Regisztráció Blogot indítok
Adatok
specialist

0 bejegyzést írt és 135 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múlt héten vettem egy elektromos légyirtót az egyik hipermarketben, amihez a csomagoláson jeleztek egy párologtató elemet, amit be kell tekerni a készülékbe. Hazaérve kicsomagoltam és akkor vettem észre a párologtató hiányát...
specialist 2017.08.09 13:53:36
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Persze, és nyilván nem a fikasöndörgetô kezeddel nyomogatod meg a friss kenyeret, hanem a másikkal... Na pont az ilyenek miatt veszek csomagolt kenyeret. Cseszd meg te is meg a hozzád hasonló hányadék tahók is, hogy ennyire semmibe tudjátok venni a többi embert.
Bizonyára sokan hallottak már a sötét anyagról, amely a Világegyetem jelentős részét jelenti. A mibenlétéről már annál kevesebben hallhattak, főleg mert a mai napig nem ismerjük, hogy pontosan miről van szó. A gravitációja és így a tömege viszont közvetetten mérhető és most először az eloszlását is…..
specialist 2017.03.09 11:02:56
@wmiki: Az a helyzet, hogy egy sértett keresztyén dacos vagdalkozásán, valamint a "szent tudomány" szarkasztikusnak szánt szókapcsolatán kívül nem látok feldolgozni érdemes mondanivalót a hozzászólásaidban.

Azt állítod, hogy a tudomány nagyképű, és a nemtudásra épít. Én azt látom, hogy a tudomány ezer és ezer művelője az évezredeken át tartó alázatos, éjt nappallá tévő aprólékos munkáján át jutott el a technológia oda, ahol ma tartunk. Olyan eszközöket adott az emberiség kezébe, amelyekkel, ha a homo sapiens erre erkölcsileg és szociálisan alkalmas lenne, minden élő ember viszonylagos létbiztonságban élhetne.

Azt állítod, hogy a tudomány nem tűri a kételkedést. Én azt látom, hogy a tudomány éppen a kételkedésre épül. Az egymásra épülő elméleteket folyamatosan ellenőrzi a tudósok mind újabb nemzedéke, és van, amit alátámasztanak a tapasztalatok, és vannak olyanok is, amelyek helyébe újabb réteg tudással újabb elméletek épülnek. Az eredmények ellenőrzése és az ellenőrzés ellenőrzése, a kísérletek megismételhetőségének kritériuma, a mérések és mérőeszközök egyre nagyobb pontossága számomra éppen azt jelzi, hogy a tudomány teret ad a kételkedésre, a jobbításra és a korrekcióra. Ha ez nem az alázat egyik jele, akkor nem tudom, mi.

Ezzel szemben ott a vallás, amelynek képviselői egy darab könyvet lengetnek a magasban azt állítva, hogy abban van az igazság, punktum.

Ezek után vajon melyik oldal a nagyképű, az alázatra képtelen? Melyikre lehet a "szent" szót szarkasztikusan alkalmazni?
specialist 2017.03.11 12:43:11
@wmiki:

Vajon mi okom lenne kételkedni az elektromosságtan tételeiben, amikor az pont úgy MŰKÖDIK a háztartási gépeimben vagy a laptopomban, ahogy azt az egyenletek leírják?

Vajon mi okom lenne kételkedni a hő- és áramlástan tételeiben, amikor a dízelmotor pont úgy MŰKÖDIK az autómban, ahogy azt az egyenletek leírják?

Vajon mi okom lenne kételkedni az aerodinamika tételeiben, amikor egy hatvan tonnás fémdarab fél nap alatt elrepít a bolygó másik oldalára, tehát ezek a tételek is MŰKÖDNEK?

Vajon mi okom lenne kételkedni a rádióhullámokban, amikor a mobiltelefonom vagy a navigációs eszközeim naponta bizonyítják, hogy ezek a hullámok léteznek, MŰKÖDNEK?

Vagyis mi oka lenne valakinek kételkedni a tudományban, amikor a tudomány minden percben bizonyítékkal szolgál arra, hogy a tudósok nem alaptalan hókuszpókuszra, hanem létező törvényekre építik az állításaikat.

