Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VideoDream

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Többször felgyújtották, ostromolták kurucok, osztrákok, de eredetileg az Egri Csillagok forgatására épült a pilisi vár, ami ma is látogatható.  A pilis Egri Vár, az egykori filmdíszlet - forrás: saját fotó..
VideoDream 2019.10.29 13:57:13
Érdekes összefoglaló, néhány korrekcióval:

1. A címben olvasható állítás egyszerűen nem igaz. Pl. Machu Picchu valóban "az erdő mélyén állt", mikor 1911-ben újra felfedezték, de a pilisborosjenői várat sosem vette körül erdő...
2. Nagy kedvencemet, A világ közepe című tévéfilmet 1979-ben forgatták, tehát ez nem két évvel az Egri csillagok után történt. Még a részben ugyancsak itt forgatott, 1979 nyarán bemutatott Rab ember fiai is megelőzték, az 1975-ös Sztrogoff Mihály című sorozatról nem beszélve.
Ami kb. két évvel az Egri Csillagok után foroghatott a borosjenői vár falai között, az az 1970-ben bemutatott Gyula vitéz télen-nyáron, a helyszínre visszatérő Koncz Gábor főszereplésével.
3. A felsorolásból kár volt kihagyni az 1983-ban a vár előtt felállított koncertszínpadon (is) forgatott Fenevad című amerikai-magyar horror(?)filmet. Ez - amellett, hogy végül nem került a mozikba - arról nevezetes, hogy állítólag ez volt/lett volna George Clooney és Charlie Sheen első mozifilmje...

Az Egri csillagokkal kapcsolatban még annyit: a filmet két éven át előkészítő Hildebrand István operatőrt (Várkonyi Zoltán ezalatt színházi rendezői kötelezettségeit teljesítette) a forgatás megkezdése előtt leváltották, mert nem volt hajlandó aláírni a 28 milliós költségvetés 8 milliós megemelésére vonatkozó kérvényt. (Ő annak a híve volt, hogy a rendelkezésre álló pénzből meg lehet oldani a rendező által igényelt látványvilágot, s így abban az évben két-három további hazai filmtervet is meg lehet valósítani. Az utolsó pillanatban Hildebrand helyére érkezett Szécsényi Ferenc igyekezett tisztességgel helytállni, de az Egri csillagok sajnos nem úgy valósult meg, ahogy azt elődje két éven át előkészítette...)
A végül több mint 40 millióba került Egri csillagok elkészülte után állítólag két katonatiszt öngyilkos lett a költségek jelentős túllépéséből eredő honvédségi vizsgálatok miatt.
Tó-retró A nagy jaffa rejtély 2019.07.26 12:31:51
Vajon miért nevezi legalább két nemzedék jaffának a narancsszörpöt? Utánajártunk a történetnek...
Mindössze 13-14 fokot mutatott a hőmérő, amikor a Mokka riportere, Csehi András péntek reggel élőben jelentkezett be Oszter Sándorék diósjenői házából. Ahogy a riportból kiderült, Oszterék nagyjából egy-vagy többmillió forintos kazánja (nem derül ki, melyik) bedöglött, azóta fagyoskodnak, a felesége…..
VideoDream 2019.01.25 18:32:28
Április 22-én ment le a Homeland hetedik évadának utolsó előtti része, az All In, és igen, ez az amit Magyarországon forgattak még márciusban, Claire Danes végig is fotózta Budapest nevezetességeit, de most végre meg tudjuk nézni, hogyan fest a magyar főváros Moszkvaként...
VideoDream 2018.04.24 11:32:29
VideoDream 2018.04.25 08:28:54
@kelemen12: "Hülyeség. Akkor ki kellett szállni, kihagyni azt a szezont, és utána visszaszállni, amikor jó. Ez így logikus, másnak nincs értelme."

