Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Flankerr

140 bejegyzést írt és 6618 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Kamov Ka-50/52-est bemutató sorozat utolsó részében is szerepelt, hogy a 2010-es évek második felétől már foglalkoztak a Ka-52 Aligátor modernizációjával, Ka-52M jellel. Már csak az orosz-ukrán háború miatt is érdemes megnézni, hogy mi lett ebből a projektből. A korszerűsítési igények…..
Ott hagytuk el, hogy a két markos hórukkember lyukacsos atlétatrikóban felkapja a nyúlbőröket tartalmazó fonott ládát a benne lapuló kis Recével és Bumeránggal, és ismeretlen helyre indul vele. A szállítójármű a testvéri NDK iparának egyik csúcsterméke, egy nyitott platójú Robur (rendszáma FG 97-36,…..
Flankerr 2023.05.07 19:15:07
Showtime! Egy év háború 2023.03.08 02:24:00
Európa háború nélkül - ebben nőttem fel, ezt tanultam az iskolában másfél évtizeden keresztül: soha többé fasizmust, soha többé háborút. És ez úgy tűnt, be is igazolódik: a hidegháború idején sem volt fegyveres konfliktus a szocialista "béketábor" és a "hanyatló" Nyugat között, sőt a…..
Az úthenger szeretett fővárosunk felé közelít, de mivel az M0-ás elkészülte még a távoli jövőben lebeg, Józsi kénytelen a lakott területeken áthaladni. Sikeresen bekeveredik a szocialista építőipar egyik büszkeségének számító lakótelepre, Ikarus 31-esek, Skodák, Wartburgok között lavíroz, közben…..
[UPDATE: a poszt végére beírom a megfejtést!]Szeretek különleges személyiségeket levadászni egy-egy interjúhoz, elég büszke vagyok például arra, hogy fogadott Pierre Hermé, vagy például a Michelin Kalauz főszerkesztője, persze szigorú inkognitóban.A mostani interjúalany nevét egyelőre nem árulom el,…..
Flankerr 2022.12.23 04:30:12
@világevő: Ó, kitalálhattam volna bakker :)
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Flankerr 2022.12.13 23:22:43
@manson karcsi: lol2, mdk2, kknd nem játszanak, ezek rövidítések, nem hivatalos játékcímek.
Flankerr 2022.12.19 02:19:43
@desperado: És tényleg :)
Flankerr 2022.12.20 22:58:16
@Hidden fremen: "Az írásjeleket nem számoltuk bele a karakterek közé", tehát a kiváló Ugh! nem játszik

