Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mondatoló

19 bejegyzést írt és 162 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta gondolkodom ezen, és most ez a blog is megerősített benne. Minimalista szó jelentése: “A minimalizmus több modern művészeti irányzat (zenei, építészeti, formatervezési, egyéb) összefoglaló neve, amik közös jellemzője, hogy a lehető legkevesebb eszköz és anyaghasználattal igyekeznek…..
Nem akarok olyan országban élni, ahol 4 millió embert képes  akkora gyűlöletre nevelni a kormánypropaganda, hogy képes legyen felülírni a „minden ember egyenlő” elvét. Aki nemmel szavaz, azt mondja, a muszlimoknak kevesebb jár, mint másnak, vesszenek el a háborúban, nincs joguk menekülni. Ami a…..
A Kettős mérce egy ellenzéki blog, de nem azért jött létre, hogy minden szart rádobáljon a kormányra. Mi hiszünk abban, hogy a politika nem arról szól, hogy belerúgjunk egyet a másikba. Azzal is tisztában vagyunk, hogy a kormányzás pénzbe kerül, ugyanúgy ahogy az államigazgatás…..
mondatoló 2011.08.06 12:20:52
@csabakirályfi: Ha a munkaköri leírásod része a jó megjelenés, akkor simán fizetheti a munkáltató a fodrászt.
Tisztelt Szíjjártó úr, kedves Péter!Hadd kezdjem mindjárt azzal, hogy némileg gondban voltam a megszólítással, ugyanis a barátaim nem értenék, miért "tisztellek", amikor erre, úgy gondolják, semmi okom sincs. És "kedves" sem vagy senkivel, aki nem fideszes.…..
mondatoló 2011.08.05 14:42:58
Oscar Wilde utolsó szavai feljegyzések szerint állítólag ezek voltak (persze nem feltétlenül kell elhinni, hogy tényleg így, tényleg akkor, tényleg ott, és tényleg utolsó): "A tapétám és én halálpárbajt vívunk. Valamelyikünknek mennie kell." Mint tudjuk,…..
  Nem hivatalos díj persze, de azért sokkal többet ér, mint egy "interneten ki kattint többet" verseny első helye. A Weburbanist ugyanis tényleg a legérdekesebb, legkülönlegesebb cuccokat szokta összegyűjteni (ha valaki nem ismerné, nem egy kis blogocska, csak rss-en…..
mondatoló 2011.07.13 15:46:31
Rossz hír a rettegőknek, jó hír nekünk többieknek: mégiscsak lesz választás 2014-ben. A Kormánykoalíció Nemzeti Nagytanácskozása a hétvégén kiülésezte, Áder János pedig szertefoszlatta az egyre jobban elharapózó illúziót, miszerint most aztán sosetöbbet' ki nem hagyja…..
3 mondat 2011.06.28 13:23:00
Pedig milyen jó lett volna, ha néhány tibeti zászlólengetése miatt mondjuk úgy dönt a kínai kormányfő, hogy inkább máshol fektet be. Mi meg majd jóllakunk a jogállammal.Aztán megosztjuk a tibetiekkel is, örüljenek...
mondatoló 2011.07.08 00:25:25
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: szerintem egy üzlet értékét nem az mutatja, hogy a másik partnerével mit bizniszelt az én partnerem.
mondatoló 2011.07.08 01:13:01
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Bár a saját nézőpontjából nézve lehet, hogy neki a 200 Ft is hatalmas üzlet."

Ennyi :)

De szerintem a 200 Ft vs. 6000 Ft túlzás, meg amúgy sem tudjuk, hogy mennyi az a 200 Ft, hiszen magyar állampapírok megvételéről volt szó, nagyságrendről, pontos összegről nem.
mondatoló 2011.07.08 06:02:38
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nyilván nem értünk egyet, de speciel nekem már rohadtul elegem van abból, hogy egy ilyen ügyet, mint ez a kínai-ügy, a baloldal és a rajongói ízekre szednek, minden apró részletét kiforgatják, átértelmezik, relativizálják, elhazudják, módosítják, eltúlozzák, elbagatellizálják. Mindent elkövetnek, hogy kisebbnek, bénábbnak, értéktelenebbnek, rosszabbnak, negatívabbnak értékeljék, mint ami valójában.

