Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Flankerr

140 bejegyzést írt és 6634 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenki utálja a hétfőket, a blogger sem kivétel, viszont van egy, a hétfő utálatos hangulatát teljes mértékben ellensúlyozó módszer: Bryan Adams koncertre kell menni. A kanadai zenész ugyanis a múlt hétfő este, okt.14-én olyan pazar és szórakoztató showműsort nyomott, hogy utána minden néző…..
Zord..
Flankerr 2024.10.18 09:35:26
@zord: "realitásérzékét vesztett liberális nyugati globalista fősodor" LOOOOOOOL. Gondolom a következő az lesz hogy Ukrajna provokálta ki az inváziót. Trumptól, orbántól érthető ez a baromság (amit idéztem), tőled szerintem ciki. Még úgy is hogy tisztában vagyok a jobboldali beállítottságoddal, amivel semmi bajom, de feltételezek benned annyi intelligenciát hogy átláss a politikus baromságain, a 70+ éve haldokló nyugat dumán. Haldoklik, aztán tőlünk valahogy mindig (gyurcsány alatt is, 140 éve is) nyugat felé mennek az emberek, nem keletre.

Az meg szerintem régen rossz ha pünkt neked kell elmagyaráznunk, hogy ha tényleg lesz állandóra F-15/A-10 Kecskeméten, az nagyon, nagyon nem azonos azzal hogy nukleáris fegyverek is lesznek ott.
Flankerr 2024.10.20 07:58:46
@zord: köszönöm a korrekt választ :)
Szerintem is jó lett a 444 cikk a téma körbejárásáról.
Elnézést hogy kiesett belőlem az ami, ígérem hogy ritkán fog előfordulni.
Annak ellenére, hogy a nyár túlnyomó részében mindkét új komp közlekedett Szántód és Tihany közt, sokáig csak az egyiket sikerült elcsípnem, mert felváltva voltak kint: az egyik dolgozott, a másikon valamit építgettek, aztán cseréltek. És természetesen mindig a Tihany nevű mozgott, amikor épp…..
Gyerekkorom óta tudom, hogy működik valahol egy komp Csepel és Soroksár közt, és legalább egy évtizede minden évben eldöntöm, hogy a nyári szünetben végre ki is próbálom, de csak idén jutottam el oda, hogy eljussak oda: Az átkelő érdekessége, hogy a járműnek nincs saját hajtása: drótkötéllel…..
Flankerr 2024.10.18 20:20:52
@Hamster: Ó, ha annyi ezresem lenne, ahány éve hidat ígérnek Vácra :D

Nagymarosra a Duna-kanyar miatt én nem tennék (ha lenne rá pénz).
Kezdésként szedjük össze, hogy a blogger szempontjából mit érdemes tudni Kanadáról? A ’70-es évek közepén keresztanyám oda ment férjhez egy emigráns magyarhoz, Calgaryban laktak. 1978-ban általános iskolai szerelmemmel együtt néztük meg a nagykörúti Vörös Csillag moziban az Indiánkaland Ontarióban…..
Showtime! 200! 2024.10.17 02:00:00
Ó, hát az aktualitásokra fókuszáló posztok írása miatti pörgésben (pedig az Alfonzó-féle nagyszerű Csehov paródiában már régen megmondta nekünk Ványadt Ványadtovics Vinyon: Minek ez a rohanás?!) majd’ elfelejtettem megemlékezni egy fontos állomásról: az előző, Bryan Adamsről szóló írásom volt a 200.…..
Showtime! Rock'n'Hist (4) 2024.10.10 05:55:00
Az előző pár posztban történelmi témákat jártunk körbe, így logikus, hogy folytassuk ezt a vonalat, de most zenei aláfestéssel. A blogger ugyanis újabb darabját bocsátja közre azon posztoknak, amik halhatatlanságra érdemes rockzenei előadók által feldolgozott történelmi eseményekre emlékeznek. Jelen…..