A Spot az nem Cool Spot?
Az epizód címéről természetesen eszünkbe juthat az 1979-es A nagy vonatrablás (The First Great Train Robbery) c. kitűnő film Sean Conneryvel és Donald Sutherlanddel; nézzük, hogy négy évvel a hanyatló Nyugat fenti produktumának elkészülte előtt hogyan sikerült abszolválni egy hasonló témát…..
Flankerr 2022.12.20 00:28:23
Az előző hétvége szombatján az 56-oson pörgött az Adventi Villamos, másnap pedig, még mindig a budai oldalon maradva, a 19-esen: Az időjárás most is a szürke különböző árnyalataiból állt, de sebaj, UV-zni ilyenkor is jó! Főleg a Fonódó északi részén, ahol még viszonylag kevésszer volt erre…..
Sajnos utolsó darabjához érkeztünk gyerekkorunk egyik meghatározó sorozatának, jóllehet ezt az epizódot sem a '70-es évek eleji eredeti sugárzáskor, sem a '80-as évek közepi újrajátszáskor nem adta le a Magyar Televízió. A magyar nézők csak 1998. februárjában láthatták először, amikor elsőszülött…..
Flankerr 2022.12.19 04:48:39
@Pácsó Ármándó: Oké, ezért becsöngettem :D
Flankerr 2022.12.19 04:50:01
@Gabba: ez esetben türelmesen várok :)
Az új Hobo lemez címe annyira ütős lett hogy előkészítettem későbbi meghallgatásra, pedig nem az én stílusom.
Egy élmény volt az élményparkadásunk felvétele régi hallgatónkkal és támogatónkkal, Makai Péterrel, aki többek között ezt a zsánert kutatja. Természetesen végigvettük a műfaj születését és fejlődését, olyan kérdéseket is érintve, mint hogy miként lehet történetet mesélni egy vidámparkban, és hogy…..
Flankerr 2022.12.19 02:21:28
@Stöki: én örülnék ennek a Mininek :)
Elképzelhető, hogy a rendőri brutalitás miatti Egyesült Államokbeli sorozatos közelmúltbeli botrányok, tüntetések az atlantista hatalmi tömbön belül egyértelműen érvényesülő amerikai kulturális befolyás (tulajdonképpen inkább hegemónia) folyományaként még a lengyel filmművészetre is hatással vannak?…..
Flankerr 2022.12.14 17:36:48
@gigabursch: gigalol
Az országos bevethetőség jegyében egységünk elhúz nyugatra, mármint Nyugat-Magyarországra. Zenei betétekkel átszőtt hogyvoltban mutatjuk be, hogyan boldogul a csoport a blogger egyik kedvenc városában.         Dühösködő elöljáróval indítunk, a múltkori rész óta századosból őrnaggyá…..
Showtime! Szolgálati közlemény 2022.11.30 23:59:00
    Kis lépés az emberiségnek, de nagy lépés egy alig egy éve indult blognak... Örömmel jelentem mindenkinek, akit érdekel, hogy kicsiny játszóterem életében jelentős esemény történt: 2022. november 29-én elérte a százezredik lapletöltést! "Jót s jól! Ebben áll a nagy titok", hivatkozhatnék…..
Az összesen 24 részes sorozatból a Magyar Televízió 14-et adott le az eredeti sugárzás idején, "természetesen" önkényes, azaz össze-vissza sorrendben. Jelen vizsgálódásunk tárgya például mint negyedik epizód került adásba 1972. december 16-án, bár igaz, hogy viszonylag gyorsan: alig nyolc hónappal…..
Flankerr 2022.12.08 19:45:06
Az eredeti címből a Metallica kitűnő Seek and Destroy c. dalművére asszociálhatunk, amit volt szerencsém saját füllel hallani  a 2010. májusában a Puskás Ferenc Stadionban adott koncerten; úgy hasított,  mint állat. A szocialista béketáborra vonatkozó negatív jelzők miatt ez az epizód nyilván nem…..
Flankerr 2022.11.10 20:36:14
Ezt a részt szintén láthattuk (már aki) az eredeti sugárzás idején, a Magyar Televízió ugyanis pár nappal a Mikulás, oppardon Télapó, sőt annak idején inkább Дед Мороз érkezése után pár nappal adta le, 1975. december 9-én. Idézzük fel tehát hogyvót, mintvót. Külön felhívom a figyelmet, hogy az…..
Az eredeti sugárzáskor a Magyar Televízió ezt a részt Az én kis otthonom címmel adta le, 1975. december 31-én. A szilveszteri hangulatra való tekintettel szüleim megengedték, hogy komoly 11 éves ifjúként én is megnézhessem. Ez volt az első epizód, amit láttam a sorozatból, az első pár perc…..
Flankerr 2022.10.19 01:05:27
Fszom bloghu időnként nem enged bejelentkezni... Ez is egy fasza hogyvolt.

@Androsz: Az angol nyelv nem feleltethető meg egy az egyben a magyarnak. A greenback tökéletes magyar fordítása pontosan a zöldhasú :)

@Gabba:
A mexikóira/spanyolajkú bevándorlóra van egy nagyon durva sértés, az pedig a wetback. Kíváncsi vagyok tudod-e, honnan ered a név :)
Flankerr 2022.10.19 20:25:24
@Gabba: "vizes hátú".. mert hogy sokáig az illegális bevándorlók (egy része) a Rio Grande-n úsztak át az USA-ba, és azt "hátúszásba", mert a mellkasukon volt a csomagjuk (az életük) amit nem akartak eláztatni..
Flankerr 2022.10.21 10:50:05
@Pácsó Ármándó: hát akkor az idei idényért eddig erősen részvétem :D
Harcedzett repülők, kopott festések, lőporfüstös szárnyak, sebzett, de visszatért vadak...és persze az odaveszettek emléke. A szomszédban zajló légi háború javarészt névtelen hősei jártak a fejemben, amikor ezt a lyukas szárnyú denevért ma este lencsevégre kaptam a teraszunk felett. Nyilván megvan…..
Flankerr 2022.10.19 01:01:39
@Gaudi: Jól láttad, Pápán van néhány cseh példány, ezne veszznerk részt. LHSN Facebook oldalán találsz képeket is: pl van cseh Mi-17, holland Chinook, svéd Blackhawk

