Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egyikötökse

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Szkeptikus Társaság és az Értelmes Tervezettség Mozgalom (ÉRTEM) Egyesület ezúton tájékoztatja az érdeklődőket a két szervezet között elindult hivatalos párbeszédről.Vágó István egy napilapnak adott interjúban hangot adott az intelligens tervezettség felfogásával kapcsolatos véleményének. Az…..
egyikötökse 2011.04.20 15:26:38
@feketevíz: "Azt a gondolatot vetette fel bennem, hogy két azonos sakk robot tud e játszani egymással, vagy a végeredmény eleve kódolt?"

Nem ertem, hogy a jatek mitol lenne eleve kodolt. Ha mind a ketten azonos taktikat kovetnek akkor sem egyenloek az eselyek, mert ugyanis a sakkban aki nyit az eleve elonnyel indul.

Erre a legjobb valasz nem egy olyan lepes, mintha a masodik robot kezdett volna. Tehat a taktikanak a ket robotnal mar a masodik lepes utan modosulnia kell, hogyha mind a ketten nyerni akarnak.

A vegeredmenyt leginkabb az befolyasolja, hogy a robotok alkotoja mennyire egyenletesen erosen tudta megadni a tamadas es vedekezes algoritmusat, de itt sem lehet elore megmondani, hogy ki nyer.

Mivel altalaban nem megmondhato, hogy ki nyer, ettol jatek. Ha teljesen megjosolhato lenne a nyeres az elso lepes utan, senkit sem erdekelne a sakk.