Eddig nem volt túl szoros üzleti kapcsolat Kína és Magyarország között kormányzati szinten. Most lesz. Aki ebben csak a rosszat keresi, tegye, szíve joga. Nyíilván ettől érzi magát jobban.
3 mondat 2011.07.07 23:28:00
Elbocsátanak a közmédiából egy csomó szerkesztőt-műsorvezetőt. A liberálisabbja nyilván örül neki, hiszen most már a mindenható piacra bízhatja tudását, szakértelmét. A konzervatívabbját pedig Daniel Cohn-Bendit szavaival tudnám nyugtatni: "kiegyensúlyozott információ…..
mondatoló 2011.07.08 00:23:37
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: sajnos ilyen nincs. Már Cohn-Bendit is megmondta. Egyébként ezzel a mondatával egyetértek, az újságírói pártsemlegesség illuzió.

A kulturális értékteremtés/megőrzés pedig valóban szép lenne, de csak addig működik, amíg véletlenül adásba kerül egy Wass Albert vers, vagy egy "magyarkodó" műsor Bayer Zsolttól és már kezdődik is a nácizás. De nem mondom, fordítva is így van.

Igaz, a szépemlékű Napkelte szekesztőinek reggelenkénti ámokfutásai egy jobbérzésű liberális gyomrát is megfeküdték.
Azt hiszem senki nem lepődik meg már azon, hogy ha előkerül egy olyan Orbán riport, mely a 2010-es választások előtt készült és szöges ellentétéről beszél Orbán ellenzékben, mint amit most kormányzati pozícióban tesznek.Orbán Viktor üzenete az MTV-seknek2009. novemberében…..
mondatoló 2011.07.08 00:02:56
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: talán nem itt kéne belemennünk egy médiavitába, de azért annyit hadd mondjak el, hogy a közszolgálati tévének NEM elsősorban a magas nézettség elérése kell hogy célja legyen. Elsődleges célja a közszolgálatiság, a társadalom minél szélesebb rétegei igényének a kielégítése. Ha az RTL Klub magas nézettségű az X-Faktor, a Fókusz, a Barátok közt vagy a Fábry-show miatt, az nem jelenti azt automatikusan hogy az MTV szar és rossz műsorokat csinál, és hogy ezekkel kellene versenyezni, vagy ilyen jellegű műsorokat kellene készítenie. Kicsit olyan, mintha egy F1 autót és egy helyijáratos autóbuszt hasonlítanánk össze, és azt a következtetést vonnánk le, hogy az autóbuszt meg kell reformálni, mert sebességben jóval elmarad az F1-estől.

Jó példa ugye a Petőfi is ("emerkettő"); magas hallgatottsága van, abszolút hiányt pótol, na de kérem, mitől is közszolgálati?!
Kumin szerint Skizofrénia 2011.07.05 15:29:00
A skizofrénia vagy hasadásos elmezavar kóros állapot, a gondolatok, érzések és cselekedetek közötti összhang felbomlása. (Wikipédia) Nem sokat kockáztattam, amikor tegnap az Inforádióban egy hosszabb beszélgetésen azt mondtam, hogy a mai strasbourgi EP plenáris ülésen a…..
mondatoló 2011.07.05 22:30:45
@asghh: Jéé, nekem is pont ez jutott ma eszembe, hogy Kónbandi az EP Torgyánja :-)
csox Miért jó a csokoládé? 2011.07.03 14:20:00
Tegyük fel, hogy a hamburgeradó nem egy újabb sarc, hanem valóban azért találták ki, hogy egészségesebbek legyünk. Akkor meg mi bajuk a csokival? Nem a kakaót csak nyomokban látott bevonókról beszélek, hanem azokról a csokoládékról, amiknek 40, vagy akár 60%-ának valóban van…..
mondatoló 2011.07.03 21:03:10
@ze11: Nem vagyok otthon a témában, de valószínűnek tartom, hogy a cukrászdák a bevételük után adóznak, nem pedig az eladott krémesek darabszáma után. Vagy hogy más oldalról közelítsem meg: nincsen a cukrászdának leltározási kötelezettsége, ami alapján be tudná vallani, hogy hány darab marcipát és hány darab dobostortát adott el.
mondatoló 2011.07.03 21:07:33
@ze11: "De hogy miért nem lehet %-osan meghatározni, mennyi cukortól kell hambiadót fizetni egy termék után...?"