"Magyar, cseh, holland, svéd, portugál, osztrák és német helikopteres szakemberek részvételével zajlik az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktató Kiképzés az MH Pápa Bázisrepülőtéren.
A többnemzeti helikopter harcászati gyakorlat célja, hogy a gépszemélyzetek, valós környezetbe helyezett feladatok során megismerjék a közös harcászati eljárásokat, egyben megtanulják azt, hogy ezeket miként oktassák majd saját nemzeti, valamint nemzetközi környezetben is. A kiképzés fontosságát mutatja, hogy a Magyar Honvédség forgószárnyas személyzeteinek harcászati felkészítése, gyakoroltatása is ezen programra épül és támaszkodik. A Helikopter Harcászati Oktató Kiképzésen kvalifikált magyar oktatók szakmai tudása egyben nagymértékben hozzájárul a hazai helikopter harcászati képzési rendszer jövőbeni kialakításához és a Különleges Légi Műveleti Csoport képesség kialakításához szükséges további képzésekhez is."
Na kérem, itt van ez a csávó, aki ugyan Londonban született 1955-ben William Michael Albert Broad néven, de világhírnévre az 1981-es New Yorkba költözése után tett szert, mint Billy Idol. Amint azt a blogomat rendszeresen olvasók már kívülről fújják, zenei ízlésemet a gimis éveim (azaz a ’80-as évek…..
A sorozat eredeti sugárzásakor a Magyar Televízió ezt a részt Halálhozó madár címmel adta le 1973. június 16-án.    Recsegő gramofonlemezről recsegő német szöveg szól: a világtörténelem legismertebb tömeggyilkosa rikácsol, egy idős ősz hajú férfi merengve hallgatja. A beszéd végén a szobába lépő…..
Flankerr 2022.09.03 23:06:59
@Gabba: Köszönöm szépen :)

Diszkónak a helyet nem nevezném, inkább valami bár, mulató vagy fene tudja :) A zene meg az ekkor film és "theme" zeneként hódító funk alapú.. talán jazz? Mindenesetre ha nem az ekkor korai lázad hard rock zene, akkor ez simán divatos és aktuális volt.

Fura volt Tony Curtis-t angolul hallani, lehet nekem ez volt most az első.
Az English Electric által tervezett, rögtön felismerhető, amolyan jellegzetesen angol formavilágú Lightning a kétszeres hangsebességre először képes vadászgépek közé tartozik. Mint ilyen, a létrejöttének története akár csavaroktól mentes is lehetne, hiszen feladata, célja látszólag világos. Ez…..
Flankerr 2022.09.03 04:05:33
Gyakran kritizálom az angol történészeket, mennyire figyelmen kívül hagyják, illetve lekezelik más nemzetek tengerészeteit és tengernagyait. Az igazság kedvéért azonban meg kell jegyezni, az angol történészek általában a saját tengernagyaikkal se sokat foglalkoznak, ha nem Horatio Nelsonnak hívják…..
Flankerr 2022.09.03 03:48:12
@savanyújóska: Én is köszönöm a történelmi összefoglalót, élvezet volt olvasni :)
Ez az epizód is egyike azoknak, amiket az eredeti sugárzás idején, 1972-73-ban a Magyar Televízió nem adott le. A miértre jelen hogyvolt nem fog választ adni, de azért jó szórakozást hozzá!   Újra pörög a rulettkerék, lordunkat a cannes-i Palm  Beach Kaszinóban látjuk viszont, ahol céltalanul…..
Nyakunkon van 'gusztus huszadika, alkotmány, Estván király, miazmás, ahogy azt az Egészséges erotikából tudjuk, ezért még a nemzeti ünnep előtt belecsapunk a sorozat első, de nem egyetlen hidegháborús tematikájú epizódjába, amit valszeg a nagyszámú tovarisozás miatt nem adott le a Magyar Televízió…..