Második hónapjába lépett a SAG-AFTRA szakszervezet sztrájkja, amely elsősorban a szinkronipart (voice acting) érinti. A mesterséges intelligencia működése sok helyen igazi vadkeleti állapotokat tükröz, így a visszaélések elkerülése végett és a korrekt bérezés reményében függesztették fel a munkát a…..
Flankerr 2024.10.11 16:19:21
Air Power Blog Aeromiting Versecen 2024.09.22 23:59:00
A verseci repülőképzés 100. évfordulója előtt tisztelegve rendeztek ma repülőtalálkozót ("Aeromiting"-et) az Alföld peremén, a Déli-Kárpátok legnyugatibb nyúlványai* lábánál elterülő repülőtéren.   A program utolsó előtti pontja volt a batajnicai "Vitézek" korszerűsített MiG-29-eseinek gyakorló…..
Flankerr 2024.10.07 19:38:28
@Nucleus81: Gépágyú-lőszer (talán) még van. Fegyverzet semmi más.
A földvári vasúti megállóhelyről már többször megemlékeztem, most nézzük meg a kettővel nyugatabbra levő állomást is! Balatonszemes gyerekkorom fontos helyszíne volt: 1980-ban életem első vonatos utazása (legalábbis amire emlékszem) ide hozott! Nohab volt és fapados kocsi, nem ám Flirt, KISS, vagy…..
Kérem szépen, a múltkori poszt után továbbra is maradunk a budai várban, már csak azért is, mert hol máshol lelhettünk volna biztonságos menedéket legnagyobb folyónk idei áradása elől, mint a Vár-hegy magaslatán. (Árad a Tisza – ja bocs, ezt nem ide.) Egyúttal új rovatot nyitok templomtúra néven,…..
Az elmúlt hétvégén alkalmam nyílt elkísérni a 20. század utolsó jelentős (ráadásul európai) légvédelmi harcának jól ismert kulcszereplőjét újabb magyarországi előadására, a szigetvári Zrínyi Napokra, majd hazafelé a Börgöndi Repülőnapra. Talán jó felvetés a szeptemberi hírbejegyzéshez! Ezúton is…..
Flankerr 2024.09.25 08:52:02
@Harrdder: szerintem is jó lett, egyedi, csavar kicsit a szokásos formulákon :)
Egyre színesebbek a Bézé szerelvények! A videóhoz feliratok is vannak, a "CC" gombbal lehet bekapcsolni őket - már ha nincsenek eleve bekapcsolva, ahogy már annyiszor kértem :)..
Flankerr 2024.09.26 07:54:13
@Hamster: a kilencvenes évekelején-közepén suliba ingáztak az Aszód-Balassagyarmat vonalon Gödöllőig, majd a 200-s évek közepéig onnan Debrecenig (ő azok a digitális fűtésű 2 órák a Hortobágyon át.. minden szavad megerősítem. Azokhoz képest a mostani állapot mondjuk a hatvani vagy a váci vonalon többszörös hipertérugrás.
Nekem bejön az új MÁV festés, a BZ-nek extra jól áll szerintem.
Előszó  A Magyar Néphadsereg a hidegháború végén két vadászgépcsaládot üzemeltetett, a MiG-21-est és a MiG-23-ast. A MiG-23 típuscsalád megítélése rendkívül vegyes a téma iránt érdeklődök között nem csak Magyarországon, de a nagyvilágban is. Járjunk hát utána, hogy mennyire volt jogos vagy jogtalan…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, eltelt két hét, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést…..
Flankerr 2024.09.22 19:23:51
@Kit Fisto: Ez az értékelés igazából már nagyon rég el lett engedve, és szerintem nem is hiányzik senkinek.