Vagy valamit félreértek, és neked nem is a tudománnyal, hanem csak az evolúciós elmélettel van problémád?

Jó lenne látni azt is, hogy te milyen állításokat teszel a "szent tudomány szektájának" híveivel szemben. Mi az alternatíva? Mik azok a bizonyítékok,, amik egy gondolkodó embert meg tudnak győzni a kreacionizmus állításainak igaz voltáról (már ha te annak a pártján állsz egyáltalán)?

Vagy te csak tagadni tudsz, de alternatívát nem vagy képes felmutatni? Ezt cinizmusnak hívják, csak mondom. Az meg a tudomány szerint :) nem egészséges a lélekre nézve.
specialist 2017.03.11 12:53:18
@wmiki:

Ajjaj, úgy látom, hogy Kurt úrfi idézett egy 2010-es hozzászólásodból. Ha ez tényleg te voltál, akkor te vagy egy igazi vértroll vagy, vagy nagyon szégyellem, hogy vitába bocsátkoztam veled.

Miért párolog el a víz? (7780)
HozzászólásSzerző: wmiki » 2010.11.29. 12:34...
- Szóval a csajnál nem volt pénz, aztán mondta, hogy máshogy is megoldhatjuk – Yussef hevesen dugdossa a mutatóujját a másik kezéből formált lyukba. Az asztaltársaság röhög, én hüledezek, majd egymás szavába vágva lökik a történeteket. Nem értették, hogy miért akarok a…..
specialist 2016.12.10 21:38:17
@vfo: Hogy az Üvegtigrisből idézzek: "Német vagy, bazmeg?" Talán meglep, de a nyelv nem(csak) művelt rétegek eltartott kisujjal használandó ünnepi étkészlete, hanem a pórnép cserépedénye is, és bizony a sok hibás használat, a suksükölés, az ún. helyes használat kerékbetörése eredményezheti a következő generáció sztenderdjét, a sok germanizmus, félrefordítás, divatszó pedig gyakran évek múltán elfogadottá válik, a félreértett kifejezések jelentése sokszor eltolódik és ott megmerevedik, mert a nyelv pontosan így működik, akármennyire befeszülnek ettől az előíró nyelvészet hívei. A nyelvet a félművelt vagy műveletlen emberek tömegei alakítják, és ebben pont ez a szép. Legalább valami demokratikus ebben a kurva elit világban. Te meg hívd meg egy sörre a barátaidat, kérj tőlük egy nagy ölelést, mert egyszerűen csak egy kis szeretetre van szükséged.
Nehéz mit mondani egy olyan poszt előtt, aminek szinte minden szavával egyetért az ember, így nem is nagyon tehetek mást, mint hogy őszinte szívvel ajánlom mindenkinek: olvassa végig és (bár nem vagyok naiv, de nem adom fel) próbáljunk meg értelmes beszélgetést folytatni Z.…..
"A hallgatói önkormányzatok szintjén pedig az az érdekes helyzet állt elő, hogy azok a hallgatói önkormányzatok lépnek fel a felsőoktatási elképzelésekkel szemben, amelyeket nem is érint, hiszen a szabályozások a ma még középiskolába járókra vonatkoznak majd - nyilatkozta…..
specialist 2012.12.15 22:21:55
@Keresztyén és Magyar:
Csak nem egy nyugdíjas rendőrtiszt, kedves Keresztyén és Magyar?? Mert nem találok más magyarázatot rá, vajon miért gondolná bárki is, hogy a HÖOK feladata az, hogy megakadályozzon egy békés diáktüntetést...nem karhatalom, hanem diákvezetők.
Gasztrobizarr Ne járjatok ide 2012.12.09 09:35:26
Az újlipótvárosi Pozsonyi út ígéretes környékén egyre másra nyitnak az új helyek. Nem is olyan régen: 3-4 éve indult el a magasabb színvonalú gasztronómiai élet errefelé, sokáig csak egy "lámpás" világított a láthatáron. Mostánaban felpezsdült minden. Úgy tűnik azonban,…..
Tegnap a német vendéglátóipart néztük meg egy kicsit közelebbről, ma a spektrum másik vége kerül terítékre. Mai szerzőnk, Er ugyanis egy angliai egyetemen végzi a PhD-jét, onnan küldte el beszámolóját. „Valamikor összevitatkoztam az osztályfőnökömmel a kis falusi…..
specialist 2012.11.28 17:26:58
@Megmondó1:

Természetes dolog, ha valakinek fogalma sincs róla, mi az oktatáskutatás, és hogy annak mi a gyakorlati haszna. De nagyon árulkodó és vicces, ha valaki ezt fennen hangoztatja is, sôt, képes a tudatlanságát úgy beállítani, mintha ott bújna meg a valódi érték. Ez kb. olyan, mintha egy 70-es évekbeli virágáruslány kigúnyolta volna a VW mérnökeit, akik azt állították, hogy majd egyszer az autókat is számítógépek fogják vezérelni. Meg hogy ESP, ABS...peeeersze, lila köd!!! :))) El kell még olvasnod pár könyvet addig (akár oroszul is), amíg ezt megérted.
A törvény miatt nem tudhatjuk meg, összetörték-e már korábban az autónkat. Így lesz a totálkárból megkímélt állapot, a gyanútlan vásárlóból balek. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
specialist 2012.11.09 09:41:14
@pmobilTB: ugyan már, bármennyire is ellenszenves egy pénzes egyetemista, mindannyian autóval jártunk volna, ha telt volna rá! Nem kell ez a "bezzeg az én idômben" duma.
Egyébként egyetértek, hôsünk tanult valamit, legközelebb meg fogja nézetni egy szerelôvel. :)
GFG Blog A trezor 2012.10.04 07:32:36
„A kurva anyukat. Sem pókerezni, sem rakaszolni nem tudnak.” (Hajnóczy Péter: A rakaszolás)     Van egy trezor. Úgy hívják, hogy IMF. Mindig ugyanúgy nyílik.  A pénzkihelyezésnek a válságban is ugyanazok a feltételei, mint korábban. Mindegy, hogy Görögországról,…..
Amikor hazánkban valaki a fájó torkára egy Negro cukorkát vásárol, lehet nem is tudja, hogy a márka nevének kiejtésekor az Egyesült Államokban elég csúnyán néznének rá egyesek, bizonyos környékeken pedig még ennél is rosszabbul járna. Ezt bizonyítja a rapsztár 50 Cent is,…..
specialist 2012.08.28 13:41:41
@Horváth Lajos-kőmíves ( geek paraszt):
Jaaaaaaaaj...találhattál volna valami frappánsabb ellencsapást is, mert ez a bôrszín alapú vicc elég gagyi.
Sétálgattam a városban csütörtök délután, és valahogy feltűnően nagy volt a politikai aktivitás az utcákon. Mszp-s aktivisták mindenfelé vörös szegfűt osztogattak a lányoknak és asszonyoknak, közben meg zöldkabátos elempés jócsajok aláírásokat gyűjtögettek, mert…..
specialist 2012.03.10 18:05:13
@Mária: Az LMP-nek nincsen támogatottsága... De most nem az LMP támogatottságáról bszélgetünk, hanem egy népszavazási kezdeményezésről...És itt előtűnik az ostoba választói gondolkodás: A kedvenc pártom legnagyobb hülyesége is jogos, hiszen a pártnak van támogatottsága. Ha egy nem támogatott párt ugyanezt veti fel egy másik időpontban, az teljesen elítélendő, hiszen a pártnak nincs támogatottsága. Még szerencse, hogy népszavazásra nemcsak nagy támogatottsággal rendelkező pártok, sőt, kapaszkodj meg, nemcsak pártok írhatnak gyűjthetnek aláírást. Ha Tóth Béláné kisnyugdíjas gyűjtene aláírást, az is elítélendő lenne, hiszen Tóth Bélánénak egészen kicsi a támogatottsága??? Ezt a szervilis, atyaképkereső, tekintélyfüggő mentalitást levethetnénk már...
Jó nagy adag nácizás kísérte és szakította meg a Török Gábor által moderált legutóbbi két Tárcatükör vitát, a Pintér-Vona és a Navracsics-Gaudi párosok alkalmait. Egy korábbi posztomban foglalkoztam már az „árpádsávos primadonna” jelenségével; azt állítottam, hogy a…..
