Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BSz

1 bejegyzést írt és 356 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viccelni majdnem mindennel lehet, de komolyan, Louis CK vagy előtte Bill Hicks életműve az élő példa rá. A félig magyar származású CK párszor nagyon messze ment a korlátok feszegetése közben, egyik előadásának a “pedofil is ember valahol” témájú szegmensének abszurditása…..
BSz 2014.09.02 13:16:09
@polyvinyl: a magyar közfelfogás és bírói gyakorlat inkább balázsékat követi, mint téged, de értelek...
Ha “biciklistaként” reagálnék Stump András cikkére, bizonyára a fenti címet adnám neki. Csakhogy ennek nincsen sok köze a modern közlekedéspolitikához, amivel foglalkozom, és hozzám sem - már sokszor leírtam: nem vagyok “biciklista”.  Tehát az alábbi cikk új…..
BSz 2014.06.17 16:02:06
@kovi1970: akkor az autóst jobban terheli a felelősség ha KRESZ-t szeg, nem?!

Az pont jó, mert a bringás-autós balesetek 50%-áért az autós a felelős.

Amúgy kíváncsi lennék pöstön ki biciklizik jogsi / kresztudás nélkül. autót elég sokat látok elárulom
BSz 2014.06.17 16:02:41
@Miazmás: kedves vadászgépek, nem tudtok mindig mindenkire odafigyelni...
Vigyázat, spoilerveszély! Mi szóltunk! "Kevesebb megerőszakolással nem lenne reális a Trónok harca." Ezzel a felütéssel indította George R. R. Martin a szexben, erőszakban, kínzásban és vérfertőzésben tobzódó tévésorozatról szóló New York Times-interjúját, amit a…..
BSz 2014.05.08 16:18:53
@Megtalállak: Tudod mit jelent az epikus? Szerintem nem.
Az ilyen emberek mondják egy metál számra, hogy klasszikus, a dráma meg szerintük valami szappanopera...
BSz 2014.05.08 16:21:33
@Bogyó 2: "olyan kamaszfiúknak való történelmietlen erőszak-dicsőítő gyűrűk-ura epigonságnak tűnik"

Ha nem ismered akkor a *aszért kommentelsz itt...
BSz 2014.05.08 16:32:24
@Gyingizik:
Rómeó és Júlia meg két pattanásos kamasz története, akik egy jó kufircolás után még egymás fb elérését is rosszul adják meg...

WW meg kristályt főzött, mert szegény beteg volt és meghalt. Egy rész is sok neki.

A plot összetett és bonyolult, még a sorozatban is, a könyvben pedig egyenese követhetetlen romana regényeken nevelkedetteknek, karakterfejlődés van, az egész történetnek van íve. Bár a szappanopera dramaturgiáját nem ismerem pontosan, de szerintem nem ez. Bár ha rajzolnánk egy gráfot ki kivel kefélt tuti lenne hasonlóság egy brazil szappanorrával, de ez a koliban is így van.
A Blikk mai infója szerint valaki fogta magát, és felnyomta a rendőröknél Sebestyén Balázst, mert a műsorvezető a Vundersőn és Zuperszexi egyik adásának felvételén biztonsági öv nélkül vezetett a forgalomban. Vadon Janinak volt annyi esze, hogy az anyósülésen…..
BSz 2014.05.08 10:57:34
@Brunnenthaler:
Ki a *szom megy bele ebbe az utcába?
Bekötni, nem bekötni, nem bekötni és felvenni, nem bekötni és felvenni majd műsoridőben leadni, nem bekötni és felvenni majd műsoridőben leadni és utólag ezen még faszolni is nem ugyanaz a műfaj!

