Regisztráció Blogot indítok
Adatok
piranya_mama

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap a Zuglói Szülők Közösségétől az alábbi levelet kapta a Képviselő-testület. Tisztelt Képviselő-testület!     Az óvodai nyári táboroztatás feltételeit továbbra is az Önkormányzat biztosítja. E feltételek közé tartozik az óvodapedagógusok munkája…..
Mint írtam, (az előző bejegyzésben)  a rendes testületi ülés két órás frakciószünet után 12 órakor kezdődött. Majd ebédszünet után délután kettőkor láttunk munkához. A napirendből biztos ami biztos kiszavazták a Közbeszerzési Bizottság megalakítását célzó…..
piranya_mama 2013.03.01 22:59:08
@OkoskaTo:rp: végülis a 40%-os adósságkonszolidációban való részvételről már volt előterjesztés - hitelek és a sokat szídott 2008-as kötvény. Persze az egyik indok, hogy törlesztés helyett a BVSC-re kell(ene) a pénz.
piranya_mama 2013.03.10 22:56:26
@OkoskaTo:rp: A napközis tábor azért volt olyan, amilyen - sajnos a fiamnak volt hozzá szerencséje -, mert a BVSC-t nem érdekelte, hogy hova, milyen körülmények közé kerülnek azok a gyerekek, akiket csak az adósság egy részének "letudása" miatt kellett elviselniük. Sokkal fontosabb volt a sok-sok fizetős tábor - akkor miért nem voltak fontosak a zuglói gyerekek? Majd ha egyszer arra jársz nézd meg hova "szállásolták el" a gyerekeinket: az uszoda és a járda közti kis részre, az uszoda vas tartóoszlopai alá!
A többiről nem is beszélve...

Ja, és honnan lenne a BVSC-nek saját költségvetése, jelenleg a költségvetése bevételi oldalát (túlnyomó részt) a MÁV adja, ha Zugló lesz a tulajdonos, akkor a költségvetést a kerület állapítja meg.
Semmi kifogásom, ne hagyják csődbe menni - de ne egy kerület nyakába varrják az egészet.
Mai nap a ZUG-ról, a kerületben készülő közösségi kertről, erről a lelkes csapatról akartam írni. Erre tessék, Ferdinandy alpolgármester lófejet talál az ágyában. De azért dafke írok a közösségi kertről és a végén az alpolgármester elleni kicsinyes bosszúról,…..
A  kerületi közétkeztetésre kiírt 5 milliárd forint nagyságrendű közbeszerzési pályázatot a Hungast Mecsek Kft. nyerte. A  fideszközelinek mondott cég, melynek hátteréről itt olvashat, eddig Esztergomból utaztatta a zuglói iskolákba, óvodákba az ételt. A cég…..
HURRÁ! Végre döntés született közétkeztetés ügyében, a régi új cég a HunGast Mecsek Kft. immár az egész kerületet etetheti. Mivel sajnos úgy tűnik mégsem minden fenékig tejfel, az elmúlt napokban - egy életem egy halálom, mit meg nem tesz a közért egy fatalista képviselő -…..
piranya_mama 2013.02.21 20:49:35
@OkoskaTo:rp: Csak félig van igazad! Mert február 1-től MINDENHOL a Hungast étkeztet, csak nem tud a feltételeknek megfeleleni, ezért alvállalkozókkal főzet - az eddigi versenytársakkal: Sodexo, Elamen. AZ étlapot is HUngast állítja össze. Egyébként a NEHIB vizsgálat több Hungast-Hungast intézményben is vizsgált...
És már nemcsak a gyerekek véleményét hallgatjuk meg - bár miért is ne hinnénk nekik -, hanem dokumentálunk is.