Na, ez a hülyeség (különösen amiatt, mert nem neked címeztem az első hozzászólásomat). Kivéve, ha látnok vagy, esetleg te írtad valamelyik következő, szerinted ismét jónak minősíthető Homeland-szezon forgatókönyvét. Más verziónak valóban nincs értelme :)
Eheti Bond-lányunk, a Halálvágtában szereplő Tanya Roberts egyszer már szerepelt itt a Nerdblogon, de akkor csak pár sorban le lett tudva néhány emlékezetesebb filmje, a Halálvágtáról pedig alig esett szó... Ezt a súlyos mulasztást most bepótoljuk!..
Az alapító Edgar Froese halála után, végakaratának megfelelően tovább dübörög az elektronikus zene egyik első számú zenekara, a Tangerine Dream, és 2017. január 28-án, szombaton az A38-on ad koncertet a múlt, jelen és jövő zeneanyagaiból, az alapító emlékére. Másnap a zenekar egyik agya, Ulrich…..
Hatalmas mázlival foglaltunk ingyenjegyet Máltára - árazási hiba miatt hatezer forint volt a jegy oda és vissza is főidényben, ezt inkább ötször ennyiért hirdetik alsó hangon, felső határ pedig a csillagos ég -, s összességében nem bántuk meg. Azt sem, hogy eljöttünk, s azt sem, hogy ennél többet…..
VideoDream 2016.08.25 12:15:13
Egyetértek woland666-tal. És bizony négy nap még Máltán is kevés, az élményszámba menő látnivalók árát pedig általában mindenütt megkérik.

Másodszor épp azért utaztam el Máltára, mert az első alkalommal szűk öt napig lehettem ott, akkor sem nyaralni. Mi nagyon jól éreztük magunkat, és egyszer szívesen visszamennénk, mert sok látnivalóra nem jutott idő, egyes helyeket pedig örömmel látnánk újra.

...például Comino-t, a "retinaszaggató türkiz és ernyőerdő" közelébe (leánykori nevén Blue Lagoon). Nem csak itt érdemes motorcsónakra szállni a szigetecskék tenger felőli oldalán lévő barlangok miatt, hanem az Azure Window-nál is. A nyáron minden héten más településeken megrendezett festákat (ami hasonló az itthoni római katolikus búcsúkhoz)vétek kihagyni. Itt esténként a helybeliek az egész évben általuk készített pirotechnikai csodáikkal kápráztatják el a látogatókat. Sétálgatnánk Valletta, a főváros félszigetének utcáin, parkjaiban, Sliema tengerparti sétányán. Sajnos nem voltunk pl. a Három Városban és a közelében működő filmgyárban, és a film önálló díszletéül szolgált Popeye-falut is csak a szigetek körbehajózása közben, messziről láttuk. (részben Máltán és Cominon forgatták pl. a Popeye-t Robin Williams-szel, az Erik a Vikinget Tim Robbins-szal és John Cleese-zel, Spielberg München-jét Daniel Craig-gel. A Máltán ritkaságszámba menő homokos tengerpartok egyikén ottjártunk után pár héttel szállt partra Brad Pitt a Trójában stb.)

Mi - egy avas szalámival készült pizzát leszámítva - ízletes máltai ételeket kaptunk, a helybeliek pedig kedvesek voltak. Ha egy máltai "gyökér", valószínűleg volt kitől tanulnia - igen, az ország elsősorban a turizmusból él :)
Mindenki fikcióban gondolkodik, ez világos, az 2015/106-os évadban bemutatott, 400-nál is több (!!!) új sorozat is ezt mutatja, aki él és mozog, akkor is sorozatozik, ha 10 évvel ezelőtt még csak röhögött volna az egészen. Így tesz a National Geographic is, beállva a Discovery és…..
VideoDream 2016.05.27 17:09:21
@Flankerr: Fájdalom, de Eldoronnak igaza van. A cikk címe és az illusztrációul felhasznált fotó önmagában nem passzol egymáshoz. Persze, a cikk végére minden kiderül :)