Ebbe az utcába Hajdú Péter se ment bele, mert ő is egy köcsög ha parkolni kell, de legalább utólag elnézést kért minden alkalommal, és ő se műsoridőben csinálta.
BSz 2014.05.08 10:59:03
@dr Smittpálelnökúr:
Én Lovász Lászlót is feljelenteném ha műsoridőben nem köti be az övét. Vagy ha nem is, reménykedek, hogy valaki megteszi.
Csak ő nem csinál ilyet valamiért, nem is értem miért.

A szabályok mindenkire vonatkoznak, híres emberekre százszorosan!
Nyitott ajtóval hagyta a kereszteződés közepén autóját, hogy a beszóló kerékpáros után rohanjon, egy sofőr a XI. kerületben, a Fehérvári út és az Etele út kereszteződésében. Az E-tanu blog szerint a személygépkocsi az Etele útról kanyarodott balra a Fehérvári útra,…..
Rendszeresen átmennek a piroson, járdáznak, és szembemennek a kijelölt forgalmi iránnyal a brit biciklisek. Yorkban egy szabálytisztelő sporttárs meg is elégelte, hogy egyedül kell álldogálnia a lámpás kereszteződésekben, és videó-összeállítást készített a fejkamerás…..
BSz 2014.04.17 15:00:36
@dömötör: meg az adócsalók.
Az meg nemzeti sport.
BSz 2014.04.17 15:06:16
@dorian gray:
mert minden autó megfelelő műszaki állapotban van, és a zöldkártyája is rendben, azért.
BSz 2014.04.17 15:16:22
@Élménytalicskázó:
Ha nem troll a kérdés, akkor válaszolok:
- a járdán szar biciklizni, 10 biciklisből 8 és 10 gyalogosból 11 ezt mondja. Meg a KRESz is csak bizonyos körülmények között engedni, korlátozottan.
- a bicikliút == halálút, a balesetek nagy része itt történik (kanyarodó autó elsodorja a viszonylag nagy sebességgel egyenesen haladó biciklist). Személyes és baráti köröm tapasztalata egybevág a statisztikával. Sajnos kötelező használni. Én óva intenék mindenkit használatától ettől függetlenül. Hozzáteszem autósként nehéz az ilyen kanyarokba benézni.
- úton tekerni: lehet a sok parasztot zavarja, hogy nem tud elütni, ki kell kerülnie, de lát, jó esetben lassít, kikerül, nem öl meg, csak gondolatban. Persze 100-ból 1-2 paraszt nem tart kellő oldaltávolságot, főleg a furgonosok faszok, kamionosok meglepően jófejek, csuklós buszoktól óvakodj (buszsávot csak annak ajánlom aki tud tekerni)! Sok helyen csak ez az alternatíva van.
- legjobb a biciklisáv, de a sok paraszt meg odaparkol, nincs sok helyen, mert a még több paraszt elhitte, hogy a bicikliút az jó.

Ez van :-(
  A hazai köztudatban a magyar zöldpárt(ok)ra különböző címkéket aggatnak, vélt vagy valós indokokkal. Ezek közül az egyik leggyakoribb, amivel személyesen találkozom, hogy az LMP egy néhány éve eltűnt, de a magyar politikai életben közel két évtizeden át meghatározó…..
BSz 2014.02.28 16:00:33
@Lord_Valdez:
Tehát zöld emberek zöldet vesznek?!