Meghökkentő, egymásnak ellentmondó döntéseket hoztak ma az elvtársak a testületi ülésen. Elsőként is nem vették napirendre a szocialisták Közbeszerzési Bizottság létrehozását javasló előterjesztését. Minek az? Még az ÖMTR-re sem került fel,  hát mit csináljunk pont…..
piranya_mama 2013.02.01 11:28:53
@OkoskaTo:rp: Tudod ez nemcsak az uszodára volt félre téve, hanem mindenféle "megtérülő" beruházásra. Ebből mennének - elvileg - a közintézmények pl. energetikai felújításai (ablakcsere, fűtéskorszerűsítés, stb.). Képviselő-testületi határozat van róla, hogy működési költségekre ezt nem lehet felhasználni.
Az írásból nem derül ki, de a testület szabídotta fel az összeget, vagy a polgármester egyedül döntött? Ha ez utóbbi, akkor van neki ilyen összegre vonatkozó hatásköre, mert rettentő sok pénz ám! Az éves költségvetés hány %-a is?!
Napirend utáni monológ igen! 2011.08.26 14:00:00
Tegnap testületi ülés volt, melyen a Fidesz-KDNP frakció feltehetőleg nyáron kifejlesztett két új szokását ismerhettük meg. Tegnap  minden szavazás előtt elkurjantotta magát az ifjú Borbély Ádám, aki immár frakció vezető helyettes, hogy IGEN,  - biztos látta a…..
piranya_mama 2011.09.02 17:41:55
Mindenesetre annyira jól sikerült az összevonás, hogy a Tánciskola szeptember 1-én el tudta kezdeni a tanévet, a Széchényiben pedig 5-én indul a tanév. A költöztetés tegnap este (igen, szeptember 1. este) fejeződött be, a felújítást?! Hagyjuk - tantermek kifestése: a hangszóró mögé pl. már nem jutott a festékből, mivel nem dolgoztak rendesen alá (értsd: kaparás, glettelés) már van ahol látszik, hogy napokon belül ledobja a réteget. A szülők egy része egész héten pakol, takarít (saját szabiból!), mert tiszta kosz és por minden, mivel a beígért nagytakarítás elmaradt, vagy nincs látszatja. De hétfőn a tanévnyitón lesz minisztérium, tv és széles mosoly! A májusban megszavazott - az épület állagán valóban segíteni tudó/hivatott - 200 millát pedig el is felejtheti mindenki (úgyis állami kézbe kerül majd a kezelés, minek költenének rá!). Így a most elmaradt RENDES tetőcsere/javításra, fűtéskorszerűsítésre lehet még éveket várni.
És az megvan, hogy vannak óvodák, ahol hetek óta úgy járnak be az ovisok, hogy a fejük felett ablakot cserélnek, festenek, fúrnak-faragnak - hiába zárt be az ovi egy hónapra? Azután a vállalkozó napokig nem jön: önkormányzat nem fizette ki egy korábbi melóját, itt ő most felfüggeszt - ovisok meg kerülgetik a malteros vödröket, majd valamikor ősszel, hétvégeken befejezik (jó esetben). Dajka, szülő meg majd megírja az állandó bejelentőjét, hogy minden munkafolyamat után takaríthasson, pakolhasson (így szép - mások idegein, idejével játszani).
És van még egy pár iskola, ovi a kerületben, ahol érdekes állapotok uralkodnak.
Ezt most ki kellett okádnom magamból.
piranya_mama 2012.06.13 07:05:08
@Abaffy: Csak néhány tény (egy másik szülő vagyok):
- ha csak az osztályfényképeket megnézed, láthatod, hogy az osztályok többségébe nem cigányok járnak. Természetesen vannak, mint bárhol Zuglóban, Bp-en, az országban. Valóban feltűnőbbek és hangosabbak, ezért jobban észrevenni őket.
- zsúfoltság? néhány osztályban, de nálunk nincsenek 30-32 fős osztályok létszámok, mint más suliban - na, az a zsúfoltság. Lehet azért tűnik zsúfoltnak, mert hirtelen 2x annyi gyerek lett összességében. Előtte azonban félházzal üzemelt az iskola. Jobb lett volna, ha bezárják és szétszórják a gyerekeket?
- udvar, valóban kicsi, de a tanároktól függ, hogy kimozdul-e a gyerekkel, amikor arra lehetőség van délután.
