Regisztráció Blogot indítok
Adatok
újvámpír

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Heti retro: Deathtrack 2013.04.03 14:59:44
A Deathtrack megint olyan játék, ami csak szűk körben volt kultikus siker, ezért ma már kevés infót lehet előbányászni róla. Pedig sokak gyerekkorának volt meghatározó élménye, itthon is. Én a kilencvenes évek elején találkoztam vele, amikor a „Kaland, Játék, Kockázat”…..
Az utolsó gasztróval foglalkozó bejegyzésem óta megjelent pár olyan hír, ami nagyon is jellemzi a jelenlegi állapotokat, és amelyek mellett emiatt sem lehet szó nélkül elmenni. Amennyire fény az éjszakában-jellegű volt Széll Tamás győzelme, legalább annyira jól jellemzi az…..
újvámpír 2013.03.29 10:13:43
Veneszt nem kell bántani. Teljesen más világ volt akkoriban...
A Molnár B. által preferált csúcsgasztronómia persze a jövő. De Magyarországon jelenleg talán csak ezrelékekben fejezhető ki azok száma, akik meg tudják fizetni a Michelin-csillag színvonalú helyek árait. Akkoriban - emlékszem rá - egy átlagos család számára sem volt nagy csoda vasárnaponként étteremben enni, cukrászdába presszóba járni, és ehhez bizony kellett egyfajta kompromisszum: többmillió vendéget nem lehet szarvasgombával, királyrákkal meg angus steak-kel jóllakatni. Arról nem is beszélve, hogy egyrészt nem volt konvertibilis valutánk, az állandó dollárhiányt figyelembe véve érdekes lett volna ha csúcsgasztronómiai alapanyagokra költik a nehezen összeszedett centeket. Ezenkívül a vendéglátás is döntő többségében állami mammutvállalatok égisze alatt működött, tehát volt létjogosultsága az egységes receptkönyvnek, már csak a normák, elő- és utókalkuláció miatt is.
Ettől persze Venesz receptjeit túlhaladta már az idő, de kis korszerűsítéssel, friss alapanyagok használatával azért nem kell kidobni ezeket az ételeket, hiszen ezeken nőttünk fel, ezt ettük évtizedekig, és lehet hogy bunkó vagyok, de én továbbra is szeretem a hortobágyi palacsintát, a Budapest bélszínt és társait.
Remélem egyre több Michelin csillagos, vagy azt közelítő színtű éttermünk lesz, de az elit mellett mindig lesznek olyanok - és sajnos mindig ők lesznek többen - akik nem tudnak kiadni több száz eurókat egy vacsoráért, tehát lesz létjogosultsága az olcsóbb - de ettől még nem kell feltétlenül színvonaltalannak lennie! - helyeknek is.
Hamarosan bezár a KINO. Habár először megúszták, reménykedtek, a támogatások megszűnése miatt azonban nem képes tovább működni. Kényes, nehéz kérdés, hogy hol a határ, hogy egy művészmozit adófizetők pénzéből támogasson az állam. Tény viszont, hogy sorra szűnnek meg az…..
újvámpír 2012.11.13 20:28:43
A fenti fotó nem egy építkezési területen és még csak nem is egy külvárosi parkolóban készült (ahol ugye előfordulnak furcsa dolgok), hanem (a honlapja szerint) "az igényes környékhez igazodó" Budagyöngye előtt. Igen, ez a II. kerület, Budapest és ezzel az ország…..
Tisztelt Munkahelyi Terror blog! Én is a Zepternél dogozom Decemberóta. Nekünk is ígéreteket tettek, hogy nem kell semmi után menni csak az irodában kell lennünk és az ügyfeleket fogadni. Minden az irodában fog történni. De ez sajnos nem így van. Mindent nekünk kell csinálni,…..
újvámpír 2012.01.27 08:46:24
@korob: Hát attól függ. A Zepternél általában sima házalókat keresnek, nem munka hanem ügynöki szerződéssel, pusztán jutalékos rendszerben. Azzal sincs baj, csak tudomásul kell venni hogy akkor van pénz ha elad valamit, plusz semmiféle alkalmazotti előnyt ne élvez.

Időnként persze kereshetnek más posztra is embert, akkor viszont egy svájci tulajdonosi hátterű multicégnél a nettó 120 egyáltalán nem sok.
Kedves Munkahelyi terror blog,   Nem rég óta vagyok az oldal olvasója, de annál lelkesebben igyekeztem vissza-vissza olvasni a cikkeket. Persze még a felét sem sikerült letudnom, ezért nem tudom, járt-e még más is hasonlóan hozzám. Ahogy látom, sokan azért emelik fel a szavukat,…..
újvámpír 2012.01.27 08:40:19
@A Tyne folyó déli partja: hát az ilyenekre mondom hogy furcsa... :D Pl. gondolj bele ha Schubert Norbi egy másfélmázsás asszisztenst tartana... :)