Meg lehet. Például a szóban forgó törvény is meghatározza.

"a 1704, 1905, 2105 VTSZ szám alá tartozó termék, ha hozzáadott cukortartalm a
meghaladja a 25 gramm cukor/100 gramm mennyiséget, továbbá az 1806 VTSZ szám alá
tartozó termék, ha hozzáadott cukortartalma meghaladja a 40 gramm cukor/100 gramm
mennyiséget (a továbbiakban együtt: előrecsomagolt cukrozott készítmény);"

Most komolyan; mit hittél, mi alapján határozzák meg az adózott termékek listáját?
mondatoló 2011.07.03 21:08:37
@ze11: Ez legfeljebb a nyáltermelésig van így, de szívesen meghallgatom, ha levezeted tudományosan.
Azt hiszem, az új médiatörvénynek sikerült olyan eredményeket is hoznia, ami az internet egyes részeit idehaza visszalövi a statikus(abb) sajtó korába. Egészen konkrétan arra gondolok, hogy a kommentezés módja és lehetősége az, ami részben megváltozik. Ugyanis mostantól a…..
mondatoló 2011.06.30 23:41:42
@Konrad: "de engedem. Csak néha megkérem, hogy más _stílusba_ tegye."

"lehet, nem is láttad, hány kommentet nyírtam ki az elmúlt szűk órában."
mondatoló 2011.07.01 00:13:12
@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!: Többen már szólni sem mernek :-)
mondatoló 2011.07.01 00:35:54
@driopios: bizony. Bár ICE-T nyilvánvalóan más ügyben is sáros.
3 mondat Chipsadó 2011.06.21 19:38:24
Meggyőződésem, hogy a hamburgeradónál chipsadónál igazságosabb, okosabb és indokoltabb adó nem létezik, igazán nagyszerű lépés volt bevezetni. Persze a "liberális" Fidesz-ellendrukkereknek ez sem fog tetszeni; miért nem ehetek szabadon azt, amit akarok, miért nem…..
mondatoló 2011.06.26 16:03:37
@knausz: Kedves Knausz, van igazság abban, amit mondasz, sőt minden ellenérvben (általában) van egy kevés igazság. De amiért szimpatikus nekem ez az adó, az leginkább az, hogy nem kell megfizetnem. Ugyanis én nem vásárolok sem chipset, sem cukros üdítőt, sem energiaitalt. Úgy gondolom, hogy ennél igazságosabb adó nem létezik (és a fogyasztási adó amúgy is mindig igazságosabb, mint a jövedelmi adó).

