolt csirke 2008.09.18 13:32:00
darabolt csirke..
joco 2008.12.23 15:54:09
@rszaloki: tesztalma
Bloggertársaim! Gondolom nem én vagyok az egyetlen, akinek fejtörést okozott a blog.hu hirdetési rendszerének az átalakulása. Biztos vannak olyanok, akik csak azért választották a Kétpupú Teve modellt, mert hiúságukat legyezgeti, ha írásaikat időnként viszontlátják az Index…..
Onlinemarketing blog Mobilt venni 2008.09.22 21:48:35
Ha valaki mobiltelefont vesz, akkor alapvetően ezt úgy teszi, hogy besétál egy kereskedőhöz, és kellő készpénz átadásával máris megszerezte a kinézett modellt magának. Ha valaki olcsó mobilt akar, akkor bemegy valamelyik számára szimpatikus szolgáltatóhoz, és ott vesz…..