A neoliberalizmus hozta be a DDT-t. Nekem ennyi elég is ahhoz, hogy belássam, megfelelő szabályozás nélkül a szabad piac csak saját magunk kizsákmányolásához vezet.
Neonácik terrorizáltak hónapok óta egy nyitrai diákkocsmát, a tulajdonosnak eltörték a lábát, két másik fiatalt eszméletvesztésig rugdostak. A három hónappal korábbi támadást rögzítette egy ipari kamera. Skinheadek támadtak Nyitrán tavaly októberben és szilveszterkor…..
BSz 2014.01.30 15:36:55
@Tapmancs:
Nálunk is van Kopaszbűnözés, úgy.
Persze majd a Jobbik megküzd a Magyar Hajnallal a karlengető kopasz "focidrukkerek" szavazataiért... ja meg a Fidesz. Úgy.
Múlt heti posztunkban mi is igyekeztünk megmondani a frankót Paks bővítése kapcsán. Tízmillió energetikai szakértő országában azzal érveltünk, hogy Magyarországon az atomenergiának jelenleg nincs életképes alternatívája. Ezzel sokan nem értenek egyet, olvasónk arról próbál…..
BSz 2014.01.23 18:34:57
@szubbulvar:
Azt kihagytad, hogy az is nagyon káros, ha eszetlenül elkezdünk 80-100m-es lukakat furkálni mindenhova. A vízzáró rétegek átszakítása szennyezi a vízbázist. Persze lehet jól csinálni, de vannak a kerti locsolásra is törvények, mégse tarja be senki, tele vagyunk illegális kerti kutakkal (amik a talajvíznél mélyebbről veszik a vizet).
Három hónapig használhatták a biciklisek Magyarország első ingyenes önkiszolgáló szervizpontját, vandálok ugyanis ellopták a kihelyezett szerszámokat. Fotó: FŐKERT Nonprofit Zrt. / Facebook Október 31-én adták át a Vérmező kerékpáros parkját, pihenővel, és mindenki…..
BSz 2014.01.23 16:45:43
@spontan:
Szerintem meg kulturális kérdés.

Vagy ha mégsem, akkor azzal a megélhetési bűnözőket mentegeted!
  Hatalmas erőfeszítések árán, önmagukat meghaladva, leküzdve, nagyot léptek előre az ellenzéki politikusok, míg sikerült a kormányváltás minimális esélyét megteremteni. A formális kereteket. A kormányzó párt politikacsinálói nem éppen erre gondoltak, amikor…..
BSz 2014.01.16 15:45:07
@wallenberg8801:
Jó most akkor add hozzá a megvédett nyugdíjvagyont.
Pont ugyanannyi fog kijönni. PONT!
Miért?!

Mert valós gazdasági program nem történt az elmúlt 11 évben azért, itt csak varászlás megy (porhintés, demagógia, ezoterikus közgazdaságtan, alternatív valóság). Mert a Magyar Nép, az Istenadta Nép úgy szarná össze magát egy (valódi) munka- és értékalapú társadalomban, mint annak a rendje (ezt a magát polgári szocialistáknak és nemzeti bolsevistáknak üzenem).
Nem vagyunk ellene a nukleáris energiának, sőt. Ahogy azt az A jövő visszahódítása című reakciós programunkban is írtuk 2007-ben, támogatjuk az atomenergia hosszútávú használatát: „Energiabiztonságunk kulcsa, hogy elfogadjuk: az ország ellátásához szükséges…..
BSz 2014.01.15 13:46:02
@Alfőmérnök:
Sajnos van egy két jó pontjuk a sötétzöldeknek:
1) az áram árába nincs benne a megépítés / leszerelés költsége
1b) nincs benne egy esetleges katasztrófa költsége (Japán gazdaságot elég megfektette, pedig kicsit nagyobbak)
2) mi a fitty fenét csinálsz az 1000 évig sugárzó szarral (20 évig visszaveszik az oroszok, vagy nem, mert egy új EU-s szabályozás bármikor befigyelhet)?!
2b) mennyibe is fog kerülni az üzemanyag 20 év múlva, és annak utókezelése?
3) mi egy kurva vörösiszap tárolót sem tudunk megépíteni úgy, hogy egyben maradjon, az is itt lesz 1000 évig egyébként.
4) Mo-n hogyan tudnál egy 2080-ig tartó beruházás megtérüléséről beszélni (2053-ig fizetjük a törlesztőt), mikor a legtöbb politikus 4 években gondolkozik (bizony a Fidesz is)?!
4b) Valaki előre látja 50 évre az energiahordozók árának alakulását?!

