Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zöldanyóka

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha igazán környezettudatosak szeretnénk lenni, akkor nem csak otthon vagy az utcán kell annak lennünk, hanem például a munkahelyünkön, az irodában is. De hogyan tudjuk ezt kivitelezni? Ennek járunk utána a cikkben... Ne járassuk feleslegesen a számítógépeket! Egy irodában a…..
Január végéig kellett várni az igazi télre, így februárra van fagy, van szél és bőven van hó. Az emberek többsége már a tavaszi napsütésre vár. Felmerül azonban, hogy mire számíthatunk tavasszal, ha a hó elolvad? Félő, hogy folyamaink próbára teszik a városok és falvak…..
Regisztrációs adó. Ritkán kerül szóba egy környezettudatossággal foglalkozó blogban, mégpedig méltatlanul, hiszen ennek az adónak hozadéka az euro besorolás. Nem a kocsik árkategóriájáról van itt szó, az euro besorolás nem más, mint a kocsik környezetvédelmi szempontú,…..
Biotej már a szupermarketek polcain is ránk köszön néha, sőt más tejtermékek között is nyomokban megtalálható a bio címke. De pontosan mit is jelent ez? Ki garantálja, hogy megfelel a valóságnak, amit a címkén olvasunk? Ez csupán pár kérdés, ami felmerülhet - jogosan - a…..
Az orvosok napi öt, azaz 5, adag zöldség és gyümölcs elfogyasztását ajánlják mostanában, hogy immunrendszerünk megfelelően fel tudja venni a harcot a környezeti ártalmakkal. Te betartod? Manapság, amikor mindenki csak rohan, a napi étkezés , gyereknek és felnőttnek egyaránt, a…..
Az alternatív energia szó kapcsán a legtöbbeknek a mezőkön álló hatalmas szélgenerátorok, és a háztetőkön lévő napelemek ugranak be. Szerencsére a megújuló-, alternatív energia felhasználása ennél sokkal szélesebb körű. Számtalan olyan helyen is alkalmazzák, ami az…..
Az össze poszt-apokaliptikus film, amit valaha moziban vetítettek ugyanazt az egy dolgot emelte ki: az ívó víz készlet veszélyben van. Arról már volt szó, hogy hogyan spórolhatunk rajta, sőt arról is, hogy milyen ház praktikákat alkalmazhatunk a takarításban. Arról azonban nem,…..
A legpazarolóbb helyiség a házban kétség kívül a fürdőszoba. Rengeteg víz, áram és földgáz tűnik itt el, valamint a samponok, tisztítószerek sem billentik pozitívba ama bizonyos mérleg nyelvét. Márpedig vannak módszerek, amik segítségével öko fürdőt teremthetünk,…..
 Ma már alig akad olyan, aki nem tudna vezetni, vagy ne akarna megtanulni. A sebesség, a kényelem, a gyors utazás és nem utolsó sorban mint tekintély és státusz tárgyai mind az autók mellett szólnak. Az autó nagymértékben könnyíti meg a háztartás mindennapjait, azonban ennek…..
Érdekes felméréseket olvashatunk mostanában az autóhasználat és a környezetszennyezés összefüggéseiről. Például az emberek annyira elkényelmesedtek már, hogy szinte a sarki boltba is kocsival mennek. Legalábbis a legtöbb kocsival megtett út nem lépi túl az 5 km-ert, sőt…..
 A modern fogyasztói társadalomban minden problémára külön terméket vásárolhatunk, csak azért, hogy ezzel is fogyasztásra bírják a vásárlót, a fagyasztót. Mert bizony már csak ezzel a névvel illetik az embereket és a "hölgyem/uram" épp csak megszólítás. Ennél…..
Mindenkinek érdeke, hogy a hónap végén érkező számlákon minél kevesebb összeg legyen feltüntetve. Az energia ára csökkenni nem fog, de néhány hasznos tanács betartásával ezt mi magunk is leredukálhatjuk. Az elsődleges nehézség a takarékosság terén a fűtés. Próbáljuk meg…..
  Az energia tanúsítvány, vagy közkedveltebb nevén a "lakás zöldkártya" fogja meghatározni a jövő házait és lakásait, azt hogy milyen tényezői vannak az energia fogyasztásnak. 2009. január 1-től kormányrendelet szabályozza azt, hogy minden akkor épült…..
  A mosószóda előnyeiről már ejtettünk szót, de ahhoz, hogy a mosószóda alkalmazása valóban olyan hatékony legyen, a használatára is oda kell figyelnünk. Egy kiló mosószóda körülbelül 30 mosásra elegendő, és ehhez viszonyítva az ára rendkívül alacsony. Kiválóan…..
   Napjaink rohanó világa megköveteli tőlünk, hogy öltözetünk makulátlanul tiszta és kellemes illatú legyen. Ez társadalmi elvárás. Sokféle mosópor közül válogathatunk, de azt a reklámok elfelejtik közölni velünk, hogy ezek a mosóporok bőrrel érintkezve…..
   A víz nélkülözhetetlen az élethez, a legfontosabb anyag a Földön. A mai ismeretek értelmében folyékony halmazállapotban csak a mi bolygónkon található meg a Naprendszerben.  Földünk azért kapta a "kék bolygó" elnevezést, mert felszínének 75%-át…..
   Dédszüleink idejében az emberek éppen annyit ettek, amennyire feltétlen szükségük volt és éppen annyit vásároltak, amennyi elengedhetetlen volt a mindennapi élethez. Vásárlásaik nagy részét a helyi vásárokban, piacokon bonyolították le, helyi termékeket vettek a…..
   A közlekedés mindennapjaink része. Szinte mindenki közlekedik nap, mint nap a teendői elvégzése érdekében a munkahelyre, iskolába, a barátokhoz, vagy éppen a nyaralás miatt. A környezettudatosság szempontjából elsősorban nem magával a közlekedéssel van probléma,…..
   Az alternatív energia felhasználása jelenleg a leginkább jövőbe mutató törekvés, mellyel sokat teszünk a környezet megóvásáért és önmagunkért is, hiszen ezek az energiaforrások hosszútávon sokkal kifizetődőbbek, mint a hagyományos energiaforrások, ugyanakkor…..
   Az, hogy a jövő generációjának egészséges élettere legyen, és hogy ne halmozódjon fel olyan sok hulladék a tározókban és a hulladékudvarokban egyetlen apró, ám rendkívül fontos pillanatban dől el: a vásárlás pillanatában. A mindennapi bevásárlás során nem…..
   A modern háztartásban keletkezett hulladék hatalmas veszélyt jelenthet a környezetre, ha azt nem megfelelően kezeljük. Minden általunk vásárolt háztartásbeli terméknek van egy rejtett élettörténete, ami lokális szinten nem okoz maradandó problémát, globális szinten…..