- tudtad, hogy május 31-én megszavazta az önkormányzat az új tornacsarnok építését?
- tudtad, hogy a tavalyi 6. és 8. osztályosok atz országos kompetenciamérésen remek eredményeket értek el? Olyan átlagot produkáltak, mint az "elit" kéttannyelvűbe járók?
- tudtad, hogy a nyolcadikosokat mind felvették középiskolába, gimnáziumba? Jó nevű és hírű gimnáziumokba? Mit is jelent ez? Azt, hogy jó a tanári kar és a gyerekek sem "hülyék".
- étkezés: az ebédlő tényleg kicsi, de ezért vannak tunusokba beosztva a gyerekek.
- bélfertőzésről nem tudok. Egyébként SODEXO szállít (nem HUNGAST, ők az esztergomiak), igaz nem a legremekebbet, de ugyanez szállít tizenvalahány másik zuglói intézménybe is - nemcsak ide!
- WC, a gyerekek nem bejelentkezés alapján mehetnek ki, hanem kísérettel, mert volt már baleset a gyerek figyelmetlenségéből. Ezért menjen börtönbe a pedagógus, mert a gyerekek nem ismernek fel minden veszélyforrást?

Remélem sikerült olyan iskolába íratnod a gyermeked, ahol a 2. osztályos kislány!!! nem hord magával kést az iskolába. Ez is zuglói iskola és ott is jártak már rendőrök, csak a szülők ügyelnek arra, hogy ne keltsék rossz hírét a sulinak, ahova a gyerekük jár, mert akkor elnéptelenedik, és bezárják.
Sajnálatos módon a jobboldali és a közszolgálati média ma már egyforma:  egy fővárosi kerületben zajló 1000-2000 fős tüntetést nem tart annyira fontosnak, hogy hírt adjon róla. Pedig  hát a hírszerkeztésben nem játszhatna szerepet az ideológia, ahogy Pulitzer mondta: A hír…..
 Mint alább látható a papcsáki kerületvezetés döntései röpke másfél év alatt csak kierőltették az ellenzéki pártok közös fellépését. Az alábbi szórólapból 60000 darab kerül terítésre a napokban Zuglóban. A petíciót este 6 órakor adjuk át, már persze, ha lesz…..
Az elmúlt hetekben több ügyben is megkerestek, illetve értek el hírek hozzám. Ezért a következő ügyekben fordultam hivatalos adatkikéréssel Dr. Papp Csilla jegyző asszonyhoz: Mint képviselő az alábbi szerződéseket szeretném kikérni:   Zugló bora. Megrendelés…..
sziasztok, Alant a Zuglói Szülői közösség a zuglói képviselőknek most írt levele a bevezetni tervezett gondozási díj kapcsán. A levélben lévő táblázat igen meghökkentett, mert a nemrég az önkoritól kért és kapott megbízási szerződések között ezek a tételek,…..
piranya_mama 2012.02.29 22:27:40
@pillangóutca: még nics konkrétum atérítési díjról. Amit most fizetnek a kvázi ebédpénz.
piranya_mama 2012.03.05 21:40:58
@OkoskaTo:rp: Tudod, ezt sem ők kérik hivatalosan, sőt megtiltják a vezetőknek, hogy ilyesmit kérjenek. De amikor látod, hogy milyen állapíotok vannak, akkor szülőkét - a gyereked érdekében - beviszed a gyümölcsöt, papírt, ceruzát, ollót stb. Tisztasági csomagot mostantól nem kell, megszavazták a költségvetésben! De igazad, van, ha bevezetik, akkor a szülők teljesen jogosan irogathatnak majd, hogy ez sincs, az sincs tessék biztosítani a pénzből, amit beszedtek.
 A három komment kérdésre: Most már fizetni kell építmény adót is. Az építményadó többszöröse a kommunálisnak hívott ingatlanadónak, ezért mint azt az okmányiroda jelzi, igen sokan jelentkeznek be (vissza) zuglói lakásukba. Mert ha csak tulajdonolja, de nincs oda…..