specialist 2012.03.06 22:29:30
@sourcerror: Lehet, de nem kell nagyon érteni a közgazdaságtanhoz, hogy lássam: Ha az alkalmazottak ma is a 19. századi éhenhaláshoz elegendő keresettel rendelkeznének, senki nem venné meg azt a temérdek felesleges árut és szolgáltatást, ami az utóbbi 50 évben a polcokra került.
Fülke Miért vannak katolikusok? 2012.01.11 07:00:00
Olvasd a Sárdobálót is!A poszt előzményét itt olvashatod.− Te miért lettél katolikus? − Bonyolult. Majd egyszer elmesélem. Még mindig nem arról fogok írni, hogy én miért vagyok katolikus, de már közeledünk a válaszokhoz. Én azért is vagyok katolikus,…..
Hatalmas méreteket ölt a hisztéria, talán sokan nem vártunk ennyi óbégatást. Pedig előre lehetett tudni, hogy a külföldet szolgaként, hazánk stabilitását bármikor feladó MSZP-SZDSZ hátország mindig lesben fog állni, hogy mikor árulkodhat és fordíthatja ellenünk a nemzetközi…..
specialist 2012.01.08 17:43:29
@OrangeOrder: Ahelyett, hogy hívnád a süllyedő hajó utasait, hogy gyerünk, foltozzuk be a lukat együtt, te ehelyett a kapitány egyenruhájának színe miatt izgulsz, és annak örülsz, hogy éppen narancsszínűben van, amikor elmerülünk, nem pirosban... Kicsinyes, provinciális gondolkodásra vall, emiatt nem jutunk egyről a kettőre soha. Vannak, akik nem tartoznak egyik táborhoz sem, mert régen rájöttek, hogy a pártok nem képviselnek értékeket, csak érdekeket...De a pártos gondolatok mindig hangosabbak, mint csendben reménykedő, semleges tömegeké.
specialist 2012.01.08 17:53:50
@Viktor_Viccnélkül: Ne máár...Akkor te most egy mocskos ingyenélő vagy, aki nem foglalkozik a családjával, csak azért mert írtál 7 db kommentet??? Nekem soha nem jutna eszembe ilyesmi valakiről, aki leírja a véleményét, csak azért, mert különbözik az enyémtől...Te se légy ilyen szigorú magadhoz! Várj csak, egy pillanat, próbálom megérteni a logikádat....ez most csak azokra vonatkozik, akik kritikusak a kormánnyal szemben? Ez most komoly??? Na jó, eddig próbáltam eljátszani, hogy vitábe tudok veled elegyedni, de már nem megy röhögés nélkül... Bocs. Azt hiszem mindenki jobban jár, ha a kommentelés helyett tényleg inkább a családdal foglalkozol... :DD
specialist 2012.01.10 15:07:38
@Viktor_Viccnélkül: De, már tudom, ki vagy. Sajnos mostanra értettem meg, hogy egy kezeletlen mániás depresszióssal van dolgom... Vagy egy kényszerképzetektôl szenvedô paranoiással/skizofrénnel. Nem akarlak bántani, ôszintén kívánom a gyógyulásod! Ne csüggedj, erre jó gyógyszerek vannak!
Kicsit úgy élem át ezt a mai napot, mintha a világosi fegyverletétel lenne – mondta az IMF-es tárgyalás tényét kommentálva ma este a Hír TV-ben a Magyar Nemzet újságírója. Sem az ellentétes állítások miatt kialakult hitelességi válságról, sem az egyre feltűnőbb…..
specialist 2011.11.18 11:25:34
@jethro: Ez azért lehet így, mert nem egyenlô felek tárgyalnak. Aki hitel nélkül éhenhal, annak a hitelezô tárgyalójában nem illik felpakolnia a lábát az asztalra...
specialist 2011.11.18 16:19:25
@Balt: Are you trying to say that OV is about to cause a huge problem to IMF? :) If I have to guess I'd say whatever he does, it's going to be our problem... :(