Ezekre aki tud válaszolni, annak csak gratulálni tudok.
Michael Muhney, a Nyughatatlan fiatalok című tévésorozat sztárja tényleg nyughatatlan: addig csöcsörészgette a forgatáson az egyik színésznőt, amíg a producerek ki nem rúgták, írja a The Sydney Morning Herald. A 38 éves sztár 2009 óta játszotta Adam Newmant a sorozatban,…..
BSz 2014.01.06 18:50:45
@Ljungbergh:
Ha az interneten kinyitod a szádat, miért baj, ha a *szomat beleteszem?! :-P

Mielőtt megsértődsz, és válaszolnál, gondolkozz el a hasonlaton!
BSz 2014.01.06 18:53:19
@Peterson:
ezt hívják victim blaming-nek.
Ilyen erővel minden nő kenje be szénnel az arcát, ősi világháborús szokás, akkor kevesebb eséllyel lesz nemi erőszak áldozata.
Pont a minap beszélgettünk a szerkesztőségben arról, hogy vajon mi lehet a Hegyalja fesztivállal, ilyenkor ugyanis már régen árulni szokták rá a jegyeket. Szombat este jött meg a kérdésre a válasz, idézzük a Facebookjukat: "A Jézuska a Hegyalja Fesztivál 15. és a Borsodi 40.…..
Illetve ez csak a fotocellás ajtóra vonatkozik. Csak éppen máshol nem lehet bemenni a soroksári Auchan-ba - legalábbis a képet küldő István szerint. A dolog persze csak elsőre meglepő, hiszen a metrók mozgólépcsőjét is csak így használhatjuk és oda sem lehet máshogy lemenni.…..
BSz 2013.12.10 16:48:30
@Don Quixote de la Ferko: A felmérések szerint kicsit butábbak vagyunk, mint az amcsik, a nyugat nagy része meg okosabb. Itt mindenki hülye csak én vagyok helikopter!
Kettős Mérce, 2013. december 9.: „Büszkén számol be a police.hu, hogy a készenléti rendőrök elkaptak egy nagyon súlyos bűnözőt, aki Nagykörű külterületén, »a Tisza gát partján lehullott faágakat gyűjtött össze és tulajdonított el«.″ MTI, 2013. december…..
BSz 2013.12.10 15:36:37
@hoplita: Oszt te nemzeti kommunista bérenc Mansfeld Pétert is törvényesen lógatták fel terrorizmusért, úgy hogy az elkövetésekor nem volt 18. A (kézivezérelt) közhangulat indokolta a legsúlyosabb büntetés kiszabását. Ezért kellenek az emberi jogok te majom!
BSz 2013.12.10 15:37:35
@hagyma: Belépni joga van 'elvileg', aztán a tulajdonos jogtalan eszközökkel ezt meg szokta akadályozni. Magyar gyakorlat...
BSz 2013.12.10 15:40:33
@csepke: A balta amit a szegény ember a 'jómódú kispolgár' hátába ereszt meg a szegény emberé.

Népjólét nem azért kell, mert sajnálni kell a cigókat, öregeket, munkanélkülieket, hanem mert ha nincs népjólét, akkor a prolik meg az alattuk lévő osztály elkezd többet bűnözni, ami a kispolgárokat sújtja a legjobban.