Elsőként is az ígért kerületi átvilágítás teljes anyaga:https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B14LttWJ53JmYTQ3NDU4NWQtOGVkMy00NzQ4LWFkNGUtMjYyNDcwNGQ5ZmQy&hl=huKíváncsi vagyok a tanulmányt elolvasván tesznek-e érdemi lépéseket. (Nem…..
 Még sosem jelentettem fel senkit és lévén fotós vagyok nem ügyvéd, távol is áll tőlem az ilyesmi. A feljelentést, jogi cirkuszt elkerülendő az október 20-i testületi ülésen előterjesztettem, hogy alakítsunk egy képviselőkből álló vizsgáló-bizottságot, mely…..
Tegnap volt a sajtóhelyreigazítási per, amit az önkormányzat indított a HVG Zrt  ellen a részvényeladásról szóló cikk miatt. A keresetet tulajdonképp elutasították.  A bíró szerint a tények logikusan vezettek ezekhez a következtetésekhez, véleményekhez.…..
piranya_mama 2011.11.06 22:18:48
@honeste vivere: "a vidéki embereket suttyózza", isten őrizz!!! Valamit nagyon tudnak, ha ők a legalkalmasabbak! Valószínűleg még korábban bizonyítottak, jók a referenciáik...az összes többi összeesküvés elmélet.
piranya_mama 2011.11.06 22:57:57
@honeste vivere: ügyetlen vagyok, ez lemaradt:

www.vagy.hu/tartalom/cikk/773_debreceni_sikeremberek_zugloban

Mazsu Gergő olyan ügyes, hogy napi szinten ügyvezet Debrecenben és vezérigazgat Zuglóban! Persze, ezt csak a debreceni kis- és mikrovállakozások, és a zuglói közintézmények tudhatják igazán (tudod: bölcsi, ovi, iskola). Na, meg a főnökei, ja, hogy mindkét helyen Papcsák Ferenc a főnöke?!
Nos, ez meg egy másik vélemény!
Egy kerületi lakos az óvodai úszásoktatás kapcsán levéllel fordult az összes önkormányzati képviselőhöz. A levelet - természetesen engedélyével - és a válaszomat ezennel közzéteszem. Kíváncsian várom,  - és ha engedélyezik szívesen közzé is teszem -  a többi…..
piranya_mama 2011.10.15 22:10:50
@raszti: Azért az is egy forgatókönyv, hogy már nagyon kellemetlen az ügy (leginkább a volt elszámoltatási biztosnak), hogy a megbízott "hajlandó" újra tárgyalni az árat. Naiv vagyok?

Persze az is érdekes kitől fogad el bármilyen nyilatkozatot, mert a Megbízó képviselőjeként még az előző garnitúra van írásba foglalva.
piranya_mama 2011.10.17 21:13:12
@varnai: Ez itt a reklám helye...Facebook/Zuglói SZülők Közössége, kicsit korábbi kommentek szólnak az étkeztetésről is, lényeg, minden attól függ, hogy a 3 megbízott/versengő cég közül melyik szállít. Már történtek egyezetetések, a legtöbb helyen pozitívan álltak a dologhoz. És az is "elhangzott" javaslatkét, hogy minden képviselő körzetében vannak ovik, bölcsik, iskolák, néha be lehetne kéretőzni egy-egy ebédre, uzsira - így saját tapasztalat lehetne az alapja a későbbi szavazásnak.
piranya_mama 2011.10.21 21:53:18
@OkoskaTo:rp:
gyógytestnevelés úszásoktatása bruttó:123.525.000 Ft 31,5 hónapra, 960 fő/hó átalányra = 4.085 Ft/fő/alkalom.
3. osztályosok kötelező úszásoktatása bruttó: 140.199.500 Ft 31,5 hónapra, 1.672 fő/hó átalány = 2.662 Ft.
Ugyanaz a szolgáltató, ugyanakkor köttetett szerződés (zuglo.hu, közbeszerzések).
