Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kettomegketto

5 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kriptovaluták, bár ezt sokan elsőre furcsálhatják, sokkal inkább befektetési, mintsem fizetőeszközi tulajdonságokkal bírnak. Legalábbis jelenleg. Mert mi kell ugye egy rendes fizetőeszközhöz? Hát az, hogy napi szinten használható legyen vásárlásra, fogyasztásra, szolgáltatások igénybevételéhez. És…..
Cryptomania Esik a Bitcoin! 2018.01.17 09:03:29
Óriásit zuhant a Bitcoin, és vele együtt az egész kriptopiac! Befektetők pánikban vannak. Lehet, hogy most kell menekülni a kriptovalutáktól? Az Ázsiai piac bizonytalansága miatt a BTC/USD árfolyam rövid idő alatt a felére esett vissza. Vége a kriptocsodának? Az eset, bár a klikkelők nagy része a…..
A csütörtöki tragédia cikkeinek olvasásakor megragadott, hogy a vonat sebességére vonatkozóan olyanokba ütköztem, hogy spanyol lapok szerint, illetve szemtanúk szerint. Ugyanakkor van videó, van helyszín és van fizika. Nézzük hát: A baleset helyszínén a Google merőszalag szerint…..
Kincstári magabiztossága ellenére rendkívül kínos perceket szerzett saját magának és a kormányoldalnak péntek este Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, aki megpróbálta meggyőzni a nézőket, hogy egy héttel korábbi sajtótájékoztatójukon Szájer Józseffel nem is…..
kettomegketto 2013.01.07 14:56:09
@kulcsar2011: nagyon szépen leírtad, hogy ez miért NEM szó szerinti idézet volt. A lényeg az, hogy Olga nem mondott igazat, amikor ennek ellenkezőjét állította. Rogán pedig ezt észrevette, amiért elismerés jár neki. Tartalmilag meg nem kívánom kommentelni!
kettomegketto 2013.01.07 15:44:58
@kulcsar2011: No hát akkor nézzük a pontos idézeteket, hamár Kálmán Olgának nem sikerült ez, és kulcsar2011 meg elegánsan kiemelt egy félmondatot a szövegkörnyezetből. Most megpróbálom én. Rogán a következőt mondta (9:30-tól):
" - Az alkotmánybíróság itt az átmeneti törvényről hozott egy döntést, pontosabban annak egyes passzusairól hozott döntést, ebből az következik, mivel ott nem tartalmi szempontok, hanem formai hibák alapján mérlegelt, nekünk is formai feladatunk van, tehát ezeket a passzusokat kell majd értelemszerűen a részévé tenni, az alkotmánybíróság döntése alapján, az új alkotmány törzsszövegének.
- Tehát akkor marad minden ahogy most van?
- Hát mivel tartalmi kifogás nem merült fel, ezért én azt kell, hogy mondjam, hogy tartalmilag nekünk ezt nem kell vizsgálnunk."

Ez pontosan azt jelenti, hogy amennyiben nincsen tartalmi kifogása az alkotmánybíróságnak (közben kiderült, hogy az is lett), akkor csak formai feladatot jelent, DE amennyiben tartalmi hiba is van (ahogyan lett is), akkor vizsgálniuk kell azt is (megtették, visszavonták).

Hogy ez jó-e, vagy nem, vagy hogy kell-e regisztráció, vagy nem, az nem ide tartozó kérdés. Nyilván nehéz egy ilyen fordulat utáni kommunikációt jól végignyomni, de ez speciel rendben volt. Szerintem. Továbbra is riszpekt rogán (lásd feljebb)!
AZokASZámok Leszakad a plafon 2012.05.09 10:13:00
Megjelent a hír, hogy a TEK-es repülő miatt leszakadt a Népligeti metróállomás díszmennyezete. Egy nappal később. Azért fura az összefüggés gyártás, mert a repülő köztudottan könnyű jármű. Nyilván nem emelgetném reggeli tornaként, de a méretéhez képest könnyű. Persze.…..
kettomegketto 2012.05.09 11:38:25
@tomiki: mind a három esetben CSAK a rakományt számoltam. repülő, beton, utasok. Tréler típusát nem tudtam megfejteni (pláne a vontatóét), ezért nem vettem bele.

A repülő súlya egyébként körülbelül stimmel, ugyanis szárnyakkal, hátsó vezérművel személyzettel együtt (amik jelen esetben nem voltak) a gép 32 tonnát nyom.
Talán mindenki hallott róla, hogy egy irányíthatatlan, használaton kívüli 6,5 tonnás műhold közeledik a föld felé. A legújabb számítások szerint amerikai EDT idő szerint délután fog lezuhanni. Talán érdekes lehet az az adat, hogy a jelenlegi pályája szerint hol fog…..