Úgy is mondhatnám, hogy a magántulajdont csak a kispolgárok nem tudják érvényesíteni, mert a szegénynek úgysincs (veszteni valója), a gazdag meg megoldja állambácsi nélkül.
A Terepasztal Lovagjai képviselte „civilek” és két párt hirdetett tüntetést december 4-re a szlovák parlament elé a „magyar kisiskolákért”. Megcsinálták! Íme az eredmény: Ködzabálók száma: 300 A tüntetés értelme: nulla A tüntetés oka: ebben a hidegben mozogjunk egy…..
Nálunk simán lebuzizhat valaki élő adásban bárkit, ahogyan Sebestyén Balázs tette azt nemrégiben egy egyetemistával, Teczár Szilárddal, aki arról híres, hogy az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult azért, mert vannak olyan szórakozóhelyek, ahol a lányokat ingyen engedik be a…..
Kálmán László nyelvész, a baloldali értelmiségi ellenzék ismert tagja összerúgta a port a baloldali Klubrádióval. Nem politikai kérdésben, hanem a józan ész védelmében. A Sugár Ágnes által vezetett hétfői Rakott című műsorban ugyanis egy órán át propagálták a…..
BSz 2013.11.19 14:00:25
@die nadel:
Egy beteg embert lebeszélni a 'hagyományos' orvoslásról, és rábeszélni az áltudományosra, nem etikus, sőt bűncselekmény. Aki ehhez asszisztál, az bűnrészes!
BSz 2013.11.19 14:08:56
@heimdall:
Tudod ingyenergiából még nem építettek se hidat, se mobiltelefont.
A tudomány egyszerűen csak működik, naponta használok telefont, autót, hidat.
Nos a homeopátia meg nem működik. Érted, bizonyítva van, hogy megkülönböztethetetlen a hatása a placebo hatástól. Viszont az ára alapján meg lehet különböztetni, továbbá a készítmény magáról hamisat állít (meg ha valaki egyedüli gyógymódnak tekinti, akkor káros is).

Egyébként a tudományos módszerről (paradigma) nem akarlak kioktatni, de rosszul tudod, egy kísérlet nem bizonyítéka egy tézisnek, egzakt módon meg kb csak a matekban tudsz. Egy kísérlet viszont cáfolata lehet egy tézisnek. Adott esetben pl, hogy a hígítás erősíteni a hatást, a (víz) molekula emlékezik az eredeti oldat tulajdonságaira ha végtelenbe hígítjuk, vagy hogy kutyaharapást szőrével (rákot nem gyógyítja a teflon, toleranciaszint se úgy van ahogy a homeopátia megjósolja).

Persze egyszerűbb Vágó 'gyurcsókista' Pistát szidni, mint gondolkozni.
Nagyon elégedett a főpolgármester 20 pontjával a Critical Masst fasisztázó Empamo (Emberibb Parkolásért Mozgalom). Az autósok hegemóniájának fenntartásáért küzdő társaság szerint Budapest nem lehet a hangos kerékpáros lobbi kísérteti terepe, azért szavaztak annak idején…..
BSz 2013.11.12 15:07:33
@J.László: Szerintem meg a tömegközlekedés büdös.

@Spacecake: Ugye a hittérítést állami / önkormányzati szinten szabályozásnak hívják. Ezért fizetsz pl adókat az autód után. Sok?! Kevés?! Értem én, hogy legyen ingyen az autó, csak akkor lehet nyugdíjra nem telik, vagy oktatásra, esetleg egészségügyre, vagy infrastruktúra fejlesztésre. Az adó, meg a szabályozás így működik. Szóval költsd a pénzed autó helyett kurvákra, pattanj fel a drótszamárra, és el a kéttonnavasam útjából amíg szépen mondom! ;-)
BSz 2013.11.12 15:12:45
@Reggie: Akkor még kevesebb autó volt.
@nyisztor: Én autóval is megszegem a KRESZt, a jogaimért megküzdök, a kötelezettségeimet meg leszarom, na erre mit pipálsz?! Munkába kell járni, ki ahogy tud, nem filozofálgatni.
A tegnapi jegyzet visszhangjára nem panaszkodhatom. Érzékeny pontot érinthettem, ha néhány ezren kattintottak rá, és sokan kommentelték is. Ráadásul a hozzászólók alig foglalkoztak szerény személyemmel - köszönet érte -, inkább a témára, az MSZP és a baloldal helyzetére…..