És valóban: egészséges ételektől is el lehet hízni, meg ezekkel a sós, cukros kajákkal együtt is lehet egészségesen élni. Sőt, hiába eszik valaki egészségesnek mondott ételeket, hogy ha a táplálkozása egyoldalú. Meg még lehetne folytatni a sort estig. DE. A kormány nem írhat elő senkinek étrendet, viszont valamit tennie kell a kétségtelenül rossz táplálkozási szokásaink ellen. Tehát valahol meg kell húzni a határt. Szerintem ez most jó helyen lett meghúzva. (Bár szívem szerint a transzzsírokat tartalmazó ételeket is adóztatnám.) Így egyrészről felhívja a figyelmet a problémára, másrészről bevételt teremt az eü-nek. Aki meg úgy gondolja, hogy nem fog belehalni egy cukrozott üdítőitalba, az a 10 forintba sem fog.
mondatoló 2011.06.29 14:17:37
@seahawks: Változatos étrend mellett az általad említett ételekkel együtt is lehet egészségesen étkezni és élni. (Btw. a lecsó miért egészségtelen?) De, ahogy már írtam, valahol meg kell húzni a határt. A pörköltet betiltani nem lehet, és egyébként az sem feltétlenül egészségtelen. Az agyonsózott transzzsírsavas snack és az energiaital viszont az.
mondatoló 2011.06.30 13:27:15
@seahawks: Nem. Szimpatikus, mert nekem kedvez és igazságos, mert az fizeti, aki akarja.
Kumin szerint Reagan 100 2011.06.29 18:00:00
Érdekes dolog egy politikus emlékezete. Ronald Reagan nekem az első amerikai elnök, akiről saját emlékeim voltak. Nem sokat tudtam róla, de sokat láttam a TV-ben, éreztem, hogy fontos dolgok történnek körülötte. Akkoriban indult a műholdas tévézés, lett nekünk is MTV otthon, és…..
Olvasva a balliberális értelm hőbörgők véleményét a kínai főtitkár látogatása kapcsán, az emberben előbb-utóbb felötlik a gondolat: ej, ez az Orbán Viktor... Üzletet köt Kínával... pedig most akár megdönthette volna a kínai kommunizmust! Nem is beszélve Tibet…..
"A mai rendszer legnagyobb gondja az, hogyan tudna megszabadulni a marxizmustól anélkül, hogy a hatlmát elveszítené"/Szabó Lajos könyvtáros, filozófus, 1951./ Magyarországon nagyságrendekkel több a kommunista, mint Kínában, vélemezem, akár 2-3 kommunista is…..
mondatoló 2011.06.27 15:41:59
@A Hannibal Lektűr-attitűd: na megpróbáltam elolvasni. Mintha tényleg nem Fideszfikázás lenne. Egyelőre ennyi.
mondatoló 2011.06.27 15:45:11
@regress: ahogy olvasom a kommenteket, te vagy kisebbségben.
mondatoló 2011.06.27 21:21:22
@regress: Gratulálok.
Az előző posztom utáni kommentekből tanultam egy érdekes jelzőt: „szíjjártópetyai”. Ahogy ez a politikában lenni szokott, már a definíció megfejtéséhez sem mindegy, hogy honnan nézünk a szóra. Én azt mondom: a jobboldallal nem szimpatizáló kommentelő meghatározása…..
mondatoló 2011.06.24 21:16:43
@knausz: köszönöm, nagyon kedves vagy :-)
mondatoló 2011.06.24 21:19:29
@lyken: Szerintem ugyanazt mondjuk.
mondatoló 2011.06.24 21:37:21
@hackbard.celine: Butaságokat írsz, ne haragudj.
3 mondat 2011.06.21 23:52:00
Orbán Viktor és a kormány lemondását követelte az MSZP Miskolcon, MSZP-s tömegtüntetésen több száz ember előtt.Mint a régi (de jó) viccben az egér, amikor egyszer berúgott és kitántorgott az egérlyuk elé, majd elkiáltotta magát: na hol az a macska, had' baszom…..
Ma tüntetni kell! A magyar ifjúságon a sor. Orbán Viktor 22 évvel ezelőtt pontosan ezen a napon, Nagy Imre és mártírtársainak újratemetésén beszédet mondott. „Valójában akkor, 1956-ban vette el tőlünk - mai fiataloktól - jövőnket a Magyar Szocialista Munkáspárt. Ezért…..
mondatoló 2011.06.17 21:57:38
@EvilHedgehog: na jó, folytatom, mert sosem lesz vége. Tehát te magánnyugdíjpénztárakat kérdeztél, a szórólapon meg nyugdíjpénztárak vannak. "Megvédeni" nyilván a privatizációtól lehet, tehát az állami pénztárra vonatkozik, amit mi sem támaszt alá jobban, mint a szórólap bal oldala.
mondatoló 2011.06.18 12:51:04
@EvilHedgehog: így van. Akkor mi a megfejtés?
mondatoló 2011.06.19 16:13:46
@EvilHedgehog: Olvastad a szórólap bal oldalát?
3 mondat Őszöd forever 2011.06.18 17:16:00
Mesterházy ledarálta a borítékot, amibe Gyurcsány az őszödi beszéd lehetséges kiszivárogtatóinak nevét tette, közben a kongresszus lehet hogy kötelezni fogja GyF-et, hozza nyilvánosságra a neveket. De ha korábban igazságbeszédnek, a hazugsággal való szakításnak nevezték az…..
3 mondat Június tizenhat 2011.06.16 13:47:59
"Valójában akkor, 1956-ban vette el tőlünk - mai fiataloktól - jövőnket a Magyar Szocialista Munkáspárt. Ezért a hatodik koporsóban nem csupán egy legyilkolt fiatal, hanem a mi elkövetkezendő húsz vagy ki tudja hány évünk is ott fekszik" - mondta ma éppen 22 évvel…..