Ez megvan már?   http://www.magyarhirlap.hu/belfold/pikans_jatszmak_zugloban.html   És hát sikerült egyetlen lendülettel az egész hivatali apparátust, az összes ott dolgozó köztisztviselőt az ellenfelek közé keverni, meggyanúsítani. Lehet, hogy előbb kellett volna belül…..
piranya_mama 2011.10.13 23:04:42
@former: Tudtam, hogy mostanában már olvastam ezt a kifejezést, szintén Várnai László kapcsán, csak a Facebookon: "Éljenek a "lájk - társak"! Összenő, ami összetartozik..." (lejegyezte: Rozgonyi Zoltá alpolgármester, szeptember 13.).
piranya_mama 2011.10.14 21:31:54
@Fabius: Köszönöm az infót!
   Az ellenzék megbüntetése, anyagi ellehetetlenítéssel fenyítése az elmúlt évtizedben nem volt szokás a zuglói önkormányzatban. Papcsák Ferenc e téren is újat hozott, a neki "kellemetlenkedő" ellenzéki képviselővel szemben egyből adminisztratív intézkedést foganatosított. Kiosztottak két…..
piranya_mama 2011.09.26 18:08:46
@OkoskaTo:rp: http://www.zuglo.hu/files/DownloadFile?topic=editor\files.nsf&did=5CA1F9C2F0C08F64C1257729002CCC97&filename=ovodai_uszas_okt.pdf
tavalyi a közbeszerzés és a szerződés!!!!
A holnapi Képviselőtestületi Ülésen alábbi előterjesztés szavazásánál  kiderül, hogy a többségében kormánypárti képviselők csak azt szeretik, ha másoknak kell megfogniuk a költségeket, vagy maguk is hajlandóak lemondani (plusz) jövedelmük egy részéről. Nem…..
 A zuglói képviselő testület eddig egy dologban látszott egységesnek: szerették/tük volna elérni, hogy eddigi jogukat/jogunkat a  telefon költségtérítést megkapjuk. Furcsamód, ami eddig, több cikluson át lehetséges volt, és több kerületben máig működik, - az…..
piranya_mama 2011.07.12 21:57:40
@OkoskaTo:rp: Mi már az ovi-bokrosítás kapcsán többször többektől megkérdeztük, miért is van szükség a lapokra - az iskolákban, óvódákban halomszám állnak, legfeljebb papírgyűjtés alkalmával hasznosítják őket. Válasz nem nagyon volt. Viszon majd' annyiba kerül éves szinten, mint a most leépíteni szándékozott technikai dolgozók éves bére (11 millió, 15 millió). Jaj, más költségvetési fejezet!
piranya_mama 2011.07.21 16:17:35
@honeste vivere: A Zuglói Lapok a közoktatási/önkormányzati intézményekbe IS ingyen jár, amiről mi érdeklődtünk, az a Magyar Nemzet/Magyar Hírlap előfizetés...Ez az, ami 11 millió.
SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNYEK:http://www.youtube.com/watch?v=z-geS7h72RM&feature=sharenézzétek meg a kampányfimem, a legjobb mondat az elvész a bába.. : )Mindenkit szeretettel látunk a máj. 19-i 17 30h-tól 19 30-ig a Kassák Klubban  (Uzsoki utca 57.) tartott lakossági…..
Tegnap egyéni képviselői előterjesztében benyújtottam a Mexikói út, Thököly út, Erzsébet Királyné út, Róna út által határolt területre a 30 Km/h  lakóövezetté nyilvánítást.  Ez fekvőrendőröket, kiemelt sarkokat, és talán egyirányúsítást jelent. Két…..
A mai nap az alábbi adatkikérő levelet küldtem az aljegyző asszonynak.  Az oka: az az elharapózott a gyakorlat, hogy mi, képviselők is csak folyósói pletykákból, vagy a Zuglói Lapokból értesülünk bizonyos ügyekről. A képviselő testületi ülésen, pl. a változtatási…..