Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mrpea

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A strukturális transzformáció jelentős kihívás napjaink fejlődő országai számára. A nyersanyagban gazdag országok gazdaságának diverzifikációja különösen makacs problémának bizonyult. Ezen országok ugyanis gyakran ún. nyersanyag-átoktól szenvednek (Sachs-Warner, 2001), amelynek egyik aspektusa a…..
mrpea 2020.09.01 11:04:07
@NekcseiKelemen:

Kedves NekcseiKelemen!

Engedje meg, hogy technikai probléma miatt én tolmácsoljam a szerző válaszát Önnek:

"Köszönjük a részletes hozzászólást! Mi a modellben nem REER-rel, hanem reálárfolyamokkal dolgoztunk, országpáronként. Ebben a modellben az infláció implicit módon szerepel. A két legjelentősebb importpartnerrel (az össz-import 74%-a) zajló kereskedelemben sikerült kimutatnunk a gyémántár növekedésének felértékelő hatását. Természetesen egy másik országgal kiépülő/leépülő kereskedelmi kapcsolat ellensúlyozhatja esetünkben azt a változást, hogy Namíbiából nagymértékű gyémántimport zajlik Gaborone felé, amióta a De Beers áthelyezte szortírozó központját a botswanai fővárosba. A gyémántkereskedelem hangsúlyainak eltolódása érdemi változást hozhat az árfolyam-alakulásban, amelyet a monetáris politikának is figyelembe kell vennie. Arra a kérdésre, hogy a hatás iránya fordított-e (azaz hogy a monetáris politika okozta-e a kialakult helyzetet), biztos választ nem tudunk adni, de valószínűbbnek tartjuk, hogy a hatás kényszerű (vagyis direkt következmény a spending effect) és ezt próbálja kompenzálni a monetáris politika, esetleg kevéssé hatékonyan."
Hívni hívták az embereket - három kerület vidékéről is - a budai fonódó villamos projektjének mai nyilvános fórumára, de a helyszínre bemenni már nem engedték mindet, jóval a meghirdetett 5 órai kezdés előtt sem, mondván a 100 fős terem tűzrendészeti szempontból…..
A blogon a gyűjthető minfigekkel kapcsolatos eddig posztokat itt találod!..
mrpea 2011.04.20 14:37:10
@mp7: Küldtem neked mailt: baseball-játékost az autóversenyzőért! Üdv