Ami meg a kövérséget illeti: húszas éveim végén én is elhagytam magam, jólét, már asszony is van, mit törődjek magammal... :) 114 kiló voltam... Most 41 évesen 81 és kurva jól érzem magam, és semmiféle csodaszert nem használtam csak no sör, kevesebb zabálás, több mozgás. Ennyi.
Tavaly év vége felé kérdezték tőlem: hogyan is készülhet a menzán a csokoládéöntetes piskóta? Gondoltam ez nem lehet olyan nehéz, így felvettem a listára és most: itt a leleplezés ideje!Sütöttem egy kis tepsi piskótát és nekiveselkedtem, eleinte csak úgy, ahogy magam is…..
Wass Albertfotó: littleborz.freeblog.huNekem semmi bajom nincs Wass Alberttel és nem is érdekel, sem a személye, sem a munkássága.Miért írok akkor mégis róla?Mert  egy korábbi posztomban említettem a nevét, egészen pontosan azért, mert a csepeli polgármester felhívást tett…..
újvámpír 2012.01.18 15:53:50
@Terézágyú: pontosan így vagyok vele. Valaki előttem már foglalkozott Kertésszel. Sosem olvastam tőle semmit, aztán amikor bemondták hogy Nobel-díjat kapott, elolvastam a Sorstalanságot, amit érdekes témának, ám szarul megírtnak találtam. Szerintem Kertész nem tud írni, sőt még magyarul sem tud. Ezért nem szeretem, nem azért mert zsidó.
újvámpír 2012.01.19 08:31:50
@Terézágyú: Nem vagyok irodalomtörténész vagy kritikus, így szakmai választ nem tudok adni. A saját véleményem szerint Wass gyönyörűen ír magyarul, a tájleírásai felülmúlhatatlanok. Kertésztől egy könyvet olvastam, a Sorstalanságot, ami zavaros, magyartalan mondatszerkesztésű, nem tetszett, többet nem olvastam tőle.
újvámpír 2012.01.19 09:07:59
@a halál kamionja mindenkit elgázol: :)))))))))))))))))))))))))))
Izland úgy döntött, hogy gyakorlatilag teljesen betiltja az óriás laposhal (Hippoglossus hippoglossus) halászatát, ugyanis félnek attól, hogy állományuk kritikus helyzetbe kerül. A rendelkezés az év első napján lépett hatályba, sok ember megdöbbenésére. Ugyanis a kvótákat…..
Lehet, hogy már kicsit elfogott a karácsonyi hangulat, de valahogy nem visz rá a lélek, hogy érdemben foglalkozzak az elmúlt napok politikai-gazdasági történéseivel, mégha mégoly jelentős események is zajlanak éppen. Valahogy olyan lerágott csont érzése van az embernek. És a…..
újvámpír 2011.12.14 12:28:22
@VUVUZELLANÉNI: Hogy érted? :)
Ma reggel van egy cikk az indexen hogy a biztos szavazók 25%-a szavazna már a Jobbikra. Ha ez így van, az már azért egy figyelemreméltó tendencia. És mi van ha Thürmer Gyula is leporolja a Munkáspártot? :D
újvámpír 2011.12.14 12:33:19
@Mesemondó Medve: azt sejtettem. :)
Persze akkor jó kérdés hogy mi lesz a rengeteg nyugdíjassal? Mert mi még abban a korban vagyunk hogy van időnk gondoskodni magunkról, de ha most a 83 éves nagynénémnek azt mondod hogy bocsika, de mostantól a fele nyugdíjat tudjuk fizetni, akkor ő azt hogy védje ki? Rohadt nehéz ügy ez, na.
Őszintén szólva én pár éve nem gondoltam volna hogy idáig fogunk zuhanni. De hát a nálam okosabbak sem, sajnos.
újvámpír 2011.12.14 12:21:16
@Mesemondó Medve: hát most rakott fel az ismerősöm a fészbúkra egy elvonási táblázatot, szívesen belinkelem neked:
http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=252366388161145&set=p.252366388161145&type=1&theater
amíg ez így működik, addig nincs miről beszélni.
A feketemunka probléma persze, de ha egy napszámost veszünk, akkor az áfában és jövedékiadóban (mert azért cigi fröccs-sör bejátszik) :), elég sokat vissza is penget belőle, és annyival kevesebbet megy segélyért.
A minap nagyi padlásán egy gyöngyszemet találtam: másodikos olvasókönyv 1972-74ből. Tanulságos és egyben döbbenetes, hogy már 7 évesen, hogy "mosták az agyunkat". Érdemes elolvasgatni a tanulságos meséket - főleg azoknak, akik nem éltek abban a korban.(A képekre…..
  Ha érdekel, a reklámok egyik kreatív formája az úgynevezett "Vintage" stílus. Ezzel szinte lehetetlen mellé lőni, az eredmény mindig érdekes és szemet gyönyörködtető. Manapság az is biztos, hogy minden menő ami retró. Ma ezeket a vintage posztereket kínáljuk…..