A sorozatot ettől függetlenül kíváncsian várom.
Vajon mi történt Auth Magdával négy évvel ezelőtt a Kossuth Rádióban? Enyhén szólva érdekes hangulatban lehetett 2012 április 8-án reggel. A választ ma sem tudjuk, a ciki részt pedig már aznap eltüntették a Kossuth Rádió hangtárából. A hivatalos közlés szerint rosszul…..
VideoDream 2016.04.09 20:37:36
@Paradox oximoron: igen, ezért utaltam a vérellátási zavarra. Ha ez történt, ahhoz képest szinte hibátlanul olvasta fel az egyszerűnek nem mondható szöveget. Alkoholos állapotban ez biztosan nem sikerült volna - ennyit az erre utaló hozzászólókról...
Az agglomerációs járatok leállítása és a dugódíj bevezetés után drasztikusabb módszerekkel fogják távoltartani az álbudapestieket a fővárostól. "Meg fogjuk védeni a fővárost a nemfővárosiaktól, ha kell, drasztikus módszerekkel is" - jelentette ki Tarlós István…..
Twin Peaksbe fog érkezni Robert Knepper, aki csinálhat bármit, úgyis T-Bag lesz a Prison Breakből. Azt még nem tudni, hogy pontosan kit fog játszani, ami végülis érthető, mert semmit nem lehet tudni a sorozat 2017-ben érkező harmadik évadáról. Az már biztos, hogy Tuskó Lady nem…..
Feltettem pár kérdést pár magyarországi tévének az LA Screenings nevű eseménnyel kapcsolatban, ami tulajdonképpen egy olyan tévés vásár, amin az összes nagy stúdió levetíti az új sorozatai első részét, hogy abból válogatva a világ tévécsatornáinak…..
VideoDream 2015.05.29 16:33:04
@Túrós: Az az MTVA színvonala. Helyből negatív tartományba zuhant...
Realista forgatókönyv szerint 2023-ra 52 000, többségében hibrid, kisebb részben tisztán hálózatról tölthető autó futhat Magyarországon, mely az akkori gépjárműpark 1,35 százaléka lehet. Ahhoz, hogy ez a számérték teljesüljön, számos problémát kell megoldania a műszaki…..
midi.blog.hu Elhunyt Edgar Froese 2015.01.24 09:25:24
Az elektronikus zenélés egyik, ha nem a legnagyobb alakja, a legelső globális szinti-sikerzenekar, a Tangerine Dream agya, Edgar Froese kedden, életének hetvenegyedik évében, Bécsben, szívroham következtében távozott közülünk.  Bár zenekara sosem töltött meg stadionokat,…..
Sok régi parasztház maradt fent az országban az idők során. Sajnos számos közölük rémes állapotban van, de akadnak olyanok, amik gyönyörűen fel lettek újítva és tökéletesen illenek a 21. századba is. Kiválogattunk négy olyan eladó parasztházat, ahova bármikor szívesen…..
A gőz-Erővel (haha) készülő VII. epizód miatt lassan minden napra jut valami Star Wars-érdekesség, a filmes szaksajtó pedig tesz is róla, hogy ezek a hírek azonnal körbefussanak a világban. Most épp a nerd témák legjobb online kincsesbányájában, a Geektyranton botlottam bele egy…..
Minden hétköznap 21 órakor OzoneNetwork TV!Csodálatos - és időnként elképesztő - utazásokat tehetünk Yann Arthus- Bertrand légikamerájának segítségével a világ legkülönbözőbb pontjain néhány méter, de akár több, mint 3000 méter magasságból. Minden egyes utazás egy…..
A köztudat úgy tartja, a női gyilkosok ritkák, de pontosítsunk: viszonylag ritkák, legalábbis a férfi gyilkosokhoz képest. Ráadásul ha egy nőt elítélnek gyilkosságért, akkor szinte mindig híres lesz, mert a média szenzációt csinál az esetből. Most olyan, 100-150 éve…..
VideoDream 2014.09.10 11:01:13
VideoDream 2014.09.10 11:01:15
@Káros Szenvedély: Semmi gond, velem is előfordult már hasonló :) A Temzét innen jegyeztem meg:

www.youtube.com/watch?v=6qBKACyY-pU :)