Szívhez szóló imázsfilm készült Magyarországról. Enyhe meglepetést okozott ugyan a belbecs a szerkesztőségben, de a külcsínre nem lehet panaszunk. Véleményezés helyett (ez legyen a kedves kommentelők dolga) inkább lássuk, vajon tényleg tudnak-e a magyarok a semmiből várat…..
specialist 2011.06.11 10:53:34
@zachar:
A sziklákon szökellő bakfisok meghozzák a kedvem, hogy én is ott szökelljek...a himnusz-kedélyű sirató meg elveszi az életkedvemet is...
specialist 2011.06.11 10:57:58
@Fengyi:
Hááát, nekem a státuszom az utolsó, amit meghányok-vetek, amikor elindulok valahova nyaralni...Neked miért ez jutott eszedbe először? :))
specialist 2011.06.11 11:05:30
@zachar:
nem a szépségről van itt szó, hanem az élethez való hozzáállásról. Nekem a táncoló halász is kedvesebb jelenség, mint egy búskomor, az itthoni nyaralást nemzeti kötelességként tálaló reklámfilm.
Bár a magyar halászok is biztosan szimpatikusabbak az izlandiaknál...hiszen magyarok! :)))
Kettős Mérce Tilos! 2010.12.29 23:23:00
  Aki nem most csöppent a magyar valóságba az tudja, hogy a jobboldali sajtó szemében a kultúra elsőszámú ellensége a Tilos rádió. Ezért se váratlan, hogy a Tilos kapja a Médiahatóság első érdekes bírságát. Vannak olyan körök Magyarországon, akik nem tudnak (nem…..
specialist 2010.12.30 14:14:53
@Bathory: Én lehetek gyökér, ha te azt szeretnéd, de attól még a népek nem ott "teremtek", hol éppen élnek, hanem az évezredes vándorlások, letelepedések, keveredések, üldüözések, és, ha úgy tetszik, honfoglalások eredményeképpen élsz te is ott, ahol élsz. Amikor a magyarok elfoglalták a Kárpát-medencét, őket sem hívta ide senki. Viszont éppen a besenyők elől menekültek. Ja, hogy te olyat még nem hallottál, hogy a zsidókat a vallási és szokásbéli különbözőségük miatt mindenhonnan elüldözték, és emiatt élnek zsidók szerte a világon? Hát éppen emiatt bátorkodtam segítő szándékkal megjegyezni, hogy el kellene olvasni néhány történelemkönyvet is. És itt nem az Arvisurákra gondolok. :))
specialist 2010.12.30 14:18:06
@oscar dirlewanger: Na de akkor ez nagyon méltánytalan! Hogyhogy nem engednek tovább a nagycsoportból?? Nem megy az évszakok neve?
specialist 2010.12.30 14:29:19
@Bathory: Egy szó mint száz: nyelveket tanulni, új szakmát tanulni, és meglátod, két év múlva nem leszel ilyen frusztrált! Sok sikert!
Belsőség Kálmán és a tahó 2010.11.28 09:15:00
Úgy gondoljuk, több szóra nincs is itt szükség, talán csak egy kis segítségre az olvasók részéről. Kálmán levele azért kicsit mellbevágott minket is. Szervusztok! Hétfő este, Kodály körönd. Szinyei Merse u. felől közelítve állok az Andrássy út előtti lámpánál,…..
specialist 2010.11.28 18:08:43
@nyehehe: Húha, öcsém, te is biztosan a műszerfalról falatozod a szalonnát lila hagymával! Várjál, elmagyarázom, de előbb töröld le a zsírt a bajszodról!