Mink itten a blogon szeressük az évfordulókat, még ha időnként meg is csúszunk velük, mint jelen esetben is. Ugyanis a mostani poszt a magyar történelem egyik jelentős eseményéről szól, jelesül Budának az oszmán birodalomtól történt visszafoglalásáról 1686-ban, ami két és fél hónapos ostrom után…..
Ha valaki menetrend szerinti járattal akar áthajózni Agárdról a tó szemközti oldalán levő Szúnyog-szigetre, valószínűleg valami aranyos úszó szappantartóval fog menni. Azzal is jópofa a foltokba tömörülő nádasok közt kanyarogni, de szokott az agárdi móló mellett egy komolyabb gép is állni: A…..
A német Modern Talkingot 1984-ben alapította Dieter Bohlen és Thomas Anders, akik már korábban is dolgoztak együtt. Az új duó bemutatkozó kislemeze, a You're My Heart, You're My Soul világsikert aratott, és azóta egyike az 1980-as évek legismertebb könnyűzenei örökzöldjeinek. Az első slágert…..
Flankerr 2024.09.11 06:35:00
Flankerr 2024.09.11 06:35:02
@Fotósképző:
Seri seri lédi,
takarító néni!
Nem kell tőle félni
Csak meg kell kefélni

forrás: felsősök az 1980-as évek második felében egy vidéki faluban :)
Kezdődjék augusztus a TAI/TUSAS T626 Gökbey helikopterének júliusi, az angliai Farnborough-ban lezajlott nemzetközi bemutatkozásával. Diszkrét utalás, egy kiragadott példa arra, hogy ahogy a stratégiai folyamatokban, úgy a repülőgép- és védelmi iparban is hangsúlyeltolódásnak lehetünk tanúi, amit…..
Flankerr 2024.09.06 16:35:49
@zord: konkrétan a modern haditechnika iránti érdeklődésem vele kezdődött a fekvő alakú színes borítójú kiskönyvekkel, meg különleges repülőgépek Búvár zsebkönyvvel.
A Kamov Ka-50/52-est bemutató sorozat utolsó részében is szerepelt, hogy a 2010-es évek második felétől már foglalkoztak a Ka-52 Aligátor modernizációjával, Ka-52M jellel. Már csak az orosz-ukrán háború miatt is érdemes megnézni, hogy mi lett ebből a projektből. A korszerűsítési igények…..
Ott hagytuk el, hogy a két markos hórukkember lyukacsos atlétatrikóban felkapja a nyúlbőröket tartalmazó fonott ládát a benne lapuló kis Recével és Bumeránggal, és ismeretlen helyre indul vele. A szállítójármű a testvéri NDK iparának egyik csúcsterméke, egy nyitott platójú Robur (rendszáma FG 97-36,…..
Flankerr 2023.05.07 19:15:07
Showtime! Egy év háború 2023.03.08 02:24:00
Európa háború nélkül - ebben nőttem fel, ezt tanultam az iskolában másfél évtizeden keresztül: soha többé fasizmust, soha többé háborút. És ez úgy tűnt, be is igazolódik: a hidegháború idején sem volt fegyveres konfliktus a szocialista "béketábor" és a "hanyatló" Nyugat között, sőt a…..
Az úthenger szeretett fővárosunk felé közelít, de mivel az M0-ás elkészülte még a távoli jövőben lebeg, Józsi kénytelen a lakott területeken áthaladni. Sikeresen bekeveredik a szocialista építőipar egyik büszkeségének számító lakótelepre, Ikarus 31-esek, Skodák, Wartburgok között lavíroz, közben…..
[UPDATE: a poszt végére beírom a megfejtést!]Szeretek különleges személyiségeket levadászni egy-egy interjúhoz, elég büszke vagyok például arra, hogy fogadott Pierre Hermé, vagy például a Michelin Kalauz főszerkesztője, persze szigorú inkognitóban.A mostani interjúalany nevét egyelőre nem árulom el,…..
Flankerr 2022.12.23 04:30:12
@világevő: Ó, kitalálhattam volna bakker :)