Tudod, az van, hogy amikor egy mentő miatt hajtok a zebrára, akkor a rendőr bácsi nem írja fel az autóm rendszámát, hogy aztán egy jó kövér bírságot küldjön nekem karácsonyra. Viszont egy türelmetlen, szabálytalankodni óhajtó autóstársam (neked faludbélid) pattogása nem elég indok ahhoz, hogy esetleg megússzak egy ilyen bírságot. Nem beszélve arról, hogy vannak, akik nem csak akkor tartják be a szabályokat, amikor a rend őrei látják őket, és nem hiszik, hogy bármennyire is ésszerű lenne egy ilyen suttyó erőszakossága előtt meghajolni, még akkor sem, ha emiatt nincs kedve összeveretnie magát.
Két napon belül volt egy tipikus, hol együnk és egy tipikus, hol ne együnk élményem. Kezdem az utóbbival: épp egy videót forgattunk, összesen húsz percünk volt ebédelni, és nem nagyon volt más lehetőség a közelünkben, csak egy McDonald's. Leírtam már párszor, hogy alapvetően…..
specialist 2010.11.26 17:58:56
@bazd meg: Miért mentél át támadóba?? KI gondolja azt, hogy az okádék hamburgert bárki is azért eszi, hogy menőnek tartsák?? Ez nem volt logikus gondolatfűzér...
specialist 2010.11.26 18:35:10
@bazd meg: Én ezt véleménynek nevezem. Te meg túl sok régi rossz reflexet vittél magaddal, és paranoid módon reagáltál. Enjoy your burger.
Van a bolti lehúzásnak egy olyan fajtája, ami különösen elkeserítő tud lenni: amikor a boltos nem szól, hogy valamiből akad jobb is, olcsóbb is, és erre persze csak vásárlás után két nappal jövünk rá. Okolni végülis senkit sem lehet, ezt kértük, ezt kaptuk, de azért az a…..
    Eredetileg arról akartam posztot írni, hogy milyen klassz szökőkutat fotóztam Újpesten a most épülő új főtéren. Elsőre olyan mintha a Szabadság téri interaktív vízjáték kisöccse lenne, de kiderült, hogy nem inter csak aktív: ott tör föl a víz, ahol akar, vagyis…..
specialist 2010.07.15 15:14:07
@KKKKKK:
Most megint elgondolkodtam, hogy esetleg valaki kepes komolyan leirni ezeket a gonolatokat, amiket a Te nicked alatt olvashat az ember...De akkor nem en, hanem Te magad teszed magad nevetsegesse... De hogy is lehet valakit komolyan venni, akinek a nickje 2x KKK? :)
specialist 2010.07.15 15:24:35
@KKKKKK: Azert van egy korhatar, ami felett mar en sem tamogatom a gyerekek meztelenkedest. De hidd el, amikor 10-12 evesen a gyerekek rajonnek, hogy az a kis szerszam mire jo meg a pisilesen kivul, addigra mar ok sem akarnak csupaszon rohangalni az utcai szokokut alatt. A laza erkolcs nem itt kezdodik! Akkor lenne jogos a dolog, ha a haromevesnek lenne barmilyen fogalma az erkolcsrol, meg arrol, hogy a beteg felnottek, akiknek vilag eletukben el kellett nyomniuk minden erekciojukat, mert Isten aztat mongya, szoval hogy ezek a felnottek milyen nem letezo tartalmakat tulajdonitanak az o artatlan furdozesuknek. Beteg, sunyi es hazug ez a hozzaallas, azt kell mondjam. Bocsanat.
Befejeztük sikeres világbajnoki szereplésünket. A végső siker elérésére sem esélytelen Hollandia állította meg a Tót Tankokat. A vereség ellenére mindeki nagyon büszke arra amit elért a csapat, egy régi fradi-rigmus aktualizálásával tudnánk legjobban jellemezni…..
specialist 2010.06.29 09:32:05
@itoh: Martsd a fejed hideg vizbe, mielott megszolalsz... Es keress ertelmet az eletednek, mert igy nagyon boldogtalanul fogsz meghalni, te politikusok kesztyubabja, te!

Gratulalok a szomszedoknak! :)